Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 στις 11.00

Πορεία υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων

Ετοιμόρροπα είναι μόνο τα ψέματα σας (να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν!)

Δεν βαρεθήκανε τόσα χρόνια τώρα να λένε το ίδιο παραμύθι;

Εμείς πάντως βαρεθήκαμε να το ακούμε και να το απαντάμε.

Το έγγραφο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων -που δεν βρίσκει καμιά ετοιμορροπία του κτηρίου- έχει ήδη δημοσιευθεί στον ιστότοπο της συνέλευσης και κοινοποιηθεί στα ΜΜΕ. Για την διευκόλυνση όλων το παραθέτουμε εδώ σε δύο μορφές: Σε link και QR, για χρήση σε υπολογιστή ή κινητό τηλέφωνο:

https://solidaritywithrosanera.wordpress.com/… /%ce%ad…/

Αλήθεια τώρα! Αυτό ήταν το καλύτερο που κατάφεραν να σκαρφιστούν; Μάλλον τα επιτελεία τους έχουν έλλειμα δημιουργικότητας στην παραγωγή λόγου. Ίσως γιατί τις τελευταίες μέρες, το μεγαλύτερο κομμάτι των δημιουργικών ανθρώπων αυτής της κοινωνίας, έχει τα μάτια του στραμμένα στο Λόφο. Και ο καθείς κι η καθεμία σιγά-σιγά ανηφορίζει την Αγίου Μάρκου και μπαίνει στην ελεύθερη αυλή για να γνωρίσει πώς μπορεί να συνδιαμορφώσει σε αυτή την πρωτόγνωρη ανάδυση αναγκών και επιθυμιών.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε μέρος κάθε αγώνα ενάντια στην κοινωνική καταπίεση και την εκμετάλλευση. Συμμετέχουμε στις απεργίες, τους αγώνες για την προστασία της φύσης, τις διεκδικήσεις των μεταναστών για ισότητα, τους αγώνες ενάντια στις έμφυλες διακρίσεις, τις διεκδικήσεις των δημόσιων χώρων και κάθε κοινωνικό αγώνα που δίνεται ή θα δοθεί.

Υπερασπιζόμαστε τις καταλήψεις και τα απελευθερωμένα εδάφη σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Γιατί αυτοί οι χώροι είναι κέντρα αγώνα και πολιτισμού. Πολιτικού πολιτισμού, μέσα από τις οριζόντιες και συμπεριληπτικές τους διαδικασίες, κοινωνικού πολιτισμού με την έμπρακτη αλληλεγγύη που παρέχουν, καλλιτεχνικού πολιτισμού μέσα από την δυνατότητα που δίνουν σε ανθρώπους να εκφραστούν ελεύθερα χωρίς προσανατολισμό στο κέρδος. Κέρδος για μας στις καταλήψεις και τα απελευθερωμένα εδάφη είναι οι σχέσεις που αναπτύσσουμε μεταξύ μας, το μοίρασμα που γίνεται και η χαρά της δημιουργίας. Οι χώροι αυτοί είναι πειραματικά εργαστήρια στα οποία εξερευνούμε το μέλλον. Και αυτό ακριβώς είναι που απαντά στις αφηγήσεις των εξουσιαστών ότι τάχα είμαστε το παρελθόν.

Ξέρουμε πώς αυτό το κείμενο, είναι ίσως τα μόνα λόγια μας που φτάνουν ως εσένα. Κάποια ΜΜΕ μας κρατάνε στην αφάνεια ή διαδίδουν ψέματα για το τι είμαστε και το τι κάνουμε. Όμως εμείς είμαστε εδώ και θέλουμε να δεις τι γίνεται στο Λόφο.

Πίστεψε στα δικά σου μάτια.

Συγκέντρωση-Πορεία

Πλατεία Αγοράς

Σάββατο 19 Ιούνη, στις 11 π.μ.

Συνέλευση Αυτοδιαχείρισης του Λόφου Καστέλι

πηγή : https://solidaritywithrosanera.wordpress.com/…