Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 στις 17.30

Συνέλευση αλληλεγγύης στο σύντροφο Γ. Δημητράκη

Συνέλευση αλληλεγγύης στο σύντροφο Γ. Δημητράκη

Δευτέρα 12/07 στον πλάτανο του Βιολογικού στις 17:30

Τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, ο αναρχικός αγωνιστής Γ. Δημητράκης δέχεται, στις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται, δολοφονική επίθεση με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι από άλλους κρατούμενους και μεταφέρεται στο νοσοκομείο Λαμίας σε κρίσιμη κατάσταση.

Παρόλο που διαφεύγει τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του, η κατάσταση της υγείας του θεωρείται μέχρι και σήμερα σοβαρή, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος για μόνιμες βλάβες.

Οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου Λαμίας συνέστησαν ρητά, πως μετά το πέρας της νοσηλείας του στο νοσοκομείο εκεί, ο σύντροφος θα πρέπει να συνεχίσει να νοσηλεύεται σε ένα πιο εξειδικευμένο χώρο/ νοσοκομείο, όπου θα μπορεί να λάβει τη φροντίδα που επιβάλει η κατάσταση της υγείας του.

Ωστόσο, την Πέμπτη 3/6, ο Γιάννης μεταφέρεται εσπευσμένα και απροειδοποίητα πίσω στις φυλακές Δομοκού(!), όπου δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης ιατρική περίθαλψη.

Η επιστροφή του αναρχικού Γιάννη Δημητράκη στις φυλακές Δομοκού από το νοσοκομείο της Λαμίας, είναι ένα κρατικό έγκλημα, που φέρει την υπογραφή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.

Ως αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες οφείλουμε να σταθούμε ανάχωμα στις δολοφονικές αυτές κινήσεις του κράτους και να κάνουμε για ακόμη μια φορά ξεκάθαρο πως οι πολιτικοί κρατούμενοι δεν είναι μόνοι τους.

Καλούμε σε συνέχεια της συνέλευσης αλληλεγγύης την Τρίτη 6/07 στις 18:00, στον πλάτανο έξω από το βιολογικό.

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης στο σύντροφο Γ. Δημητράκη