Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 στις 19.00

Καλλιεργητικό Καφενείο στο ΑΚΝ

Την Τετάρτη 14.7.21, στις 7μμ, διοργανώνουμε απογευματινό καφενείο με θεματική την καλλιέργεια και την τροφή στο αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο νομικής, έναν κατειλημμένο, αυτοοργανωμένο πολιτικό χώρο.

Ελάτε από νωρίς και καθίστε μέχρι αργά για να πιούμε καφέ, κρύο τσάι, λεμονάδες ή μπύρες, να φάμε φρούτα, να γνωριστούμε και να κουβεντιάσουμε γύρω από την θεματική της αστικής και μη καλλιέργειας ή άλλων σχέσεών μας με την τροφή.

Επίσης θα γίνει ένα μικρό θεωρητικo-πρακτικό εργαστήρι κομποστοποίησης, και σκοπεύουμε να ανταλλάξουμε σπόρους και φυντάνια. Φέρτε και πάρτε!

Η ομάδα σολάνουμ ασχολείται με το ζήτημα της τροφής και σε αυτή την φάση της έχει επικεντρώσει την δράση της στην διοχέτευση φρέσκων αγροτικών προϊόντων από την επαρχία σε κοινωνικές κουζίνες της πόλης, χωρίς αντίτιμο.

Με αυτόν τον στόχο, απευθυνόμαστε τόσο σε λαϊκές και εμπορικούς παραγωγούς, όσο και σε καλλιεργητικά εγχειρήματα και αγροκολλεκτίβες, επιδιώκοντας νέες πολιτικές σχέσεις αλληλεγγύης.

*Ο χώρος του προαυλίου αλλά και του κυλικείου βρίσκεται σε ισόγειο, είναι προσβάσιμος με ράμπες, και υπάρχει ευρύχωρη, gender-neutral τουαλέτα που διαθέτει βοηθητικά στηρίγματα.

**Το καφέ θα λειτουργεί με προτεινόμενη συνεισφορά. Τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας.

***Δεν θα ανεχτούμε καμία μορφή επιθετικής συμπεριφοράς -- τρανσφοβικές, ομοφοβικές, σεξιστικές, ρατσιστικές, τοξικοφοβικές προσβολές-παρενοχλήσεις-ματσίλες-καβγάδες και λοιπά σχετικά προϊόντα του ρατσιστικού πατριαρχικού καπιταλισμού.

-solanum project

πηγή : email που λάβαμε στις 6 Ιουλίου 17h