Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για το εφετείο του συντρόφου Μ.Σεϊσίδη

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης Παρασκευή 2/6, στις 9πμ στα δικαστήρια (Λουκάρεως), για το εφετείο του συντρόφου Μ.Σεϊσίδη (ΕΤΕ Σόλωνος)

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης την Παρασκευή 2 Ιουλίου στις 9πμ στο εφετείο της οδού Λουκάρεως που θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη για τη φερόμενη συμμετοχή του στη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Σόλωνος

Στις 2 Ιουλίου Παρασκευή στα δικαστήρια της οδού Λουκάρεως, στις 9πμ, 6ος όροφος, στην αίθουσα Δ120 Α, θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη για τη φερόμενη συμμετοχή του στη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Σόλωνος το 2006, υπόθεση που πρωτόδικα του είχε αποφέρει μια ποινή κάθειρξης 35 χρόνων. Με τη δίκη αυτή αναμένεται να κλείσει ένα ακόμα δικαστικό κεφάλαιο, το τελευταίο, μιας υπόθεσης που απασχολεί το εγχώριο ριζοσπαστικό κίνημα για τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια, και που εξέθεσε τέσσερις συντρόφους στην εκδικητική μανία των κρατικών αρχών, με χρηματικές επικηρύξεις, χρόνια παρανομίας, φυλακών αλλά κι ενός σοβαρού τραυματισμού και ακρωτηριασμού ενός από αυτούς, του συντρόφου Σίμου Σεϊσίδη.

Η ένοπλη συμπλοκή που ακολούθησε τη διαφυγή του συντρόφου Γιάννη Δημητράκη από την τράπεζα, ο βαρύς τραυματισμός του, η ομηρία του στις ελληνικές φυλακές και η αξιοπρεπής και αγωνιστική του στάση μέσα σε αυτές, η πολιτική ανάληψη ευθύνης για τη ριζοσπαστική επιλογή απαλλοτρίωσης μιας τράπεζας, ταυτόχρονα με την επιλογή των υπόλοιπων τριών συντρόφων, των Μάριου και Σίμου Σεϊσίδη και Γρηγόρη Τσιρώνη, να μην διαπραγματευτούν την ελευθερία τους με τους εκβιαστικούς όρους του αστυνομικοδικαστικού συμπλέγματος που τους στοχοποίησε, και να περάσουν στην παρανομία, αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του κινήματος μας

Ένα κεφάλαιο που ενέπνευσε, συγκίνησε και ατσάλωσε τη θέληση και την επαναστατική αυτοδιάθεση πολλών συντρόφων και συντροφισσών από κει και ύστερα. Ένα κεφάλαιο μέρος του οποίου είναι και το σημαντικό και εκρηκτικό κύμα αλληλεγγύης που εκφράστηκε ως προς την υπόθεση-τα πρώτα χρόνια τουλάχιστον. Μια αλληλεγγύη μαζική, δυναμική και ριζοσπαστική, που τόλμησε να αναμετρηθεί με την λυσσαλέα προπαγάνδα του κρατικού μηχανισμού και των φερέφωνων τους που έκαναν λόγο για «συμμορίες ληστών» ή για «συγκοινωνούντα δοχεία» επιχειρώντας να αναβαθμίσουν ποινικά την υπόθεση.

Γυρνώντας στο τώρα, αναγνωρίζοντας και την πολιτική και την ιστορική βαρύτητα της συγκεκριμένης υπόθεσης, και τη σημασία της δίκης που διεξαχθεί την Παρασκευή, πιάνουμε το νήμα της αλληλεγγύης, που από την πρώτη στιγμή έχει εκφραστεί στους τέσσερις συντρόφους μας, και το συνεχίζουμε καλώντας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Μάριο έξω από το Εφετείο, προκειμένου να υπενθυμίσουμε στους διώκτες τους, πως δεν είναι μόνος του, όσα χρόνια και να έχουν περάσει. Στεκόμαστε δίπλα του, τον στηρίζουμε, και τον περιμένουμε κοντά μας όταν καταρρεύσει η δικαστική σκευωρία εις βάρος του.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΡΙΟ ΣΕΙΣΙΔΗ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης

στους φυλακισμένους,φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85229/


Κάλεσμα στήριξης στη Συγκέντρωση Αλληλεγγύης Παρασκευή 2/6, στις 9πμ στα δικαστήρια (Λουκάρεως), για το εφετείο του συντρόφου Μ.Σεϊσίδη (ΕΤΕ Σόλωνος)

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου,στις 9:00π.μ., στο Εφετείο Αθηνών (6ος όροφος,αίθουσα Δ120 Α) εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη για την ληστεία της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Σόλωνος στην Αθήνα.

Όλα ξεκινούν το 2006 με τον τραυματισμό και την σύλληψη του αναρχικού Γιάννη Δημητράκη ύστερα από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς κατά την διαφυγή τους από την τράπεζα. Από την πρώτη στιγμή δίνουν και παίρνουν στα κανάλια τα σενάρια περί διασύνδεσης των ληστών με την εγχώρια τρομοκρατία ενώ οι αστυνομικές αρχές εκδίδουν ένταλμα για τους Σίμο και Μάριο Σεϊσίδη και Γρηγόρη Τσιρώνη οδηγώντας τους ,μέσα σε αυτό το τεταμένο κλίμα, στο σκληρό μονόδρομο της παρανομίας.

Όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα οι διωκτικές αρχές και οι προστάτες του κεφαλαίου εξάντλησαν την εκδικητικότητα τούς, τόσο πάνω στον αιχμάλωτο Γιάννη Δημητράκη όσο και στους καταζητούμενους συντρόφους, φτάνοντας στο σημείο να τους επικυρήξουν έναντι υψηλού χρηματικού ποσού καλλιεργώντας τον χαφιεδισμό και τον δοσιλογοσμό ενδοκοινωνικά.

Το ευρύτερο ριζοσπαστικό κίνημα, από την άλλη, στεκόμενο στο ύψος των περιστάσεων και στο πλευρό των συντρόφων ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με τις επιδιώξεις των αστικών κυβερνήσεων και των μηχανισμών προπαγάνδας τους που ήθελαν διακαώς την σύλληψη και την παραδειγματική πολυετή φυλάκιση των συντρόφων μας αποδεικνύοντας ξόφθαλμα το πολιτικό κίνητρο των διώξεων.

Στις 2 Ιουλίου λοιπόν και μετά από την πλήρη απαλλαγή των Σίμο Σεϊσίδη και Γρηγόρη Τσιρώνη για την εν λόγω υπόθεση δικάζεται εκ νέου ο Μάριος Σεϊσίδης που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε τριανταπενταετή κάθειρξη. Η προσπάθεια των δικαστικών αρχών να κλείσουν την υπόθεση πρωτόδικα χωρίς στοιχεία δείχνει το μέγεθος της σκευωρίας και την εντολοδόχο σχέση κεφαλαίου κυβερνήσεων και διωκτικών αρχών.

Στεκόμαστε στο πλευρό και αλληλέγγυοι/ες στον σύντροφό μας Μάριο Σεϊσίδη και στηρίζουμε την συγκέντρωση στις 2 Ιουλίου 9 π.μ. στην οδό Λουκάρεως

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ

Εργατική Ομάδα Τ-34

πηγή : https://www.facebook.com/pages/category/Polit…