Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Portrait of a Lady on Fire

Αύριο στην αυλή του Ε.Κ.Χ. Βοτανικού Κήπου!

Η Φεμινιστική Πρωτοβουλία Πετρούπολης προβάλλει την ταινία "Portrait of a Lady on Fire" στην αυλή του ΕΚΧ Βοτανικού Κήπου, την Πέμπτη 17 Ιουνίου και ώρα 21:00. Μία ταινία δυνατή, ευφυής, ευφάνταστη, καλογραμμένη και με ηχηρό μήνυμα. Ταινία από ταλαντούχα γυναίκα σκηνοθέτιδα, με υπέροχες γυναίκες ηρωίδες και πραγματική γυναικεία οπτική. Η ταινία απέσπασε το βραβείο σεναρίου του 72ου Φεστιβάλ Καννών για τη σκηνοθεσία της Σελίν Σιαμά.

________________________________________

Υπόθεση της ταινίας:

Βρετάνη, 1770. Μία κοντέσα προσλαμβάνει την Μαριάν, νεαρή ταλαντούχα ζωγράφο, για να φιλοτεχνήσει το πορτρέτο της μοναχοκόρης της, Ελοΐζ. Η παράδοση του 18ου αιώνα θέλει κάθε νεαρή ντεμπιτάντ, που οι γονείς της την υπόσχονται σε γάμο σε κάποιον κληρονόμο της τάξης τους, να του προσφέρει πρώτα το ποτρέτο της. Ο πατέρας της Μαριάν είχε ζωγραφίσει το αντίστοιχο γαμήλιο πορτρέτο της κοντέσας - χρόνια πριν. Οταν λοιπόν πληροφορούμαστε ότι η Ελοΐζ αρνείται να ποζάρει και η Μαριάν (με την πρόφαση της συνοδού στις βόλτες της) πρέπει να τη ζωγραφίσει από μνήμης, καταλαβαίνουμε μία πρώτη, αυθόρμητη, πράξη αντίστασης.

Σκηνοθεσία: Céline Sciamma
Πρωταγωνιστούν: Noémie Merlant Adèle Haenel Luàna Bajrami Valeria Golino Christel Baras Armande Boulanger Guy Delamarche Clément Bouyssou Michèle Clément Cécile Morel
Γλώσσες: Γαλλικά, Ιταλικά
Είδος: Ρομαντική, Δράμα.

________________________________________

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Βοτανικού Κήπου και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Πλατεία Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη.

Πρόσβαση με τις λεωφοριακές γραμμές:
700 (από το σταθμό του μετρό στην Ανθούπολη), στάση "Παλαιό Τέρμα"
Α11 και Β11(από το σταθμό του μετρό στην Αττική), στάση "Παλαιό Τέρμα".

Φεμινιστική Πρωτοβουλία Πετρούπολης
ΕΚΧ Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης

πηγή : https://el-gr.facebook.com/votanikoskipos2009…