Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 στις 13.00

Συγκέντρωση σωματείων

Η τρομοκρατία της κυβέρνησης στο λιμάνι του Πειραιά δεν πέρασε

Η απεργία της ΠΕΝΕΝ ολοκληρώθηκε στις 9 σήμερα το πρωί μετατρεπόμενη σε στάση εργασίας. Κάτω από την πίεση εφοπλιστών και υπουργείου που έβαλαν τα δικαστήρια για μία ακόμα φορά να κηρύξουν παράνομη και είχαν κλειδώσει το λιμάνια από τα ξημερώματα, των τακτικών του εργοδοτικού συνδικαλισμού και των συνεχών υποχωρήσεων του ρεφορμισμού (ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ) στα σωματεία και στο ΕΚΠ, η πετυχημένη από τις 5 το πρωί απεργία στο λιμάνι του Πειραιά έκλεισε με επιτυχία καθώς η συμμετοχή των εργαζομένων και η απεργιακή φρουρά που υπήρξε δεν επέτρεψαν σε κανένα πλοίο να αναχωρήσει.

Η δύναμη της ταξικής αλληλεγγύης έδειξε τα δόντια της, μην επιτρέποντας στον συμβιβασμό των ρεφορμιστικών δυνάμεων που ακύρωσαν την σημερινή απεργία τελευταία στιγμή και την τρομοκρατία λιμενικού και αφεντικών που έστησαν τους επιβάτες να διαπληκτίζονται - μια μειοψηφία - με τους απεργούς, να εμποδίσουν μια απεργία σε καίριο τομέα της οικονομίας. Κάθε προσπάθεια απεργοσπασίας έπεσε στο κενό και τα καράβια έμειναν δεμένα.

Για άλλη μία φορά, η ΟΡΜΑ στάθηκε από την πρώτη στιγμή μαχητικά στο πλευρό των απεργών συμμετέχοντας ενεργά στην απεργιακή περιφρούρηση στο λιμάνι και κόντρα στις λογικές πολιτικής συναίνεσης, προσηλωμένη στον ταξικό πόλεμο ενάντια στην αστική τάξη.

Η μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη και την ακροδεξιά αντιμεταρρύθμιση της ΝΔ συνεχίζεται με την απεργία στις 10 Ιούνη.

Όλοι σήμερα στην συγκέντρωση των σωματείων στις 1 μμ στα Προπύλαια

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη! Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και τα συνδικάτα!

ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού)

πηγή : https://ormantifa.org/i-tromokratia-tis-kyver…