τι; : συνέλευση θεματική : από : Αλληλέγγυοι/ες

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 στις 21.30

Απολογιστική Συνέλευση για το live οικονομικής ενίσχυσης του Βαγγέλη Σταθόπουλου

από Αλληλέγγυες/οι

Αλληλεγγύη με αυτούς και αυτές που δεν κοιτάνε μόνο τη δουλειά τους

post image

Το Σάββατο 5 Ιουνίου στο Γεωπονικό πραγματοποιήθηκε το live οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα του αναρχικού συντρόφου, Βαγγέλη Σταθόπουλου, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας, μετά από μια προειλημμένη πολιτική απόφαση, που τον καταδίκασε σε 19 χρόνια φυλακή χωρίς στοιχεία.

Το live πραγματοποιήθηκε ως μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο Βαγγέλη. Ευχαριστούμε τα συγκροτήματα που συμμετείχαν: Guilty Guts, ΟΥΣΤ!, Καταχνιά, Αχαΐρευτοι, Blakaut, One Flesh.Infektion., Sonderkommando.

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 21.30 στην πλατεία Πρωτομαγιάς, θα γίνει η απολογιστική συνέλευση του live και η ενημέρωση για τα έσοδα. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την δικαίωση του συντρόφου μας.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν νέες εκδηλώσεις.

Αλληλεγγύη με αυτές και αυτούς που δεν κοιτάνε μόνο τη δουλειά τους

Ακολουθεί το κείμενο που διαβάστηκε στο live:

19 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ «Στο πρόσωπό μου δικάστηκε και καταδικάστηκε η αλληλεγγύη, σε ένα δικαστήριο που απλώς διεκπεραίωσε τη στημένη δικογραφία της Αντιτρομοκρατικής. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες που μου καταλογίζουν, παραμένω πολιτικός κρατούμενος στα σύγχρονα κολαστήρια των φυλακών.» Β. Σταθόπουλος

Σε μια προειλημμένη πολιτική απόφαση, ο αναρχικός σύντροφος Βαγγέλης Σταθόπουλος καταδικάστηκε σε 19 χρόνια φυλάκισης χωρίς κανένα στοιχείο. Το πρόσωπο του συντρόφου Βαγγέλη βρέθηκε στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, επειδή δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται ως αναρχικός και να συμμετέχει στους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στο κράτος και την εξουσία.

Η σύλληψή του, το 2019, εγκαινιάζει τις πρώτες νέου τύπου αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης που αποσκοπούν να δείξουν έργο από την πλευρά της αστυνομίας και της κυβέρνησης. Ο κατασταλτικός μηχανισμός ανέλαβε να εμπλέξει κάθε κοινωνική σχέση, προχωρώντας στη γνωστή κατασκευή ενόχων. Στόχος των διωκτικών αρχών ήταν να εκδικηθούν τον Βαγγέλη και να τον εμπλέξουν ξανά σε ένα έκτακτο στρατοδικείο λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων.

Στις 23 Απριλίου, η απόφαση από την έδρα ήταν καταπέλτης. 19 χρόνια φυλάκιση χωρίς κανένα στοιχείο. 19 χρόνια γιατί ο σύντροφός μας δεν διαπραγματεύτηκε για την έμπρακτη αλληλεγγύη που έδειξε, γιατί υπερασπίστηκε την αξιοπρέπεια του ως αναρχικός. 19 χρόνια, γιατί έτσι έκριναν στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής και της κυβέρνησης και επέβαλλαν με νοηματικές ακροβασίες, ο εισαγγελέας Δημήτρης Πιέρρος και η έδρα του δικαστηρίου με πρόεδρο τη Μαρία Γιαννακοπούλου. 19 χρόνια φυλακή χωρίς κανένα στοιχείο, τη στιγμή που παιδεραστές βουλευτές και μη, χρυσαυγίτες κατάδικοι και λοιποί απολαμβάνουν την κάλυψη του κράτους και την ευνοϊκή μεταχείριση των δικαστικών αρχών.

Αυτό που επιχειρείται πάνω στη ζωή του Βαγγέλη είναι ένα μήνυμα προς όλες και όλους όσους αγωνίζονται, όσες και όσα δε σκύβουν το κεφάλι, δε κλείνουν τα μάτια και με κίνδυνο την ελευθερία τους επιμένουν να παραμείνουν άνθρωποι!

Το μόνο ανάχωμα απέναντι στη δολοφονική μανία του κράτους και την πολιτική εξόντωση των συντρόφων μας είναι η αλληλεγγύη.

Άμεση επανεξέταση της υπόθεσης

Οι συντροφικές σχέσεις δεν ποινικοποιούνται

Ούτε βήμα πίσω

Να μην αφήσουμε κανένα όμηρο στα χέρια του κράτους

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1613027/