Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Apples

Την Πέμπτη στην αυλή του Ε.Κ.Χ. Βοτανικού Κήπου!

Πλοκή:

Ανατριχιαστικά οικεία, η προφητική υπόθεση της ταινίας Μήλα, που γράφτηκε και γυρίστηκε πριν από την εξάπλωση του Covid-19, θέλει τον ελληνικό πληθυσμό σαρωτικά προσβεβλημένο από έναν μυστηριώδη ιό που προκαλεί αιφνίδια αμνησία.

Στο σιωπηλό χάος της πανδημίας ο Αρης (Αρης Σερβετάλης) μένει φαινομενικά μόνος και «αδιεκδίκητος» από συγγενείς και φίλους και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο έκτακτης ανάγκης, τίθεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης, που περιλαμβάνει καθημερινές ασκήσεις.

Η ισορροπία που διατηρεί μεταξύ της ασφάλειας του κομφορμισμού (αφού όλοι έχουν υποστεί το ίδιο κακό, δεν χρειάζεται να προσπαθείς παραπάνω για να τα καταφέρεις ή να συνέλθεις πρώτος) και της σύγκρουσης με το παρελθόν που κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσει είναι σαν το πένθος που αναβάλλεται με κάθε δυνατό τρόπο.

Είναι ο εκφραστής της τρυφερότητας μιας ταινίας που αγγίζει τη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, χειροποίητα προσαρμοσμένης στο ταπεινό budget και στην αισθητική φόρμα της εννοιολογικής, προειδοποιητικής δραματικής ταινίας ''Μήλα''.

Η γραφή του Νίκου είναι καθαρή, ποτέ weird ή περιττά αδρή, ο ρυθμός του σταθερός, γεμάτος αυτοπεποίθηση, η αφήγησή του οικονομική και περιεκτική. Τα γενικά του πλάνα αναδίδουν σάστισμα και αμηχανία αντί για τρόμο ή ψεύτικη αισιοδοξία, και όποτε ο φακός πλησιάζει το πρόσωπο του Σερβετάλη αποτυπώνει το συγκινημένο βλέμμα του, μια αλήθεια που κρατά για τον εαυτό του.

Η λάθος ανάγνωση της ταινίας θα οδηγήσει στο συμπέρασμα μιας ψυχρής κατασκευής, μιας στυλιζαρισμένης άσκησης που παραλλάσσει το θέμα της αποξένωσης του σύγχρονου Έλληνα στα πρότυπα του νεοκυματικού μοντέλου της εγχώριας κινηματογραφίας.

ΑΠΟ Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος

Σκηνοθεσία: Χρήστος Νίκου
Σενάριο: Χρήστος Νίκου, Σταύρος Ράπτης
Πρωταγωνιστούν: Αρης Σερβετάλης, Σοφία Γεωργοβασίλη,
Αννα Καλαϊτζίδου, Αργύρης Μπακιρτζής

--------

Εvent: https://el-gr.facebook.com/events/54449208672…

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Βοτανικού Κήπου για να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα αυτοπροστασίας.

ΕΚΧ Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης
Πλατεία Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη

Πρόσβαση λεωφορειακές γραμμές:
700 (από το σταθμό του μετρό στην Ανθούπολη), στάση «Παλαιό τέρμα».
Α11 και Β11 (από το σταθμό του μετρό στην Αττική), στάση «Παλαιό τέρμα».

πηγή : https://el-gr.facebook.com/votanikoskipos2009…