Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 στις 19.00

Ενημέρωση-Συζήτηση σχετικά με την επίθεση σε αφισοκολλητές στην πλατεία Πρωτομαγιάς

από σύντροφισσες/οι

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2021 στην πλατεία Πρωτομαγιάς, κατά την διάρκεια αφισοκόλλησης, τέσσερα συντρόφια δέχτηκαν βίαιη τραμπούκικη επίθεση από παρέα τύπων οι οποίοι άραζαν στο θεατράκι της πλατείας.

Την ώρα που οι σύντροφοι/ισσες κολλούσαν την αφίσα της συνέλευσης αλληλεγγύης στους φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές για την εκδήλωση "Μια φυλακή μέσα στην φυλακή", αρχικά διαπληκτίστηκαν με παρέα ατόμων με συμμορίτικα χαρακτηριστικά για την αφισοκόλληση στον χώρο της πλατείας. Στην συνέχεια, καθώς τα συντρόφια απάντησαν στις λεκτικές προκλήσεις, δέχτηκαν επίθεση με χρήση σωματικής βίας.

Η συγκεκριμένη παρέα, αποτελείται από λούμπεν στοιχεία οι οποίοι έχουν μετατρέψει τον ελεύθερο και δημόσιο χώρο της πλατείας σε "μαγαζάκι" τους. Περιφρουρούν τον χώρο από κάθε τι που διαταράσσει την κανονικότητα και το καθεστώς ιδιοκτησίας που έχουν εγκαθιδρύσει στην πλατεία.

Για εμάς, οι πλατείες, οι δρόμοι, οι παιδικές χαρές, τα πάρκα κτλ είναι δημόσιοι και ελεύθεροι χώροι, προσβάσιμοι από όλους και όλες, ανεξαρτήτου φύλου, θρησκείας και εθνικότητας. Είναι και αυτοί χώροι που εντός τους διαδραματίζεται ο πολιτικός-κοινωνικός διάλογος και διαμορφώνονται οι κοινωνικοί συσχετισμοί. Μπορούν να φιλοξενήσουν από την μία πλευρά τον τόπο της μαζικής εμπορευματοποίησης της καθημερινότητας και από την άλλη τον τόπο συγκρούσεων, διαμαρτυριών και της πολιτικοποίησης. Ο δημόσιος χώρος δεν αναπαράγει περιορισμούς και περιφράξεις καθώς πρόκειται για χώρο ελεύθερης πρόσβασης-ένταξης σε αυτόν και έπειτα ελεύθερης έκφρασης όλων των ταυτοτήτων ( έμφυλων, κοινωνικών κτλ ) μέσα σε αυτόν.

Οι τραμπούκικες συμπεριφορές που διαδραματίζονται στον δημόσιο χώρο, του στερούν την ανοιχτότητα του και του εισάγουν περιορισμούς. Υπό αυτό το πρίσμα, η τραμπούκικη επίθεση στα συντροφιά μας εκτός από επίθεση ενάντια στις δομές, στις πρακτικές και στις ιδέες του κινήματος, αποτελεί και επίθεση ενάντια στον δημόσιο χώρο αυτόν κάθε αυτόν.

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση-ενημέρωση για το περιστατικό που διαδραματίστηκε στην πλατεία Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη 24/06 και ώρα 19:00 στον λόφο του Στρέφη.

Να υπερασπιστούμε τους δημόσιους χώρους.

Πίσω τραμπούκοι - Εμπρός σύντροφοι και συντρόφισσες.

σύντροφοι - συντρόφισσες

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85142/