Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκεντρωση αλληλεγγυης στους 5 διωκομενους της 21ης Φλεβαρη 2017


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΦΛΕΒΑΡΗ 2017

Στις 21 Φλεβάρη του 2017, επέτειο της ενσωμάτωσης της πόλης στην ελληνική επικράτεια, αντιφασίστριες και αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν, κατά την κατάθεση στεφάνων, για να εναντιωθούνε και να καταγγείλουν την παρουσία του δολοφόνου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά και των Δημοκρατών φίλων του. Μεταξύ αυτών, βουλευτές του Σύριζα, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Το κράτος αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά, με ποιανού το μέρος είναι και ποιον υπηρετεί και εξυπηρετεί, αποφάσισε να προστατεύσει τους φασίστες και τις πατριωτικές τους φιέστες και να διαλύσει την αντιφασιστική συγκέντρωση. Γι' αυτό τον λόγο, έστειλε τα μαντρόσκυλά του να χτυπήσουν με μένος τους αντιφασίστες/στριες, εξαπολύοντας σεξιστικά και προσβλητικά σχόλια εναντίον τους, στέλνοντας μάλιστα έναν από αυτούς αναίσθητο στο νοσοκομείο. Η οργή του κράτους ενάντια στον αντιφασισμό ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί, καθώς μετά την άγρια επίθεση ακολούθησε ένα καλά στημένο και βαρύ κατηγορητήριο για τους 4 συλληφθέντες καθώς και έναν που προστέθηκε αρκετούς μήνες μετά στην υπόθεση, ως ενορχηστρωτής, με ακόμα πιο αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες.
Η τακτική του κράτους ήταν και είναι ξεκάθαρη: όποιος αντιδρά στον κρατικό αυταρχισμό, στα εθνικιστικά/μιλιταριστικά πανηγύρια και τη μονοπωλιακή κρατική αφήγηση της Ιστορίας φιμώνεται, καταστέλλεται και διώκεται. Οι αντιφασίστριες/στες που συγκεντρώθηκαν τότε δεν εναντιώθηκαν μόνο στους Χρυσαυγίτες αλλά και σε ολόκληρη την δημοκρατική ενότητα με ότι χρώμα και αν αυτή ήταν καμουφλαρισμένη. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην εξουσία, το κράτος, αλλάζοντας περιτύλιγμα, στοχοποιεί και επιτίθεται σε πρόσφυγες, μετανάστες, εργάτες, καταλήψεις, χώρους ελευθερίας, σε εκείνες και εκείνους που δεν υπακούουν στις νόρμες και τις εντολές τους. Χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα - όπως ήταν και η Χρυσή Αυγή που ήρθε να συμπληρώσει τους ένστολους φασίστες - τους επιτίθεται είτε με καταστολή είτε με οικονομική εξόντωση.
Ο φασισμός είναι πολυδιάστατος και διάχυτος σε όλη την κοινωνία. Σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας, παίρνει την μορφή πολιτικών κομμάτων, άτυπων ομάδων και συμπεριφορών και δανείζει πρακτικές ολοκληρωτισμού στην εκάστοτε εξουσία. Σαφέστατα, για την άνοδο του φασισμού δεν ευθύνονται μόνο οι Χρυσαυγίτες αλλά και το κράτος που τους σιγοντάρει, τους αναθρέφει και τους αφήνει ελεύθερους. Γι' αυτούς και άλλους τόσους λόγους, δεν μας αφορά μόνο ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής, ούτε χάβουμε το παραμύθι της δικαιοσύνης πως ο φασισμός νικήθηκε γιατί μια χούφτα νεοναζί φασίστες φάγαν λίγα χρονάκια φυλάκισης. Ακόμα κι αν παρανομιμοποιήθηκε και καταδικάστηκε από την αστική δικαιοσύνη μια ναζιστική οργάνωση, ο φασισμός δεν θα μπορούσε να καταδικαστεί από τον καπιταλισμό, του οποίου αποτελεί οργανικό του κομμάτι. Παραμένει βαθιά ριζωμένος και ξεπροβάλει ενίοτε όταν χρειαστεί, είτε μέσω της αστυνομίας, είτε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών, στα ναρκοπέδια και τα θαλάσσια σύνορα, στους χώρους εργασίας, στις Μανωλάδες όλης της επικράτειας, στις διαπροσωπικές σχέσεις. Και φυσικά την οχύρωση και περιφρούρησή του αναλαμβάνει το δικαστικό σώμα με τις πανηγυρικές αθωώσεις ρατσιστών, βασανιστών, δολοφόνων, ευυπόληπτων πολιτών, ευθυγραμμισμένο πάντα με την προάσπιση των συμφερόντων της τάξης που εξυπηρετεί.
Υπεύθυνος δεν είναι μόνο αυτός που κρατάει το μαχαίρι αλλά και οι τόσες χιλιάδες που τον ψήφισαν. Υπεύθυνος δεν είναι μόνο αυτός που τρυπάει τις βάρκες αλλά και όποιος αποδέχεται τα σύνορα. Υπεύθυνος δεν είναι μόνο αυτός που επιτίθεται στο διαφορετικό αλλά και αυτός που κραυγάζει για τον δήθεν κίνδυνο μόλυνσης του ελληνορθόδοξου σώματος. Για μας ο αγώνας ενάντια στον φασισμό έχει κοινωνικό και ταξικό πρόσημο. Εναντιωνόμαστε σε αυτούς που σκότωσαν τον Λουκμάν, τον Παύλο, τον/την Zak/Zackie, αυτούς που (κατα)πνίγουν πρόσφυγες και μετανάστες και φωτογραφίζονται στον φράχτη του Έβρου, αυτούς που ασκούν ενδοοικογενειακή βία, αυτούς που θυσιάζουν εργάτες για το κέρδος τους, αυτούς που πιστεύουν ότι η διαφορετικότητα απειλεί τη ζωή τους. Για πόσο ακόμα θα αφήνουμε την κοινωνία μας να σιγοβράζει στα φασιστικά τους δηλητήρια?
Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και όλα τα ρατσιστικά, ιεραρχικά, σεξιστικά, πατριαρχικά, μισαλλόδοξα ιδεώδη που τον απαρτίζουν ήταν, είναι και θα είναι αβίαστη ανάγκη για εμάς. Παρόλο που σύσσωμα τα ΜΜΕ βάλθηκαν να μας πείσουν πως η μάχη κατά του φασισμού δεν είναι απαραίτητη μετά την καταδίκη της ΧΑ στις 7/10/2020, εμείς δεν εφυσηχαζόμαστε μέχρι να κόψουμε και το τελευταίο του κεφάλι. Τη νίκη ενάντια σε κάθε λογής φασίστα θα την πάρουμε μόνοι μας, όταν δεν θα τους αφήσουμε σπιθαμή γης να πατούν, όταν θα φοβούνται να βγουν από τις τρύπες τους, και ο τελευταίος φασίστας που θα μας ξεφύγει θα φοβάται να ξυπνήσει.

Αφανίζουμε όλα τα πρόσωπα του φασισμού

Τσακίζουμε τους φασίστες και τα τσιράκια τους σε κάθε γειτονιά

Αλληλεγγύη σε όσους και όσες πολεμάνε τον φασισμό στον δρόμο, αντιστέκονται, παλεύουν εναντίον του και σηκώνουν το βάρος των επιλογών τους.

ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ 5 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΩΝ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Τρίτη 15/6/2021 9:00 π.μ. Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων


πηγή : email που λάβαμε στις 12 Ιουνίου 13h


1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων στις 15-06

από Χειρονομία - Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Έπειτα από 4 και πλέον χρόνια, 5 αντιφασίστες/ριες δικάζονται στις 15 Ιουνίου με πλήθος σαθρών κατηγοριών γιατί τόλμησαν να σηκώσουν ανάστημα και να κρατήσουν ζωντανή την αντιφασιστική μνήμη αυτού του τόπου. Χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες για να γίνει απολύτως αντιληπτό το σκοτάδι που απλωνόταν στον πλανήτη με την εμφάνιση του φασισμού. Το αντιφασιστικό κίνημα, σε μία χώρα και σε μία περιοχή που τράβηξε τα πάνδεινα από τον φασισμό και τον ναζισμό, χρειάστηκε να υποστεί κάθε είδους δίωξη για να τσακίσει τους απογόνους των ναζί, τα καθάρματα της Χρυσής Αυγής. Και παρά την καταδίκη της στις 7 Οκτώβρη, ημέρα σπουδαία για κάθε δημοκρατικά και αντιφασιστικά σκεπτόμενο άνθρωπο, θα χρειαστεί να βρίσκεται πάντοτε στις επάλξεις για να αντιμετωπίζει τον εθνικισμό, τον φασισμό και τον ρατσισμό.

post image

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ

Η 21η Φλεβάρη του 2017, επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, στάθηκε αφορμή ώστε να ξεμυτίσει ο γνωστός Γιαννιώτης νεοναζί, ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής και πλέον, καταζητούμενος, Χρήστος Παππάς. Τη «συνοδεία» του αποτελούσαν αξιωματικοί, ο τότε πρόεδρος της βουλής Ν. Βούτσης, ο κληρονόμος πρώην δήμαρχος Μπέγκας, ο περιφερειάρχης Καχριμάνης, άλλα μέλη του Σύριζα, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και η τοπική πολιτική αφρόκρεμα. Στην συνέντευξη τύπου, μάλιστα, μετά τα γεγονότα οι Καχριμάνης, Μπέγκας και Στέφος υποκριτικά καταδίκασαν τη στάση των δυνάμεων καταστολής σαν οι ίδιοι να μην αποτελούσαν μέρος της εξουσίας αυτού του τόπου.Την ημέρα εκείνη, έγινε αντιληπτή η αντίδραση των κατασταλτικών δυνάμεων να προστατεύσουν φανερά την εγκληματική συμμορία και η ανοχή των τοπικών θεσμών στη δημόσια παρουσία των ναζί. Κι όμως δεν μας ξαφνιάζει αυτό. Έτσι, αντιφασίστες και αντιφασίστριες παραβρέθηκαν στην παρωδία εθνικής περηφάνειας και γιορτής, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως τα Γιάννενα έχουν μνήμη. Ακολούθησε σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις που σε κεντρικό σημείο της πόλης χτυπούσαν με στειλιάρια και κοντάρια όποιον έβρισκαν μπροστά τους, στέλνοντας έναν διαδηλωτή βαριά τραυματισμένο στο κεφάλι και τα πλευρά στο νοσοκομείο 2 ώρες μετά την προσαγωγή του(!), προβαίνοντας, επίσης, σε ακόμα τέσσερις βίαιες προσαγωγές. Τα Ιωάννινα, όμως, είναι μια πόλη που ξέρει τι σημαίνει φασισμός, ενώ το μαρτυρικό χωριό Λυγγιάδες και το ντόπιο ολοκαύτωμα οφείλουν να θυμίζουν σε όλους πως ο φασισμός δεν εκδημοκρατίζεται αλλά τσακίζεται.Έπειτα από 4 και πλέον χρόνια, 5 αντιφασίστες/ριες δικάζονται στις 15 Ιουνίου με πλήθος σαθρών κατηγοριών γιατί τόλμησαν να σηκώσουν ανάστημα και να κρατήσουν ζωντανή την αντιφασιστική μνήμη αυτού του τόπου. Χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες για να γίνει απολύτως αντιληπτό το σκοτάδι που απλωνόταν στον πλανήτη με την εμφάνιση του φασισμού. Το αντιφασιστικό κίνημα, σε μία χώρα και σε μία περιοχή που τράβηξε τα πάνδεινα από τον φασισμό και τον ναζισμό, χρειάστηκε να υποστεί κάθε είδους δίωξη για να τσακίσει τους απογόνους των ναζί, τα καθάρματα της Χρυσής Αυγής. Και παρά την καταδίκη της στις 7 Οκτώβρη, ημέρα σπουδαία για κάθε δημοκρατικά και αντιφασιστικά σκεπτόμενο άνθρωπο, θα χρειαστεί να βρίσκεται πάντοτε στις επάλξεις για να αντιμετωπίζει τον εθνικισμό, τον φασισμό και τον ρατσισμό.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ 5 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ/ΡΙΩΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΖΕΤΑΙΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

κάλεσμα : ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


1 2 3

Aλληλεγγύη στους/στις 5 διωκόμενους/ες αντιφασίστες/ριες

Στις 21 Φλεβάρη του 2017, ημέρα «απελευθέρωσης» των Ιωαννίνων, αντιφασίστριες-ες
συγκεντρώθηκαν στο σημείο της κατάθεσης στεφανιών στο κέντρο της πόλης, στο οποίο
παρευρίσκονταν τοπικοί άρχοντες, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο νεοναζί βουλευτής της Χ.Α.,
Χρήστος Παππάς. Η ¨μεικτή¨ αυτή παρουσία τους, αποτυπώνει με τον σαφέστερο τρόπο, το
ιδεολόγημα της εθνικής ενότητας που χτίζουν. Ένα ιδεολόγημα που δεν μπορεί παρα να
στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα της εργατικής τάξης, ενάντια στους εκμεταλλευόμενους . Η
δυναμική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε, εξέφρασε την οργή όσων δεν ανέχονται την
παρουσία φασιστών, όσων δεν υποτάσσονται στη επίφαση της εθνικής απελευθέρωσης, όσων
βιώνουν τις συνέπειες του καπιταλισμού. Είναι ξεκάθαρο πως ο φόβος της εξουσίας απέναντι σε
τέτοιες δράσεις είναι έκδηλος και μπορεί μόνο να απαντήσει με βια, όπως και συνέβη. Δεκάδες
αστυνομικοί, αρκετοί εκ των οποίων με πολιτική περιβολή επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με
αποτέλεσμα την προσαγωγή 6 ατόμων. Οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ένας από
αυτούς τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από 2 ώρες! Τέτοια ήταν η
αγωνία των μπάτσων, τόσο βαθιά τους επηρεάζει ο φόβος των αγωνιστών, που δεν του έβγαλαν
τις χειροπέδες ούτε και όταν βρίσκονταν στο φορείο. Έχει κι αυτή η πόλη τους δικούς της
Γκοτζαμάνηδες, με στολή ή χωρίς. Αυτοί γιόρτασαν χθες τα ¨ελευθέρια¨, αυτοί τα υπερασπίστηκαν
με πτυσσόμενα γκλόπς. Επειδή δεν τους έφταναν οι 4 συλλήψεις εξέδωσαν και ένταλμα σύλληψης
ενός συντρόφου (5ος κατηγορούμενος), με την γελοία κατηγορία της ενορχήστρωσης των
επεισοδίων, δείχνοντας ξεκάθαρα την αγάπη του κράτους προς το φασισμό και την εξόντωση
οποιουδήποτε στέκεται εναντίον του.

Η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και να ήθελε να δείξει ότι διατηρεί ένα αντιφασιστικό
προφίλ ήξερε πολύ καλά ότι καπιταλισμός χωρίς τον φασισμό δεν μπορεί να επιβιώσει. Γι'
αυτό τον λόγο φρόντιζε με κάθε αφορμή να τους επαναφέρει στο προσκήνιο, νομιμοποιώντας
αυτούς και την δράση τους, αλλά πιο σημαντικά να καταστέλλει οποιαδήποτε αντιφασιστική
δράση. Φυσικά ίδια στάση ακολουθεί, με πληθώς παραδειγμάτων,
ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση έρθει στο μέλλον
αφού πρέπει να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όταν η κοινωνική οργή έχει οξυνθεί δραματικά και απειλεί να
διαταράξει τις ισορροπίες επιδιώκοντας την ανατροπή τόσο σε εργασιακό επίπεδο όσο και σε
πολιτικό, η σύμπραξη κράτους-κεφαλαίου-φασιστών είναι μονόδρομος. Ο φασισμός για τα
αφεντικά και το κράτος αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία καταστολής των πολιτικών
κινημάτων καθώς επίσης και την διάλυση οποιασδήποτε εργατικής διεκδίκησης.

Γι' αυτό το λόγο δεν αυταπατώμαστε από την απόφαση της δίκης της ΧΑ. Γνωρίζουμε πολύ καλά
ότι το πεδίο αντιπαράθεσης με τους φασίστες δεν βρίσκεται σε καμία δικαστική αίθουσα αστικού
δικαστηρίου.

Κράτος και αφεντικά πρέπει να καταλάβουν ότι καμία δίωξη δεν θα μας σταματήσει, ούτε θα μας
λυγίσει. Ίσα ίσα μας πεισμώνει και μας επιβεβαιώνει ότι το μόνο πεδίο αντιπαράθεσης με τους
φασίστες είναι ο δρόμος μαζί με τους χώρους δουλειάς.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε να πάνε χαμένοι οι αγώνες και κατακτήσεις μας. Όσες φορές και αν
χρειαστεί είμαστε έτοιμοι/ες να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας και τις ιδέες μας. Το κράτος και
οι μπάτσοι πρέπει να καταλάβουν μία και καλή, ότι όσο και να προστατεύουν τα ναζιστικά
καθάρματα εμείς θα είμαστε πάντοτε εκεί, απέναντι τους.

Συγκέντρωση στις 15/06 στις 09:00 στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων

ΕΣΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

πηγή : http://eseioanninon.squat.gr/2021/06/14/aλληλ…