Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 στις 21.00

Μικροφωνική συγκέντρωση στους/ις εξεγερμένους/ες στην Κολομβία

Από τις 28 Απριλίου μέχρι και σήμερα, χιλιάδες διαδηλωτές/τριες κατεβαίνουν στους δρόμους της Κολομβίας ενάντια στις νέες εξοντωτικές φορολογικές μεταρρυθμίσεις της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Ιβάν Ντούκε, οι οποίες στην ουσία τους αποβλέπουν, μέσα από την περαιτέρω εξαθλίωση των απο τα κάτω στην αντιστάθμιση του οικονομικού βάρους που επιβλήθηκε στη χώρα από την πανδημική κρίση του covid-19.Η διάρκεια ωστόσο των κινητοποιήσεων, η ετερόκλητη ταυτότητα του κόσμου που συσπειρώθηκε και η καθημερινή πολύμορφη παρουσία του στα τεκτενόμενα, ανέδειξαν το πραγματικό πρόβλημα, αυτό του κρατικού ολοκληρωτισμού και της αστυνομοκρατίας στη χώρα.

Είναι γνωστό πως το κοινωνικοπολιτκό οικοσύστημα της Κολομβίας αποτελεί μία ιδιαίτερη έκφανση της οργανικής και διαχρονικής σχέσης κράτους και παρακράτους,με την ακροδεξία πολιτική ηγεσία να έχει μετατρέψει τη χώρασε ένα τεράστιο καρτέλ, με κύριες δραστηριοποιήσεις την εμπορία γυναικών και την διακίνηση ναρκωτικών. Ο χρόνιος πόλεμος που διεξάγεται (ψήφισμα για την παύση του το 2016 με αποτέλεσμα την ουσιαστικά μονόπλευρη δέσμευση υποχώρησης του FARC) μεταξύ κυβέρνησης, καρτέλ, παραστρατιωτικών οργανώσεων από τη μία και των ανταρτών του FARC από την άλλη, με καθημερινές στρατιωτικές επεμβάσεις και αυθαίρετες κρατικές δολοφονίες, διωγμούς ντόπιων πληθυσμών και υφαρπαγή της γης τους -αφού αποτελούν εμπόδιο στις επιχειρηματικές τους διεκδικήσεις-, σωρεία γυναικοκτονιών και απαγωγών ανήλικων για την διεύρυνση του δικτύου trafficking,είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της κοινωνικής σαθρότητας και της αξιακής σήψης που διέπουν τη χώρα.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο οξυμένων κοινωνικών αντιθέσεων και πόλωσης, είναι φανερό, πως η ανάγκη για τη δημιουργία έμπρακτων εστιών αντίστασης και ρήξης αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη για τη συγκρότηση αυτών των πολύμηνων κινητοποιήσεων. Μέχρι σήμερα γίνεται λόγος για δεκάδες τραυματίες και νεκρούς καθώς και δεκάδες θύματα σεξιστικής βίας. Πιο πρόσφατο περιστατικό αποτελεί ο βιασμός της 17χρονης Allison απο 4 μπάτσους, σαν άλλο μέσω τιμωρίας και επιβολής για τη συμμετοχή της στις διαδηλώσεις, με αποτέλεσμα τελικά την αυτοκτονία της.

H έμπρακτη αλληλεγγύη και η αντίσταση απέναντι στον δεσποτισμό και την υποταγή , αποτελούν διαχρονικά στοιχεία αγώνα εντός του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού κινήματος. Γι'αυτό και εμείς επιλέγουμε σε κάθε ευκαιρία τη διάχυσή τους και την στήριξη με κάθε μέσο κάθε αντιστεκόμενου υποκειμένου, διεθνιστικά, πέρα από χώρες και σύνορα. Αναγνωρίζουμε τα κράτη και τις επιδιώξεις τους, τις κοινωνικές καταπιέσεις και τα επίπλαστα δίπολα που δημιουργεί ο καπιταλισμός στις ζωές μας, ως τις βασικές εστίες καταπίεσης, ανεξάρτητα από τις κοινωνικοπολιτικές ιδιαιτερότητες κάθε τόπου.

Στέλνουμε λοιπόν τους χαιρετισμούς μας στις/τους εξεγερμένες/ους της Κολομβίας και καλούμε ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης:

Την Τετάρτη 30/06 στις 21:00 σε μικροφωνική στη Μεσολογγίου..

Την Παρασκεύη 2/07 στις 19:00 σε πορεία προς το προξενείο της Κολομβίας

Συνέλευση αλληλεγγύης στους/στις εξεγερμένους/ες στην Κολομβία

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1613387/