Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 στις 10.00 πμ

Απεργιακή κινητοποίηση

Ενάντια σε κράτος,κεφάλαιο και μισθωτή σκλαβιά

Ο νέος εργασιακός νόμος είναι αιτία πολέμου και το κεφάλαιο πήρε ήδη θέση. Να απαντήσουμε μέσα από ακηδεμόνευτους, μαχητικούς ταξικούς αγώνες. Σε αντίθεση με τον κατασταλτικό χαρακτήρα του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, να οξύνουμε τον ταξικό πόλεμο δίνοντας ανατρεπτικό περιεχόμενο στους επιμέρους αγώνες και συνδέοντας τους στην κατεύθυνση της κοινωνικής επανάστασης. Μόνο έτσι μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι για την εξουσία και άρα αποτελεσματικοί, ικανοί να οδηγήσουν κράτος και αφεντικά σε υποχώρηση. Κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 10/6 στην Νομαρχία 10:00πμ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ,ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ.

ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ:

«Σημαντική μεταρρύθμιση με στόχο τον εκσυγχρονισμό του εργατικού δικαίου και την προσαρμογή της αγοράς εργασίας στα σύγχρονα ευρωπαϊκά, οικονομικά και τεχνολογικά δεδομένα».

1. Επίθεση και κατάργηση του 8ώρου.Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα καθορίζεται όχι από την συλλογική σύμβαση εργασίας και την νομοθεσία αλλά θεωρητικά, μεταξύ εργαζομένου και αφεντικού, δίνοντας στον δεύτερο την δυνατότητα επιβολής 10ωρης ημερήσιας εργασίας, ενώ οι επιπλέον του 8ώρου ώρες δεν θα αναγνωρίζονται ως υπερεργασία ούτε και θα αμείβονται ως υπερωρία αλλά θα συμψηφίζονται με άδειες και λιγότερες ώρες εργασίας άλλων ημερών.

2. Θεσμοθετείται η αύξηση του ετήσιου ορίου νόμιμων υπερωριών σε 150 και καταργείται και το 5νθήμερο καθώς επεκτείνεται η δυνατότητα εργασίας το Σαββατοκύριακο σε πολλούς κλάδους που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν κατά κανόνα 5νθήμερο ή έστω δεν λειτουργούσαν τις Κυριακές.

3. Κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας(ΣΕΠΕ),έναν θεσμό όπου παρά την απαξίωση και την υποβάθμισή του ήταν ένα πεδίο εργατικών διεκδικήσεων όπου σε αρκετές περιπτώσεις στάθηκε ως ανάχωμα στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

4. Η αποδυνάμωση της απεργίας σε ορισμένους κλάδους, μέσω της αύξησης σε ποσοστό 40% του προσωπικού ασφαλείας των επιχειρήσεων κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων.

5. Μέσω της ηλεκτρονικής καταγραφής των μελών των σωματείων, της καθιέρωσης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και της ποινικοποίησης της απεργιακής περιφρούρησης. Επιχειρείται ξεκάθαρα το φακέλωμα των οργανωμένων ατόμων στα σωματεία εργαζομένων, η απαξίωση της διαδικασίας των συνελεύσεων των σωματείων και ηαποριζοσπαστικοποίηση των εργατικών διεκδικήσεων και αγώνων.Εξυπακούεται πως τα παραπάνω δεν πρόκειται να αγγίξουν τα καθεστωτικά και κομματικά ελεγχόμενα συνδικάτα των εργατοπατέρων της ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά τα πρωτοβάθμια σωματεία και σωματεία βάσης που αγωνίζονται σε εργασιακούς χώρους και στον δρόμο.Δεχόμαστε μια καθοριστικής σημασίας ΤΑΞΙΚΗ επίθεση η οποία θα σημαδέψει όχι μόνο τις δικές μας ζωές αλλά και των επόμενων γενεών.

Σε αυτό το μεσαιωνικό δόγμα της αποσάθρωσης του κάθε εργασιακού κεκτημένου όπου κερδήθηκε με το αίμα των εργατών και θεσπίστηκε για πάνω από 100χρόνια, στην ατομική ευθύνη και την εκσυγχρονισμένη ευρωπαϊκών προτύπων μισθωτή σκλαβιά, αντιτάσσουμε την συλλογική πάλη από τα κάτω.Εναντιωνόμαστε στις λογικές της υποταγής, της τρομολαγνείας και των εκβιασμών πυκνώνοντας τις γραμμές του αγώνα με συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις,στηρίζουμε τα σωματεία βάσης και προωθούμε την ιδέα δημιουργίας εστιών αντίστασης και αγώνα όπου δεν υπάρχει ήδη.

Δεν θα κάνουμε ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ για να πλουτίσουν τ' αφεντικά.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ,Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1612993/