Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 στις 19.00

Συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αριστοτέλους 32, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, 5ος όροφος

somtexechnik.texhes@gmaiexl.com

https://somtechnik.wordpress.com/

τηλ. 6974544651, 6955114351

01/06/2021

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι.

Το ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, στη συνεδρίασή του σήμερα 01/06, αποφασίζει ομόφωνα τα εξής:

Στη χτεσινή συνεδρίαση (31/05) της διοίκησης της ΓΣΕΕ, έπεσαν για μία ακόμα φορά οι μάσκες της απαξιωμένης ηγεσίας της (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ομάδα Βασιλόπουλου).

Αποκαλύφθηκε ακόμα πιο καθαρά ο ρόλος τους, ως μηχανισμός των βιομηχάνων και ως χρήσιμος κοινωνικός εταίρος, δεξί χέρι της κυβέρνησης.Όπως και το Νοέμβριο του 18 με την μετάθεση 3 φορές της ημερομηνία της απεργίας και τον Μάιο του 2018 η ΓΣΕΕ με την «Κοινωνική Συμμαχία Εργατών-Εργοδοτών» και την «πανεθνική μέρα δράσης», επιχείρησε να εκτονώσει τις αντιδράσεις, να διασπάσει τις πολιτικές δυνάμεις και να πετύχει την αποσυσπείρωση των συνδικάτων σε πολλές διαφορετικές μέρες και σημεία κινητοποιήσεων.

Να προσπεράσουμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία στη διάθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτικών ενώσεων. Όλους αυτούς τους μήνες έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να στηρίξει τα κυβερνητικά μέτρα, για να περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο σε συνθήκες νηνεμίας!

Από τη μία ανακάλυψαν ξαφνικά ένα νομοσχέδιο που κατά τα λεγόμενα τους πιο πριν «δεν υπήρχε»! Τι κι αν ο Χατζηδάκης το πηγαινοέφερνε και το κουνούσε από κανάλι σε κανάλι; Πιστή στη γραμμή της ενσωμάτωσης και του εταιρισμού έκαναν τη μέρα-νύχτα και χαρακτήριζαν γελοίες τις απεργίες των συνδικάτων απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα προκειμένου να νεκρώσει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης.

Αυτές τις μέρες καρφώνονται μόνοι τους, καθώς την ίδια στιγμή που ο Χατζηδάκης ανέφερε πως το περιεχόμενο του νομοσχεδίου το γνώριζαν όλοι πολύ καιρό πριν, η εργατοπατερίστικη ομάδα στην ηγεσία της ΓΣΕΕ αναγκάστηκε να ομολογήσει πως μέσα στο νομοσχέδιο εμπεριέχονται μέτρα και διατάξεις που δεν υπήρχαν σε πρωτύτερα σχέδια. Άρα και γνώριζαν και συνδιαμόρφωναν τα μέτρα αγκαζέ με την κυβέρνηση!

Όλο αυτό το διάστημα με την παρελκυστική στάση της και την κωλυσιεργία της στη σύγκληση των οργάνων, έκανε προσπάθειες να σβήσει εν τη γέννησή του, το απεργιακό κλίμα, να ακυρώσει τη δράση και τις δεκάδες αποφάσεις των συνδικάτων (όπως και του δικού μας) για απεργία στις 3 Ιούνη. Κάτω από αυτήν την πίεση αναγκάστηκαν να ρίξουν μία διαλυτική φιτιλιά για απεργία στις 10 Ιούνη προχωρώντας σε μία απεργία που δεν την πιστεύουν, για να σφυρίξουν «αγωνιστικά» τη λήξη των κινητοποιήσεων.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

Δεν θα επικυρώσουμε τον διαλυτικό τους σχεδιασμό!

Αν θεωρούν ότι θα ξεμπερδέψουν με ημερομηνιακές αλχημείες για να σβήσουν το απεργιακό κλίμα, τα έχουν μετρήσει λάθος!

Με βάση την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης (25/05) δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη συγκρότηση ενός μαζικού απεργιακού μετώπου σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για κοινή δράση εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών που πλήττονται εξίσου από τη βαρβαρότητα των μέτρων.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα δώδεκα (μέχρι στιγμής) εργατικών σωματείων της πόλης, δεκάδων ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων της χώρας, συμμετέχοντας:

- Στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Ιούνη στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

- Στην απεργία την Πέμπτη 10 Ιούνη, με απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30, στο άγαλμα Βενιζέλου.

Να μη μείνει εργαζόμενος ανενημέρωτος για το περιεχόμενο του αντεργατικού εκτρώματος! Όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιούν η κυβέρνηση και οι εργοδοτικές ενώσεις, όσο φτιασίδωμα προσπαθεί να του ρίξει η ηγεσία της ΓΣΕΕ, το νομοθετικό έκτρωμα δε διορθώνεται!»

Δυναμώνουμε τον απεργιακό αγώνα για:

· Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα!

· Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοϊδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.

· Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο - 5ημερο - 35ωρο».

Μαζικοποιούμε την απεργιακή συγκέντρωση!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Ιουνίου 12h