Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 στις 12.00

Athens Tattoo Circus -Flash Day στην Ανάληψη

Flash Day στην κατάληψη Ανάληψη για την οικονομική ενίσχυση φυλακισμένων αγωνιστών κ αγωνιστριών το Σάββατο 12/06 από τις 12:00 έως 00:00. Piercing & Flash tattoo με επιλογή από συγκεκριμένα σχέδια, για ραντεβού mail στο atheexnstattooexcircus@rexiseup.neext ή κ από κοντά. Στο πάρκο της Ανάληψης θα λειτουργεί bazaar βιβλίου, distro κ θα υπάρχουν πάγκοι με prints, μπλουζάκια... Στον χώρο θα τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας κ θα χρησιμοποιούνται μάσκες υψηλής προστασίας, οι οποίες θα παρέχονται κ στον χώρο. Σε περίπτωση πρόσφατης επαφής με κάποιο κρούσμα ή συμπτωμάτων covid θα παρακαλούσαμε αν έχετε κλείσει ραντεβού την ακύρωση του.

Το αυτοοργανωμένο εγχείρημα Athens Tattoo Circus για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν θα πραγματοποιηθεί με τους όρους που θα θέλαμε. Το γεγονός ότι πανδημία του ιού sars cov2/της λοίμωξης covid-19 συνεχίζει να βρίσκεται σε έξαρση, μας επιβάλλει να αναπροσαρμόσουμε τον τρόπο διεξαγωγής του, επιθυμώντας αφενός να μην ρισκάρουμε την ενδεχόμενη διάδοση του ιού και αφ' ετέρου θέλοντας να προστατέψουμε τους εαυτούς μας καθώς και τον αλληλέγγυο κόσμο. Η ανάγκη ωστόσο να στηρίξουμε πολιτικά και έμπρακτα τους συντρόφους/-ισες μας και τις φυλακισμένες/-ους αγωνίστριες, η ανάγκη να εναντιωθούμε στη λογική της ιδιώτευσης και της εξατομίκευσης και η ανάγκη να αποτελέσει το Athens Tattoo Circus σημείο συνάντησης, πολιτικής ζύμωσης και αγώνα σήμερα ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα, συνεχίζει να αποτελεί μια πραγματικότητα. Έτσι, σαν συνέλευση αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μία ολοήμερη εκδήλωση στις 12/06 στην κατάληψη Ανάληψη, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα της κατάστασης και τηρώντας βασικά μέτρα αλληλοπροστασίας σε σχέση με τη μετάδοση της covid-19.

Μετά την εμφάνιση των ιών sars (2002) και mers (2012) κι ενώ οι διεθνείς οργανισμοί διαβεβαίωναν ότι οι «αναπτυγμένες» δυτικές χώρες θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν μια επιδημία περιορίζοντας την εξάπλωση, στην πραγματικότητα ο λαϊκισμός, η παραπληροφόρηση και η νεοφιλελεύθερη πολιτική που υπηρετεί και εξαρτάται από πολυεθνικά και καπιταλιστικά συμφέροντα τις κατέστησε ανίκανες. Η εγχώρια διαχείριση της πανδημίας ξεκίνησε όπως σε κάθε περίοδο συστημικής κρίσης (οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής, θεσμικής) που το κράτος επιλέγει να θωρακιστεί εντείνοντας το βαθμό αυταρχισμού για να διατηρήσει τη θέση ισχύος του. Έτσι πριν έρθει στην χώρα το πραγματικό «πρώτο κύμα» η κυβέρνηση διέταξε οριζόντιο lock-down και απαγόρευση της κυκλοφορίας επιρρίπτοντας το βάρος στους πολίτες μέσω της ατομικής ευθύνης. Οι μετανάστες παρουσιάστηκαν σαν ωρολογιακές υγειονομικές βόμβες και ενώ ήδη χαρακτηρίζονταν ως απειλή για την κοινωνική ευταξία και εθνική ενότητα, κλειδώθηκαν στα κέντρα κράτησης. Στις φυλακές επιβλήθηκε καθεστώς έκτακτης ανάγκης σ 'ένα πλαίσιο αυστηροποίησης των ήδη υπαρχουσών συνθηκών. Απαγορεύτηκαν τα επισκεπτήρια, διακόπηκε η οποιοδήποτε ταχυδρομική αποστολή, πραγματοποιήθηκαν μεταγωγές και κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στην απομόνωση, χωρίς να γίνεται καμία προσπάθεια για αποσυμφόρηση και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων.

Όσο συνεχίζονταν τα «lock-down» τόσο το κράτος επιδιδόταν στην εντεινόμενη βία της οικονομικής λεηλασίας/εκμετάλλευσης/φτωχοποίησης και της εγκληματικής υγειονομικής διαχείρισης. Παράλληλα η κυβέρνηση απαγόρευε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις ενώ υπερεξόπλιζε την αστυνομία ενισχύοντας τον κοινωνικό έλεγχο και το εθνικιστικό αφήγημα. Τώρα έρχεται και πάλι το «χύμα» άνοιγμα της τουριστικής σεζόν για τη διάσωση της οικονομίας και ανακοινώνεται άρον άρον η «επιστροφή στην κανονικότητα» με τις υποδοχές στους τουρίστες να ξαναπαίρνουν χαρακτήρα κιτς γιορτής της επταετίας.

Από πλευράs μας στεκόμαστε ενάντια στην προπαγάνδα της δημοκρατίας. Καμία ειρήνη με το καθεστώς που μας θεωρεί αναλώσιμους. Η ιστορία οδεύει μέσα από την επερχόμενη κοινωνικοοικονομική κρίση προς τον ολοκληρωτισμό αν δεν την ανατρέψουμε. Το ξεπέρασμα της καταστροφής προϋποθέτει την αλληλοβοήθεια, την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη. Σε μια εποχή που το να ανήκεις σε ευπαθή ή ευάλωτη ομάδα είναι καταδίκη στεκόμαστε αλληλέγγυες/-οι με τους φυλακισμένους/-ες, τις μετανάστριες/-ες και στα άτομα με επιβαρυμένη ψυχική ή σωματική υγεία -ορατή ή μη. Στεκόμαστε απέναντι στις εξουσιαστικές και μάτσο συμπεριφορές, στην συνωμοσιολογία, στην πατριαρχία, στην ιεραρχία και την αστική ιδιοκτησία. Μέσα από καταλήψεις, αυτοοργανωμένα στέκια, κινηματικές πολύμορφες δράσεις κάνουμε πραγματικότητα τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας και στεκόμαστε ζωντανά αντισώματα απέναντι στη νεκρική νέα βαρβαρότητα.

Στηρίζουμε τους φυλακισμένους αγωνιστές ηθικά-υλικά-πολιτικά,

Μέχρι το γκρέμισμα όλων των φυλακών

Athens Tattoo Circus

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/84912/