Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 στις 20.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην επιζώσα

Δεν θα κρατήσουμε τα στόματά μας κλειστά! Όχι άλλα "περιστατικά" έμφυλης βίας.

"Άλλαξε τη ζωή σου σήμερα. Μη στοιχηματίζεις στο μέλλον, ενέργησε τώρα χωρίς καθυστέρηση".

Simone de Beauvoir

Καθημερινά γινόμαστε δέκτες σοκαριστικών ιστοριών και πρωτοφανών περιστατικών γυναικοκτονιών, έμφυλης βίας, σεξουαλικών κακοποιήσεων σε χώρους εργασίας και σε οικογένειες, με πιο πρόσφατο το περιστατικό στην Ηλιούπολη, όπου μια 18χρονη κοπέλα με εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού κατέφυγε για βοήθεια σε εργαζόμενους σε καφετέρια δίπλα στο σπίτι που κρατούνταν έγκλειστη από τον κακοποιητή της. Στη συνέχεια, μετά από πρωτοφανείς συνθήκες απομόνωσης της 18χρονης κοπέλας και αδυναμίας επαφής της με τους δικηγόρους και τους αλληλέγγυους, συνελήφθη ο αστυνομικός αλλά και ο πατέρας της κοπέλας που κατηγορείται ότι τη βίαζε από 11 χρονών!

"Περιστατικά" που, όπως περίτρανα αποδεικνύεται, δεν αποτελούν σπάνιες εξαιρέσεις, μα αγγίζουν τα όρια της "κανονικότητας" στην κοινωνία μας.

"Περιστατικά" που απλώς κρύβονται κάτω από τα "καθαρά χαλιά" και πίσω από τις "σιδερωμένες κουρτίνες" και τις καλογυαλισμένες βιτρίνες σπιτιών και χώρων εργασίας.

"Περιστατικά" που συγκαλύπτονται από τις θεσμούς και τις δυνάμεις του "νόμου και της τάξης" και από τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

"Περιστατικά" που επιχειρούνται να κρατηθούν στο σκοτάδι, απειλώντας όποια διανοηθεί να τα καταγγείλει και προσπαθώντας να πείσουν τον καθένα και την καθεμιά μας "να καθίσουμε ήσυχοι", "να "μην μπερδευόμαστε με ξένες υποθέσεις", "να κοιτάμε τον εαυτό μας".

Εμείς λέμε πολύ απλά και πολύ ξεκάθαρα:

Δεν θα κρατήσουμε τα στόματά μας κλειστά! Θα γίνουμε οι φωνές που δεν σιωπούν ποτέ!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην επιζώσα της Ηλιούπολης αλλά και στ@ εργαζόμεν@ στην γειτονιά που την στήριξαν και την προστάτεψαν

Εκφράζουμε την οργή μας ενάντια στην αστυνομία για την συγκάλυψη που παρείχε στον βιαστή αναδεικνύοντας έτσι τη σύνδεση της με κυκλώματα μαστροπείας και την ευθύνη της για την αναπαραγωγή και κανονικοποίηση της έμφυλης βίας.

Διεκδικούμε δημοτικές δομές φιλοξενίας και φροντίδας με ελεύθερη πρόσβαση για επιζώσες και επιζώντα έμφυλης βίας και trafficking.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τις συλλογικότητες και τα σωματεία, να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στις γυναικοκτονίες, την κουλτούρα του βιασμού και την πατριαρχία, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου την Πέμπτη 15 Ιούλη στις 8 μ.μ.

Για τις δολοφονημένες αδερφές μας, για τις επιζώσες που είχαν το θάρρος να καταγγείλουν, για όσες ζουν με το τραύμα της έμφυλης βίας σιωπηλά, για όλα εμάς που παλεύουμε να ζήσουμε ελεύθερα και χωρίς φόβο.

Καμία Μόνη | Καμία Λιγότερη - Kαμία Ανοχή | Καμία Συγκάλυψη

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Εικόνα

πηγή : http://lesxi-ergasias-trikalon.blogspot.com/2…