Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 στις 19.00

Βιβλιοπαρουσίαση ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΕΙΣ: χώροι, υποκείμενα & καταστολή

Η Πρωτοβουλία Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου και οι εκδόσεις Αυτολεξεί σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Βράντση* με τίτλο "ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΕΙΣ: χώροι, υποκείμενα & καταστολή σε συνθήκες πλανητικής αστικοποίησης".

«Το παρόν βιβλίο εξετάζει τις τάσεις και τις δυναμικές απλούστευσης περίπλοκων οικοσυστημάτων. Ο μηχανισμός απλούστευσης είναι ο ίδιος απλός: η αναπαραγωγή μιας μοναδικής φόρμας που φτωχοποιεί ποικιλόμορφα, προηγουμένως, οικοσυστήματα». Ο συγγραφέας συζητά τη νεοφιλελευθεροποίηση της ζωής και το πως αυτή αποτυπώνεται στον χώρο ως μια διαδικασία απλούστευσης, μέσα από «μια συνάρθρωση κράτους, αγοράς και αγωγής του πολίτη, που εκμεταλλεύεται το πρώτο ώστε να επιβάλλει τη σφραγίδα της δεύτερης πάνω στην τρίτη».

Αυτή η σύντομη αλλά πυκνή έκδοση αγγίζει θεματικές όπως οι νέες υποκειμενοποιήσεις, η αναδιαμόρφωση του χώρου, η εντατικοποίηση της καταστολής.

Συναντιόμαστε την Τρίτη 22.06 στο Πάρκο Τσέπης (Αγαπηνού & Ιωάννου Μιχαήλ γωνία), με αφορμή αυτή την έκδοση να συζητήσουμε για τις δυναμικές απλούστευσης και τις ενδεχόμενες αντιστάσεις.

πηγή : https://www.facebook.com/events/2151738371792…
πηγή : email που λάβαμε στις 17 Ιουνίου 10h