Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 στις 21.00

Δωρεαν θερινο σινεΠ - Το Κλουβί με τις Τρελές

Στηρίζουμε την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα !
Ο κωμικός ογκόλιθος του queer σινεμά, μια από τις μεγαλύτερες και πιο απρόσμενες επιτυχίες που έγιναν ποτέ, ένα διαχρονικό επίκαιρο σχόλιο πάνω στην αποδοχή, μάθημα timing και απενοχοποιημένου fun .
Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού ομοφυλόφιλων - του Ρενάτο Μπάλντι (Ούγκο Τονιάτσι ), διευθυντή νυχτερινού κέντρου που ειδικεύεται σε θεάματα με τραβεστί στο Σαιν-Τροπέ, και του Αλμπέν Μουζότ (Μισέλ Σερώ), το αστέρι του - και την τρέλα που ακολουθεί όταν ο γιος του Ρενάτο, Λωράν (Ρεμί Λωράν), φέρνει στο σπίτι την αρραβωνιαστικιά του και τους υπερ-συντηρητικούς γονείς της, ο πατέρας της είναι εξέχον μέλος του υπερ-συντηρητικού κόμματος «Ένωση για την ηθική τάξη» και ιδιαίτερα αυστηρός πατέρας, για να τους συναντήσουν. Για να μην σοκάρει τα μελλοντικά πεθερά του, ο Λωράν ζητά από τον πατέρα του να παραστήσουν την αξιοσέβαστη οικογένεια. Ο Ρενάτο αποδέχεται απρόθυμα , γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του συντρόφου του, ότι αυτό θα περιπλέξει τα πράγματα, γεγονός που πράγματι συμβαίνει και ακολουθούν τραγελαφικές καταστάσεις.
Ξεκαρδιστικές σκηνές που αντλούν από τη μεγάλη βιβλιοθήκη της queer κουλτούρας για να δικαιώσουν δεκαετίες ολόκληρες ενός σινεμά που είχε μάθει να ζει «μέσα στην ντουλάπα», λεπτοδουλεμένη φάρσα από αυτήν στην οποία διέπρεψε η γαλλική παράδοση για να ρίξει καθεστώτα, δύο μεγαθήρια της υποκριτικής (Ούγκο Τονιάτσι και Μισέλ Σερό) που δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου ραγίσουν την καρδιά, πρώτα από τα γέλια και μετά από τα κλάμματα.
Η ταινία είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο του Jean Poiret, το οποίο έγινε έπειτα και long-running μιούζικαλ success στο Broadway. Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας και σεναρίου το 1980, κέρδισε την Χρυσή σφαίρα Καλύτερης ξένης ταινίας, το Βραβείο César στην Γαλλία και το βραβείο NBR Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

πηγή : https://www.facebook.com/events/5105541936210…
πηγή : email που λάβαμε στις 14 Ιουνίου 15h