Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 στις 20.30

Live οικονομικής ενίσχυσης Ταμείου Φυλακισμένων

Το Ταμείο Αλληλεγγύης για πάνω από 10 χρόνια στηρίζει υλικά, ηθικά και πολιτικά όσους/ες διώκονται ή φυλακίζονται για την ανατρεπτική τους δράση ή τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Μέσα από πολλαπλές μορφές αλληλεγγύης, στοχεύει στην εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους/τις έγκλειστους/ες αγωνιστές/ριες, στο χτίσιμο γεφυρών επικοινωνίας των μέσα με τους έξω και σε κοινωνικούς αγώνες εντός και εκτός των τειχών.

Εν μέσω της παρούσας συγκυρίας τα προβλήματα εντός των τειχών εντείνονται και η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο εφιαλτική. Ο υπερπληθυσμός των φυλακών, η μη παροχή της δυνατότητας αυτοπροστασίας, το ελλιπές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η διακοπή των επισκεπτηρίων, οι απομονώσεις και τα βασανιστήρια με πρόφαση την μετάδοση του ιού, ενισχύουν τις ήδη δύσκολες και απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετωπίζουν όλοι και όλες μέσα στις φυλακές. Το γενικότερο κλίμα εντάσεως των κρατικών απαγορεύσεων, εκκενώσεων των δημόσιων χώρων, και των κατασταλτικών πολιτικών που επιβάλλει το κράτος με πρόσχημα την αναγκαιότητα της διαχείρισης της πανδημίας, καθιστά την οικονομική ενίσχυση του Ταμείου άκρως αναγκαία, καθώς η εξασφάλιση των οικονομικών πόρων για την υλική στήριξη των κρατουμένων είναι εξαιρετικά δύσκολη (όπως αναφέρεται και στις πρόσφατες ανακοινώσεις του Ταμείου: https://www.tameio.org/2020/12/kampania-oikon…

https://www.tameio.org/2021/05/κείμενο-φυλακι…)

Μετά από τόσα χρόνια συνεχόμενων διώξεων και φυλακίσεων, η ύπαρξη του Ταμείου Αλληλεγγύης παραμένει επίκαιρη και απαραίτητη. Αναγνωρίζουμε την κάθε μορφή εγκλεισμού ως άμεσα συνδεδεμένη με την κυριαρχία και την εξουσία, και ως ένα μέσο αναπαραγωγής ταξικών ανισοτήτων, φόβου και υποταγής. Γι' αυτό το λόγο στεκόμαστε ενάντια σε κάθε είδος εγκλεισμού, επιδιώκοντας να ενισχύσουμε τους δεσμούς αλληλεγγύης με όσους/ες διώκονται και φυλακίζονται για τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, την πολιτική τους ταυτότητα και δράση.

Μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής…

Στηρίζουμε τους φυλακισμένους αγωνιστ(ρι)ές υλικά, ηθικά και πολιτικά

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κοινωνική Συναίνεση

πηγή : email που λάβαμε στις 9 Ιουλίου 09h