Κυριακή 11 Ιουλίου 2021 στις 18.00

Κάλεσμα αλληλεγγύης & οικ. στήριξης συντρόφων/ισσών για κινήσεις αλληλεγγύης στον ...

Κάλεσμα αλληλεγγύης και οικ. στήριξης συντρόφων/ισσών για τις κινήσεις αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

από Πρωτοβουλία συντροφισσών/ων από την συνέλευση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

Τους προηγούμενους μήνες, εν μέσω μάλιστα πρωτόγνωρων συνθηκών καταστολής δεδομένης της κρατικής διαχείρισης της πανδημίας, αναπτύχθηκε πανελλαδικά ένα πολυμορφικό κίνημα αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο και απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Το κίνημα αυτό τόλμησε να εμφανιστεί στο δρόμο, να διεκδικήσει τη δημόσια παρουσία του, να αναμετρηθεί με τους ένστολους βασανιστές, να κρατήσει ψηλά τη σημαία του αγώνα αλλά και της πολιτικής μας αξιοπρέπειας.

Ωστόσο παρά το θετικό αποτύπωμα που άφησε πίσω της αυτή η δυναμική που αναπτύχθηκε, υπήρξε και το ανάλογο κόστος σε καταστολή. Διάλυση συγκεντρώσεων, τραυματισμοί συντρόφων/σσων, προσαγωγές, συλλήψεις και πρόστιμα. Αυτή τη στιγμή λοιπόν καλούμαστε να διαχειριστούμε το κόστος της ίδιας μας της αποφασιστικότητας να μην υποκύψουμε στη δυστοπική πραγματικότητα που αντιμετωπίσαμε το προηγούμενο διάστημα και αυτό το κόστος προκύπτει στην οικονομική του διάσταση, ότι είναι δυσβάστακτο για να το σηκώσει ο καθένας και η καθεμία μόνης της.

Για να υπάρξει μια καλύτερη και πιο αντιπροσωπευτική εικόνα του κόστους στο οποίο αναφερόμαστε, να υπενθυμήσουμε ότι μόνο στην Αθήνα, και μόνο για την περίπτωση τριών παρεμβάσεων που έγιναν σε αυτό το διάστημα από την συνέλευση αλληλεγγύης (κατάληψεις υπουργείων υγείας και πολιτισμού και πορεία στα γραφεία της ΝΔ στο Μοσχάτο), μιλάμε για πάνω από 180 συλλήψεις συντρόφων/σσων . Ξέχωρα από τα δικαστικά έξοδα τα οποία συνιστούν εξίσου μια τεράστια οικονομική επιβάρυνση, μόνο και μόνο τα πρόστιμα με αφορμή την παραβίαση απαγόρευσης κυκλοφορίας για όλες αυτές τις περιπτώσεις, ανέρχονται σε ένα ποσό άνω των 60.000 ευρώ.

Τα δεδομένα και τα νούμερα πράγματι τρομάζουν. Είναι δεδομένο ότι διανύουμε μια εποχή στην οποία η οικονομική καταστολή έρχεται να προστεθεί στις παραδοσιακές μορφές κρατικής βίας και να βρει τη θέση της δίπλα στα γκλοπ, τα δακρυγόνα και τις χειροπέδες. Με την οικονομική μας αφαίμαξη, ως μέσο καταστολής για την πολιτική μας ανυπακοή και απείθεια στην τρομοκρατία του κράτους, επιχειρείται η κάμψη του ηθικού του κόσμο του αγώνα και ενίσχυση των αισθημάτων ματαιότητας, απόγνωσης και απελπισίας. Αισθήματα που αναπόφευκτα θα αρχίσουν να κυριαρχούν στο μέλλον ανάμεσα μας αν δεν επιδείξουμε τα ανάλογα συντροφικά αντανακλαστικά που επιδεικνύουμε τόσα χρόνια και σε όλες τις άλλες μορφές καταστολής.

Πιστεύουμε στην οικοδόμηση μιας κουλτούρας αλληλεγγύης και συντροφικής στήριξης σε όλα τα επίπεδα, μια κουλτούρα συμπεριληπτική που αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα να είμαστε όλοι και όλες μαζί σε κάθε μορφή καταστολής, όπως κι αν αυτή εμφανίζεται, όπως κι αν αυτή μας επιβάλλεται. Κι αν αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρα επίπεδα καταστολής στην εποχή μας, ας απαντήσουμε με πρωτόγνωρα αντανακλαστικά αλληλεγγύης. Για να μπορούμε ισάξια να τολμάμε, ισάξια να στεκόμαστε με αξιοπρέπεια στα δύσκολα, ισάξια να σπάμε τον τρόμο.

Απευθύνουμε έκκληση λοιπόν, σε όλο το εύρος του ανταγωνιστικού κινήματος που ευαισθητοποιήθηκε τους μήνες εκείνους και κατέβηκε στο δρόμο με τα ίδια ρίσκα και κινδύνους αλλά και γενικά σε όλον τον κόσμο που αντιλαμβάνεται την αξία και τη διάσταση της αλληλεγγύης και της ισοτιμίας στον αγώνα, να βοηθήσουν ώστε να χτίσουμε αυτήν την κουλτούρα αλληλεγγύης, για την ακρίβεια να την πάμε απλά λίγο παραπέρα, να την εμπλουτίσουμε με νέα αντανακλαστικά και να την προσαρμόσουμε στις απαιτήσεις της νέας εποχής, και να βοηθήσουν ώστε πράγματι κανείς και καμία να μη μένεις μόνος του απέναντι στο τέρας της καταστολής.

Προς αυτόν τον σκοπό, καλούμε σε συνέλευση την Κυριακή 11 Ιούλη στις 18:00 στη ΦΕΠΑ, για την οργάνωση κινήσεων αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης των συντρόφων/ισσων που έχουν συλληφθεί ή/και επιβαρυνθεί οικονομικά από τις κινήσεις αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα.

Πρωτοβουλία συντροφισσών/ων από την

συνέλευση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

prwtex_all@risexeup.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85276/