Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 στις 21.00

Μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για τα 6 συντρόφια, Πατρα 1/3/2018

Σχετικά με την σύλληψη μας την 1/3/2018 στην Πάτρα

Την Πέμπτη 1η Μάρτη 2018, μετά το τέλος αντιφασιστικής - αντιεθνικιστικής πορείας με αφορμή τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, που ξεπηδούσαν σε διάφορες γωνιές της χώρας εκείνο το διάστημα, σπέρνοντας λόγω και προτάγματα βαθιά ρατσιστικά και εθνικιστικά, ακολουθούν συγκρούσεις με την αστυνομία σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας-δίψας, κρατούμενο αναρχικό Ντίνο Γιαγτζόγλου. Η αστυνομία προβαίνει σε 6 συλλήψεις.

Ύστερα από αρκετή σωματική και λεκτική αστυνομική βία, και τέσσερις ημέρες στις άθλιες συνθήκες των κρατητηρίων της ΓΑΔΠ αφηνόμαστε ελεύθερα. Μας επιβάλλονται τα περιοριστικά μέτρα της απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε συνάθροιση και συγκέντρωση πολιτικού χαρακτήρα σε όλη την επικράτεια, της παρουσίας μας στο τμήμα δύο φορές το μήνα, και η καταβολή του ποσού των 7.000 ευρώ αθροιστικά. Η παρουσία μας στο τμήμα ισχύει μέχρι και σήμερα, αποτελώντας μια όχι και τόσο ευχάριστη ρουτίνα. Αναγκαζόμαστε διαρκώς να ερχόμαστε αντιμέτωπα με τις ειρωνείες, τα σκληρά βλέμματα, και εν γένει το μίσος των αρχών, που φύσει εχθρεύονται όποια και όποιον δεν συμφωνεί με το μονοπώλιο της βίας που κατέχουν.

Οι κατηγορίες που μας βαραίνουν είναι κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ καλούμαστε να συγκεντρώσουμε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό (6.000 ευρώ) προκειμένου να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδα και αυτό σε μια συγκυρία πρωτόγνωρη και δύσκολη. Σε μια συγκυρία που όλες οι πτυχές της ζωής βρίσκονται σε αναστολή, που ακόμα και η επιβίωση αποτελεί στοίχημα για εκατομμύρια ανθρώπους που ασφυκτιούν να αντεπεξέλθουν στην πραγματικότητα των απαγορεύσεων, της μιζέριας, του θανάτου.

Η συνθήκη της πανδημίας, μας βρίσκει όλες και όλους σε μια κατάσταση τρομερής και πολυεπίπεδης επισφάλειας. Την ίδια στιγμή το κράτος ασκεί την πλέον εγκληματική πολιτική στις πλάτες όλων όσοι βρίσκονται στα κατώτερα ταξικά και κοινωνικά στρώματα, επιβάλλοντας μέτρα κατασταλτικά, μη πράττοντας τα στοιχειώδη για την προστασία όλων εκείνων που ζουν στοιβαγμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, για τις εγκλωβισμένες και τους εγκλωβισμένους στις φυλακές, για εκείνους που δεν έχουν ούτε σπίτι ούτε τροφή. Αναγκάζει ανθρώπους να πεθαίνουν αβοήθητοι - καθώς το διαλυμένο σύστημα δημόσιας υγείας αδυνατεί να περιθάλψει όσες και όσους το έχουν ανάγκη - μετακυλίοντας την ίδια στιγμή το βάρος σε μας, κάνοντας λόγο για ατομική ευθύνη.

Και μιλώντας για την κατασταλτική πολιτική που εφαρμόζει το κράτος εν μέσω πανδημίας, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στους φρουρούς αυτού.Άνθρωποι αναλώσιμοι που με το πρόσχημα της ασφάλειας των πολιτών, προστατεύουν τα συμφέροντα της με κάθε κόστος. Και το κόστος είναι η καταστολή όσων βρίσκονται από κάτω, όσων αναδεικνύουν τα μελανά της σημεία, όσων φανερώνουν πως αυτός ο κόσμος είναι δομημένος σε σαθρά θεμέλια, όσων μοχθούν για να παράξουν τον πλούτο που χρειάζεται η ίδια για την αναπαραγωγή και διατήρηση της.

Έτσι κι εμείς, αναμένοντας την δίκη, ερχόμαστε αντιμέτωπα με κατηγορίες περί άσκησης βίας απέναντι σε πάνοπλους αστυνομικούς, καταστροφής δημόσιας περιουσίας και ένα σωρό άλλες ειρωνικές διατυπώσεις. Και είναι ειρωνικές καθώς η πραγματικότητα άλλα αποδεικνύει. Αποδεικνύει πως η αστυνομία ως κρατικό εκτελεστικό όργανο και στο όνομα του νόμου, όπως φαίνεται και από τα παραπάνω, έχει το ελεύθερο να ασκήσει όση βία δεν θα μπορέσει ποτέ καμία καταπιεσμένη και κανένας κολασμένος. Επαγγελματικά, μεθοδευμένα και αποτελεσματικά και μάλιστα με βασικό στόχο πάντα εκείνον που αποκλίνει της κανονικότητας, εκείνο που μοιάζει αδύναμο, εκείνη που τολμάει να σηκώσει κεφάλι και να αγωνιστεί, να αγωνιστεί απέναντι στο υπάρχον και ό, τι εξουσία αυτό γεννά.

Από την πλευρά μας λοιπόν, ως άνθρωποι που μαχόμαστε για την ελευθερία, ως άτομα που υπερασπιζόμαστε τη ζωή, δεν μπορούμε παρά να προτάξουμε την αλληλεγγύη μεταξύ όλων όσοι καταπιέζονται και βιώνουν την εκμετάλλευση καθημερινά, μεταξύ όλων όσοι αγωνίζονται. Μέχρι να ακουστούν, μέχρι να ξυπνήσουν και να ανασάνουν ελεύθερες.

Υ.Γ.Όποιο, άτομο, ομάδα, συλλογικότητα επιθυμεί να στηρίξει μπορεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας στο allhexlegguh_pexatra6@riexseup.net

Ωστόσο να ξεκαθαρίσουμε εδώ, πως για μας η αλληλεγγύη δεν είναι μια στείρα συνθήκη που περιορίζεται στην οικονομική ενίσχυση. Ο οικονομικός σκόπελος αποτελεί σαφώς μια πραγματικότητα που πρέπει να καλυφθεί. Παρ' όλα αυτά θεωρούμε πως θα ήταν μια κενή περιεχομένου διαδικασία, διεκπεραιωτικού χαρακτήρα, αν έμενε μονάχα εκεί. Η αλληλεγγύη είναι μια σχέση διαρκής, καθημερινή και αμφίδρομη πάνω στην οποία επιλέγουμε αξιακά να δομούμε τις σχέσεις μας. Σε ένα κόσμο που προτάσσει τον ατομικισμό, τον ανταγωνισμό, την εσωτερίκευση της δυσκολίας και του πόνου, επιλέγουμε να σταθούμε μαζί, με αξιοπρέπεια, δυναμώνοντας διαρκώς τους δεσμούς μας, τροφοδοτώντας τους, αντλώντας δύναμη ο ένας από την άλλη, παλεύοντας με σθένος για μια ζωή χωρίς καταπίεση, εκμετάλλευση, εξουσία.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Συλληφθείσες-εις

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Ιουνίου 13h