Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Δικάζεται ο σύντροφος Μάριος Σεϊσίδης

Στις 25/6 στις 9πμ στα δικαστήρια της Λουκάρεως δικάζεται ο σύντροφος Μάριος Σεϊσίδης σε δεύτερο βαθμό

Στηρίζουμε τους φυλακισμένους αγωνιστές υλικά, ηθικά, πολιτικά

Την Παρασκευή 25/6 στις 9πμ στα δικαστήρια της οδού Λουκάρεως στον 6ο όροφο συνεχίζεται η δίκη του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της ένοπλης ληστείας της Εθνικής Τράπεζας της οδού Σολωνος το 2006. Κατά την διαφυγή των δραστών τα κρατικά σκυλιά δεν δίστασαν να πυροβολήσουν μέσα στον κόσμο με αποτέλεσμα να συλληφθεί τραυματισμένος ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης. Ακολούθως κηρύχθηκαν καταζητούμενοι και μετέπειτα επικηρυγμένοι για 600.000€ οι Μάριος και Σίμος Σεϊσίδης και ο Γρηγόρης Τσιρώνης. Ύστερα απο μια δεκαετία σχεδόν φυγοδικίας οι 3 καταζητούμενοι σύντροφοι συλλαμβάνονται σε διαφορετικούς τόπους και χρόνους. Ο Σίμος χάνοντας το πόδι του απο σφαίρα μπάτσου στο Ταύρο, ο Γρηγόρης στο Βόλο σε έφοδο των ΕΚΑΜ (κατά την οποία αυτοκτόνησε νικητής ο Σπύρος Δαρβίλας) και ο Μάριος στη Πελοπόννησο μαζί με τον Κώστα Σακκά. Ενώ ο Σίμος και ο Γρηγόρης αθωώθηκαν απο την συγκεκριμένη υπόθεση, ο Μάριος καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε 36 χρόνια κάθειρξη καθώς η κρατική μαφία είχε ήδη εκτεθεί ανεπανόρθωτα από τις αθωώσεις των άλλων δύο επικηρυγμένων. Με τη δίκη αυτή ο κύκλος της συγκεκριμένης υπόθεσης κλείνει και οφείλουμε να υπερασπιστούμε την παρακαταθήκη αντίστασης και αλληλεγγύης που αφήνει, καθώς και τον ίδιο τον σύντροφο ώστε να μην μείνει έρμαιο της κρατικής καταστολής. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1613261/


Συγκέντρωση αλληλεγγύης εν όψει του εφετείου του συντρόφου Μ.Σεϊσίδη για τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας της Σόλωνος

Παρασκευή 25/6, το εφετείο του συντρόφου Μ.Σεϊσίδη

για τη φερόμενη συμμετοχή του στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας της Σόλωνος

Στις 25/6 Παρασκευή στα δικαστήρια της οδού Λουκάρεως, στις 9πμ στον 6ο όροφο, θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη για τη φερόμενη συμμετοχή του στη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Σόλωνος το 2006, υπόθεση που πρωτόδικα του είχε αποφέρει μια ποινή κάθειρξης 35 χρόνων. Με τη δίκη αυτή αναμένεται να κλείσει ένα ακόμα δικαστικό κεφάλαιο, το τελευταίο, μιας υπόθεσης που απασχολεί το εγχώριο ριζοσπαστικό κίνημα για τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια, και που εξέθεσε τέσσερις συντρόφους στην εκδικητική μανία των κρατικών αρχών, με χρηματικές επικηρύξεις, χρόνια παρανομίας, φυλακών αλλά κι ενός σοβαρού τραυματισμού και ακρωτηριασμού ενός από αυτούς, του συντρόφου Σίμου Σεϊσίδη.

Η ένοπλη συμπλοκή που ακολούθησε τη διαφυγή του συντρόφου Γιάννη Δημητράκη από την τράπεζα, ο βαρύς τραυματισμός του, η ομηρία του στις ελληνικές φυλακές και η αξιοπρεπής και αγωνιστική του στάση μέσα σε αυτές, η πολιτική ανάληψη ευθύνης για τη ριζοσπαστική επιλογή απαλλοτρίωσης μιας τράπεζας, ταυτόχρονα με την επιλογή των υπόλοιπων τριών συντρόφων, των Μάριου και Σίμου Σεϊσίδη και Γρηγόρη Τσιρώνη, να μην διαπραγματευτούν την ελευθερία τους με τους εκβιαστικούς όρους του αστυνομικοδικαστικού συμπλέγματος που τους στοχοποίησε, και να περάσουν στην παρανομία, αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του κινήματος μας

Ένα κεφάλαιο που ενέπνευσε, συγκίνησε και ατσάλωσε τη θέληση και την επαναστατική αυτοδιάθεση πολλών συντρόφων και συντροφισσών από κει και ύστερα. Ένα κεφάλαιο μέρος του οποίου είναι και το σημαντικό και εκρηκτικό κύμα αλληλεγγύης που εκφράστηκε ως προς την υπόθεση-τα πρώτα χρόνια τουλάχιστον. Μια αλληλεγγύη μαζική, δυναμική και ριζοσπαστική, που τόλμησε να αναμετρηθεί με την λυσσαλέα προπαγάνδα του κρατικού μηχανισμού και των φερέφωνων τους που έκαναν λόγο για «συμμορίες ληστών» ή για «συγκοινωνούντα δοχεία» επιχειρώντας να αναβαθμίσουν ποινικά την υπόθεση.

Γυρνώντας στο τώρα, αναγνωρίζοντας και την πολιτική και την ιστορική βαρύτητα της συγκεκριμένης υπόθεσης, και τη σημασία της δίκης που διεξαχθεί την Παρασκευή, πιάνουμε το νήμα της αλληλεγγύης, που από την πρώτη στιγμή έχει εκφραστεί στους τέσσερις συντρόφους μας, και το συνεχίζουμε καλώντας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Μάριο έξω από το Εφετείο, προκειμένου να υπενθυμίσουμε στους διώκτες τους, πως δεν είναι μόνος του, όσα χρόνια και να έχουν περάσει. Στεκόμαστε δίπλα του, τον στηρίζουμε, και τον περιμένουμε κοντά μας όταν καταρρεύσει η δικαστική σκευωρία εις βάρος του.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΡΙΟ ΣΕΙΣΙΔΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΣΤΙΣ 9 ΠΜ , ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους,φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85153/