Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 στις 18.30

17 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

[Βόλος] Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στην καύση σκουπιδιών

ΟΤΑΝ Η ΤΥΡΡΑΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Βόλος, 26/6/2021 στις 18.30 στο Νοσοκομείο Βόλου (Συγκέντρωση & πορεία)

Ένα χρόνο μετά τη βίαιη καταστολή της διαδήλωσης κατά της καύσης στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και το θάνατο του σ. Βασίλη Μάγγου, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδείξει ότι το πολιτικό-κοινωνικό της σχέδιο είναι η εμπέδωση του φόβου, της ανασφάλειας και της κρατικής καταστολής. Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άνοιξε το δρόμο των καταστροφικών επιχειρηματικών επενδύσεων στο όνομα της «παραγωγικής ανασυγκρότησης» , η ΝΔ « πουλάει» το ρεαλισμό της συνέχειας και κλιμάκωσης αυτών των κατευθύνσεων.

Την πανδημία με τους χιλιάδες νεκρούς σε λίγους μήνες, τη βαθειά ύφεση της οικονομίας με τους χιλιάδες νέους/ες άνεργους/ες, τη δραματική αύξηση του δημόσιου χρέους, το ξεπούλημα σε ιδιώτες των δημόσιων αγαθών, τη διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων (8ωρο, συντάξεις, πρόνοια), τη διαρκή αυστηροποίηση των ελευθεριών στην μετακίνηση, τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες μέσω απαγορεύσεων "καθ άπασα την επικράτεια" ακόμα και με νόμους που έχουν εκδικητικό ατομικό χαρακτήρα όπως η περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, τη συστηματική καταστολή ατόμων, κινημάτων, συλλογικοτήτων, οργανώσεων με την αστυνομική βία να αγγίζει τα επίπεδα της δεκαετίας του μετεμφυλιακού κράτους.

Η απάντηση δεν βρίσκεται στο χαρτοπόλεμο στα υπουργεία και τα κοινοβουλευτικά έδρανα αλλά στη μαζική δράση του λαού για την πλήρη αναδιοργάνωση της κοινωνίας σε χειραφετητικές βάσεις. Το σύνθημά μας είναι "Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό".

Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της τάξης μας, των οικογενειών μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Να τους ανατρέψουμε!

"Κι ας μη νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα".

Βασίλειος Μάγγος, Παρών!

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου

πηγή : https://www.facebook.com/events/5073059439400…


Κάλεσμα στην Πανελλαδική κινητοποίηση στις 26/06 ενάντια στην καύση σκουπιδιών στον Βόλο

Από το 2015 στην πόλη του Βόλου, συντελείται ένα έγκλημα εις βάρος του λαού,της εργατικής τάξης και των κατοίκων του Βόλου. Η καύση των σκουπιδιών αποτελεί μια νέα κερδοφόρα επιχείρηση για την πολυεθνική ΑΓΕΤ-Lafarge καθώς και για τους ντόπιους υπηρέτες τους.

Σύσσωμη η εξαρτημένη άρχουσα τάξη, χέρι χέρι με τη Δημοτική Αρχή προωθούν την καύση των σκουπιδιών υποβαθμίζοντας την ήδη υποβαθμισμένη υγεία της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας που έχει τσακιστεί ολοκληρωτικά από τις επιλογές του διεθνούς ιμπεριαλισμού, του κεφαλαίου και των αστικών κυβερνήσεων. Κόντρα σε περιβαλλοντικούς κανόνες, κόντρα στην απαίτηση του λαού και των κατοίκων για καθαρό αέρα,υγεία και ελευθερίες, μετατρέπουν σαν πιστά σκυλιά των ιμπεριαλιστών την περιοχή σε μια Ευρωπαϊκή Χωματερή, κερδοφορώντας πάνω στις πλάτες του εργαζόμενου λαού του Βόλου.

Η λαϊκή αντίσταση πέρυσι εκφράστηκε με τη μεγαλειώδη πορεία στις 13/6, η οποία έφτασε έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Στο τέλος της διαδήλωσης ξεκίνησε ένα όργιο καταστολής με επιθέσεις στον κόσμο του κινήματος και ακολούθησε κυνηγητό από τις κρατικές κατασταλτικές δυνάμεις σε μεγάλο μέρος της πόλης. Τις επόμενες μέρες στήθηκε κρατική-κατασταλτική επιχείρηση με εισβολές σε σπίτια αγωνιστών με σκοπό την τρομοκράτηση του αγωνιζόμενου λαό.

Κορύφωση της κρατικής τρομοκρατίας και βίας αποτέλεσε η άγρια επίθεση στον Βασίλη Μάγγο έξω από τα δικαστήρια και στη συνέχεια ο βασανισμός του στο ΑΤ καθώς και η εγκατάλειψη του, βαριά τραυματισμένο, σε παρακείμενο δρόμο.

Για όλους αυτούς τους λόγους οφείλουμε να δώσουμε μια μαζική, λαϊκή οργανωμένη απάντηση απέναντι στο διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο που να λειτουργήσει ως προμετωπίδα απέναντι στα βάρβαρα αντιλαϊκά-αντεργατικά σχέδιά τους, τιμώντας στην πράξη τον δολοφονημένο από τις δυνάμεις καταστολής αγωνιστή Βασίλη Μάγγο.

  • Την Παρασκευή 18 Ιούνη καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση στον Πολιτικό Χώρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Ιωάννη Σούτσου & Κάλβου | Γκύζη) στις 19:00 αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος, τον εργαζόμενο κόσμο της Αθήνας που θέλει να σταθεί δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό του Βόλου, για να οργανώσουμε την μαζική άνοδό μας στην Πανελλαδική διαδήλωση του Βόλου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ

ΜΠΕΟΣ TV ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΑΚΟ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΑΤ ΒΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 13/06-ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

Πολιτικός Χώρος ''Ηλέκτρα Αποστόλου''

πηγή : https://ilektraapostolou.wordpress.com/2021/0…


ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ.

από ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

Πανελλλαδική κινητοποίηση. ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021.

Το αίσχος που συντελείται εδώ και αρκετά χρόνια στην πόλη του Βόλου με την μκαύση σκουπιδιών στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, είναι γνωστό. Αποτέλεσμα όλων των κυβερνήσεων ως τώρα και με την βοήθεια Περιφέρειας και Δήμο Βόλου. Η αντίσταση μεγάλης μερίδας της ντόπιας κοινωνίας τους χαλάει τα εξουσιαστικά τους σχέδια κάτι που εκφράστηκε περίτρανα με την περσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση η οποία έφθασε έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Τα γεγονότα που ακολούθησαν γνωστά με το όργιο καταστολής ακόμα και μέσα στην πόλη. Κορύφωση αυτής κυριολεκτικά της σκληρής καταστολής υπήρξε η δολοφονική επίθεση στον σύντροφο Μάγγο έξω από τα δικαστήρια και ο βασανισμός του στο μπατσάδικο. Επί έναν χρόνο με την πανδημία του κορονοιού φανερώθηκε ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει σημασία για τους εξουσιαστές. Δολοφονικές πολιτικές για τη σωτηρία των πολιτικών ελίτ. Αυτοί όλοι που διέλυσαν την δημόσια Υγεία και εξακολουθούν να δίνουν φράγκα στις ιδιωτικές κλινικές. Αντεργατικά νομοθετήματα και φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο. Η έξοδος όμως από το τούνελ είναι δική μας υπόθεση. Εν μέσω σμπαραλιασμένου ΕΣΥ καιι με ακρωτηριασμένα τα εργασιακά. Σε μια κατάσταση ανευ ελέγχου.

ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ, ΠΑΡΩΝ.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

ΣΑΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΜΑΓΝΝΗΣΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 26ΗΣ ΙΟΥΝΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ.

blackblockvolos.blogspot.com


Απάντηση στη μήνυση του Μπέου και κάλεσμα για την πανελλαδική διαδήλωση στις 26/6

Απάντηση στη μήνυση του Μπέου και κάλεσμα για την πανελλαδική διαδήλωση στις 26/6

Καμία έκπληξη δε μας προκάλεσε η κλήση του συντρόφου μας Γιώργου Καλαϊτζίδη, για κατάθεση στην ασφάλεια, ύστερα από μήνυση που του έκανε ο δήμαρχος Βόλου. Ο γνωστός στο πανελλήνιο για τις λαμογιές και τις κομπίνες Μπέος, προσπαθεί χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο και μέσο να καταστείλει όσους δεν τρομοκρατούνται από τις απειλές και τις πρακτικές ενός μαφιόζου δημάρχου. Ένας τραμπούκος μαφιόζος που έχει εμπλακεί στα κυκλώματα της νύχτας και σε διάφορες ΠΑΕ με εκβιασμούς, δωροδοκίες και στημένους αγώνες, έχει το θράσος και δηλώνει πως ένιωσε απειλή και φοβήθηκε επειδή είπαμε πως θα ανέβουμε στο Βόλο και θα τον βρούμε.

Ο Μπέος, μαζί με τους διορισμένους του στη ΔΕΥΑΜΒ, προσπάθησαν να αλλάξουν την πηγή υδροδότησης των Σταγιατών και απέκλεισαν τους κατοίκους του χωριού από την πρόσβαση στην Κρύα Βρύση, με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση και την εμφιάλωση του νερού της βρύσης. Η απάντηση των κατοίκων δόθηκε μέσω της Λαϊκής Συνέλευσης των Σταγιατών που ανέλαβε τη διαχείριση του χωριού και έστειλε στα τσακίδια τον εντεταλμένο από τον Μπέο, πρόεδρο του χωριού. Ο "άφθαρτος" δήμαρχος, πήγε εκδικητικά μαζί με μπάτσους και κάμερες, εξαπολύοντας απειλές κατά πάντων. Έδωσε ακόμα ένα σόου αδειάζοντας το δημοτικό χώρο που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του χωριού για τις δραστηριότητές τους, το κλείδωσε και ουσιαστικά απέκλεισε τους μόνους που το χρησιμοποιούσαν. Στα πλαίσια της προστασίας των ιδιοκτησιών του δήμου, δε διστάζει να μιλάει ανοιχτά για «την ίδρυση ομάδων πολιτών που δε θα κάθεται - όπως κάνει η αστυνομία».

Συντονισμένος απόλυτα με τις προσταγές του κράτους, κινείται προς την ιδιωτικοποίηση του νερού και της διαχείρισης των σκουπιδιών παραδίδοντάς τα στα ιδιωτικά συμφέροντα. Η δημοτική αρχή έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της ΑΓΕΤ - Lafarge, η οποία έχει ξεκινήσει την καύση σκουπιδιών καθώς και την εισαγωγή τους από το εξωτερικό προς καύση, αλλά συμφωνεί και στη δημιουργία μονάδας SRF/RDF, συμπιεσμένων σκουπιδιών με μεγάλη περιεκτικότητα σε πλαστικό που θα μπαίνει στους κλιβάνους της ΑΓΕΤ για καύση. Ούτε ο δήμος Βόλου, ούτε η περιφέρεια Θεσσαλίας νοιάζονται για τις διοξίνες, τα φουράνια, τα βαρέα μέταλλα που θα εκλύονται στον αέρα, μολύνοντας νερό και έδαφος και θα προκαλούν καρκίνο και άλλες μόνιμες σοβαρές ασθένειες. Ο Μπέος μαζί με την εταιρεία, πληρώνουν εταιρείες να παρουσιάσουν ψεύτικες "καθαρές" μετρήσεις του αέρα, στέλνουν μηνύσεις σε κατοίκους που αντιδρούν στην καύση, στέλνουν μπράβους και ξυλοκοπούν αγωνιστές. Αποκορύφωμα αυτής της καταστολής, ήταν ο θάνατος του Βασίλη Μάγγου, που ένα χρόνο πριν είχε υποστεί ξυλοδαρμό από τα ματ έξω από τα δικαστήρια Βόλου, στην ασφάλεια και στην αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας, διαδηλώνοντας ενάντια στην ΑΓΕΤ.

Εμείς, ως Ρουβίκωνας, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μπλοκάρουμε τα εγκλήματα που συντελούνται ενάντια στο περιβάλλον και δε θα αφήσουμε κανέναν τραμπούκο μαφιόζο να θεωρεί τσιφλίκι του όλο το δήμο και τους κατοίκους του. Καμία απειλή και καμία φασιστική πρακτική δε θα μείνει αναπάντητη και να είναι σίγουροι ότι καμία μήνυση και κανένα δικαστήριο δε θα μας πτοήσει και δε θα μας σταματήσει.

Στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στην καύση σκουπιδιών στις 26 Ιούνη στο Νοσοκομείο Βόλου στις 18:30.

Ρουβίκωνας

πηγή : https://rouvikonas.gr/archives/5088


«Και ας μη νικήσουμε ποτέ θα πολεμάμε πάντα»

Βασίλης Μάγγος

Τα τελευταία χρόνια, από το 2015, η τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ έχει προβεί σε καύση σκουπιδιών έναντι των παραδοσιακών καυσίμων. Το εν λόγω εργοστάσιο βρίσκεται εξαιρετικά κοντά στη κατοικημένη περιοχή του Βόλου, αλλά και της Αγριάς. Έτσι, έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερα αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση στην ευρύτερη περιοχή, η οποία αποτελεί προϊόν της καύσης πλαστικών σκουπιδιών και εισαγόμενων ιατρικών αποβλήτων.

Το εν λόγω έγκλημα που συντελείται εις βάρος της δημόσιας υγείας του τοπικού πληθυσμού όμως, έχει συνένοχους. Τόσο η δημοτική αρχή του μαφιόζου Μπέου, όσο και οι εκάστοτε κυβερνήσεις, όχι απλά ευθυγραμμίστηκαν πλήρως με τις προσταγές του κεφαλαίου, αλλά το υποβοήθησαν με κάθε τρόπο. Έτσι, αποτελεί τουλάχιστον ύβρη απέναντι στο λαό του Βόλου αλλά και της ευρύτερης περιοχής η προσπάθεια της προηγούμενης, μνημονιακής συν τοις άλλοις, κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων.

Η περίπτωση του βόλου όμως, αποτελεί ένα μόνο κομμάτι του παζλ. Ουσιαστικά είναι μέρος ενός ευρύτερου στόχου, που είναι η πλήρης καθυπόταξη της φύσης στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αυτό για την περίπτωση της Ελλάδας μπορεί να γίνει έκδηλο εύκολα από το αντί-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη βουλή στις 4 Μαρτίου του 2020, από την τωρινή κυβέρνηση, το οποίο ουσιαστικά καταργεί τις ζώνες NATURA. Παράλληλα, το προαναφερθέν καταδεικνύεται μέσα από τη πληθώρα τοπικών αγώνων (Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Άγραφα κ.α.) έναντι της περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

Ταυτόχρονα, λίγα χιλιόμετρα μακριά, λαμβάνει χώρα ο αγώνας των κατοίκων των Σταγιατών στο Πήλιο. Στην προκείμενη περίπτωση η δημοτική αρχή μαζί με την τοπική επιχείρηση ύδρευσης προσπάθησαν να αποκόψουν τους κατοίκους της περιοχής από την Κρύα Βρύση, η οποία χρησιμοποιείται ως βασική πηγή υδροδότησης. Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια όμως ο Μπέος έπεσε σε ένα τείχος, βρήκε οργανωμένους τους κατοίκους του χωριού. Οι τελευταίοι μέσα από τη Λαϊκή Συνέλευση αντιτάθηκαν στο Μπέο και τους λοιπούς παρακρατικούς, αναλαμβάνοντας την αυτοδιοίκηση του χωριού.

Προφανώς για την επίτευξη των παραπάνω δεν θα μπορούσε να λείπει η αυξημένη καταστολή. Από προσωπικούς τραμπουκισμούς αγωνιστών και μπούκες σε σπίτια από την αστυνομία μέχρι δράσεις παρακρατικών η τοπική κοινωνία βιώνει μια τρομοκρατία. Αποκορύφωμα όλων όμως ήταν ο βασανισμός του θανόντος Β. Μάγγου. Ένα χρόνο πριν, στην καθιερωμένη πανελλαδική πορεία, η καταστολή οργίασε. Οι γνωστοί - άγνωστοι μπαχαλάκηδες, δηλαδή τα ΜΑΤ, επιτέθηκαν λυσσαλέα στην πορεία τραυματίζοντας και συλλαμβάνοντας πολύ κόσμο. Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης ,λοιπόν, έξω από τα δικαστήρια, ο Βασίλης Μάγγος ξυλοκοπήθηκε λυσσαλέα από τους αλήτες των ΜΑΤ. Έπειτα βασανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα και πετάχτηκε αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του ξυλοκοπημένος, εκτός πόλης, όπου τον βρήκε ο πατέρας του καθώς πήγαινε να τον παραλάβει.

Απέναντι, λοιπόν, στις μαφιόζικες μεθόδους κεφαλαίου, κράτους και δημοτικής αρχής να αντιπαρατάξουμε τη δίψα για ζωή. Να σταθούμε στο πλευρό του λαού του Βόλου και του Πηλίου και να ενισχύσουμε τα δίκαιο αίτημα τους να σταματήσει το εργοστάσιο την καύση σκουπιδιών. Να ενωθούμε με τις φωνές των καταπιεσμένων απανταχού και να παλέψουμε να μπει ένα τέλος στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική ρήξη που πραγματοποιούνται στα πλαίσια μιας ατέρμονης δίψας για κέρδη από τα κράτη και τους καπιταλιστές. Τέλος, να ενώσουμε το κόκκινο νήμα των αγώνων, από τις περιβαλλοντικές διεκδικήσεις και τις ταξικές συγκρούσεις μέχρι τους αντιπατριαρχικούς αγώνες, για να καταφέρουμε να ατενίσουμε μια διαφορετική οργάνωση της ζωής.

Στηρίζουμε την Πανελλαδική Κινητοποίηση Ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών 26 Ιούνη- 18:30 έξω από το Νοσοκομείο Βόλου.

Συμμετέχουμε στον μπλοκ του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου

Ενάντια στης Φύσης τη Λεηλασία - Αγώνας για Ζωή, Γη και Ελευθερία

Στον καπιταλισμό Ανάπτυξη σημαίνει Δεκάωρη Δουλειά και Φύση Ρημαγμένη

Ταξική Αντεπίθεση - Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών

Image

πηγή : https://twitter.com/t_antepithesi?lang=el


Στηρίζουμε την Πανελλαδική Κινητοποίηση Ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών: Σάβ.26/6, 18:30 στο Νοσ. Βόλου Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους κατοίκους τ Βόλου Δεν ξεχνάμε - δεν συγχωρούμε την κρατική δολοφονία του αγωνιστή Βασίλη Μάγγου Αγώνας για ζωή, υγεία, γη και ελευθερία

Image

αναρχική ομάδα Δυσήνιος Ίππος

πηγή : https://twitter.com/DushniosIppos/status/1407…


Στηρίζουμε το πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών στο Βόλο

Στηρίζουμε - συμμετέχουμε:

Πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών και την τρομοκρατία κράτους-πολυεθνικών

Συγκέντρωση - πορεία: Σάββατο 26 Ιούνη, 18:30, Νοσοκομείο Βόλου

ΟΤΑΝ Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ, Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ/-ΣΤΡΙΩΝ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΓΓΟΣ, ΠΑΡΩΝ!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2021/06/blog-…


από Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και τα αιολικά στα Άγραφα

Το Σάββατο 26/6 ενώνουμε τη φωνή μας με όσους αγωνίζονται στο Βόλο.

Διαδήλωση στις 18.30 από το Νοσοκομείο Βόλου.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η LAFARGE, ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΒΡΩΜΑΕΙ ΘΑΝΑΤΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕ ΘΑΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΙ ΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ, ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1613222/


Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στην καύση σκουπιδιών


Κάλεσμα στήριξης για τη πανελλαδική πορεία στο Βόλο ενάντια στη καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Κάλεσμα στήριξης για τη πανελλαδική πορεία στο Βόλο ενάντια στη καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

post image

Κάλεσμα στήριξης για τη πανελλαδική πορεία στο Βόλο ενάντια στη καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Την εποχή αυτή που η πανδημία του covid-19, έχει χρησιμοποιηθεί ως μέσο για την υποβάθμιση των ζωών μας και για την ακραία καταστολή, εμείς επιλέγουμε να αντισταθούμε.

Ο φόβος που επιχειρούν να σπείρουν ο δήμαρχος Μπεος με τις πλάτες της κυβέρνησης και η πολυεθνική ΑΓΕΤ - LAFARGE, έρχεται με το προσωπείο της υγειους επιχειρηματικότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος, ντύνοντας το με το "φιλανθρωπικό" τους έργο.

Δεν είμαστε υπέρ της φιλανθρωπίας, η φιλανθρωπία στηρίζεται σε κοινωνικές ανισότητες, στους πάνω και τους κάτω και όταν αυτοί οι "κάτω" ξεχρεωνουν την φιλανθρωπία με καρκίνο και καταστροφή του οικοσυστήματος, τότε δεν μιλάμε για φιλανθρωπία αλλά για μπίζνα.Θα μας βρείτε μπροστά σας ενάντια στην οποιαδήποτε προσπάθεια σας για περαιτέρω υποβάθμιση των ζωών μας.

Σχεδόν ένα χρόνο πρίν γίναμε αποδέκτες της ακραίας καταστολής στο όνομα της "ανάπτυξης". Συλλήψεις ξύλο και βασανιστήρια όσων επέλεξαν να αντισταθούν.

Η αντίσταση όμως ανθίζει ανάμεσα σε χημικά και ξύλο, εκεί όπου το γκλοπ του μπάτσου επιχειρεί να καταστρέψει εκεί οι αγωνιστές ορθώνουν ανάστημα.

Δεν ξεχνάμε τον σύντροφό Βασίλη Μάγγο ο οποίος βασανίστηκε και στοχοποιηθηκε από το μακρύ χέρι του συστήματος και τιμούμε τους αγώνες του συνεχίζοντας να υψώνουμε τις γροθιές μας ενάντια στη λεηλασία της φύσης και των ζωών μας.

Για όλους τους λόγους του κόσμου στηρίζουμε την πανελλαδική πορεία στο Βόλο κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ Σάββατο 26 Ιουνίου στις 18:30 στο νοσοκομείο του Βόλου.

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΑΓΕΤ ΚΑΙ ΜΠΕΟ

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ

Ο ΒΟΛΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΕΡΑΤΕΑ

κάλεσμα : Αναρχική Ομάδα Ελευθεριακής Ανάβασης


ΟΤΑΝ Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ, Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

Ψωμί-Παιδεία-Υγεία-Ελευθερία

Να φύγει η LAFARGE, να ζήσουμε εμείς

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ

Να καταδικαστούν οι ένοχοι του βασανισμού του σ. Βασίλη Μάγγου

Η δημόσια υγεία έγινε εξαιτίας της πανδημίας το πρωτεύον κοινωνικό ζήτημα. Όχι για όλους…

Η άρχουσα τάξη, οι κυρίαρχοι οικονομικοί κύκλοι και τα κυβερνητικά κέντρα, ακόμα και με χιλιάδες νεκρούς σε χρόνο ρεκόρ, επέλεξαν τον καταστροφικό δρόμο διατήρησης της καπιταλιστικής κερδοφορίας συνδυασμένο με ένα υβριδικό πείραμα διαχείρισης πληθυσμών.

Το αποτέλεσμα είναι η συνολική υποβάθμιση των συνθηκών υγείας της κοινωνικής πλειοψηφίας. Οι μακροσκελείς κατάλογοι των απωλειών από τον covid19 συνοδεύονται με τη θεμελίωση ενός ειδικού καθεστώτος εξαίρεσης, καταστολής και διαρκούς υποβάθμισης των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Το σύνθημα "ΜΑΤ παντού, ΜΕΘ πουθενά" συνυφασμένο με την διαρκή απειλή της "ατομικής ευθύνης" εκφράζει τις επιλογές του πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Την μετατροπή της προστασίας της υγείας του πληθυσμού από δημόσια κοινωνική υποχρέωση, σε ένα στατιστικό δείκτη στερημένο από κάθε ανθρώπινο παράγοντα.

Τα ίδια οικονομικά και κυβερνητικά κέντρα που βρέθηκαν πίσω από τη δολοφονική διαχείριση της πανδημίας βρίσκονται πίσω και από το διαρκές έγκλημα της καύσης σκουπιδιών και της γιγάντωσης των δραστηριοτήτων της ΑΓΕΤ - Lafarge στην πόλη του Βόλου

Η πόλη του Βόλου, «πρωταθλήτρια» θανάτων από τον καρκίνο, έχει γίνει «θερμοκήπιο» επιχειρηματικότητας, ένα «Μονακό» ασθενών με ολέθριες συνέπειες για την υγεία, το περιβάλλον και τις κοινωνικές ελευθερίες.

Εδώ και χρόνια όμως, οι κάτοικοι του Βόλου, μέσα από μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις βρίσκονται σταθερά κι ανυποχώρητα στον δρόμο του αγώνα απέναντι στους καταστροφικούς -για τον άνθρωπο και την φύση- σχεδιασμούς κράτους, κεφαλαίου, δημοτικής και περιφερειακής αρχής.

Πριν ακριβώς ένα χρόνο στο τέλος της πρώτης φάσης της καραντίνας, το κίνημα ενάντια στην καύση σκουπιδιών, στην πιο ώριμη φάση του μέχρι σήμερα, επιχείρησε να αμφισβητήσει την επιχειρηματική χούντα που έχει επιβληθεί στην πόλη με τη συνεργασία κυβερνήσεων, δημάρχων και περιφερειαρχών.

Οι χιλιάδες διαδηλωτών δέχτηκαν ένα πρωτόγνωρο κύμα αστυνομικής καταστολής από τα ανατολικά μέχρι τα δυτικά της πόλης. Δεκάδες πολίτες τραυματίστηκαν ενώ ο σ. Β. Μάγγος που χτυπήθηκε μπροστά στα δικαστήρια Βόλου, στο όχημα που τον μετέφερε και βασανίστηκε άγρια στην αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας, πέθανε ένα μήνα μετά στις 13 Ιούλη 2020.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ένα πογκρόμ διώξεων στην πόλη ως στρατός κατοχής επιχειρηματικών συμφερόντων. Ένας στρατός κατοχής, που όσο και αν προσπάθησαν να τον εξιλεώσουν και να τον θυματοποιήσουν οι αστικοί κύκλοι της περιοχής τις αμέσως επόμενες μέρες από τη διαδήλωση της 13ης Ιούνη, έδρασε σαν ένας σαδιστικός όχλος εκδικητικού μίσους απέναντι σε κάθε ζωντανή φωνή της πόλης.

Η διεθνής καπιταλιστική κρίση που ξέσπασε το 2008 έσπειρε εκατομμύρια θύματα φτώχειας κι απελπισίας, συνδυασμένη πλέον με τα εκατομμύρια νεκρών της πανδημίας, δείχνει ότι καμιά ειρήνη μεταξύ του κεφαλαίου και των δυνάμεων της εργασίας δεν είναι εφικτή. Για να υπάρξει κοινωνική ειρήνη πρέπει να νικήσουμε στον ταξικό πόλεμο. Να τους ανατρέψουμε επιβάλλοντας τις δικές μας ανάγκες, τα δικά μας όνειρα.

Δεν έχουμε να χάσουμε άλλα παρά μόνο να κερδίσουμε τα πάντα.

Για να ανασάνουμε ελεύθερα πρέπει να σηκώσουμε ψηλά τις γροθιές μας.

Ως Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων, όπως και στις προηγούμενες μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην καύση σκουπιδιών, στηρίζουμε και θα συμμετέχουμε και στην πανελλαδική συγκέντρωση το Σάββατο 26 Ιούνη στις 6:30 μ.μ. στον Βόλο και καλούμε σε μαζική και μαχητική συμμετοχή τον κόσμο του κινήματος και από την περιοχή μας.

πηγή : http://lesxi-ergasias-trikalon.blogspot.com/2…


Στηρίζουμε το κάλεσμα του Συντονισμού συλλογικοτήτων Βόλου στην Πανελλαδική Κινητοποίηση Ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών.

Σάββατο 26/6, 18:30 στο Νοσ. Βόλου -Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους κατοίκους του Βόλου.

-Η "Ανάπτυξή" τους σημαίνει θάνατος.

-Βασίλης Μάγγος Πάντα Παρών!

"Κι ας μην νικήσουμε πότε θα πολεμάμε πάντα"

κάλεσμα : Αναρχικοί/ές απ'τα Ανατολικά της Αθήνας


Κάλεσμα στήριξης για τη πανελλαδική πορεία στο Βόλο ενάντια στη καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Απέναντι στα σχέδια Μπέου και κεφαλαίου (ΑΓΕΤ-LAFARGE) για την περεταίρω εξαθλίωση των ζώων μας στον βωμό του κέρδους των εξουσιαστών, μέσω της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος και της υποβάθμισης της υγείας των κατοίκων του Βόλου.

Ενάντια στην κρατική δολοφονία του συντρόφου Βασίλη Μάγγου. Καθημερινά, ερχόμαστε αντιμέτωπα με τα ένστολα δίποδα του κράτους που έχουν ως αποκλειστικό σκοπό τον περαιτέρω έλεγχο και την καταστολή των ζώων και της ελευθερίας μας.

Τίποτα δε θα μείνει αναπάντητο.

Όλοι και όλες να αντισταθούμε και να αντεπιτεθούμε στη βάρβαρη επέλαση της κυριαρχίας. Τα μόνα σκουπίδια που οφείλουμε να κάψουμε είναι οι μπάτσοι

Και να μην νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα

κάλεσμα : Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Πα.Πει.


Η Επιτροπή Αγώνα Θεσ/νίκης ενάντια στην ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Στηρίζει, Συμμετέχει και Καλεί στην Πανελλαδική Διαδήλωση κατά της καύσης, στον Βόλο
το Σάββατο 26 Ιουνίου, 6.30μ.μ., Νοσοκομείο Βόλου

πηγή : https://www.facebook.com/epitropiagonathesska…


Κάλεσμα στην Πανελλαδική κινητοποίηση στις 26/06 ενάντια στην καύση σκουπιδιών στον Βόλο

Η υγειονομική κρίση έφερε στο προσκήνιο με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την ταξική δολοφονική πολιτική του καπιταλιστικού- ιμπεριαλιστικού συστήματος απέναντι στην εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία.

Το κατεστραμμένο από τις επιλογές των διεθνών ευρωπαϊκών μονοπωλίων και την ευθυγράμμιση της ντόπιας εξαρτημένης ολιγαρχίας και των αστικών κυβερνήσεών της δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας έδειξε τα ανεπαρκή όρια και τις μηδαμινές δυνατότητες του μέσα στην περίοδο της πανδημίας.

Η υγεία και η ελευθερία του εργαζόμενου λαού του Βόλου τίθενται υπό διαρκή αμφισβήτηση την τελευταία 5ετια, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ξένων κεφαλαιοκρατών της ΑΓΕΤ και των ντόπιων υπηρετών τους, με την καύση σκουπιδιών να αποτελεί ακόμη ένα μέσο παρασιτικής κερδοφορίας.

Ξένο κεφάλαιο- εξαρτημένη άρχουσα τάξη- δημοτική αρχή τσακίζουν το δικαίωμα του λαού σε δημόσια-δωρεάν υγεία και λαϊκές ελευθερίες, έχουν εξαπολύσει ένα αδίστακτο και ληστρικό πόλεμο απέναντι στον εργαζόμενο λαό του Βόλου. Το κεφάλαιο δεν αποδέχεται κανένα περιβαλλοντικό κανόνα μπροστά στα κέρδη του, η μετατροπή της ευρύτερης περιοχής σε απέραντη ευρωπαϊκή χωματερή πρέπει να ηττηθεί ολοκληρωτικά από τον εργαζόμενο λαό του Βόλου με την Πανελλαδική στήριξη του αγωνιζόμενου κόσμου του κινήματος.

Η βάναυση επίθεση των μπουραντάδων και των ταγμάτων εφόδου της Ελληνικής Αστυνομίας στην περσινή μαζική δυναμική διαδήλωση της 13/06, η κρατική- κατασταλτική επιχείρηση απέναντι σε αγωνιστές και αγωνίστριες του ντόπιου κινήματος είναι η πρακτική του κράτους χωροφύλακα όταν θίγονται τα συμφέροντα των ξένων και ντόπιων αφεντικών του.

Ο άγριος ξυλοδαρμός του Βασίλη Μάγγου και η κρατική δολοφονία σαν αποτέλεσμά του αποτέλεσε μήνυμα προς το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας. Μήνυμα ενός στρατού κατοχής που δεν διστάζει να ασκεί υπέρμετρη και δολοφονική κρατική βία απέναντι στους παρακατιανούς ιθαγενείς που αγωνίζονται για υγεία και ελευθερία.

Για όλους τους λόγους του κόσμου οφείλουμε να δώσουμε μαζικό, οργανωμένο και δυναμικό παρόν στην Πανελλαδική κινητοποίηση στο Βόλο στις 26/06 για να βάλουμε φραγμό απέναντι στην αντιλαϊκή- αντεργατική πολιτική Ε.Ε.- Κυβέρνησης- ΑΓΕΤ και δημοτικής αρχής που πνίγουν την υγεία και την ελευθερία του εργαζόμενου λαού του Βόλου.

Καλούμε στην Πανελλαδική διαδήλωση στις 26/06 στο Βόλο στις 18:30 στο νοσοκομείο Βόλου και στηρίζουμε το μπλοκ του Πολιτικού Χώρου Ηλέκτρα Αποστόλου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΑΤ ΒΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 13/06-ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση

πηγή : https://laikiantifadrasi.wordpress.com/2021/0…


Κάλεσμα στήριξης της πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στην καύση σκουπιδιών | Σάββατο 26/6, 18:30 έξω από το Νοσοκομείο Βόλου

Κάλεσμα στήριξης της πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στην καύση σκουπιδιών | Σάββατο 26/6, 18:30 έξω από το Νοσοκομείο Βόλου

Το 2015 η τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ Ηρακλής (της γαλλο-ελβετικής πολυεθνικής Lafarge-Holcim) έλαβε την άδεια, για να προχωρήσει στην καύση 200.000 τόνων σκουπιδιών (RDF) ετησίως, αλλά και ιατρικών αποβλήτων. Η καύση των απορριμμάτων που περιέχουν RDF και SDF εκλύει στον αέρα ουσίες των οποίων η εισπνοή μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες, όπως καρκίνο ή γενετικές μεταλλάξεις. Η ΑΓΕΤ είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση που χαίρει πολιτικής και οικονομικής στήριξης από τους επίσημους εγχώριους και διεθνείς θεσμούς. Το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσαν το πράσινο φως για την επιχείρηση και ο δήμαρχος Βόλου-αρχιμαφιόζος Αχιλλέας Μπέος έχει αναλάβει τον ρόλο της κατάπνιξης και της συκοφάντησης των κοινωνικών αντιστάσεων ενάντια στην καύση απορριμμάτων.

Οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας και η λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» αποτελούν βασικό στρατηγικό άξονα επιχειρηματικής δραστηριότητας και κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Στην ίδια κατεύθυνση η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει απλόχερα κονδύλια για τέτοιου είδους επενδύσεις. Γι' αυτό, άλλωστε, συγχαίρει και την ΑΓΕΤ για το «έργο» της… Μπροστά στο κέρδος οι καπιταλιστές δε λογαριάζουν ούτε την καταστροφή του οικοσυστήματος ούτε την υγεία και τις ζωές των ανθρώπων. Επικουρούνται, μάλιστα, από νόμους που διευκολύνουν τις επενδύσεις τους, όπως είναι ο αντι-περιβαλλοντικός νόμος που ψηφίστηκε πέρσι τον Μάρτιο, μέσω του οποίου επιταχύνονται πλέον οι εγκρίσεις των έργων που αφορούν την «πράσινη ανάπτυξη» και ουσιαστικά καταργούνται οι περιβαλλοντικοί έλεγχοι.

Η κοινωνία του Βόλου, όμως, αντιστέκεται, αξιώνοντας μια αξιοπρεπή ζωή, ενάντια στη ρυπογόνο και επιβλαβή καύση σκουπιδιών. Το ίδιο πράττουν και οι κάτοικοι στις Σταγιάτες Πηλίου, που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της Κρύας Βρύσης, της δημόσιας και κοινοτικής πηγής υδροδότησης του χωριού, η οποία έχει τεθεί στο στόχαστρο της ιδιωτικοποίησης. Αυτόν τον αγώνα των κατοίκων της Μαγνησίας επιχειρούν να αναστείλουν επίμονα και συντονισμένα το κράτος και το παρακράτος. Όμως, η αλληλεγγύη, ο μαζικός και μαχητικός χαρακτήρας του αγώνα τους θα νικήσουν!

Η αυτοοργάνωση, η αλληλεγγύη και ο ακηδεμόνευτος αγώνας των από τα κάτω είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να κατοχυρώσει νίκες ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο που επιβουλεύονται και υποτιμούν καθημερινά τις ζωές μας. Οι κυρίαρχοι φοβούνται τη συνειδητοποίηση της συλλογικής μας δύναμης και των δυνατοτήτων που γεννά η συσπείρωσή μας, για αυτό θέλουν να μας τρομοκρατήσουν με κάθε μέσο. Όσο, όμως, εμείς καταφέρνουμε να βαδίζουμε μπροστά συσπειρωμένα, οργανωμένα και μαχητικά, τόσο αυτοί θα υποχωρούν.

Καλούμε σε στήριξη της πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στην καύση σκουπιδιών και στηρίζουμε το μπλοκ του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου. Ενδυναμώνουμε τις κοινοτικές αντιστάσεις και τον αγώνα των κατοίκων της Μαγνησίας. Τιμούμε τη μνήμη του κοινωνικού αγωνιστή Βασίλη Μάγγου, ο οποίος βασανίστηκε από τα ένστολα καθάρματα της ΕΛΑΣ μετά το πέρας της περσινής διαδήλωσης και κατέληξε λίγες μέρες αργότερα.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 26/6, 18:30 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Αναρχική Ομοσπονδία
Site: anarchist-federation.gr
email: anarexchist-feexderation@riseup.exnet
Twitter: twitter.com/anarchistfedGr
Fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015
Youtube: Αναρχική Ομοσπονδία

πηγή : https://www.anarchist-federation.gr/archives/…


Ο αγώνας των κατοίκων του Βόλου, θα νικήσει τη κρατική καταστολή και το «πολιτισμό» της ρύπανσης

Ανακοίνωση της θεματικής ομάδας περιβάλλοντος της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την κινητοποίηση στον Βόλο ενάντια στην καύση των σκουπιδιών:

«Και ας μη νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα».
-Βασίλης Μάγγος

Πριν ένα σχεδόν χρόνο, στα πλαίσια του κυβερνητικού δόγματος της βάρβαρης κρατικής καταστολής και της υπέρτατης προστασίας των επιχειρηματικών κερδών οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν κάνοντας χρήση υπέρμετρης βίας στην-εξαιρετικά μαζική- πορεία που καλέστηκε από τον συντονισμό συλλογικοτήτων Βόλου, με σκοπό τη διαμαρτυρία ενάντια στη ρυπογόνο λειτουργία του εργοστασίου καύσης απορριμμάτων «ΑΓΕΤ-Lafarge».

Κατάληξη, υπήρξε ο βάναυσος ξυλοδαρμός του διαδηλωτή Βασίλη Μάγγου, με αποτέλεσμα την 4ήμερη νοσηλεία του και την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του. Ο Βασίλης Μάγγος ένα μήνα μετά βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του από την οικογένειά του. Μπορεί όχι άμεσα, αλλά το νέο αυτόν άνθρωπο, το δολοφόνησε η κρατική καταστολή. Η κρατική δολοφονία ενός νέου ανθρώπου και συναγωνιστή μας-έστω και έμμεσα από την κατασταλτική και αντικοινωνική σταυροφορία μιας κυβέρνησης με ακροδεξιά πολιτική ατζέντα, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αιτία που τον οδήγησε στο δρόμο του αγώνα μαζί με χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, ενάντια στην καύση σκουπιδιών.

Η ρυπογόνος διαδικασία της καύσης των σκουπιδιών είναι αποδεδειγμένη,και το εργοστάσιο «ΑΓΕΤ-Lafarge» αποτελεί τη βασική εστία μόλυνσης του τοπικού οικοσυστήματος και της πόλης με τα υποπροϊόντα της καύσης, δηλαδή διοξίνες, νιτροφουράνια κ.λπ.. Κι όμως στην κυβέρνηση όχι μόνο δεν ιδρώνει το αυτί τους για την υγεία της τοπικής κοινωνίας και την ισορροπία του περιβάλλοντος.

Αντιθέτως, σχεδιάζουν τη δημιουργία άλλων τεσσάρων τέτοιου τύπου εργοστασίων στη χώρα σύμφωνα με παλιότερο νόμο Χατζηδάκη (ο σπουδαίος φιλελεύθερος πολιτευτής που μόλις λίγες μέρες πριν μας «χάρισε» το μεγαλύτερο αντεργατικό/αντισυνδικαλιστικό έκτρωμα) σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται ένα Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων με πλήθος μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων, δηλαδή μονάδων ταφής ή καύσης αυτών. Οι εν λόγω μονάδες καύσης, ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ θα είναι Σ.Δ.Ι.Τ., δηλαδή το ιδιωτικό κεφάλαιο θα βρει νέο πεδίο κερδοφορίας με τις ευλογίες και τη βοήθεια του Κράτους. Ο προσανατολισμός στην ανακύκλωση και την κομποστοποίηση των απορριμμάτων περιθωριοποιείται ακόμη περισσότερο καθώς ήδη μόνο το 4,3% των απορριμμάτων ανακυκλώνεται, πάλι μέσω της διαχείρισής τους από το ιδιωτικό κεφάλαιο, το οποίο τα διαχειρίζεται με κριτήριο το κέρδος του και όχι την ευνοϊκότερη συνθήκη για το περιβάλλον.

Για το Κεφάλαιο, λοιπόν, μοναδικό κριτήριο είναι το κέρδος άσχετα ή και σε αντιδιαστολή με τη οικολογική ισορροπία και την υγεία των κατοίκων. Γενικότερα, οι ζωές μας, οι κοινωνικοί όροι μαζί με τους φυσικούς-οικολογικούς όρους ύπαρξής μας, πάντα θα υπόκεινται στις ανάγκες της κερδοφορίας και της συσσώρευσης του Κεφαλαίου. Το Κράτος στον έναν ή τον άλλο βαθμό, ανάλογα με τους κοινωνικούς-ταξικούς συσχετισμούς δύναμης και την ιδιαίτερη τάση που έχει στο τιμόνι του, πάλι ανάλογα με την κοινωνική κίνηση που ιδιαίτερα αυτή εκφράζει, στηρίζει πρωτίστως το κέρδος και τη διαιώνιση του Κεφαλαίου, όχι τις κοινωνικές ανάγκες, γι' αυτές ότι περισσεύει και άμα περισσεύει κάτι.

Εξ ου και όταν το Κεφάλαιο προβάλλεται ως οικολογικό, μέσω της πράσινης και αειφόρου ανάπτυξης στην ουσία προσπαθεί να λύσει δικές του αντιφάσεις και προβλήματα δημιουργώντας άλλα, όπως με τις κερδοφόρες επενδύσεις αιολικής ενέργειας που για χάρη της καταστρέφονται τοπικά οικοσυστήματα (Άγραφα) ή μπαίνουν- όλως τυχαίως-διάφορες «περίεργες» φωτιές σε δάση προς εκμετάλλευση και επένδυση. Από την άλλη υπό το παρόν καθεστώς έχει αναπτυχθεί η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση των απορριμμάτων, όμως το κριτήριο για το αν αυτή η διαχείριση θα είναι η βασική επιλογή ή όχι είναι το κέρδος που θα αποφέρει σε σύγκριση με το κόστος ή το κέρδος άλλων μεθόδων. Λύση λοιπόν για την τοπική κοινωνία σε σχέση με το εργοστάσια «ΑΓΕΤ-Lafarge» δεν έχει πρόθεση να δώσει ούτε η κυβέρνηση, ούτε γενικώς περνάει μέσα από την εκμετάλλευση της φύσης, της παραγωγής και των υποπροϊόντων-απορριμμάτων αυτής από το Κεφάλαιο, αλλά σε αντιπαράθεση μαζί του.

Κι αν η μόνιμη λύση περνά μέσα από την αλλαγή του τρόπου και των κινήτρων της παραγωγής και κατ' επέκταση του τρόπου ζωής και κατανάλωσης, άρα και της σχέσης μας με την υπόλοιπη φύση, μια προσωρινή λύση μπορεί να είναι η άμεση παύση λειτουργίας του εργοστασίου καύσης απορριμμάτων και η λειτουργία μονάδας ανακύκλωσης που θα στελεχωθεί από τους/τις εργαζόμενους/ες της ΑΓΕΤ, ελεγχόμενη από τους/τις ίδιους/ες και από επιτροπή κατοίκων των γύρω περιοχών. Το έχουμε ανάγκη για την υγεία των κατοίκων, την οικολογική ισορροπία και ως μια μικρή δικαίωση στη μνήμη του αγωνιστή Βασίλη Μάγγου, που ο θάνατος του μας πάγωσε και μας οδήγησε στο να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε με εντονότερη την ανάγκη μας για έναν καλύτερο κόσμο.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ/ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ,ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΥΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Β.ΜΑΓΓΟΥ/ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26/6, ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

πηγή : http://rocinante.gr/5345-2/