Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 στις 19.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Πανελλαδική κινητοποίηση και πορεία συλλογικοτήτων για την ενέργεια

Από Δίκτυο Συλλογικοτήτων για την ενέργεια:

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την πανελλαδική κινητοποίηση για την ενέργεια, που θα γίνει στην Αθήνα, το Σάββατο 26/6, στις 7 μ.μ., με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία στο Μοναστηράκι.

Φορείς και συλλογικότητες απ' όλη την Ελλάδα δηλώνουν την υποστήριξη και συμμετοχή στην κινητοποίηση. Δημοσιοποιούμε παρακάτω την πρώτη ομάδα, ενώ θα συμπληρώνουμε τον κατάλογο με τις νέες συμμετοχές, που πρέπει να δηλώνονται στέλνοντας μήνυμα στο enerexgynetworexk2020@gmexail.com.

Την Τρίτη 15/6, στις 9 μ.μ., θα γίνει διαδικτυακή σύσκεψη της οργανωτικής επιτροπής, στην οποία καλούνται όλες οι συλλογικότητες που στηρίζουν την κινητοποίηση.

Link: https://us02web.zoom.us/j/7484182363?pwd=MzUr…

Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνεται στις χιλιάδες των συμπολιτών μας που κατάγονται από περιοχές που πλήττονται από ποικίλες ενεργειακές δραστηριότητες -και κατοικούν στην Αθήνα-, στους κατοίκους των γειτονικών στην Αθήνα περιοχών (Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κορινθία), αλλά και σε όλους τους πολίτες που προβληματίζονται και ανησυχούν από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές στον τομέα της ενέργειας και τις συνέπειές τους.

Όσοι/ες έρθουν στην Αθήνα από την περιφέρεια και αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαμονής, ας στείλουν μήνυμα στο enerexgynetworexk2020@gmexail.com για να διερευνήσουμε τη δυνατότητα φιλοξενίας.

Η πρώτη ομάδα συλλογικοτήτων που στηρίζουν και συμμετέχουν στην κινητοποίηση:

Ανοικτή Επιτροπή Αλληλεγγύης Τήνου

Ανοιχτή συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στις εξορύξεις Υ/Α

Δίκτυο "Μεσοχώρα - Αχελώος SOS"

Δίκτυο Βοιωτών κόντρα στον ενεργειακό "παροξυσμό"

Δίκτυο φορέων και πολιτών για την προστασία των Αγράφων

Δυτικό Μέτωπο

Ενεργοί πολίτες Δαύλειας - ΕΝΠΟΔΑ (Βοιωτία)

Επιτροπή αγώνα Αγραφιωτών

Επιτροπή κατοίκων Αγίας Άννας Βοιωτίας

Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας

Κίνημα πολιτών Αγρινίου "Δικαίωμα στη ζωή"

Κίνηση "Φυσικός τρόπος ζωής" Βούλας - Βάρης - Βουλιαγμένης Αττικής

Κίνηση για την προστασία των νησίδων του Αιγαίου

Κοινωνικό πολιτιστικό κέντρο Βύρωνα

Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου

Πρωτοβουλία SOS Μαίναλο

Πρωτοβουλία Αθήνας για την προστασία των Αγράφων

Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις Υ/Α

Πρωτοβουλία Κεφαλονιάς "Όχι άλλα αιολικά"

Πρωτοβουλία πολιτών Κυθήρων - Dynamo Kythira

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας (ΣΠΠΕΝΚ)

Συνέλευση για την υπεράσπιση των βουνών

πηγή : https://www.facebook.com/groups/3150330102324…


1 2 3 4

Διαδήλωση για τη ζωή, τη γη και την ελευθερία

Κράτος και κεφάλαιο επιτίθενται, στο όνομα της ανάπτυξης, στη φύση και την κοινωνία. Αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη κι αντίσταση παντού, στις πόλεις και τα χωριά, στα βουνά και τα ποτάμια, ενάντια στη λεηλασία και την καταστροφή, για τη ζωή, τη γη και την ελευθερία!

Διαδήλωση για τη ζωή, τη γη και την ελευθερία

Σάββατο 26 Ιούνη στις 19.00, Μοναστηράκι

στο χώρο της συγκέντρωσης θα γίνει διακίνηση υλικών για την οικονομική ενίσχυση του ταξιδιού των Ζαπατίστας

Πρωτοβουλία αγώνα για τη γη και την ελευθερία

poreia monastiraki energeia

πηγή : https://landandfreedom.gr/el/imerologio/event…


1 2 3 4

Τα Άγραφα, τα χρειαζόμαστε

Τα Άγραφα, μάς χρειάζονται!

Φίλες και φίλοι Αγραφιώτισσες και Αγραφιώτες

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες του ορεινού συμπλέγματος των ανυπότακτων Αγράφων και όλες/οι όσες/οι απολαμβάνουμε από τα χωριά μας τη θέα των περήφανων κορυφών τους

Τα Άγραφα, αυτή η κιβωτός της ιστορικής μνήμης, ο τόπος έμπνευσης για στίχους της λαϊκής μας δημοτικής παράδοσης όπως εκείνος που λέει ότι "κάθε κορφή και φλάμπουρο, κάθε δεντρί και κλέφτης" καθώς και ανταρτότοπος στα νεότερα χρόνια της εθνικής αντίστασης κατά των κατακτητών, σήμερα παραδίδονται από τις κυβερνήσεις στους κερδοσκόπους, τα φλάμπουρα γίνονται ανεμογεννήτριες, τα δένδρα πυλώνες για το δίκτυο μεταφοράς, οι βοσκότοποι που κρατούσαν ακόμα ζωντανό τον τόπο μας φωτοβολταϊκά, τα ποτάμια και τα ρέματα υδροηλεκτρικά φράγματα, γεμάτα αγωγούς και τσιμέντα. Εικόνες που αν τους αφήσουμε, όλες μαζί θα συνθέτουν ένα αποκρουστικό βιομηχανικό τοπίο με ισοπεδωμένες κορυφές, με χιλιάδες κυβικά μπετόν, μπαζωμένες ρεματιές, ξεκοιλιασμένες πλαγιές, γεμάτες δρόμους, πυλώνες, υποσταθμούς και καλώδια και, σε λίγες μόλις δεκαετίες, εγκαταλελειμμένα κουφάρια από χρεωκοπημένες εταιρείες-μαϊμούδες, κατασκεύασμα των κερδοσκόπων μόνο στα χαρτιά.

Τα τελευταία χρόνια, δόθηκε και δίνεται ένας σκληρός αγώνας που διέψευσε όσους με πολιτική κάλυψη, με διαπλοκή και εξαγορά δημοσίων υπηρεσιών και τοπικών παραγόντων, με υποσχέσεις και εξαπάτηση των κατοίκων στα χωριά μας, τάζοντας ό,τι τους έχει στερήσει μέχρι τώρα η πολιτεία, ή ακόμα και με τα ΜΑΤ, όπως πρόσφατα στον Τύμπανο Αργιθέας, πίστεψαν ότι θα μπορέσουν να καταπατήσουν και να καταστρέψουν για πάντα τον τόπο μας.

Το κίνημα των Αγράφων γιγαντώθηκε, προβλήθηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κόντρα στα συστημικά μέσα προβολής της προπαγάνδας των κερδοσκόπων. Ένα κίνημα συμπαράστασης απλώθηκε παντού, συνδεδεμένο και με άλλα κινήματα που αντιστέκονται σε όλη τη χώρα, απέναντι σε όσους εργαλειοποιούν την κλιματική αλλαγή και εμπορεύονται την "προστασία του πλανήτη", καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα.

Η έκταση των άνευ όρων αδειοδοτήσεων από τη ΡΑΕ, συστρατεύει μαζί μας και όσους αρχικά είδαν με θετική ματιά τη λεγόμενη "Πράσινη Ανάπτυξη", με όρους όμως και προϋποθέσεις, όπως η φέρουσα ικανότητα κάθε περιοχής που έχασε πλέον το νόημά της, με το σπάσιμο των έργων σε κομμάτια κάτω των 10MW για να αποφεύγουν τις ΜΠΕ (Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) που ακόμα και όπου υπάρχουν, φαίνεται να κατατίθενται προσχηματικά, αποκρύπτοντας ό,τι δεν τους βολεύει, ενώ ο κανόνας είναι να μην τηρούνται ή να παίρνουν στη συνέχεια έγκριση τροποποίησης. Έτσι με όλον αυτόν τον καταιγισμό αδειοδοτήσεων και αυθαιρεσίας, συνειδητοποιούν ότι πρόκειται για "Πράσινη Απάτη" πίσω από την οποία υπάρχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα που δεν διστάζουν να καταστρέψουν για πάντα το μοναδικό ελληνικό τοπίο.

Στις 26 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο, κινήματα από όλη τη χώρα θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην καταστροφή με την επιχειρούμενη καθολική τοποθέτηση βιομηχανικής κλίμακας εγκαταστάσεων, στα βουνά της πατρίδας μας, ξεκινώντας από την πλατεία Μοναστηρακίου, στις 7 μ.μ.. Όλες και όλοι που καταγόμαστε από τα χωριά των Αγράφων, όλες και όλοι που ατενίζουμε αυτές τις περήφανες βουνοκορφές από τα χωριά που τις περιτριγυρίζουν, όλες και όλοι που αγαπάμε τα Άγραφα για αυτό που ήταν, για αυτό που είναι και για αυτό που σημαίνουν και συμβολίζουν, να δώσουμε το παρών μας σε αυτή τη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας Κι εκεί, ας κανονίσουμε να ανταμώσουμε φέτος το καλοκαίρι πάνω σε αυτά τα βουνά, γεμίζοντάς τα και πάλι ζωή. Γιατί η ζωή απορρέει από αυτά τα βουνά, από όλα τα βουνά και για αυτά αγωνιζόμαστε.

Τα Άγραφα τα χρειαζόμαστε, τα Άγραφα μάς χρειάζονται. Ας μην αφήσουμε τις ρίζες μας ανυπεράσπιστες στην πιο κρίσιμη στιγμή.

«Τζουμέρκα με τους σταυραετούς

κι Άγραφα ξακουσμένα,

Πού ΄ναι οι λεβέντες που είχατε

λιοντάρια ξακουσμένα;

Που δώσαν για τη λευτεριά

και της καρδιάς το αίμα

ωρέ, μαζί σας κοιμηθήκαμε

με τα σπαθιά ζωσμένα.»

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Κινητοποίηση με Συγκέντρωση το Σάββατο 26 Ιουνίου στις 7 μ.μ. στην πλατεία Μοναστηρακίου και πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, η οποία διοργανώνεται από το «Πανελλαδικό Δίκτυο συλλογικοτήτων για την ενέργεια».

Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών

22.6.2021

πηγή : https://sinialo.espiv.net/και-για-τα-άγραφα-π…