Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 στις 19.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 11 πολιτικούς κρατούμενους

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

ΔΙΚΗ 2/7 - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- 12.00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Γ.Φ.ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Στις 19 Μαρτίου 2020, πραγματοποιήθηκε έφοδος της "αντι"τρομοκρατικής σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες, στα γραφεία της Επιτροπής αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, καθώς και σε σπίτι στα Σεπόλια. Ο ιμπεριαλισμός και ο φασισμός του ΑΚP έδωσαν την εντολή για τις επιθέσεις αυτές. Πήραν σηκωτούς και με τη βία 26 από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας, από τους οποίους οι 11 σύντροφοί συνελήφθησαν με την κατηγορία της τρομοκρατικής οργάνωσης. Μεταξύ των συντρόφων μας, από τα γραφεία μας , υπήρχαν σύντροφοι με κινητικά προβλήματα από το βασανιστήριο της υποχρεωτικής σίτισης, στην οποία υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της επταετούς απεργίας πείνας ενάντια στα λευκά κελιά (2000-2007).

Το ελληνικό κράτος, παίρνει παράδειγμα από το φασισμό της Τουρκίας και επιτείθεται στους λαούς, στους εργάτες, στους δρόμους, στους δημόσιους υπάλληλους και στους μαθητές. Ακόμα και στους νομούς που ψηφίζονται στο σύνταγμα, το ελληνικο κράτος παίρνει παραδείγματα από το φασισμό της Τουρκίας.

Με τους ισχύοντες νόμους, ο αγώνας για την απόκτηση δικαιωμάτων αύριο μεθαύριο θα ποινικοποιείται ως «τρομοκρατία» και από το ελληνικό κράτος . Οι επιθέσεις στους Τούρκους αγωνιστές δεν είναι ανεξάρτητες από τις επιθέσεις τις οποίες δέχεστε και εσείς .Το ελληνικό κράτος κατηγορεί τους Τούρκους αγωνιστές για «τρομοκρατία» , οι οποίοι είναι στην πραγματικότητα φίλοι του λαού της Ελλάδας.

Ο αγώνας των λαών της Τουρκίας για δημοκρατία και ελευθερία είναι αγώνας και του αδελφού ελληνικού λαού. Είναι αγώνας απελευθέρωσης και ελευθερίας των λαών που δικάζονται με τις κατηγορίες περί «τρομοκρατίας».Τρομοκράτες είναι εκείνοι που θέλουν να στραγγαλίσουν τους λαούς και τον απελευθερωτικό αγώνα τους, με τη δημαγωγία «τρομοκρατίας».

Οι Τούρκοι αγωνιστές σε αυτό το δικαστήριο δεν πρέπει να είναι αυτοί που δικάζονται με την κατηγορία της «τρομοκρατίας» αλλά να είναι αυτοί που δικάζουν τους πραγματικούς τρομοκράτες τους ιμπεριαλιστές και τους συνεργάτες τους τις φασιστικές εξουσίες.

Οι πιστοί μας σύντροφοι και συντρόφισσες, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες ,ο λαός ,οι προοδευτικοί της Ελλάδας που δεν μας αφήσαν ποτέ μόνους μας και πάντα δείξανε την υποστήριξη τους. Θέλουμε να είστε μαζί μας σε αυτήν τη δίκη. Με κοινή πάλη των λαών! Ενωμένοι θα νικήσουμε!

-Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών !- Κάτω ο φασισμός!- Κάτω ο ιμπεριαλισμός!

- Ζήτω η Διεθνιστική Αλληλεγγύη!

ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:ΣΑΒΒΑΤΟ 26/6, 18.00 ΝΟΜΙΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΡΙΤΗ 29/6, 19.00 ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 8/7: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΟ GRUP YORUM KAI ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

πηγή : https://oagonas.blogspot.com/2021/06/11-296-1…


1 2 3 4

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους 11 αγωνιστές/τριες από την Τουρκία

Τρίτη 29/6, 7μμ, πλ Συντάγματος - Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους 11 αγωνιστές/τριες από την Τουρκία

Στηρίζουμε το κάλεσμα της "Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν" την Τρίτη 29 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος στην συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους 11 αγωνιστές/τριες από την Τουρκία εν όψη της δίκης τους που ξεκινάει την Παρασκευή 2 Ιουλίου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στις 19 Μαρτίου 2020, μετά από επιχείρηση της "αντι"τρομοκρατικής σε σπίτι στα Σεπόλια και στα γραφεία της Επιτροπής αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, προσήχθησαν 26 σύντροφοι και συντρόφισσες από την Τουρκία, για 11 από αυτούς οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία της "τρομοκρατικής" οργάνωσης.

Η συνεργασία του ελληνικού και του τούρκικου κράτους σε επίπεδο "αντιτρομοκρατικής" πολιτικής και δράσης μετράει πολλές δεκαετίες και έχει σφυρηλατηθεί πάνω στις πλάτες δεκάδων αγωνιστών και αγωνιστριών, με συλλήψεις, εκδόσεις, βασανιστήρια.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι η δική μας απάντηση απέναντι στην κρατική τρομοκρατία από όποια πλευρά του Αιγαίου και αν αυτή προέρχεται. Ο αγώνας των συντρόφων/ισσων από την Τουρκία για ελευθερία είναι και δικός μας αγώνας.

Σε αυτή την δίκη οι πραγματικοί τρομοκράτες δικάζουν 11 συντρόφους και συντρόφισσες για το "θράσος" τους να μην γονατίσουν, να μην υποταχθούν αλλά απεναντίας να υψώσουν το ανάστημα τους και να αγωνιστούν απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85211/


1 2 3 4

Λευτεριά στους 11 αγωνιστές από την Τουρκία και το Κουρδιστάν

Στις 19 Μαρτίου 2020, πραγματοποιήθηκε έφοδος της ''αντι''τρομοκρατικής σε συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες, στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, καθώς και σε σπίτι στα Σεπόλια.

Οι συλλήψεις των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών δεν μπορούν να διαχωριστούν από το γενικευμένο κύμα κρατικής τρομοκρατίας και κατασταλτικής βίας που εξαπολύεται απέναντι στον εργαζόμενο λαό της Ελλάδας και οξύνθηκε με αφορμή την πανδημία και την ταξική δολοφονική διαχείρησή της.

Οι Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές δεν είναι εχθροί του ελληνικού λαού, όπως και ο γείτονας λαός της Τουρκίας που βιώνει την φασιστική- βία του φασιστικού κράτους της Τουρκίας. Η φιλία και η αδελφοσύνη μεταξύ των λαών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής δυναμιτίζεται από τον εμπρηστή του πολέμου και του ανταγωνισμού στην ευρύτερη περιοχή Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό στην αντιπαράθεση του με τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για το ξαναμοίρασμα του κόσμου και των σφαιρών επιρροής

Οι λαοί του πλανήτη βιώνουν στο πετσί τους σαν πραγματική τρομοκρατία την ιμπεριαλιστική και καπιταλιστική βία και βαρβαρότητα. Η δυναμική και πολύμορφη λαϊκή αντίσταση που ξεπηδάει από άκρη σε άκρη του πλανήτη είναι η μόνη δίκαιη και νόμιμη αυτοάμυνα απέναντι στη βία του συστήματος.

Η εξαρτημένη άρχουσα τάξη παρά το γεγονός πως σπέρνει το δηλητήριο του αστικού εθνικισμού μέσα από τις αστικές κυβερνήσεις της και από τα ελεγχόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μέσα στην εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία ταυτίζεται με το Τουρκικό Φασιστικό Κράτος που ασκεί τη φασιστική-κρατική βία του απέναντι στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, συλλαμβάνοντας και φυλακίζοντάς τους.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση και απελευθέρωση των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών αφορά συνολικά τον ελληνικό λαό και το κίνημα του. Είναι συνδεδεμένος με τους αγώνες που αναπτύσσονται για δημοκρατικές και λαϊκές ελευθερίες απέναντι στην όλο και εντονότερη συρρίκνωση των κατοχυρωμένων λαϊκών-δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Σαν Πολιτικός Χώρος Ηλέκτρα Αποστόλου καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία να συναντηθούν μαζικά, οργανωμένα και δυναμικά στο δρόμο και να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών. Οι μόνοι ένοχοι είναι ο ιμπεριαλισμός, ο καπιταλισμός και ο φασισμός.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ


ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ


Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ


ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : https://ilektraapostolou.wordpress.com/2021/0…


1 2 3 4

Λευτεριά στους 11 αγωνιστές/τριές από την Τουρκία και το Κουρδισταν- Συγκέντρωση Τρίτη 29/6- Σύνταγμα

post image

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 29/6, 19.00 ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΔΙΚΗ: 2/7, 12.00- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Γ.Φ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Στις 19 Μαρτίου διεξήχθει από την αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ ταυτόχρονη επιχείρηση στα γραφεία στην Τζαβέλλα 3, όπου στεγάζονται η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, το Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας και το Αντι-ιμπεριαλιστικό Μέτωπο (τομέας Ελλάδας), καθώς και σε σπίτι στα Σεπόλια όπου διέμεναν Τούρκοι και Κούρδοι κομμουνιστές επαναστάτες. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας "αντι"τρομοκρατική, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ αλλά και άνδρες του Στρατού Ξηράς. Συνολικά προσήχθησαν 26 αγωνιστές και αγωνίστριες, από τους οποίους οι 15 από τη Τζαβέλλα αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι ενώ οι υπόλοιποι 11, 9 συνελήφθησαν στο σπίτι και 2 στο δρόμο, προφυλακίστηκαν με τον 187Α για συγκρότηση, συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, οπλοκατοχή καθώς και κάποια πλημμελήματα. Πρόκειται για τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, Harika Kızılkaya, Hazal Seçer, Halil Demir, Şadi Naci Özpolat, Ali Ercan Gökoğlu, İzmail Zat, Sinan Oktay Özen, Sinan Çam, Hasan Kaya, Anıl Sayar και Burak Ağarmıs. Ο αστυνομοδικαστικός μηχανισμός τους προφυλάκισε σε διαφορετικές φυλακές στην ελληνική επικράτεια, Κορυδαλλό, Μαλανδρίνο, Γρεβενά, Διαβατά, Λάρισα, Πάτρα, Γιάννενα, γεγονός που έχει ξανασυμβεί σε προηγούμενες συλλήψεις τους και καθιστά αδύνατη την επικοινωνία με δικηγόρους, λόγω της γλωσσικής δυσκολίας.

Δεν είναι πρώτη φορά που οι κατασταλτικοί μηχανισμοί στην Ελλάδα επιτείθονται στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές. Έχουν προηγηθεί και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις επιχειρήσεις, συλλήψεις μέχρι και απαγωγές. Γιατί είναι ξεκάθαρο πως παρά τους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς Ελλάδας- Τουρκίας, οι μυστικές υπηρεσίες και οι κατασταλτικές δυνάμεις των δύο κρατών συνεργάζονται παραδοσιακά για την καταστολή του εσωτερικού εχθρού, δηλαδή των αγωνιστών/τριων.

Αυτή η επιχείρηση από πλευράς της νεοφιλελέυθερης-ακροδεξιάς κυβέρνησης της ΝΔ στη συγκεκριμένη συγκυρία δίχνει ξεκάθαρα για μια ακόμη φορά το ποιοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες του λαού και της εργατικής τάξης. Είναι αυτοί που διέλυσαν τη δημόσια υγεία και έδιναν παράλληλα μεγάλα κονδύλια για στρατιωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ και ακόμα και σήμερα, εν μέσω διαχείρισης για τον κορωναϊο, προτιμούν να δίνουν χρήματα στις ιδιωτικές κλινικές και για εξοπλισμό της αστυνομίας, αντί για προσλήψεις στο δημόσιο τομέα υγείας και για τεχνικό εξοπλισμό. Είναι οι ίδιοι που έχουν βουλιάξει στην ανασφάλεια τους φτωχούς, τους εργαζόμενους, το λαό με τα δεκάδες αντεργατικά μέτρα που έχουν πάρει και με τις καινούργιες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που θα περάσουν fast track, λόγω συγκυρίας, θα φέρουν νέες περικοπές μισθών και χτυπήματα στα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι οι ίδιοι που φοροαπαλλάσουν τους κεφαλαιοκράτες των καναλιών γιατί πάντα είναι οι πιστοί τους σύμμαχοι στην εκστρατεία διάχυσης της καπιταλιστικής προπαγάνδας. Είναι οι ίδιοι που στιβάζουν ανθρώπους σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, με απουσία υγειονομικής περίθαλψης. Είναι οι ίδιοι που κλείνουνε τα σύνορα και πυροβολούν πρόσφυγες και μετανάστες, βουλιάζουν βάρκες, καλώντας παράλληλα σε εθνικιστικό συναγερμό, με το φασιστικό και ακροδεξιό εσμό να ξαναβγαίνει από τις τρύπες του.

Είναι εν τέλει αυτοί που έχουν αιματοκυλίσει τον κόσμο με τους πολέμους, τις επεμβάσεις, τα εμπάργκο και είναι υπεύθυνοι για το ζοφερό μέλλον που προδιαγράφεται, από την όξυνση της κρίσης του συστήματος. Αυτοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες, ο ιμπεριαλισμός, το κεφάλαιο και το κράτος τους. Και αυτό ισχύει και στις δύο πλευρές του Αιγαίου. Γνωρίζοντας πολύ καλά πως εχθρός μας είναι κοινός, παλεύουμε για κοινό μέτωπο αγώνα με τους λαούς και τους αγωνιστές της Τουρκίας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες συντρόφους και συντρόφισσες, που με απαράμιλλη πίστη διεξάγουν ένα πολύ δύσκολο μα και συνάμα δίκαιο αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και την ταξική εκμετάλλευση. Που δεν σταματούν να χαμογελούν και να φωνάζουν: HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ!

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1613365/