τι; : συγκέντρωση θεματική : ΒΙΟ.ΜΕ.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 στις 11.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση ακύρωσης του πλειστηριασμού του οικοπέδου που λειτουργεί η ΒΙΟΜΕ

ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ

Καλούμε όλους/ες εσάς, που στηρίζετε τον αγώνα μας όλα αυτά τα χρόνια, να βρεθούμε την ΠΕΜΠΤΗ 24/06 στις 11.00 στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για να ακυρώσουμε και πάλι το νέο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ του οικοπέδου που λειτουργεί η συνεργατική ΒΙΟ.ΜΕ.

Είναι ίσως ο τελευταίος πλειστηριασμός που γίνεται δια ζώσης, μιας και οι επόμενοι περιμένουμε ότι θα είναι ηλεκτρονικοί (!)

ΟΛΟΙ/ΕΣ την ΠΕΜΠΤΗ 24/06 στις 11.00 στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Η ΒΙΟΜΕ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΙΔΕΣ

ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ

πηγή : https://www.facebook.com/SEVIOME/posts/288541…


1 2 3 4 5

Αλληλεγγύη στη ΒΙΟΜΕ

Η Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ. από το 2013 αποτελεί το μοναδικό κατειλημμένο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο του ελλαδικού χώρου, παράγοντας φυσικά και βιολογικά προϊόντα καθαρισμού και υγιεινής, αναδεικνύοντας μια διαφορετική μορφή οργάνωσης της παραγωγικής διαδικασίας από τους ίδιους τους εργαζόμενους, γεγονός που φυσικά διόλου δεν συμφέρει τις οικονομικές ελίτ και τις κρατικές πολιτικές εξαθλίωσης της ταξικής βάσης.

Σε μια περίοδο γενικευμένης καταστολής όπου η βασική πολιτική του κρατικού μηχανισμού σε όλα τα επίπεδα είναι η στυγερή καταστολή, το κράτος και οι μηχανισμοί του μας αποδεικνύουν συνεχώς οτι ως προτεραιότητά δεν τίθεται καμία άλλη παρά η προαστασία του κεφαλαίου με κάθε κόστος, καταστέλλοντας παράλληλα κάθε κοινωνικό και ταξικό αγώνα. Διανύουμε μια περίοδο όπου τα απανωτά κύματα της πανδημίας μπορούν να χρεωθούν αποκλειστικά στις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης, η οποία δεν νοιάζεται στο ελάχιστο, όπως υποκριτικά διατείνονταν, για τις ζωές των ανθρώπων της κοινωνικής βάσης, των εργαζόμενων, των αδύναμων, παρά μόνο για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχειας της παραγωγής και του κεφαλαίου των ελίτ. Παράλληλα η καπιταλιστική ύφεση βαθαίνει, εκτινάσσοντας τους δείκτες της ανεργίας, της φτώχειας και της ανέχειας, περνάνε νομοσχέδια που κατακρεουργούν κάθε είδους εργατικού δικαιώματος και αξιοπρέπειας, την ίδια στιγμή που σχεδόν κάθε μήνα υπάρχουν θάνατοι εργατών σε διάφορα σύγχρονα κάτεργα. Μέσα σε συνθήκες πλήρους αποσύνθεσης της κοινωνικής βάσης, το κράτος προσηλώνει τις δυνάμεις του στο χτύπημα των κέντρων της κοινωνικής αντίστασης, στις δομές και τους ανθρώπους του. Παράλληλα δημιουργεί μια δεξαμενή "περιττών ανθρώπων" τους οποίους είτε στοιβάζει σε άθλιες εγκαταστάσεις είτε τους πετάει στο δρόμο, όταν δεν τους σκοτώνει στα σύνορα και δεν τους πνίγει στη θάλασσα. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, οι κολασμένοι και οι καταπιεσμένοι πετιούνται στο περιθώριο της ζωής.

Ο μόνος τρόπος είναι η κατάληψη και η αυτοδιαχείριση των μέσων παραγωγής από τους ''πραγματικούς ιδιοκτήτες'' τους-την εργατική τάξη. Η ΒΙΟ.ΜΕ. αποδεικνύει ότι η αυτοδιαχείριση δεν είναι ουτοπία αλλά πραγματώνεται μέσα από αγώνες στο εδώ και στο τώρα, ανατρέποντας τις εξουσιαστικές δομές του κρατικού - καπιταλιστικού συστήματος.

Εμείς με τη σειρά μας, ως αναρχικοί/ές ας υπενθυμίσουμε στα καθάρματα του κράτους και της αστυνομίας πως θα υπερασπιστούμε κάθε εστία αγώνα, πολιτικά και έμπρακτα, από τις πολιτικές και στεγαστικές καταλήψεις, τις κατειλλημένες σχολές, τις πλατείες και μέχρι το κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, θα παλέψουμε για τη γη και την ελευθερία στην Πάρνηθα, στον Αχελώο και οπουδήποτε χρειαστεί, όπως άλλωστε κάναμε πάντα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΟ.ΜΕ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 24/06, στις 11:00

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό, Μαύρο & Κόκκινο

μέλος Α.Π.Ο. - Ο.Σ.


1 2 3 4 5


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση ακύρωσης του πλειστηριασμού του οικοπέδου που λειτουργεί η ΒΙΟΜΕ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΕ

Στην διαρκή και πολυεπίπεδη κρίση που προκάλεσε η χρεωκοπία (κατά την οποία το ιδιωτικό χρέος των τραπεζών έγινε κρατικό και το κράτος το μετέθεσε στις πλάτες της κοινωνίας),όλες οι παλιές ιδεολογίες που διεκδικούσαν την εξουσία χρεοκόπησαν και αυτές με την σειρά τους για να αντικατασταθούν από μία νέα. Είναι η ιδεολογία που σπάει τους δεσμούς της με κάθε ίχνος πολιτικής διαφοροποίησης γύρω από την οποία συγκροτούνταν οι παραδοσιακοί κομματικοί μηχανισμοί. Είναι η ίδια που σπάει ταυτόχρονα τους εθνικούς φραγμούς για να γίνει παγκόσμια : "δεν υπάρχει εναλλακτική" το γνωστό Τ.Ι.Ν.Α.

Το φάντασμα αυτού του οικονομικού ολοκληρωτισμού έρχεται να υφαρπάξει και να λεηλατήσει με κυβερνήσεις - διαχειριστές ό,τι απέμεινε ζωντανό και ανέπαφο από το φυσικό πλούτο , τα κοινά αγαθά , τους δημόσιους χώρους. Με μία κοινωνία φτωχοποιημένη και τρομοκρατημένη από το μέγεθος της καταστροφής που την απειλεί καθημερινά, ενώ ταυτόχρονα όσο αναζητεί λύσεις στο παρελθόν, άλλο τόσο το παρόν γεμίζει με αδιέξοδα και απελπισία.

Κάθε εργασιακό δικαίωμα καταπατείται καθημερινά, οι εργασιακές σχέσεις αναπροσαρμόζονται στις ανάγκες των αφεντικών, ανάγοντας τα κοινωνικά δικαιώματα (στέγη-νερό-ενέργεια κλπ) σε ευκαιρία για ιδιωτικό πλουτισμό.

Στο πλαίσιο αυτής της επίθεσης ενάντια στην κοινωνία με τη διαδικασία των πλειστηριασμών βρίσκεται αντιμέτωπο για άλλη μια φορά, στις 24 Μαΐου, το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ για την εκποίηση του οικοπέδου πάνω στο οποίο χτίστηκε.

Εδώ και χρόνια ένα εργοστάσιο εγκαταλελειμμένο απ' την εργοδοσία της οικογένειας Φιλίππου και των μετόχων του ομίλου έκανε την ανατροπή στην ιστορία των κλειστών και εγκαταλειμμένων εργοστασίων της χώρας. Οι εργαζόμενοι της ΣΕ ΒΙΟ.ΜΕ. έκαναν πράξη την απόφασή τους ανοίγοντας και πάλι το εργοστάσιο, θέτοντάς το σε λειτουργία χωρίς αφεντικά, με αυτοοργάνωση, αντιιεραρχία και άμεση δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων.

Αγνοώντας τις ψηφοθηρικές υποσχέσεις και τον πεπατημένο μονόδρομο του παραδοσιακού συνδικαλισμού για διεκδίκηση των αποζημιώσεων, πήραν τη ζωή στα χέρια τους με αυτοδιαχείριση της παραγωγής. Χωρίς παντός είδους επιδοτήσεις και ιδιωτικά κεφάλαια, αλλά με το μόχθο τους, ξεκίνησαν καθημερινά να παράγουν φυσικά καθαριστικά, προϊόντα χρήσιμα και ωφέλιμα για την κοινωνία, προάγοντας το σεβασμό στο περιβάλλον ως κυρίαρχη αξία.

Μοναδικός τους σύμμαχος και ισότιμος συνομιλητής στο εγχείρημα, η ίδια η κοινωνία, στην οποία άνοιξαν από την αρχή την πόρτα στην συμμετοχική αλληλεγγύη για τον κοινωνικό έλεγχο της παραγωγής και της διανομής με αμεσοδημοκρατικό τρόπο. Η ΒΙΟ.ΜΕ. προσφέρει στην κοινωνία και λαμβάνει απ' αυτήν αλληλεγγύη συμμετέχοντας σε όλους τους αγώνες για δικαιοσύνη κι αξιοπρέπεια. Έγινε σημείο συνάντησης επισκεπτών από όλο τον κόσμο διαδίδοντας το μήνυμα της αυτοδιαχείρισης όχι ως μία απλή εναλλακτική επιβίωσης στον καπιταλισμό, αλλά ως μία ριζική τομή στο υπάρχον σύστημα εκμετάλλευσης για τη δημιουργία της οικονομίας των εργαζομένων και όχι του κεφαλαίου και των χρηματιστηρίων. Διαδίδοντας το μήνυμα ότι ένας άλλος κόσμος δεν είναι εφικτός αλλά υπαρκτός.

Η κοινωνία στρέφει τις ελπίδες της σ' ένα εργοστάσιο πέρα από την υλική του υπό-σταση όχι μόνο ως φωτεινό σύμβολο αλλά ως παράδειγμα πραγμάτωσης χειροπιαστών ιδεών σε κίνηση : « Είμαστε αυτό που μπορούμε να κάνουμε και μπορούμε να γίνουμε».

Ως Α.Κ.Θ στεκόμαστε αλληλέγγυοι απ' την πρώτη στιγμή και σε κάθε βήμα με τους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πάρει το εργοστάσιο από τους εργάτες και την κοινωνία. Στις 11/1 θα είμαστε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για να σταματήσουμε τον επερχόμενο πλειστηριασμό. Καλούμε όλη την αλληλέγγυα κοινωνία να βρίσκεται εκεί.

Παρατίθεται η πρόταση της ΣΕ ΒΙΟ.ΜΕ. :

«Έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση σε συνεργασία με δικηγόρους και καθηγητές νομικής που υποστηρίζουν τον αγώνα μας για τη λειτουργία του εργοστασίου με νόμιμο και αποτελεσματικό τρόπο, τόσο οικονομικά και παραγωγικά, όσο και για την διακίνηση των προϊόντων.

Απαιτούμε:

Ενάντια στη διασπάθιση δημόσιου χρήματος (φόρων και ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων) και για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος έναντι των τεράστιων ποσών που χρωστούν οι επιχειρήσεις Φίλκεραμ ΑΕ και ΒΙΟΜΕ ΑΕ, να δημευτεί ακίνητη και κινητή περιουσία των ιδιοκτητών. Υπάρχουν αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις κατά της εργοδοσίας. Κρατικές υπηρεσίες και δημόσιοι οργανισμοί θα έπρεπε να έχουν ήδη παρέμβει. Στη συνέχεια να παραχωρηθούν ή να νοικιαστούν τα ακίνητα στην συνεργατική των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ

ώστε να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας (αποδεδειγμένα ,άλλωστε, η συνεργατική δείχνει αυξητικές τάσεις απασχόλησης).

Επίσης, άμεσα το ακίνητο που έχει ήδη δεσμευτεί (και εξαιρεθεί από τον πλειστηριασμό) από προηγούμενη κυβέρνηση, το 2012, να δημευτεί και να παραχωρηθεί στη συνεργατική για να περάσουμε άμεσα σε κανονική λειτουργία με όσα απαιτούνται για την πλήρη νομιμοποίηση.

Και μάλιστα σε ένα πολύ διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον από αυτά που ισχύουν τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας:

•Με συμμετοχή τόσο των εργαζομένων όσο και της κοινωνίας στον έλεγχο της παραγωγής και της διανομής.

•Με έλεγχο μέσα από συνελεύσεις όλης της οικονομικής λειτουργίας.

•Με απόλυτη ισότητα στις αποφάσεις αφού έχουμε όλοι μια ψήφο.

•Με ίσο μεροκάματο για ίσο χρόνο εργασίας.

•Με προσανατολισμό της παραγωγής στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες και όχι στη συσσώρευση κέρδους.

Αυτά παλεύουμε τόσα χρόνια τώρα. Οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν κάνει αυτά που έχουν υποσχεθεί. Δεν έχουν καταθέσει και καμία πρόταση που να στοιχειοθετείται νομικά, άσχετα με ισχυρισμούς μελών πολιτικών παρατάξεων που τους στηρίζουν. Όσα ισχυρίζονται είναι απλά αποπροσανατολισμός και πολιτική παραφιλολογία που απλά δεν ισχύουν».

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟ.ΜΕ.

Η ΒΙΟ.ΜΕ. ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ 24/6/21 στις 11.00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση ακύρωσης του πλειστηριασμού του οικοπέδου που λειτουργεί η ΒΙΟΜΕ

Έχουν περάσει 9 χρόνια από την μέρα που εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ πήραν το εργοστάσιο στα χέρια τους, και μέχρι σήμερα αποτελεί το μοναδικό κατειλημμένο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο πανελλαδικά. Η εργοδοσία ήθελε να τους απολύσει αδιαφορώντας πλήρως για της ζωές τους . Οι εργαζόμενοι/ες πήραν την απόφαση να απαντήσουν και το κάνανε. Με αυτοδιαχείριση των μέσων παραγωγής. Από την πρώτη στιγμή κράτος και κεφάλαιο χτυπάνε τον αγώνα θέλουνε να το κλείσουν,θέλουν να το ξεπουλήσουν, να κάνουν βίδες το εργοστάσιο. Ενδεικτική είναι και η τελευταία επίθεση εν μέσω της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, συνεργείο της ΔΕΗ μαζί με δύο κλούβες των ΜΑΤ διέκοψαν την παροχή ρεύματος στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ μετά από εντολή της κυβέρνησης το Μάρτη 2020.

Η επίθεση στη ΒΙΟ.ΜΕ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν ήταν τυχαία αλλά στοχευμένη, καθώς το κράτος βρήκε ευκαιρία κατά τη διάρκεια της πανδημίας να χτυπήσει μια δομή του κινήματος. Η κρατική καταστολή επιδίωξε να σταματήσει μια παραγωγική μονάδα καθαριστικών εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας, την ίδια στιγμή που έδινε το ελεύθερο σε εργοστάσια και εταιρείες να στοιβάζουν τους εργαζόμενους χωρίς κανένα μέτρο προστασίας με σκοπό να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους στις πλάτες όσων δουλεύουν. Την ίδια περίοδο προωθούνται νέα αντεργατικά μέτρα με την κάλυψη της πανδημίας με σκοπό να νομιμοποιηθούν και να δικαιολογηθούν οι ακόμη πιο ελαστικές συνθήκες εργασίες, όπως η εκ περιτροπής απασχόληση, καθώς και οι απολύσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα, την ίδια στιγμή που ολοκληρώνονται και οι τελευταίες εκκρεμότητες σχετικά με το καταστροφικό νομοσχέδιο για το περιβάλλον. Το κράτος απέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τους τεράστιους περιορισμούς του και τη δομική του ανικανότητα να μεριμνήσει για τις ανάγκες και την υγεία της κοινωνίας, ενώ, αντίθετα, εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να επιτεθεί στα αγωνιζόμενα κομμάτια.

Η ευρύτερη καταστολή προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται και να διαλύσει τους διάφορους αγώνες που προκύπτουν. Αντιλαμβανόμαστε αυτόν τον αγώνα ως κομμάτι των ευρύτερων κοινωνικών και ταξικών αγώνων και προτάσσουμε την κατάληψη των μέσων παραγωγής με σκοπό την κοινωνική αυτοδιεύθυνση. Για το σκοπό αυτό στηρίζουμε τη συγκρότηση σωματείων βάσης και τους αγώνες των από κάτω, ως ακόμα ένα ανάχωμα στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση. Μόνο η συνολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού, η κοινωνική απαλλοτρίωση του πλούτου που εμείς οι ίδιοι παράγουμε και απομυζά μια κάστα εξουσιαστών, η οργάνωση από τα κάτω της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης, η επανάσταση για μια νέα κοινωνία κοινοκτημοσύνης, αλληλεγγύης, ελευθερίας μπορούν να δικαιώσουν τους πόθους και τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων όλου του κόσμου. Μέχρι την ανατροπή του κόσμου του κράτους και του κεφαλαίου, την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

Εμείς με τη σειρά μας θα συνεχίσουμε να ανοικοδομούμε την κατάληψη Libertatia και δηλώνουμε πως θα υπερασπιστούμε τις δομές μας και τους χώρους αγώνα ενώ στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ.

Η ΒΙΟΜΕ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΟΛΟΙ κ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24/06, στις 11:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΔΕΗ κ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ - Η ΒΙΟΜΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό - μέλος ΑΠΟ - ΟΣ

πηγή : http://libertatiasquat.blogspot.com/2021/06/b…