Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 στις 16.00

Συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση της διαχειριστικής μελέτης του Δ.Α. για το Στρέφη

post image

Έκτακτο κάλεσμα:

Τη Δευτέρα 14/06, διεξάγεται το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων στο οποίο -μεταξύ άλλων- θα πάει προς ψήφιση η διαχειριστική μελέτη του Δήμου Αθηναίων για την ανάπλαση/εξευγενισμό του λόφου Στρέφη.

Μετά τις αντιδράσεις, η κτηματομεσιτική-επενδυτική εταιρία Prodea Investments αφαίρεσε από τη μελέτη της διάφορα επίμαχα σημεία. Για παράδειγμα το ζήτημα της φύλαξης, της περίφραξης ολόκληρου του λόφου με κάγκελα αλλά και την παροιμιώδη φράση "στόχος η αύξηση της αξίας γης και ιδιοκτησίας", με την οποία ομολογούσε η ίδια τον απώτερο σκοπό της "δωρεάς" της.

Ωστόσο η διαχειριστική μελέτη του Δήμου δεν αφήνει τίποτα απ'έξω και έτσι περιλαμβάνει όλα όσα απέφυγε η εταιρία εκ των υστέρων, στην προσπάθειά της να διασώσει την εικόνα της: κάγκελα περίφραξης, τοποθέτηση φυλακίων εισόδων, security, κάμερες, τσιμεντοποίηση μονοπατιών, κάγκελα στις κορυφογραμμές και κόψιμο πολλών δέντρων.

Η πολυδιαφημισμένη ανάπλαση εξυπηρετεί τους σκοπούς της δημαρχίας, της εταιρίας αλλά και της κρατικής διαχείρισης για τον εξευγενισμό της ευρύτερης περιοχής και στην προκειμένη περίπτωση του λόφου Στρέφη, τον οποίο προθυμοποιούνται να εκμεταλλευτούν καταπατώντας τον ελεύθερο και δημόσιο χαρακτήρα του.

Η ανάπλαση του λόφου Στρέφη εντάσσεται στο γενικό πλάνο εξευγενισμού της περιοχής των Εξαρχείων και τη μετατροπή τους σε ένα κερδοσκοπικό λούνα-παρκ για πάσης φύσεως καταναλωτές.

Εμείς απαντάμε:

Οι δημόσιοι και ελεύθεροι χώροι ανήκουν σε όλες και όλους και είμαστε εδώ να τους υπερασπιστούμε μέχρι τέλους!

Σας καλούμε να στηρίξετε τη συγκέντρωση έξω απο το Δημαρχείο, στην πλατεία Κοτζιά, τη Δευτέρα 14/06 στις 16:00, ενάντια στην ψήφιση της διαχειριστικής μελέτης του Δήμου Αθηναίων για την ανάπλαση/εξευγενισμό του λόφου Στρέφη.

Ανοιχτή συνέλευση για την υπεράσπιση του λόφου Στρέφη

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1613082/