Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 στις 17.00

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

Κινητοποίηση ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

STOP στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη - Όλοι στην Απεργία και τις Κινητοποιήσεις Τετάρτη 16/6

Όλοι στις Κινητοποιήσεις Τετάρτη 16/6

-

Αθήνα: 10:30 Πλατεία Κλαυθμώνος & 16:00 Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 11:00 Εγνατία/Αγίας Σοφίας & 19:00 Καμάρα

Ιωάννινα: 11:00 Εργατικό Κέντρο

-

STOP στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Με επιτροπές αγώνα παντού

Σε χώρους εργασίας σε πλατείες, γειτονιές, σε σχολεία & σχολές

Να διώξουμε την αντεργατική κυβέρνηση

-

Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι και λαϊκά στρώματα, έχει κάθε δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση ή καθήκον, να αποτρέψει είτε την κατάθεση, είτε την ψήφιση, πόσο μάλλον την εφαρμογή αυτού του νεοφιλελεύθερου αντεργατικού νομοσχεδίου (ν/σ) Χατζηδάκη, ΓΙΑΤΙ:

1) Αυτό το ν/σ, υπηρετεί και εξυπηρετεί, έναν στόχο, την δημιουργία του λεγόμενου απασχολήσιμου, ενός μοντέλου «εργαζόμενου», ατομικοποιημένου, απολύτως διαχειρίσιμου (έρμαιο) από την εργοδοσία, που θα δουλεύει και θα αμείβεται, όταν, όπου, όσο και όπως θέλει ο εργοδότης.

2) Τα γενικά χαρακτηριστικά αυτού του νομοσχεδίου, είναι: (1ο) η μεγαλύτερη απορρύθμιση ή ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, των συνθηκών εργασίας, των αντίστοιχων δικαιωμάτων, και ιδίως, απορρυθμίζονται, (α) «οι χρόνοι εργασίας, τα ωράρια, οι υπερωρίες κλπ», και (β) οι σχετικές αμοιβές. Με μέτρα ενάντια στο σταθερό, πλήρες ωράριο αλλά και ενάντια στην σταθερή αμοιβή (2ο) η μεγαλύτερη αποδέσμευση στο λεγόμενο διευθυντικό δικαίωμα, από κάθε περιορισμό ή έλεγχο, δίνοντας μεγαλύτερη εξουσία και περισσότερες δυνατότητες (σε εργοδότες ιδιώτες και δημόσιο, υπουργούς κ.λπ.). (3ο) περισσότερα και πιο σημαντικά χτυπήματα, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα (οργάνωση, λειτουργία και δράση Σωματείων ή Συνδικάτων κλπ) και στην προστασία τους. Οι όποιες ευνοϊκές για τους εργαζόμενους διατάξεις, όπως πχ η χορήγηση γονικής άδειας και στον πατέρα ή η εξίσωση της αποζημίωσης απόλυσης υπαλλήλου και εργατοτεχνίτη, αποτελούν το δόλωμα/παγίδα, για να περάσει αυτό το σκληρά αντεργατικό νομοσχέδιο.

3) Αυτό το ν/σ στοχεύει, κυρίως και καταρχήν, σε 2 καθοριστικά, αυτή τη στιγμή, χτυπήματα.

Πρώτον, μέσα από την «διευθέτηση του χρόνου εργασίας/και ιδίως των υπερωριών», στοχεύει στο να καταργηθούν οι όποιες ή οι περισσότερες διατάξεις: (α) προστάτευαν το 8ωρο, τον εργαζόμενο, από την παραπάνω ημερήσια ή εβδομαδιαία εργασία, (β) καθόριζαν πρόσθετη αμοιβή για τις διάφορες υπερωρίες (πχ η υπερεργασία είχε 20% προσαύξηση αμοιβής, η «νόμιμη υπερωρία, η εντός των επιτρεπόμενων ορίων» είχε προσαύξηση 40%, η «νόμιμη υπερωρία, η πέραν των ορίων» είχε προσαύξηση 60%, και η «παράνομη» υπερωρία είχε προσαύξηση 80%). Στοχεύουν, σε μια σημαντική μείωση/εξάλειψη, της πρόσθετης αμοιβής των υπερωριών και άρα σε μια σημαντική μείωση του εισοδήματος, πολλών εργαζομένων, και σε αντίστοιχη, αύξηση των κερδών των εργοδοτών. Οι εργοδότες θα μπορούν μονομερώς να προσφεύγουν στο ΑΣΕ (Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας), και να επιβάλλουν, ακόμη και 10ωρη ή και 12ωρη εργασία, χωρίς πρόσθετη αμοιβή!

Δεύτερο, μέσα από «τον εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας» ή με το «ξανά γράψιμο του εργατικού δικαίου από την αρχή», στοχεύει: (α) στην ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση των Σωματείων, των Συνδικάτων, και κάθε έννοιας Συνδικαλισμού, δηλαδή, της συλλογικής, μαζικής και μαχητικής/δυναμικής διεκδίκησης και αγώνα. Με μέτρα όπως τα παραπάνω, αλλά και με όσα άλλα περιέχει αυτό το ν/σ, όπως πχ, την επιβολή ενός νέου είδους ΣΣΕ (Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας) «υποκλάδου» ή την καθιέρωση της «υπερίσχυσης» των λεγόμενων ατομικών συμβάσεων εργασίας, έναντι όλων των άλλων ειδών ΣΣΕ. (β) Στην τυπική και ουσιαστική παρεμπόδιση, ποινικοποίηση και απαγόρευσή τους. Σε μια επίθεση, που είναι κομβική, ζωτικής σημασίας. Με μέτρα όπως πχ, τον περιορισμό/απαγόρευση διεκδίκησης ΣΣΕ, σε Σωματεία και Συνδικάτα, αν δεν εγγραφούν στο ηλεκτρονικό γενικό μητρώο του υπ. εργασίας. Τους περιορισμούς στις δυνατότητες προσφυγής των Συνδικάτων στον ΟΜΕΔ. Με την μείωση του αριθμού των μελών της διοίκησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων που προστατεύονται από απόλυση. Με την μείωση των ημερών συνδικαλιστικής άδειας, που δικαιούνται, εργαζόμενοι και εκλεγμένοι στις διοικήσεις, για να εξασκήσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα/καθήκοντά τους. Με την επιβολή αρχικά προαιρετικά και στην συνέχεια υποχρεωτικά, της δυνατότητας ηλεκτρονικής συμμετοχής και ψηφοφορίας στις Γενικές Συνελεύσεις, ιδίως για την απόφαση απεργίας. Με την υποχρέωση στα συνδικαλιστικά όργανα να ενημερώνουν για την απεργία, τον εργοδότη, πολύ νωρίτερα από ότι ήδη ισχύει σήμερα. Με την περαιτέρω αύξηση στο προσωπικό ασφαλείας σε πολλές επιχειρήσεις στο τουλάχιστον 40% του συνόλου του προσωπικού. Με την μεγαλύτερη προσπάθεια ποινικοποίησης άρα παρεμπόδισης έως και απαγόρευσης της απεργίας και της περιφρούρησής της!

4) Η κυβέρνηση της ΝΔ με το επικείμενο νομοσχέδιο: (I) συνεχίζει τα αντεργατικά χτυπήματα, που είχαμε (α) σε όλη την Μνημονιακή περίοδο, από όλες τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τις παραλλαγές τους. (β) Τα τελευταία 31 χρόνια, από το 1990 και μετά, από τους νεοφιλελεύθερους και τους εκσυγχρονιστές, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. (γ) Την περίοδο της πανδημίας, εδώ και πάνω από ένα χρόνο. (II) Θεσμοθετεί/νομοθετεί υπέρ των εργοδοτών, ιδίως υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, τις όποιες αρνητικές αλλαγές, είχαμε στην εργασία (ανεργία, υποαπασχόληση, εντατικοποίηση ή υπεραπασχόληση, μειώσεις μισθών κ.λπ.), λόγω της κρίσης, εδώ και σχεδόν 50 χρόνια. (III) Φέρνει, πιο κοντά, τα επόμενα αντεργατικά ν/σ, γιατί ΕΕ, εργοδότες, τραπεζίτες, εφοπλιστές και δανειστές, δεν πρόκειται να σταματήσουν, για όσο καιρό υπάρχουν εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, για όσο καιρό δεν τους σταματάμε και κυρίως για όσο καιρό, έχουν την οικονομική και πολιτική εξουσία στα χέρια τους. Τα νεοφιλελεύθερα ιδεολογικά και πολιτικά, δόγματά τους, οι ιδεοληψίες και οι αγκυλώσεις τους, για την υποταγή όλων στον «βωμό του κέρδους», για την χωρίς όρους και όρια στήριξη του κεφαλαίου και ιδίως του μεγάλου κεφαλαίου, είναι εδώ και μας απειλούν.

5) Το ν/σ αυτό είχε προετοιμαστεί, από τον περασμένο Οκτώβρη και είχε παρουσιαστεί από τον τότε υπουργό εργασίας Ι. Βρούτση. Το αντεργατικό νομοσχέδιο, καθυστέρησε να κατέβει, γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, ήθελε να προλάβει τις αντιδράσεις στα σχέδιά της, και προσπάθησε πρώτα να επιβάλλει ένα «αστυνομικό κράτος», με απαγορεύσεις κάθε είδους εργατικών, κοινωνικών, φοιτητικών, συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων, πορειών κ.λπ. Όμως αυτή η προσπάθεια, όχι μόνο δεν προχώρησε γρήγορα, αλλά τελικά οδήγησε την κυβέρνηση της ΝΔ, σε μια σχετική και προσωρινή αναδίπλωση, ιδίως, μετά την αναίτια επίθεση της αστυνομίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, και το ξέσπασμα (στις 9-3-2021) τόσο της οργής και της αγανάκτησης, χιλιάδων, νέων, εργαζομένων κ.α., όσο και από τις μετέπειτα συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις/γειτονιές και των μεγάλων φοιτητικών διαδηλώσεων. Τώρα, η κυβέρνηση, ξανά προετοιμάζει το έδαφος για το αντεργατικό ν/σ Χατζηδάκη/Βρούτση.

Εμείς, οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει να προετοιμάσουμε και να προσπαθήσουμε, να σταματήσουμε είτε το κατέβασμα του νομοσχεδίου, είτε την ψήφισή του. Αυτό σημαίνει, να πάμε παντού, να εξηγήσουμε το τι σημαίνει αυτό το νομοσχέδιο. Να φτιάξουμε επιτροπές αγώνα παντού, σε χώρους εργασίας, σε πλατείες και γειτονιές, σε σχολεία και σχολές. Να διοργανώσουμε συνελεύσεις, συζητήσεις και εκδηλώσεις. Να προετοιμάσουμε ή να στηρίξουμε συγκεντρώσεις, πορείες, διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις. Να οργανώσουμε έναν αγώνα διαρκείας, ενάντια στην κρατική/αστυνομική βία και καταστολή, αλλά και μια νέα αρχή, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, και των πιο ζωτικών αναγκών μας, εν μέσω παροξυσμού της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης. Για πραγματική και ουσιαστική προστασία, για:

-

  • Την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη/Βρούτση.
  • Μείωση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας, χωρίς μείωση αποδοχών- Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους.
  • Σταθερή και πλήρη απασχόληση, κατάργηση κάθε είδους ελαστικής, μερικής απασχόλησης.
  • Απαγόρευση των απολύσεων.
  • Επίδομα ανεργίας, χωρίς προϋποθέσεις και για όλο το διάστημα της ανεργίας, ίσο τουλάχιστον με τον βασικό μισθό.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών και εξώσεων σε εργατικές και λαϊκές κατοικίες.
  • Εφαρμογή μέτρων προστασίας, της δημόσιας υγείας, στους εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους.
  • Δημόσια, καθολική και δωρεάν ασφάλιση για όλους.
  • Διαγραφή του χρέους.
  • Γενναία αύξηση των κοινωνικών δαπανών για υγεία, παιδεία και έργα υποδομής.
  • Κατάργηση όσων αντεργατικών, αντιλαϊκών, αντιασφαλιστικών και αντιεκεπαιδευτικών νόμων, ψηφίστηκαν την περίοδο των μνημονίων και της πανδημίας.

-

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

https://antepithesitonergazomenon.blogspot.co…

πηγή : https://www.okde.gr/archives/14023


1 2 3 4 5 6 7 8

Nα ανατρέψουμε τους αντεργατικούς νόμους και τα εργοδοτικά βαμπίρ - 16 Ιουνίου κανένας/καμία για δουλειά, όλοι/ες στον δρόμο

Ανάμεσα σε έναν σωρό από παλινωδίες, δισταγμούς και καθυστερήσεις, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνα ακολούθησαν τελικά τα σωματεία και τις ομοσπονδίες και προκήρυξαν 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 16 Ιουνίου. Η απόφαση αυτή διασώζει την τελευταία στιγμή τον στοιχειωδώς γενικό χαρακτήρα της απεργίας, τον οποίον επιχείρησε να ματαιώσει το συνδικαλιστικό βαμπίρ της οδού Πατησίων, το καμάρι και η χαρά των εργοδοτών, η ΓΣΕΕ του Παναγόπουλου. Η απόφαση της ΓΣΕΕ να «συμμετάσχει στη στάση εργασίας του ΕΚΑ» αποτελεί πέραν όλων των άλλων μια παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού στη σπουδή της να σπάσει την απεργία, η ΓΣΕΕ όχι μόνο προκατέλαβε την απόφαση του ΕΚΑ (που τελικά κήρυξε 24ωρη), αλλά έγινε το πρώτο τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο στην ιστορία της ανθρωπότητας που «συμμετέχει» σε απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε ένα δευτεροβάθμιο.

Ως Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε χαιρετίζουμε αυτή τη στροφή της ΓΣΕΕ προς τη βάση της και είμαστε βέβαιοι ότι το μαγαζάκι του Παναγόπουλου σύντομα θα «συμμετέχει» και σε απεργιακές κινητοποιήσεις πρωτοβάθμιων σωματείων και εργατικών σχημάτων, πριν μας λυτρώσει όλους/ες και αυτοδιαλυθεί στην αστερόσκονη της εργατικής μάζας.

Ακόμα και έτσι, η κινητοποίηση που αποφάσισαν ΑΔΕΔΥ - ΕΚΑ - ΠΑΜΕ και πολλές ομοσπονδίες και συνδικάτα, απέχει πολύ από το να είναι η αναγκαία απεργιακή κλιμάκωση απέναντι στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή και το οποίο καθιστά στην ουσία του παράνομη τη συλλογική δράση και σχεδόν αδύνατη τη συλλογική διαπραγμάτευση.

Θυμίζουμε ότι στις ρυθμίσεις της κυβέρνησης μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

-Η διευκόλυνση της απαγόρευσης της απεργίας και η διευκόλυνση της απεργοσπασίας μέσω της δικαστικής οδού.

-Η εθελοντική/ προαιρετική τήρηση των συλλογικών συμβάσεων από τους εργοδότες.

-Η απελευθέρωση της ατομικής διαπραγμάτευσης, χωρίς συλλογική προστασία των εργαζομένων.

-Η κατάργηση ή ο αποδεκατισμός των μηχανισμών ελέγχου τήρησης της εργατικής νομοθεσίας.

-Ο κρατικός και εργοδοτικός έλεγχος στα σωματεία και τα μέλη τους.

-Η κατάργηση της πληρωμένης υπερωρίας, μέσω της θεσμοθέτησης της 10ωρης εργασίας με αντάλλαγμα «ρεπό»

και μια σειρά ακόμα αντεργατικά μέτρα, που στοχεύουν στην αποδυνάμωση της συλλογικής ισχύος των εργαζομένων.

Το συνδικαλιστικό κίνημα όφειλε να οργανωθεί για να απαντήσει με μεγαλύτερη επιθετικότητα στον νόμο αυτό και να εμποδίσει την ψήφισή του, με γνώση ότι τη μάχη αυτή θα τη δώσει όχι απλά χωρίς, αλλά ενάντια στον κρατικό και εργοδοτικό μηχανισμό της ΓΣΕΕ.

Με αυτά τα δεδομένα, έχει μεγάλη σημασία να έχει επιτυχία η απεργία της 16ης Ιουνίου, προκειμένου να αποτελέσει εφαλτήριο για την αναδιοργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος, επίδειξη δύναμης της συλλογικής δράσης των εργαζομένων και έναυσμα για την άμεση οργάνωση στους εργασιακούς χώρους ενάντια στις αντεργατικές ρυθμίσεις με στόχο την κατάργησή τους και την αποζημίωση των εργαζομένων για τα δικαιώματα και το εισόδημα που τους έχει κλαπεί τα τελευταία 10 χρόνια.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί:

-Απεργιακή Συγκέντρωση, 11:00 Προπύλαια (Αθήνα)

-Συλλαλητήριο, 17:00 Σύνταγμα (Αθήνα)

-Μαζική πάλη για την απόσυρση και την ανατροπή του εργασιακού νομοσχεδίου που καταργεί τη συλλογική δράση και εγκαθιδρύει εργοδοτική δικτατορία

-16 Ιουνίου κανένας/καμία για δουλειά, όλοι/ες στον δρόμο

-Συγκρότηση εργασιακών και απεργιακών επιτροπών ανά χώρο δουλειάς και κλάδο για την απεργιακή ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την ανατροπή των αντεργατικών νόμων


-Απόλυτος οργανωτικός διαχωρισμός από τα γραφειοκρατικά ζόμπι της ΓΣΕΕ, συγκρότηση της ταξικής αντικαπιταλιστικής συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας των εργαζομένων

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/na-anatrepsoume-tous-ante…


1 2 3 4 5 6 7 8

Παρεμβάσεις ενόψει της ψήφισης του αντεργατικού νομοσχεδίου

Ενόψει της αυριανής μέρας και της ψήφισης του αντεργατικού νομοσχεδίου προχωρήσαμε σε αναρτήσεις πανό και πέταγμα φέιγ βολάν σε γειτονιές των δυτικών προαστίων και στην εθνική οδό με κεντρικό σύνθημα "Το 8ωρο κερδήθηκε με αίμα - 16 Ιουνίου ημέρα μάχης".
Όλοι/ες στους δρόμους
Συγκέντρωση Τετάρτη 16 Ιουνίου 18.00 στο Σύνταγμα

Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων-Καματερού

πηγή : https://protaanka.espivblogs.net/2021/06/15/p…


1 2 3 4 5 6 7 8

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Wind-Victus: Όλοι/ες στην Απεργία 16/6

ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-WIND-VICTUS

-

TETAΡΤΗ 16/6 - ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Διαδηλώνουμε - Συμμετέχουμε στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις

(καλέσματα ΑΔΕΔΥ και Εργατικού Κέντρου Αθήνας)

10:30 πμ, πλατεία Κλαυθμώνος - 6:00 μμ, πλατεία Συντάγματος

-

Συνάδελφοι,

η απεργία της προηγούμενης Πέμπτης 10/6 ήταν ένα σημαντικό βήμα. Χιλιάδες εργαζόμενοι, «παλιοί» και νεότεροι, απέργησαν και δεν πήγαν για δουλειά. Στην Αθήνα, τη Θεσσσαλονίκη και άλλες πόλεις, έγιναν οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις εδώ και πολλά χρόνια. Ο κόσμος της δουλειάς έδειξε ότι και θέλει και μπορεί να σταματήσει το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης.

Έχουν αρχίσει να δείχνουν τα δόντια τους οι επιχειρηματίες και τα ΜΜΕ, προσπαθώντας να εκφοβίσουν και να βγάλουν απεργίες παράνομες (π.χ. των ναυτεργατών), στήνοντας σκηνικό δήθεν «αγανακτισμένων» πολιτών αλλά και καταστολής. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να πείσουν κανέναν με τα ψέματά τους ότι το νομοσχέδιό τους προστατεύει τάχα τους εργαζόμενους, το 8ωρο(!), τις γυναίκες συναδέλφισσες(!), τον οικογενειακό προγραμματισμό κ.λπ.

Ο αγώνας αυτός πρέπει να δυναμώσει. Αύριο πρέπει όλοι να απεργήσουμε. Είναι ευθύνη όλων μας. Ο καθένας από μας πρέπει να έχει τη δική του συμμετοχή και συμβολή σ' αυτό τον αγώνα. Κανένας να μην πάει στο γραφείο. Κανένας να μη συνδεθεί. Να συζητήσουμε και να πείσουμε και συναδέλφους μας να απεργήσουν και να κατέβουμε μαζί στις συγκεντρώσεις.

Συνάδελφοι,

το σωματείο μας, μιλώντας πάντα με ειλικρίνεια, δεν κρύβει από κανέναν την προβληματική κατάσταση του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος. Για άλλη μια φορά, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, όλων των αποχρώσεων, ήταν πολύ κατώτερες των περιστάσεων, ακόμα και μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις της Πέμπτης 10/6. Η ανεκδιήγητη ΓΣΕΕ έμεινε ξανά σχεδόν άφαντη. Η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ για πολλές μέρες «τραβολογούσαν» τις αποφάσεις τους, κηρύσσοντας αρχικά μόνο μια ξέπνοη στάση εργασίας, πριν τη μετατρέψουν μόλις χθες. Με αυτό τον τρόπο, υπονομεύουν τον αγώνα, όπως και με την πρακτική των χωριστών - διασπαστικών συγκεντρώσεων. Aντί να εφαρμόσουν ένα στοιχειώδες σχέδιο αγώνα, που μ' αυτό μπορούμε να συγκεντρώσουμε δυνάμεις και να γονατίσουμε κάθε κυβέρνηση: να ανακοινώσουν έγκαιρα ένα πρόγραμμα απεργιών - τακτικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας - εξάπλωση του αγώνα στις γειτονιές - μετατροπή πλατειών σε κέντρα αγώνα, με εκδηλώσεις και ανοιχτές συνελεύσεις. Έτσι μόνο μπορούμε να δώσουμε μια πραγματική μάχη, με αξιώσεις - όχι με παχιά λόγια για «κλιμακώσεις».

Αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να είναι άλλοθι αδράνειας για κανέναν μας. Απαιτείται η δική μας κινητοποίηση και ενεργή συμμετοχή. Τα αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων μπορούμε να τα νικήσουμε μόνο με ενωτικό, μαζικό, αποφασιστικό Αγώνα Διαρκείας. Που θα φτάσει πέρα από μια σκέτη διαμαρτυρία, αλλά θα κλονίσει την ίδια την κυβέρνηση και κάθε άλλη που μας θέλει «σκλάβους» στον 21ο αιώνα. Αύριο, Τετάρτη 16/6, κάνουμε ένα ακόμα βήμα, για να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας, να ενισχύσουμε τους αγώνες μας, να περάσουμε στη δική μας αντεπίθεση: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

-

To Διοικητικό Συμβούλιο

info@eniaiosexwmateio.exgr www.eniaioswmateio.gr/

πηγή : https://www.okde.gr/archives/14030


1 2 3 4 5 6 7 8

Εργατική Ομάδα Τ-34: Ανακοίνωση - Κάλεσμα για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Τ-34 ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

«Το κεφάλαιο είναι νεκρή εργασία, που σαν βρικόλακας ζει μόνο ρουφώντας το αίμα της ζωντανής εργασίας και όσο πιο πολύ ζει τόσο πιο πολύ αίμα ρουφάει» Καρλ Μαρξ.

Η ΝΔ πιο απροκάλυπτα από ποτέ έρχεται να επισφραγίσει τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές απέναντι στην εργατική τάξη και τον λαό. Σε πλήρη σύμπνοια με τις προηγούμενες κυβερνήσεις κλιμακώνει και φέρνει προς ψήφιση την Τετάρτη 16/06 ένα νομοσχέδιο οδοστρωτήρα για τα ήδη καταστρατηγημένα από το κεφάλαιο εργασιακά δικαιώματα. Μέσα από τον εν λόγω νομοσχέδιο διαφαίνονται ξεκάθαρα οι ασύδοτες βλέψεις του κεφαλαίου που στόχο έχουν να επιβάλλουν ένα καθεστώς εργασιακής ζούγκλας.

Πρωτοφανείς διατάξεις για την κατάργηση του 8ώρου, για την επιβολή 10ωρης εργασίας, για την αύξηση και υποτίμηση των υπερωριών, για την επέκταση και μονιμοποίηση της τηλεργασίας, για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, για την αφαίρεση του δικαιώματος στην απεργία και τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης, είναι μερικές από όσες συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδια Χατζηδάκη και καθιστούν σαφές ότι το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ...) φιλοδοξούν να κηρύξουν έναν πόλεμο άνευ όρων στην εργατική τάξη και στο λαό.

Σύντομη παρουσίαση των βασικών σημείων του αντεργατικού νομοσχεδίου

  • Χτύπημα του 8ώρου και καθιέρωση 10ωρης εργασίας που θα επιβάλλεται από τους εργοδότες με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Οι 2 επιπλέον ώρες εργασίας θα είναι απλήρωτες, με την κυβέρνηση να παραπέμπει τον/ην εργαζόμενο/η σε αναπλήρωσή τους με μειωμένο ωράριο ή ακόμα και με ρεπό.
  • Το πλήθος των υπερωριών αυξάνεται στις 150 ώρες σε όλους τους κλάδους (απο 96 που είναι στη βιομηχανία και 120 στους λοιπούς κλάδους) και ταυτόχρονα μείωση της προσαύξησης των αμειβόμενων υπερωριών. · Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας σε μια πληθώρα κλάδων.
  • Κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας
  • Απελευθέρωση των απολύσεων με τον εργοδότη να έχει το δικαίωμα να απαγορεύει στον/ην εργαζόμενο/η την προσέλευσή του στο χώρο εργασίας μετά την προειδοποίηση της απόλυσης καθώς και παραχώρηση δικαιώματος στον εργοδότη να μην προβεί σε επαναπρόσληψη σε περίπτωση δικαστικής δικαίωσης του εργαζομένου.
  • Θεσμοθέτηση απεργοσπαστικών μηχανισμών με την αύξηση του «προσωπικού ασφαλείας» στο 33%. Ποινικοποίηση των απεργιακών περιφρουρήσεων και επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ενισχύοντας το νομοσχέδιο Αχτσιόγλου που προβλέπει το «50 + 1» προκειμένου να είναι νόμιμη η απεργία.
  • Φακέλωμα σωματείων και συνδικαλιστικών οργανώσεων μέσω της υποχρεωτικής εγγραφής στο ΓΕΜΗΣΟΕ, καθώς και αφαίρεση προστατευτικών διατάξεων για την απόλυση συνδικαλιστών / συνδικαλιστριών.
  • Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων δίνοντας δικαίωμα στον εργοδότη να μπορεί να προχωρήσει σε ατομική σύμβαση παρακάμπτοντας την ήδη υπάρχουσα συλλογική.

Όσο τα τσιράκια του κεφαλαίου νομοθετούν υπό τις διαταγές του καμία επιμέρους κατάκτηση δεν είναι εξασφαλισμένη. Αποτελεί καθήκον και πιο επίκαιρο από ποτέ 135 χρόνια μετά την ταξική πρωτομαγιά του Σικάγο, που η εργατική τάξη και ο αγωνιζόμενος λαός μάτωσε για την κατάκτηση δικαιωμάτων που σήμερα τόσο ξεδιάντροπα καταστρατηγούνται να υψώσουμε αναχώματα αντίστασης και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στη λαίλαπα του κεφαλαίου. Καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να γυρίσουν την πλάτη στην εργοδοτική ΓΣΕΕ, να υπερασπιστούν τα κεκτημένα της τάξης τους, να στηρίξουν μαζικά τους ταξικούς αγώνες μέχρι την τελική αναμέτρηση για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Καλούμε στηρίζουμε τη συγκέντρωση Τετάρτη 16 Ιούνη 17:00 στο Σύνταγμα απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη.

* Στηρίζουμε το κάλεσμα του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου»

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ

ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Εργατική Ομάδα Τ-34

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1613117/


1 2 3 4 5 6 7 8

Όλοι & Όλες στην απεργία και τις συγκεντρώσεις την Τετάρτη 16/6/2021 απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη

Η κεντρική πολιτική μάχη της κυβέρνησης απέναντι στο εργατικό- λαϊκό κίνημα την τρέχουσα περίοδο είναι η ψήφιση του αντεργατικού τερατουργήματος Χατζηδάκη. Αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο συμπυκνώνει τις επιδιώξεις και βλέψεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου για την ποιότητα ζωής της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας.

Το αντεργατικό έκτρωμα θέλει να χτυπήσει κατακτήσεις που έχουν επικρατήσει με το αίμα της εργατικής τάξης και του λαού, βγάζει στην παρανομία επίσημα και θεσμικά την κατάκτηση του 8ωρου, ποινικοποιεί τα σωματεία-τα συνδικάτα και την συνδικαλιστική πάλη. Στόχος της άρχουσας τάξης και του διεθνούς κεφαλαίου είναι τα σωματεία να τεθούν κάτω από τον ζυγό του κρατικού ελέγχου μέσα από το μητρώο πραγματικών δικαιούχων σε συνέχιση της νομοθεσίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Να βγει στην παρανομία η απεργία μέσα από την διευκόλυνση των συνδικαλιστικών διώξεων και την θεσμική αποτύπωση δυσμενών όρων για την προκήρυξη απεργίας για χάρη της εύρυθμης λειτουργίας του κοινωνικού συνόλου- επί της ουσίας την συνέχιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου (σε πολλούς κλάδους θα επιβληθεί προσωπικό ασφαλείας 40%). Ο χρόνος εργασίας θα ρυθμίζεται μέσα από την ατομική επικοινωνία των εργαζόμενων με τα αφεντικά, μια ανεξέλεγκτη διαδικασία που στο πλαίσιο της εργοδοτικής τρομοκρατίας θα τσακίσει ακόμη περισσότερο την αντίσταση των εργαζόμενων απέναντι στο κεφάλαιο. Οι υπερωρίες θα αυξηθούν και θα γίνουν και με την βούλα απλήρωτες, η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας θα ισχύσει και για άλλους κλάδους δουλειάς από τους υπάρχοντες, διαλύοντας κάθε έννοια ξεκούρασης για ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό της εργατικής τάξης και του λαού.

Η υγειονομική κρίση και η εγκληματική-δολοφονική διαχείρισή της, η πολιτική-οικονομική κρίση του καπιταλιστικού- ιμπεριαλιστικού συστήματος και η όξυνση της με αφορμή την πανδημία, οδήγησαν την εξαρτημένη άρχουσα τάξη και το πολιτικό προσωπικό της να οχυρωθούν γύρω από ένα Κράτος- Χωροφύλακα. Με ενίσχυση και δυνάμωμα των κατασταλτικών φασιστικών συμμοριών και εφαρμογή ενός δόγματος από την μία μεριά μηδενικής ανοχής απέναντι στις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας και από την άλλη μεριά με πλήρη κάλυψη της κατασταλτικής αυθαιρεσίας από τα πιο φασιστικά κομμάτια της δικαστικής εξουσίας και τα κανάλια των ολιγαρχών που ενισχύθηκαν με κρατικό χρήμα κλεμμένο από τον κόπο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού για να καλύπτουν τα εγκλήματα των αστυνομικών μπουραντάδων που ως νόμιμος στρατός της πλουτοκρατίας περιφρουρούν κατασταλτικά και με βία τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και του Δυτικού Ιμπεριαλισμού στον τόπο μας. Ο νόμος για την περιστολή των διαδηλώσεων αποτέλεσε το πρώτο μήνυμα της κυβέρνησης πως θα χτυπήσει την μαζική εργατική- λαϊκή πάλη, δημιουργώντας ένα νομοθετικό όπλο για περαιτέρω τσάκισμα των ήδη διαλυμένων λαϊκών-δημοκρατικών ελευθεριών. Ο νόμος που φέρνει την αστυνομία στα Πανεπιστήμια θέλει να απονεκρώσει τα όργανα πάλης της νεολαίας, τους φοιτητικούς συλλόγους, στην κατεύθυνση κυβέρνησης-κεφαλαίου- αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Θέλουν να τσακίσουν τους αγώνες της νεολαίας, την σύνδεση της με την πάλη του λαού και της εργατικής τάξης για μισθό, δουλειά, ελευθερία, υγεία και ανεξαρτησία από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό. Το αντεργατικό νομοσχέδιο, έρχεται για να στείλει το μήνυμα πως στην καπιταλιστική Ελλάδα του 21ου αιώνα, μιλάμε και με τυπικούς-θεσμικούς όρους για σκλαβιά για την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία.

Σαν Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου» αξιολογούμε ως πολύ σημαντική την μάχη που η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία πρέπει να δώσουν απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη. Να γεμίσουν οι δρόμοι με εργάτες, φτωχοδιάβολους, νεολαίους. Με πανεργατικό- παλλαϊκό μαχητικό αγώνα, με απεργίες, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, δυναμική αντίσταση. Απέναντι στην απόπειρα κοινοβουλευτικής ενσωμάτωσης από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., να φουσκώσει το ποτάμι της αντίστασης, να συναντηθούμε μαζικά, οργανωμένα και μαχητικά στο δρόμο του αγώνα, να απαιτήσουμε την άμεση απόσυρση- ανατροπή του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία σε πλατιά συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 17:00 στο Σύνταγμα την Τετάρτη 16 Ιούνη ημέρα ψήφισης του αντεργατικού νομοσχεδίου, για να δυναμώσουμε το ποτάμι εναντίωσης στο αντεργατικό-αντιλαϊκό τερατούργημα που καταστρατηγεί τις, με αίμα βαμμένες, κατακτήσεις της εργατικής τάξης και του λαού και να απαιτήσουμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Χατζηδάκη άμεσα από την κοινοβουλευτική διαβούλευση.


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΗΘΟΥΝ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ, ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ,ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ-ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : https://ilektraapostolou.wordpress.com/2021/0…


1 2 3 4 5 6 7 8

Απεργία 16 Ιουνίου - Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και τα συνδικάτα

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου απεργούμε όλες και όλοι για να μην περάσει το σαρωτικό αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, να αντεπιτεθούμε στην ακροδεξιά αντιμεταρρύθμιση, να ξηλώσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που δύο χρόνια στην εξουσία εξαπoλύει πόλεμο στην εργατική τάξη και καταργεί πολιτικά και εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα.

Ο κόσμος της εργασίας και τα σωματεία δίνοντας μια μαζική και δυναμική απεργία την περασμένη εβδομάδα έχει ασκήσει σφοδρή πίεση στις τόσο στις ρεφορμιστικές δυνάμεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ) όσο και στην ξεπουλημένη εργοδοτική ηγεσία της ΓΣΕΕ για νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου. Η ΟΡΜΑ θα είναι παρούσα με τις δυνάμεις της σε κάθε κινητοποίηση της ημέρας.

Στις 5:30πμ στο λιμάνι του Πειραιά απεργιακή φρουρά των ναυτεργατών μπροστά στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο BLUESTARPAROS. Στεκόμαστε στο πλευρό των απεργών ναυτεργατών κόντρα στα σχέδια των εφοπλιστών για απεργοσπασία που σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές έβγαλαν ως "παράνομες" προηγούμενες ανακοινωμένες δύο απεργίες 3 & 10 Ιούνη.

Στις 10:30πμ στα Προπύλαια απεργιακή κινητοποίηση σωματείων και συνδικάτων.

Στις 6:00μμ πολιτική συγκέντρωση - συλλαλητήριο στην πλ. Συντάγματος.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει στη βουλή ένα νομοσχέδιο για να χτυπήσει προτίστως τα συνδικάτα και το δικαίωμα στην απεργία για να αφοπλίσει τον τρόπο οργάνωσης και αντίστασης των εργατών στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, εν μέσω κρίσης και φτωχοποίησης, βάζει πλάτες στην εργοδοσία και το κεφάλαιο χαρίζοντας τους φθηνότερα εργατικά χέρια και περισσότερες δυνατότητες εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Η ακροδεξιά αντεργατική πολιτική έρχεται ως συνέχεια νομοσχεδίων για την απαγόρευση διαδηλώσεων - συγκεντρώσεων, για την αποτροπή φοιτητικών συνελεύσεων και την κατάργηση του ασύλου.

Να ανασυγκροτηθούμε ενάντια στο βαθύτατα ταξικό και αντιδραστικό νομοσχέδιο που καταργεί την 8ωρη εργασία, αυξάνει τις υπερωρίες και μειώνει τις αποδοχές, εξαφανίζει τις ΣΣΕ, καταργεί την Κυριακάτικη αργία, καταργεί το ΣΕΠΕ και ενισχύει την εργοδοτική αυθαιρεσία, θεσπίζει την ψηφιακή καρτα εργασίας, μονιμοποιεί και επεκτείνει την τηλεργασία και την εντατικοποίηση της δουλειάς, υπονομεύει τα δικαιώματα της απεργίας και του συνδικαλισμού, ποινικοποιεί την απεργιακή φρουρά.

Να οργανώσουμε τα σωματεία και τα συνδικάτα μας στη νέα πολιτική πραγματικότητα για να αποτελέσουν ξανά πολιορκητικό κριό της Αριστεράς για τις ταξικές μάχες. Πρέπει να σηκωθεί η σημαία της αδιάλλακτης αντιπαράθεσης με το αστικό μπλοκ και να χρησιμοποιηθεί κάθε σωματείο, κάθε στέκι, κάθε σύλλογος για αυτό το σκοπό. Καμία ταξική συναίνεση και ενάντια στην εθνική ενότητα με την κυβερνητική πολιτική. Κόντρα στις μεμψιμοιρίες και στην ηττοπάθεια μπορούμε να ανασυγκροτηθούμε νικηφόρα και να ξηλώσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ!

ΟΡΜΑ

πηγή : https://ormantifa.org/apergia-16-ioynioy-kato…