Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 στις 18.30

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

[Αθήνα] Πορεία ενάντια στο βιασμό και τον ξυλοδαρμό εργαζόμενης

Πορεία ενάντια στον βιασμό και τον ξυλοδαρμό εργαζόμενης - Τρίτη 22 Ιούνη - πλατεία Αγίας Αικατερίνης, Κάτω Πετράλωνα - 6:30μμ

Σπάμε τη σιωπή ενάντια στην έμφυλη βία, σπάμε ότι έχτισε η πατριαρχία!

Το Σάββατο 19 Ιούνη, μια γυναίκα εργαζόμενη στο χώρο της καθαριότητας, ξεκινώντας την προγραμματισμένη της βάρδια στα Κάτω Πετράλωνα, βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε από ένοικο της πολυκατοικίας την οποία πήγε να καθαρίσει. Η γυναίκα κατάφερε μετά από ώρες να βγει στο πίσω μπαλκόνι του διαμερίσματος και να καλέσει σε βοήθεια. Οι γείτονες που άκουσαν τις φωνές της, κάλεσαν την αστυνομία και την βοήθησαν να διαφύγει. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας σε άσχημη κατάσταση, ενώ ο βιαστής κατάφερε να διαφύγει αφού οι μπάτσοι περίμεναν εισαγγελικό ένταλμα για να μπουν στο σπίτι. Στο σημείο έφτασε γρήγορα αλληλέγγυος κόσμος που με την παρουσία του εκεί έκανε κατανοητό ότι τέτοια περιστατικά δεν θα γίνονται ανεκτά και δεν θα μένουν αναπάντητα στις γειτονιές μας αλλά ούτε και πουθενά. Στη συνέχεια ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο πραγματοποίησε δυναμική πορεία από τα Κάτω Πετράλωνα προς την πλατεία Μερκούρη.

Οι βιαστές δεν είναι μόνο άγνωστοι σε σκοτεινά δρομάκια αλλά πολύ συχνά είναι άντρες που συναναστρεφόμαστε καθημερινά και θεωρούν ότι μπορούν να μας εξουσιάζουν. Η έμφυλη βία στο σπίτι, στον δρόμο, στη δουλειά, στον δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης παίρνει πολλές μορφές στα πρόσωπα των συντρόφων, της οικογένειας, των αφεντικών, των ανθρωποφυλάκων. Οι δολοφονημένες από τους συντρόφους τους, μόνο τον τελευταίο χρόνο, Καρολάιν, Ελένη, Κλειώ, Αδαμαντία, Evin Ekrem Ali, Σβετλάνα-Φωτεινή (μαζί με άλλες πολλές που δεν μάθαμε), είναι κάποια από τα θύματα της πατριαρχίας και του σεξισμού επειδή όρθωσαν το ανάστημά τους διεκδικώντας τη ζωή τους.

Οι περιγραφές των ΜΜΕ που αποδίδουν τους βιασμούς, τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και τις γυναικοκτονίες στην «κακή στιγμή», στο «τι φορούσε», στο «που ήταν οι γονείς τους» ή τα δικαιολογούν σαν εγκλήματα πάθους ή ψυχικής ασθένειας, εκλογικεύουν την κακοποίηση και τον θάνατο και άμεσα ή έμμεσα αποδίδουν μερίδιο ευθύνης στο θύμα παραβλέποντας την ισχύουσα πραγματικότητα: ότι η βία κατά των γυναικών δεν είναι εξαίρεση αλλά κοινωνική κανονικότητα. Η έκφραση της βίας από τον άντρα θεωρείται φυσιολογική και ένδειξη ανδρισμού, την ίδια στιγμή που η γυναικεία υποταγή θεωρείται βασικό χαρακτηριστικό της θηλυκότητας. Στο πατριαρχικό σύστημα, το αρσενικό έχει την εξουσία να επιβάλλεται στο σώμα, τις επιλογές, τη συμπεριφορά και τη ζωή της γυναίκας είτε είναι εξουσιαστής, βιαστής, πατέρας, σύντροφος. Όταν η γυναίκα δεν ανταποκρίνεται στον ρόλο που της έχει επιβληθεί, έρχεται αντιμέτωπη με κάθε είδους τιμωρία προς συμμόρφωση. Οι βιασμοί και οι δολοφονίες των γυναικών αποτελούν την ακραία έκφραση «του δικαιώματος» που έχουν οι άνδρες πάνω στο γυναικείο κορμί, ακραία επίδειξη έμφυλης κυριαρχίας.

Οι πατριαρχικές πτυχές των κοινωνικών σχέσεων που μας θέλουν κλεισμένες στο σπίτι και ταυτισμένες με τον αναπαραγωγικό ρόλο, μας προκαλούν ασφυξία. Ο ηθικός πόλεμος για την πειθάρχηση των γυναικών αποτελεί μια διάρθρωση με καθαρά πολιτικό διακύβευμα η οποία δεν υποβαθμίζει μόνο τη ζωή μιας γυναίκας σε ατομικό επίπεδο, αλλά χρησιμοποιεί τις γυναίκες ως προπομπούς μια ακραίας υποταγής σε συντηρητικά ιδεολογήματα, μιας επιστροφής στις βασικές αρχές του καπιταλισμού: στην πυρηνική οικογένεια και την εθνική ομοιογένεια.

Απέναντι στην πατριαρχική κοινωνία, οι γυναίκες οφείλουμε να οργανωθούμε ενάντια σε ό,τι μας καταπιέζει, να συλλογικοποιήσουμε τις ανάγκες μας, να ριζοσπαστικοποιήσουμε τις διεκδικήσεις μας, να απαιτήσουμε, ανάμεσα στα άλλα, το αυτονόητο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Αμφισβητούμε έμπρακτα την πατριαρχία και όποιον «ρόλο» και θέση της γυναίκας πηγάζει από αυτήν. Θέλουμε να ορίζουμε και να ελέγχουμε εμείς το σώμα μας ώστε να καταφέρουμε ένα ακόμα πλήγμα στον κόσμο της εξουσίας, ορίζοντας οι ίδιες τη ζωή μας.

Ας παλέψουμε όλες και όλοι μαζί ενάντια στην πατριαρχία και τον καπιταλισμό, ενάντια στην αλλοτρίωση και τη βία, ενάντια στην αναπαραγωγή των έμφυλων στερεοτύπων, για την κατάργηση των σχέσεων εξουσίας, για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, με σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Πορεία ενάντια στον βιασμό και τον ξυλοδαρμό εργαζόμενης - Τρίτη 22 Ιούνη - πλατεία Αγίας Αικατερίνης, Κάτω Πετράλωνα - 6:30μμ.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα-askpthk.espivblogs.net


1 2 3 4 5 6 7 8

Πορεία ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ

Τα περιστατικά βιασμών και κακοποιήσεων δεν είναι μεμονωμένα. Συμβαίνουν κάθε μέρα, είτε τα μαθαίνουμε είτε όχι. Συμβαίνουν από άντρες καθημερινούς, πατεράδες, φίλους, γείτονες συναδέλφους, αφεντικά, συζύγους. Συμβαίνουν γιατί η διάχυτη κουλτούρα του βιασμού τους επιτρέπει να επιβάλλονται στα σώματά μας κάθε μέρα μέσα από ανεπιθύμητα σχόλια, βλέμματα, αγγίγματα.

Η κουλτούρα του βιασμού καταπιέζει και πληγώνει τα σώματα και τις ψυχές μας. Ο βιασμός είναι ένα σύστημα ελέγχου και επιβολής σε μη κυρίαρχες έμφυλες ταυτότητες, σε ταυτότητες που δεν εντάσσονται στο cis ετεροκανονικό πλαίσιο. Το κράτος οι δικαστικές αρχές, η αστυνομία, η εκκλησία και τα μμε συγκαλύπτουν και διαιωνίζουν την πατριαρχική βία που δεχόμαστε, προς όφελός τους.

Εμείς όμως είμαστε εδώ. Απέναντι σε όλους αυτούς που κανονικοποιούν τις έμφυλες καταπιέσεις, ενισχύοντας τον σεξισμό και την πατριαρχική βία. Οι βιαστές δεν είναι ράτσα ειδική, είναι άντρες καθημερινοί.

Θα μας βρίσκετε απέναντι σας.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Mικροφωνική και πορεία γειτονιάς

Tρίτη 22/6

6.30μμ

Πλατεία Αγ. Αικατερίνης

Πετράλωνα

Φεμινιστά / σύντροφα

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Ιουνίου 11h


1 2 3 4 5 6 7 8

Συνθήματα για τις γυναικοκτονιες στο κέντρο της Αθήνας

από ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚ@ ΣΥΝΤΡΟΦΙ@

post image

Το μεσημέρι του Σαββάτου 19/6 μετα την ομολογία ότι ο κυρ Μπάμπης είναι ο δολοφόνος της Καρολάϊν Κράουτς κινηθηκαμε προς τις περιοχές του κεντρου της Αθήνας και γράψαμε συνθήματα για τις γυναικοκτονιες!

Βέβαια ο κυρ Μπάμπης δεν είναι μόνο συζυγοκτονος αλλά και παιδαραστης (αφού άρχισε να έχει επαφές με την Καρολάιν στα 16 της) βέβαια ειχε και την συναίνεση της κοινωνίας που εθελοτυφλούσε σε ένα τέτοιο γεγονός!

Ως συνέχεια όλο αυτόν τον γεγονότων λίγο πριν γίνει η συγκέντρωση για τις γυναικοκτονιες που είχε καλεστεί στο Σύνταγμα στις 7:30, ενηνερωθηκαμε ότι έγινε πολύωρη αρπαγή γυναίκας στα Πετράλωνα μέσα σε πολυκατοικία όπου και εργαζόταν ως καθαρίστρια!

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό της, την κακοποίηση της και τον βιασμό της, ενώ η γυναίκα ούρλιαζε για να μπορέσει να ξεφύγει και σίγουρα οι γείτονες άκουγαν τις φωνές της επέλεξαν να κοιτάξουν την "δουλίτσα τους" όπως έκαναν και συνεχόμενα αφού μετά μαθεύτηκε ότι χτυπούσε και την μητέρα του που ζούσαν μαζί και είχε φύγει από το σπίτι!

Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες και θα πληρώσει ο καθένας με την σειρά του, είτε είναι θύτης είτε είναι συνένοχος.

Υ.Γ. Όσο για τις συμβολές που έδωσε ο συνδικαλομπατσος μπαλασκας για την γυναικοκτονια της Καρολάϊν Κράουτς και το πώς μπορούσε να εκτίσει λιγότερη ποινή, να γνωρίζει ότι ξέρουμε πολύ καλά με ποια πλευρά είναι η ΕΛ.ΑΣ και αυτό φάνηκε για άλλη μια φορά στα Πετράλωνα που άφησαν έναν βιαστή να ξεφύγει όπως και πολλούς άλλους κακοποιητες και γυναικοκτονους

Όλοι στην μικροφωνικη/πορεία την τρίτη 22/6 στις 18:30 στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης στα Πετράλωνα

2 ΜΕΤΡΑ 2 ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ/ΣΕΞΙΣΤΗ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΛΩΝΕΙ ΧΕΡΙ ΘΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΦΟΡΕΙΟ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΤV ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΞΕΠΛΕΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1613219/


1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση στην απολογία του δολοφόνου της Καρολάιν Κράουτς

Συγκέντρωση: δικαστήρια Ευελπίδων, Τρίτη 22/6, 9.30 π.μ., ημέρα απολογίας του δολοφόνου της Καρολάιν

ΜΠΑΤΣΟΙ, ΜΜΕ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ - ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ!

«Αυτή η μικρή φλόγα είναι για σένα. Κράτησέ την αδελφή και συντρόφισσα. Όταν νιώθεις μόνη. Όταν φοβάσαι. Όταν νιώθεις ότι ο αγώνας είναι πολύ δύσκολος ή ότι δύσκολη είναι η ζωή η ίδια. Άναψέ την ξανά στην καρδιά σου, στη σκέψη σου, μέσα σου. Και μην την κρατήσεις μόνο για σένα, συντρόφισσα και αδελφή. Πήγαινέ την στις εξαφανισμένες. Πήγαινέ την στις δολοφονημένες. Πήγαινέ την στις κρατούμενες. Πήγαινέ την στις γυναίκες που βιάστηκαν. Πήγαινέ την στις γυναίκες που χτυπήθηκαν. Πήγαινέ την στις γυναίκες που κακοποιήθηκαν. Πήγαινέ την σε όσες έχουν υποστεί βία κάθε μορφής. Πήγαινέ την στις μετανάστριες. Πήγαινέ την στις εκμεταλλευόμενες. Πήγαινέ την στις νεκρές. Πήγαινέ την και πες σε κάθε μία ξεχωριστά ότι δεν είναι μόνη, ότι θα αγωνιστείς εσύ γι' αυτήν, ότι θα αγωνιστείς για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη που αξίζει ο πόνος της, ότι θα αγωνιστείς ώστε αυτός ο πόνος που κουβαλά να μην επαναληφθεί ξανά για καμιά γυναίκα στον κόσμο.

Πάρε αυτή τη φλόγα και μεταμόρφωσέ την σε οργή, σε κουράγιο, σε αποφασιστικότητα.

Πάρ' την και ένωσέ την με άλλες φλόγες.

Κράτα την και τότε ίσως σκεφτείς ότι δεν μπορεί να υπάρξει ούτε αλήθεια ούτε δικαιοσύνη ούτε ελευθερία μέσα στο πατριαρχικό καπιταλιστικό σύστημα.

Και τότε ίσως ξανασυναντηθούμε για να βάλουμε φωτιά στο σύστημα. Και ίσως βρίσκεσαι δίπλα μας, για να βεβαιωθούμε ότι κανείς δεν θα σβήσει τη φωτιά μέχρι να μη μείνει τίποτα άλλο εκτός από στάχτες.»

Απόσπασμα από την ομιλία των γυναικών Ζαπατίστας στο κλείσιμο της 1ης Διεθνούς Συνάντησης Γυναικών που Αγωνίζονται. 10 Μαρτίου 2018, Μορέλια, Τσιάπας, Μεξικό.

*

Η εν ψυχρώ δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Κάθε χρόνο 50.000 γυναίκες δολοφονούνται στον πλανήτη από τον πρώην ή τον νυν σύντροφο ή άλλο μέλος της οικογένειας τους. Μόνο το 2020 στην Ελλάδα έγιναν δέκα γυναικοκτονίες, ενώ από την αρχή της χρονιάς τουλάχιστον τρεις ακόμα γυναίκες έχουν δολοφονηθεί.

Εκείνο που οπλίζει τα χέρια των δολοφόνων και ξεπλένει τα εγκλήματά τους είναι ένα ολόκληρο σύστημα, που έχει όνομα και λέγεται πατριαρχία, κράτος και καπιταλισμός. Οι δράστες γαλουχούνται, ενθαρρύνονται, οπλίζονται και στο τέλος καλύπτονται και δικαιολογούνται από τις κυρίαρχες αξίες και τους ίδιους τους μηχανισμούς. Ενδεικτική η στάση της αστυνομίας και των ΜΜΕ στην περίπτωση του φόνου της Καρολάιν, που για περισσότερο από ένα μήνα φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία του πλούσιου, επιτυχημένου, Έλληνα πατέρα και συζύγου, αναπαράγοντας το αφήγημά του περί «ληστείας από αλλοδαπούς» και σπέρνοντας στην κοινωνία το ρατσιστικό, ξενοφοβικό δηλητήριο. Ενώ μετά την ομολογία του, σπεύδουν να στιγματίσουν τη νεκρή Καρολάιν.

Κι αν οι δολοφονίες φτάνουν στο φως της δημοσιότητας, με διαστρεβλωμένο πάντα τρόπο, αντίθετα οι καθημερινοί βιασμοί που υφίστανται οι γυναίκες στους χώρους δουλειάς, στο σπίτι ή στο δρόμο, καλύπτονται συνήθως από ένα πέπλο σιωπής.

Το Σάββατο 19 Ιουνίου, γυναίκα εργαζόμενη στον καθαρισμό σε πολυκατοικία των Πετραλώνων, κρατείται όμηρος, βιάζεται και ξυλοκοπείται για ώρες από άντρα ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί για άλλο βιασμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η γυναίκα καταφέρνει τελικά να διαφύγει με τη βοήθεια των γειτόνων, αιμόφυρτη. Η αστυνομία αρνείται να μπει στο διαμέρισμα, με αποτέλεσμα ο βιαστής να διαφύγει, ενώ τα ΜΑΤ παρατάσσονται απέναντι στον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί σε αλληλεγγύη με τη γυναίκα.

Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Μέσα στις συνθήκες προϊούσας αποσύνθεσής του, το εξουσιαστικό πατριαρχικό καπιταλιστικό σύστημα επιτίθεται, προωθώντας τη βία εναντίον των γυναικών, κυρίως εκείνων που ανήκουν στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, με στόχο την καθυπόταξή τους. Η πατριαρχική βία είναι συστημική βία και είναι οργανικό κομμάτι του εξουσιαστικού και καπιταλιστικού κόσμου. Αποτελεί ένα ακόμα όπλο στην φαρέτρα του συστήματος για τη διαίρεση των καταπιεσμένων, για τη διάχυση του κοινωνικού κανιβαλισμού και την επιβολή της σιωπηρής αποδοχής των ανισοτήτων που το ίδιο αναπαράγει. Γι' αυτό απέναντι στη ζοφερή πραγματικότητα που μας επιφυλάσσουν οι εξουσιαστές σε ολόκληρο τον πλανήτη, προτάσσουμε την οργάνωση των από τα κάτω και τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν, την οργανωμένη ταξική αντεπίθεση των εκμεταλλευόμενων, γυναικών και ανδρών, για την ανατροπή του κόσμου της πατριαρχίας, του κράτους και του καπιταλισμού, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Για τις εργαζόμενες γυναίκες, τις άνεργες, για τις πρόσφυγες και τις μετανάστριες, για τις φυλακισμένες,

Για την Καρολάιν, τη Δήμητρα, την Ελένη, για τον/την Ζακ/Zackie Oh, για κάθε δολοφονημένη, κακοποιημένη, βιασμένη, εγκλωβισμένη

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ-ΚΡΑΤΙΚΟΥ- ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Συγκέντρωση: δικαστήρια Ευελπίδων, Τρίτη 22/6, 9.30 π.μ., ημέρα απολογίας του δολοφόνου της Καρολάιν Κράουτς

Συγκέντρωση-Πορεία: Τρίτη 22/6, 18.30, Κ. Πετράλωνα, πλατεία Αγ. Αικατερίνης

Ομάδα ενάντια στην Πατριαρχία - Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων / Αθήνα

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85139/


1 2 3 4 5 6 7 8

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΕΡΓΑΤΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

Τρίτη, 22 Ιουνίου, 18:30 Πλατεία Αγίας Αικατερίνης, Κάτω Πετράλωνα

Η ατέρμονη σειρά γεγονότων έμφυλης βίας και γυναικοκτονιών, που έρχονται ολοένα και περισσότερο στο φως το τελευταίο διάστημα, δεν αποτελούν εξαιρέσεις, ούτε μεμονωμένα περιστατικά. Αντιθέτως, είναι μέρος και έκφραση της ίδιας της κανονικότητας στην πατριαρχία, αποτέλεσμα των πολλαπλών καταπιέσεων που υφίστανται οι γυναίκες στο σύγχρονο καπιταλιστικό κόσμο. Καταπιέσεις που προκύπτουν από τη σχέση της τάξης και του φύλου, τη συντριπτικά υποτιμημένη γυναικεία εργασία, και από τη διείσδυση της πατριαρχίας ως ιδεολογίας, στο σύνολο των κοινωνικών σχέσεων. Στην καπιταλιστική Δύση, που διατείνεται πως ξεμπερδεύει πλέον με αιώνες γυναικείας καταπίεσης, μέσα από την καλλιέργεια, ενός φιλελεύθερου «φεμινισμού» από- τα-πάνω και την απόδοση θέσεων εξουσίας στις γυναίκες, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη για τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις προσφύγισσες, τις μετανάστριες. Συγκεκριμένα, στην ΕΕ, οι συνθήκες εργασίας των γυναικών είναι πολλαπλά χειρότερες από τις αντίστοιχες αντρικές, καθώς οι μισθοί των γυναικών είναι κατά 42% χαμηλότεροι από εκείνους των αντρών, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 45% στην Ελλάδα, ενώ τα γυναικεία ποσοστά ανεργίας και 'ελαστικής' εργασίας είναι κατά πολύ υψηλότερα. Και αυτά είναι μόνο τα επίσημα στοιχεία, που δεν συμπεριλαμβάνουν το αυξημένο ποσοστό της μαύρης εργασίας και την εργασία των μεταναστριών «χωρίς χαρτιά», σε επαγγέλματα παραδοσιακά συνδεδεμένα με τη γυναίκα, όπως οι καθαρίστριες, οι εργαζόμενες στο χώρο της 'φροντίδας' και πολλά άλλα. Επιπλέον, το δικαστήριο της ΕΕ έχει νομιμοποιήσει και επίσημα τις απολύσεις εγκύων, ως υπερβολικά ακριβών για το κεφάλαιο, λόγω των -πετσοκομμένων στην Ελλάδα και στις περισσότερες χώρες- επιδομάτων και αδειών, και ταυτόχρονα, ως μη παραγωγικών, καταργώντας στην πράξη την προστασία της μητρότητας.

Ακόμα περισσότερο, σήμερα, μέσα από τις διεργασίες εργασιακής αναδιάρθρωσης που συντελούνται στο πλαίσιο της πανδημίας, η θέση της γυναίκας στην εργασία υποτιμάται ακόμα περισσότερο. Στο μνημονιακό έδαφος που κληροδότησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, που εδραιώνει την απόλυτη ελαστικοποίηση της εργασίας -έπειτα από συνεννόηση (!) με τους εργοδότες-, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και της εργατικής τάξης πλήττονται διπλά, καθώς παλεύουν να ανταπεξέλθουν παράλληλα στους ρόλους που τους φόρεσε η πατριαρχική κοινωνία, ως μητέρες και τροφοί, μια εργασία ανέκαθεν απλήρωτη και μη αναγνωρίσιμη από την κοινωνία και το κράτος. Το έκτρωμα του αντεργατικού νομοσχεδίου, θέτει υπό διευθέτηση και το ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης, για το οποίο προβλέπει επίσης «συνεννόηση» με τους εργοδότες, νομιμοποιώντας ουσιαστικά τη σεξουαλική βία από τα αφεντικά. Την ίδια στιγμή, η 'τηλεργασία' για τις εργαζόμενες γυναίκες και ακόμα πιο έντονα για τις μητέρες, ελλείψει της οποιασδήποτε ουσιαστικής προνοιακής μέριμνας, μεταφράζεται σε ένα εξαντλητικό πεδίο, όπου αλληλεπιδρούν πληθώρα καταπιεστικών παραγόντων: εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτη εργασία, ανταπόκριση στις απαιτήσεις των νέων τεχνολογιών, κατάργηση ιδιωτικότητας, απουσία ελεύθερου χρόνου, ανατροφή παιδιών, οικιακές εργασίες.

Για τις απόκληρες, τις μετανάστριες, τις προσφύγισσες, η ένταση της εκμετάλλευσης είναι ακόμα μεγαλύτερη, με τον αποκλεισμό τους πρακτικά από την εργασία και την κοινωνία, εκμετάλλευση που για μεγάλο ποσοστό γυναικών ανά τον κόσμο σημαίνει τη βία του trafficking, μιας από τις πιο επικερδείς μπίζνες του παράνομου κεφαλαίου. Τη βία του κοινωνικού και εργασιακού αποκλεισμού υφίστανται και τα -φτωχά- τρανς άτομα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Το παράδειγμα της Δημήτρη από τη Λέσβο -όπως ήθελε η ίδια να την αποκαλούν- δείχνει την απίστευτη και πολύπλευρη βία που υπέστη μέχρι και το θάνατο της, αφού απέδρασε από το ψυχιατρείο, που ένα μήνα βρισκόταν στα αζήτητα του νεκροτομείου.

Η ταξική καταπίεση των γυναικών δεν γίνεται να νοηθεί ξεχωριστά από την πατριαρχική ιδεολογία και τις νόρμες της και αυτό γιατί η πατριαρχία παρότι μπορεί να προϋπήρχε του καπιταλισμού, αποτέλεσε δομικό στοιχείο συγκρότησης του και προϋπόθεση της επιβίωσης του. Και στην πατριαρχία και τον καπιταλισμό η έμφυλη βία -μια βία που οι γυναίκες υφίστανται καθημερινά, στους χώρους εργασίας, στο δρόμο και στο σπίτι- είναι νόμος. Και όσο η συστημική και κοινωνική σήψη προχωράει, η έμφυλη βία θα παραμένει και θα εντείνεται. Μια από τις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης που επέφερε η πανδημία σε παγκόσμια κλίμακα, υπήρξε η όξυνση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών. Στην ειδική συνθήκη της "καραντίνας", η αναγκαστική παραμονή των γυναικών ανά τον κόσμο στο σπίτι μαζί με τους κακοποιητές, ακόμα και δολοφόνους τους, οδήγησε στην όξυνση του φαινομένου, με τις κλήσεις σε γραμμές υποστήριξης να καταγράφουν ραγδαία αύξηση του ποσοστού των περιστατικών βίας και των γυναικοκτονιών, μια πραγματικότητα από την οποία η Ελλάδα δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Η υπόθεση του βιασμού και της άγριας δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, θα είναι μια διαρκής υπόμνηση και ένα από τα πιο σοβαρά παραδείγματα γυναικοκτονίας στην πρόσφατη ελληνική ιστορία. Αλλά και μόνο τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, καταγράφονται συνεχή περιστατικά γυναικοκτονιών και έμφυλης βίας, με τελευταίο τον άγριο βιασμό της 50χρονης καθαρίστριας εργάτριας στα Πετράλωνα από δύο άντρες. Είχε προηγηθεί ένα περίπου μήνα πριν η γυναικοκτονία της 20χρονης μητέρας και φοιτήτριας Κάρολαιν Κράουτς από τον σύζυγο της, που όλα δείχνουν πως συγκαλύφθηκε από τους μπάτσους, με τον τηλεμαϊντανό- φασίστα συνδικαλιστή Μπαλάσκα να δίνει συμβουλές σε τηλεοπτικές εκπομπές για επίδοξους γυναικοκτόνους για το πως να πέσουν στα μαλακά. Πατώντας στο νομοσχέδιο του Τσιάρα για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, εργαλείο εκβιασμού των κακοποιητικών πατεράδων απέναντι στις γυναίκες, που ψηφίστηκε πρόσφατα και προκάλεσε την αντίδραση φεμινιστικών οργανώσεων, ο γυναικοκτόνος ήδη διεκδικεί την επιμέλεια του ενός έτους παιδιού του. Άλλωστε, λίγο καιρό πριν, από το βήμα της βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Λοβέρδος διαβεβαίωνε πως μπορεί ένας άντρας να κακοποιεί τη σύζυγο του και να είναι ταυτόχρονα καλός πατέρας.

Στα δεδομένα της Ελλάδας σήμερα, το ακροδεξιό πολιτικό προσωπικό της χώρας, η κατ' εξοχήν ιστορικά πολιτική δύναμη των δοσίλογων, των βασανιστών και των βιαστών, εκφράζει και πριμοδοτεί στο απόλυτο την ελληνική εκδοχή της πατριαρχίας, του δόγματος πατρίς- θρησκεία - οικογένεια, -διαχρονικού και αδιαμφησβήτητου από όλες τις κυβερνήσεις- πυλώνα του ελληνικού παρασιτικού καπιταλισμού. Χαρακτηριστική υπήρξε η απόλυτη συγκάλυψη και στήριξη του παιδοβιαστή και προσωπικού συνεργάτη του Μητσοτάκη, Γεωργιάδη και εκείνη του «θεατράνθρωπου» Λιγνάδη από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ακόμα, απόλυτη έκφραση της σημερινής ελληνικής alt right υπήρξε η απόπειρα διοργάνωσης του «Συνεδρίου Γονιμότητας», με συμμετέχοντες από όλο το φάσμα τις κοινωνικής σαπίλας, παπάδες, τηλεπερσόνες,, αλλά και τους φασίστες βουλευτές Βορίδη και Άδωνι κλπ, που ακυρώθηκε υπό την πίεση της κοινωνικής κατακραυγής.

Όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα που μπορούν να ειπωθούν, αναδεικνύουν το επιτακτικό καθήκον του ανταγωνιστικού κινήματος, των οργανώσεων και των ομάδων του κομμουνιστικού και του αναρχικού χώρου, να θέτουν στο επίκεντρο της κριτικής και των πρακτικών της ταξικής πάλης, τα ζητήματα της γυναικείας καταπίεσης, της πατριαρχίας και της έμφυλης βίας. Και παράλληλα, να αφουγκραστούν και όπου μπορούν, να συναντηθούν με τους αγώνες του κινήματος της γυναικείας χειραφέτησης.

Ενάντια στην έμφυλη βία και την πατριαρχία,

να συναντηθούμε στον αγώνα για την ταξική και κοινωνική απελευθέρωση!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΕΡΓΑΤΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

Τρίτη, 22 Ιουνίου, 18:30

Πλατεία Αγίας Αικατερίνης, Κάτω Πετράλωνα

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1613234/


1 2 3 4 5 6 7 8

ο ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει και καλεί σε πορεία καταγγελίας του βιασμού της πενηντάχρονης καθαρίστριας στα Πετράλωνα την Τρίτη 22/6, 6:30 Πλατεία Αγίας Αικατερίνη

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΕΝΝΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ

Ακολουθεί η προκήρυξη

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΠΙΖΕΙ, ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Το άθλιο σύστημα της εκμετάλλευσης σαπίζει, επιτίθεται, γεννά και δικαιολογεί τους εγκληματίες, στοχοποιεί και υποτιμά τη γυναίκα, δημιουργεί συνθήκες αύξησης της βίας σε βάρος της. Με αυτή την έννοια, δεν είναι τυχαίο γεγονός ο βιασμός της εργαζόμενης γυναίκας στα Πετράλωνα, η άγρια κακοποίησή της και η αιχμαλωσία της για πολλές ώρες από ένοικο της πολυκατοικίας που πήγε για να καθαρίσει. Δεν είναι τυχαία η στάση της αστυνομίας που επέτρεψε στον δράστη να διαφύγει.

Προηγήθηκε το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ κρατούσαν το θέμα στην επικαιρότητα γιατί τους βόλευε το αρχικό αφήγημα. Πως, τάχα, μετανάστες κακοποίησαν και στραγγάλισαν την εικοσάχρονη μάνα μπροστά στο παιδί της. Η κυβέρνηση επικήρυξε τους φονιάδες και διάφορα κυβερνητικά στελέχη δήλωναν πως θα γίνουν πιο αυστηροί οι νόμοι για ειδεχθή εγκλήματα. Ο Βελόπουλος και τα φασιστοειδή άρχισαν να μιλούν για ξερονήσια κι επαναφορά της θανατικής ποινής. Όλοι οι παραγοντίσκοι και μεγαλοσχήμονες του συστήματος βρήκαν τρόπο να εκφράσουν άποψη και να σταθούν στο πλευρό του του Έλληνα πιλότου! Στο άψυχο κακοποιημένο κορμί της Καρολάιν ξεβράστηκε όλη η σαπίλα του συστήματος!

Όταν ομολόγησε ο σύζυγος το έγκλημα, βγήκαν να δικαιολογήσουν τη δολοφονία. Η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων του Αρείου Πάγου είχε δηλώσει από την αρχή πως «η έξαρση (σ.σ. της εγκληματικότητας) οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην εισροή στην ελληνική κοινωνία πληθυσμών οι οποίοι δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τον Έλληνα», και ο γνωστός συνδικαλιστής της αστυνομίας Μπαλάσκας, έδωσε συμβουλές στον δολοφόνο ώστε να ξεμπερδέψει γρήγορα. Άλλη μια δολοφονημένη γυναίκα κακοποιημένη μετά θάνατο. Όλος ο αστικός εσμός σκυλεύει το νεκρό κορμί της Καρολάιν, η υπόθεση φαίνεται πολυδαίδαλη, ξεβράζει διάφορες βρωμιές που ευδοκιμούν στο σύστημα εκμετάλευσης.

Την ίδια περίοδο που το σύστημα επιτίθεται, ξεθεμελιώνει κάθε δικαίωμα και τρομοκρατεί τον λαό, ψηφίζει νόμους που στρέφονται εναντίον της και στηρίζει δράσεις που τη στιγματίζουν. Ο νόμος για τη συνεπιμέλεια, καταργεί κατακτήσεις γύρω από το διαζύγιο, την επιμέλεια παιδιών και δικαιώνει τον σύζυγο που κακοποιεί. Με τον νόμο Χατζηδάκη, ο εργοδότης, αυτός που εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους και σεξουαλικά, βαφτίζεται «προστάτης των γυναικών» για να μπορεί να δρα πιο ελεύθερα. Επιπλέον, ετοιμάζεται να αλλάξει τον νόμο για τον χαρακτηρισμό των βιασμών περιορίζοντας το εύρος της έννοιας. Ασφαλιστικοί νόμοι, δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν απολύσεις εγκύων, περιορισμός των αδειών για τις μητέρες συμπληρώνουν το παζλ.

Η κυβέρνηση στήριξε το συνέδριο για τη γονιμότητα που ξεχείλιζε από συντηρητισμό και μόνο όταν ξέσπασε μεγάλο σούσουρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποσύρθηκε. Παράγοντες το συστήματος, γνωστοί και μη εξαιρετέοι είναι αυτοί που ευθέως μιλάνε για «γυναίκες που προκαλούν». Οι γραφικές δηλώσεις «για ξυρισμένες μασχάλες» και οι κανόνες των Εσωτερικών Κανονισμών των σχολείων για ευπρεπή εμφάνιση των μαθητών, δηλαδή των κοριτσιών, αναπαράγουν στερεότυπα και υποτιμούν τη γυναικεία προσωπικότητα! Η «σεξουαλική διαπαιδαγώγηση» που εισάγουν στα σχολεία στις ίδιες συντηρητικές ράγες κινείται.

Με απλά λόγια, το σύστημα παίρνει πρωτοβουλίες συγκεκριμένες εναντίον της γυναίκας. Παράλληλα η επίθεση στο σύνολο του λαού οξύνει όλες τις ανισότητες και φυσικά τις έμφυλες. Ας μην το αθωώνουν διάφοροι μιλώντας γενικά και αόριστα για πατριαρχία, σεξισμό και κουλτούρα βιασμού. Καπιταλισμό έχουμε, ένα σύστημα που σαπίζει κι επιτίθεται παντού και φυσικά στη γυναίκα. Σάπια είναι οι ιδεολογία του, οι αξίες του, τα πρότυπά του, οι θεσμοί του και το κράτος του με το οποίο επιβάλλεται.

Η οπισθοχώρηση των λαών και η ήττα τούς αφαιρεί δικαιώματα και τούς αφήνει έρμαιο σε κάθε εξευτελισμό κι εκμετάλλευση. Η εκμετάλλευση της γυναίκας ακολουθεί παράλληλη πορεία αλλά πιο έντονη, λόγω της διπλής καταπίεσής της ως εργαζόμενης και ως γυναίκας, στη δουλειά και το σπίτι.

Η γυναίκα κερδίζει τη θέση της στη ζωή εκεί που την κερδίζουν όλοι οι εργαζόμενοι. Στον αγώνα και στη συμμετοχή στην ταξική πάλη διεκδικώντας δικαιώματα για όλους και προβάλλοντας τα ιδιαίτερα αιτήματα του γυναικείου κινήματος.

Αγωνιζόμαστε για δικαιώματα σήμερα

Παλεύουμε για να αλλάξουμε την κοινωνία για να εξαλείψουμε κάθε ανισότητα.

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2021/06/6…
πηγή : email που λάβαμε στις 22 Ιουνίου 10h


1 2 3 4 5 6 7 8

Μασόβκα: Κάλεσμα στην πορεία ενάντια στο βιασμό και τον ξυλοδαρμό εργαζόμενης - Πλατεία Αγ. Αικατερίνης, Κάτω Πετράλωνα - 18.30

Η Ελένη στη Ρόδο.Η Κλειώ στο Ηράκλειο.Η Αγγελική στην Κέρκυρα.Η Susan στα Χανιά.H Κωνσταντίνα στη Μακρυνίτσα.Η Φωτεινή στο Λουτράκι.Η Κάρολαιν στα Γλυκά Νερά.

Η Μαρία στην Καλαμάτα, η Κική στο Παγκράτι, η Ξένια στη Μυτιλήνη, η Φωτεινή στην Αλεξανδρούπολη, η Μαριάνθη στη Λιβαδειά, η Σβέτα στην Κυψέλη, η συνάδελφος, η συμμαθήτρια, η συμφοιτήτρια, η δασκάλα των Αγγλικών, η γειτόνισσα, εγώ, εσύ.

Καλούμε σήμερα Τρίτη 22 Ιουνίου στις 18:30 στην Πλατεία Αγ. Αικατερίνης, Κάτω Πετράλωνα για την πορεία ενάντια στο βιασμό και τον ξυλοδαρμό εργαζόμενης.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

masoexvka@espiexv.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1613240/


1 2 3 4 5 6 7 8

Να εξαφανίσουμε το σεξιστικό μίσος, να ζήσουμε ελεύθερες - Αλληλεγγύη στην επιζώσα καθαρίστρια !

Δεν μπορεί να προχωρήσει η ανθρωπότητα έχοντας τόση βιαιότητα και μίσος μέσα της. Δεν μπορούμε να ζούμε σε μία κοινωνία που ένας άνδρας μετατρέπεται σε έναν άψυχο βιαστή ή γυναικοκτόνο και μια γυναίκα κακοποιείται ή πέφτει νεκρή από τα χέρια του.

Οι γυναικοκτονίες, οι βιασμοί, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, η κουλτούρα βιασμού και η ενοχοποίηση του θύματος, το καθεστώς της οικονομικής υποτίμησης των γυναικών, η ταύτιση της γυναίκας με την μητρότητα, την φροντίδα του οίκου και της οικογένειας δεν είναι φαινόμενα σε έξαρση τους τελευταίους μήνες. Η πατριαρχία είναι μία αιώνια καταπίεση που πηγάζει από την διαίρεση των ανθρώπων σε εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους, επιβάλλοντας στους άνδρες να ανήκουν στην πρώτη κατηγορία και τις γυναίκες στην δεύτερη, καλλιεργώντας μίσος μεταξύ τους.

Αυτό που έχει αλλάξει τους τελευταίους μήνες είναι ο χώρος που έχει κατακτήσει το φεμινιστικό και κοινωνικό κίνημα δίνοντας δύναμη στις γυναίκες να έχουν συνείδηση της καταπίεσής τους, εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη και τελικά να σπάσουν την σιωπή τους διεκδικώντας την ελευθερία και την υγεία τους. Ο βάρβαρος βιασμός της καθαρίστριας στα Πετράλωνα δεν έμεινε αναπάντητος. Η ορατότητα που έχουμε κερδίσει λειτούργησε ως ασπίδα προστασίας ενεργοποιώντας άμεσα τα αντανακλαστικά των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι την φρόντισαν, την πήγαν στο νοσοκομείο και πραγματοποίησαν δύο σπουδαίες πορείες αλληλεγγύης και αντισεξισμού.

Και δεν θα σταματήσουμε εκεί.

Ο συγκεκριμένος βιαστής έχει διαπράξει ξανά αυτήν την φρίκη το 2015. Έχουμε φωνάξει επανειλημμένα πως οι φυλακές δεν είναι τίποτα άλλο από αποθήκη ψυχών, για τις οποίες δεν προβλέπεται ουσιαστική ανάπτυξη της κοινωνικής ευαισθησίας, αλληλεγγύης και ευθύνης, πόσω μάλλον στο ζήτημα της αντισεξιστικής διαπαιδαγώγησης. Ένα μέρος της ευθύνης του βιασμού της καθαρίστριας το έχει και το ελληνικό κράτος, το οποίο φυλακίζει ανθρώπους για χρόνια σε άθλια μπουντρούμια, οξύνοντας πολλές φορές το μίσος τους αντί να δρα ως επανενταξιακός μηχανισμός. Ταυτόχρονα με την καταδίκη του για τον βιασμό της εργαζόμενης είναι άμεση ανάγκη να υπάρξει ριζική αλλαγή του σωφρονιστικού συστήματος, ώστε η καταδίκη του να μην σημαίνει απλά προσωρινή διακοπή της δράσης του.

Η ομάδα γυναικών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε καλεί όλο τον κόσμο στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στην επιζώσα καθαρίστρια και ενάντια στο μίσος κατά των γυναικών την Τρίτη 22/6 στις 18.30 στην πλ. Αικατερίνης στα Πετράλωνα.

Διεκδικούμε:

- Πλήρη και δωρεάν ψυχολογική και οικονομική στήριξη της επιζώσας καθαρίστριας από το κράτος
- Πλήρη εργασιακά δικαιώματα στις καθαρίστριες. Καμιά στο σκοτάδι, καμιά με εξευτελιστικούς μισθούς
- Να κατοχυρωθεί νομικά το σεξιστικό μίσος στην σεξιστική κακοποίηση
- Ενισχυμένες δομές και καταφύγια σε κάθε γειτονιά για κακοποιημένες γυναίκες και μη
- Ριζική αλλαγή του σωφρονιστικού συστήματος και αντισεξιστική διαπαιδαγώγηση στις φυλακές
- Καμιά μόνη, καμιά λιγότερη, καμιά υποχώρηση
- Δικαίωση για την Καρολάιν Κράουτς

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/na-exafanisoume-to-sexist…