τι; : δίκη θεματική : αλληλεγγύη

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 στις 12.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

[Κορυδαλλός] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 11 αγωνιστές/τριες από την Τουρκία

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν

πηγή : https://oagonas.blogspot.com/2021/06/2-1300.h…
πηγή : email που λάβαμε στις 20 Ιουνίου 12h


1 2 3 4 5 6

Αντισταθήκαμε Δεν υποτάχθηκαμε Δεν οπισθοχωρήσαμε Πληρώσαμε το τίμημα Για την απελευθέρωση των λαών! ΧΕΛΙΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΙΜΠΡΑΗΜ ΕΜΠΡΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Image

Συνέλευση αλληλεγγύης για τους 11 πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν

πηγή : https://twitter.com/FreeGrup/status/140742502…


1 2 3 4 5 6

Στις 19 Μαρτίου 2020 η Αντιτρομοκρατική εισέβαλε σε σπίτια, γραφεία και πολιτικούς χώρους και προσήγαγε 26 Τούρκους αγωνιστές κι αγωνίστριες που βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα ως πολιτικοί πρόσφυγες διωκόμενοι από το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν. Από τους 26, οι 11 συνελήφθησαν τελικώς και πλέον διώκονται με τον γνωστό τρομονόμο 187Α, με κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή. Παράλληλα, στην Τουρκία ο υπουργός Εσωτερικών Suleyman Soylu δήλωσε πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες όχι απλά ήταν ενημερωμένες για τις συλλήψεις αλλά ότι αυτές πραγματοποιήθηκαν μετά από αίτημα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μάλιστα χαρακτήρισε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες ως "επικίνδυνους για εγκλήματα τρομοκρατίας'' ακόμα κι αν δεν έχουν διαπράξει το παραμικρό έγκλημα.

Οι 11 αγωνιστές/στριες κατηγορούνται για ''σύσταση και διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης" ως μέλη της οργάνωσης DHKP-C, η οποία θεωρείται στην ΕΕ σχετιζόμενη με ''τρομοκρατικές δράσεις'' (γερμανικά δικαστήρια ακολουθώντας τη γραμμή της Άγκυρας, έχουν καταδικάσει μέλη της συγκεκριμένης αριστερής αντιιμπεριαλιστικής οργάνωσης με τρομονόμο) ενώ φυσικά και στην Τουρκία έχει κηρυχθεί από το καθεστώς Ερντογάν παράνομη.

Το 2017, λόγω της τότε επίσκεψης Ερντογάν, είχαμε μία παρόμοια υπόθεση όπου εννέα Τούρκοι και Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες συνελήφθησαν για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Μετά από μήνες άδικης, όπως αποδείχθηκε, φυλάκισης, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι και κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώοι για όλες τις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί.

Το παράδειγμα αυτό, μας υπενθυμίζει ότι ο αντιτρομοκρατικός νόμος(187Α του ΠΚ) αποτελεί ένα νομικό πλαίσιο-όπλο στα χέρια κράτους και κυβερνήσεων με το οποίο στοχοποιείται διαχρονικά η δυναμική πολιτική δράση, ποινικοποιούνται πολιτικοί χώροι, καταδικάζονται αγωνιστές/τριες ακόμα και χωρίς πράξεις, μπαίνουν στο κάδρο πολιτικές και κοινωνικές σχέσεις, επαυξάνονται τρομερά ποινές για απλά αδικήματα, δικαιολογούνται προκλητικές παραβιάσεις δικαιωμάτων, ολοκληρώνονται δίκες με έωλα κατηγορητήρια κι ελλιπή έως ανύπαρκτα αποδεικτικά στοιχεία( πχ ανύπαρκτα ανώνυμα τηλεφωνήματα κλπ). Στη πάροδο των χρόνων, η Αντιτρομοκρατική έχει κερδίσει το "τίτλο" της υπηρεσίας με τις περισσότερες στημένες κατηγορίες και σκευωρίες εις βάρος αθώων (όπως στις περιπτώσεις Ηριάννας & Περικλή, Τ. Θεοφίλου), της πλέον ανεξέλεγκτης υπηρεσίας η οποία δρα συγκροτώντας δεξαμενές "υπόπτων", παρακολουθήσεων, βασανισμούς συλληφθέντων (όπως η πρόσφατη περίπτωση βασανισμού των Α.Π και Ο.Μ.).

Τα χρόνια βλέπουμε την αναζωπύρωση του "προαιώνιου μίσους και εχθρού". Ενώ οι κυβερνήσεις και ο δημόσιος λόγος θρέφουν το ρατσιστικό μίσος και διογκώνουν στις συνειδήσεις τα εθνικιστικά ένστικτα, άλλο τόσο το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση της ΝΔ εργάζονται αγαστά μαζί με το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν στην καταστολή των αγωνιστών/τριών με σκοπό να τρομοκρατούν τα λαικά κινήματα στις δύο μεριές του Αιγαίου!

Απέναντι στους ανταγωνισμούς των δύο κρατών και αστικών τάξεων στο πλαίσιο της γεωπολιτικής σκακιέρας, αναπτύσσεται η κοινή τους προσήλωση απέναντι στον "εχθρό λαό". Εμείς, ως κομμάτι ενός πλατιού και αναπτυσσόμενου κινήματός σε Ελλάδα και Τουρκία, μαχόμαστε για την ειρήνη στο Αιγαίο, τη συνεργασία και τους κοινούς αγώνες για δικαιοσύνη και κοινωνική απελευθέρωση!

Η κοινή κατασταλτική πολιτική Ελλάδας-Τουρκίας κάνει την εμφάνισή της θέλοντας να εξοντώσει τους Τούρκους και Κούρδους κομμουνιστές-πολιτικούς πρόσφυγες στην Ελλάδα! Δε θα το επιτρέψουμε!

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη στους 11 Τούρκους αγωνιστές!

Απαιτούμε την αθώωση και την άμεση απελευθέρωσή τους! Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 2 Ιουλίου στις 12 μμ στις φυλακές Κορυδαλλού!!

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://synantisi.org/allileggyi-stoys-11-toy…


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους 11 αγωνιστές/τριες από την Τουρκία

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους 11 αγωνιστές/τριες από την Τουρκία - Παρασκευή 2 Ιουλίου 12πμ δικαστική αίθουσα φυλακών Κορυδαλλού

Στηρίζουμε το κάλεσμα της "Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν" την Παρασκευή 2 Ιουλίου 12πμ στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού στην συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους 11 αγωνιστές/τριες από την Τουρκία εν όψη της έναρξης της δίκης τους.

Στις 19 Μαρτίου 2020, μετά από επιχείρηση της "αντι"τρομοκρατικής σε σπίτι στα Σεπόλια και στα γραφεία της Επιτροπής αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, προσήχθησαν 26 σύντροφοι και συντρόφισσες από την Τουρκία, για 11 από αυτούς οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία της "τρομοκρατικής" οργάνωσης.

Η συνεργασία του ελληνικού και του τούρκικου κράτους σε επίπεδο "αντιτρομοκρατικής" πολιτικής και δράσης μετράει πολλές δεκαετίες και έχει σφυρηλατηθεί πάνω στις πλάτες δεκάδων αγωνιστών και αγωνιστριών, με συλλήψεις, εκδόσεις, βασανιστήρια.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι η δική μας απάντηση απέναντι στην κρατική τρομοκρατία από όποια πλευρά του Αιγαίου και αν αυτή προέρχεται. Ο αγώνας των συντρόφων/ισσων από την Τουρκία για ελευθερία είναι και δικός μας αγώνας.

Σε αυτή την δίκη οι πραγματικοί τρομοκράτες δικάζουν 11 συντρόφους και συντρόφισσες για το "θράσος" τους να μην γονατίσουν, να μην υποταχθούν αλλά απεναντίας να υψώσουν το ανάστημα τους και να αγωνιστούν απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Συνέλευση Αλληλεγγύης

στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85228/


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα Αλληλεγγύης στα δικαστήρια Κορυδαλλού ενόψει της δίκης των 11 Τούρκων/ Κούρδων αγωνιστών/στριων

Δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού 2/7 στις 13.00

Κάλεσμα Αλληλεγγύης στα δικαστήρια Κορυδαλλού ενόψει της δίκης των 11 Τούρκων/ Κούρδων αγωνιστών/στριων

Η υπόθεση: Στις 19 Μαρτίου 2020 μετά από έφοδο της «αντι»τρομοκρατικής και σε συνεργασία με όλες τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους προσάγονται 26 Τούρκοι-Κούρδοι αγωνιστές και αγωνίστριες από τα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους από Τουρκία και Κουρδιστάν και ένα σπίτι στα Σεπόλια. Στη συνέχεια οι 15 θα αφεθούν ελεύθεροι ενώ οι υπόλοιποι 11 θα συλληφθούν με την κατηγορία της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ανάμεσα τους και σύντροφοι με κινητικά προβλήματα από το βασανιστήριο της υποχρεωτικής σίτισης, στην οποία υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της επταετούς απεργίας πείνας ενάντια στα λευκά κελιά (2000-2007) στην Τουρκία.

Στις 24 Μαρτίου, οι συλληφθέντες αγωνιστές κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με τον «αντι»τρομοκρατικό νόμο, 187Α, για συγκρότηση και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, οπλοκατοχή καθώς και για κάποια πλημμελήματα και προφυλακίστηκαν σε διάφορες φυλακές ανά την επικράτεια. Μια συνηθισμένη τακτική ώστε να τους αποκόψουν και να δυσχεραίνεται η επικοινωνία τους.

Τα τελευταία χρόνια με συνεχείς αστυνομικές εισβολές σε σπίτια και στα γραφεία της επιτροπής, απαγωγές και εκδόσεις αγωνιστών, συνεχείς διώξεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια, το ελληνικό κράτος προσπαθεί να τσακίσει παραδειγματικά κάθε έκφανση αντίστασης απέναντι στο τουρκικό κράτος και την πολιτική που ακολουθεί. Και ενώ στα σύνορα το κράτος πουλάει εθνικισμό και πατριωτική εγρήγορση, την ίδια στιγμή που οι πρόσφυγες γίνονται μπαλάκι ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, οι μυστικές υπηρεσίες των δύο κρατών βρίσκονται σε στενή συνεργασία για να φιμώσουν τον πολιτικό εχθρό του γειτονικού φασιστικού κράτους. Την ίδια στιγμή με την απειλή της πανδημίας σφυρηλατούν τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερη καταστολή μέσα και έξω από τις φυλακές.

Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί συνεχίζουν να διώκουν και να φυλακίζουν όσους/όσες αντιστέκονται και να φιμώνουν τις φωνές αντίδρασης. Για όλους αυτούς τους λόγους εμείς θα είμαστε στο πλευρό όσων αγωνίζονται και αντιστέκονται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού 13.00 02/07

Ταμείο Αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών/στριων

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1613402/


1 2 3 4 5 6

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 12:00

Στις 19 Μαρτίου 2020, πραγματοποιήθηκε έφοδος της αντιτρομοκρατικής σε συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες, στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, καθώς και σε σπίτι στα Σεπόλια όπου συνελήφθησαν 11 αγωνιστές/αγωνίστριες με την κατηγορία της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στεκόμαστε στο πλευρό των 11 συλληφθέντων συντρόφων/συντροφισσών μας και σε όλο τον αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας και στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 2 Ιούλη στα δικαστήρια Κορυδαλλού στις 12:00

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΕΙΡΗΝΗ, ΦΙΛΙΑ, ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εργατική Ομάδα Τ-34

πηγή : https://www.facebook.com/pages/category/Polit…