Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 στις 19.30

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

🟥 Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κουβανικό λαό που αγωνίζεται απέναντι στο ιμπεριαλιστικό πραξικόπημα:

👉 Αύριο Παρασκευή 16 Ιούλη 19:30 Μέγαρο Μουσικής

Εδώ και δεκαετίες ο αδάμαστος λαός της Κούβας αγωνίζεται απέναντι στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, στεκόμενος στο πλάι των λαών ολόκληρου του κόσμου.

Εδώ και δεκαετίες γεύεται τις κατακτήσεις της κουβανικής επανάστασης στο επίπεδο της παιδείας και της υγείας, μεταγγίζει τις ιατροφαρμακευτικές γνώσεις,δυνατότητες και υποδομές του με τους λαούς του 3ου κόσμου, εκεί που η ''ανθρωπιστική'' βοήθεια κανενός ιμπεριαλιστικού κράτους δεν φτάνει, παρά μόνο για να ληστέψει την γη και τον ορυκτό πλούτο των λαών.

Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως η υγειονομική κρίση που βιώσαμε, ο λαός αυτός μέσα από τις ταξιαρχίες Henry Reeve έφτασε μέχρι την καπιταλιστική μητρόπολη της Ιταλίας, την στιγμή που ο ανταγωνισμός μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών για την διαχείριση της κρίσης απαγόρευε στην ''ευρωπαϊκή'' αλληλεγγύη να πραγματωθεί εντός της λυκοσυμμαχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το σκληρό εμπάργκο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, η όξυνση της υγειονομικής κρίσης στο εσωτερικό της Κούβας, δημιουργούν ασφυκτική και συντριπιτική κατάσταση σε οικονομικό και υγειονομικό επίπεδο για τον ηρωικό λαό της Κούβας. Σε αυτή την συνθήκη, ξεσπούν αντιδραστικές διαδηλώσεις σε αντικομμουνιστική κατεύθυνση και ηγεμονία, υποστηριζόμενες ανοιχτά από τον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό και την αμερικανική μαφία του Μαϊάμι.

Μια δυνάμει πορτοκαλί επανάσταση είναι προ των πυλών, ενορχηστρωμένη από τους φονιάδες των λαών που έχουν αιματοκυλίσει τους λαούς ολόκληρου του κόσμου και έχουν γεμίσει την Ήπειρο της Αμερικής με κυβερνήσεις ανδρείκελά τους.Λαϊκές διαδηλώσεις ξεσπάνε από άκρη σε άκρη της Κούβας έπειτα από κάλεσμα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας για να υπερασπιστούν την ακεραιότητα της χώρας και τις κατακτήσεις της Κουβανικής Επανάστασης απέναντι στην απόπειρα αποσταθεροποίησης.

Αποτελεί διεθνιστικό μας καθήκον να σταθούμε αλληλέγγυοι στο λαό της Κούβας που αγωνίζεται απέναντι στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και από αυτό το σημείο του πλανήτη με τις δυνάμεις μας να διαλέξουμε στρατόπεδο απέναντι στην απόπειρα αντιδραστικής εκτροπής. Καλούμε σε την εργατική τάξη,τον λαό και την νεολαία σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κουβανικό λαό που αγωνίζεται απέναντι στο ιμπεριαλιστικό πραξικόπημα. Μαζικά, οργανωμένα να δυναμώσουμε το ποτάμι της διεθνούς αλληλεγγύης, να βρωντοφωνάξουμε και από το δικό μας μετερρίζι ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ και ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ.

👉 Παρασκευή 16 Ιούλη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Κουβανικό λαό που αγωνίζεται απέναντι στο ιμπεριαλιστικό πραξικόπημα- Σταθμός Μέγαρο Μουσικής.

ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : https://ilektraapostolou.wordpress.com/2021/0…


1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κουβανικό λαό που αγωνίζεται απέναντι στο ιμπεριαλιστικό πραξικόπημα: Παρασκευή 16 Ιούλη στις 19:30 Μέγαρο Μουσικής - Στηρίζουμε το μπλοκ του Πολιτικoύ Χώρου »Ηλέκτρα Αποστόλου»

Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

πηγή : https://twitter.com/la_an_dr


1 2 3

Εργατική Ομάδα Τ-34: Κάλεσμα - στήριξη σε συγκέντρωση αλληλεγγύης του κουβανικου λαου, την Παρασκευή 16 Ιουλη

"Εδώ δεν παραδίνεται κάνεις, διάβολε." Καμίλο Σινφουεγος -Διοικητής του Λαού-

Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ

Μπροστά στις τελευταίες εξελίξεις στο νησί της Κούβας,μαζί με τα εκατομμύρια των εργαζομένων όλου του κόσμου εκφράζουμε και εμείς την αλληλεγγύη μας και την βαθιά μας ευγνωμοσύνη στον ανυπότακτο κουβανικό λαό για την αταλαντευτη και συνεπή διεθνιστική αλληλεγγύη που έχει επιδείξει στους λαούς του κόσμου στους τομείς της παιδείας της υγείας και του πολιτισμού.

Στην σταθερή υπεράσπιση των εργατικών λαϊκών κατακτήσεων που μέχρι σήμερα αποτελούν σύμβολο για τους εργαζόμενους και τους λαούς όλου του κόσμου.

Η Κούβα και ο αλύγιστος λαός τής δίνει μάχη εδώ και 6 δεκαετίες απέναντι στο δολοφονικό εμπάργκο που έχει επιβάλει ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός. Αυτος ο γίγαντας λαός ακόμα και μέσα στις συνθήκες της πανδημίας απέδειξε τι σημαίνει διεθνιστική αλληλεγγύη δημόσια και δωρεάν υγεία, το να μπαίνει ο άνθρωπος πάνω από τα "κέρδη". Μας έδειξε για ακόμη μια φορά ότι σε συνθήκες περικύκλωσης και αποκλεισμού από το ιμπεριαλιστικό καπιταλιστικό σύστημα αγώνας εξέχουσας σημασίας είναι και η διαρκής πάλη για σταθερή πίστη στις αξίες και τα ιδανικά για την οργάνωση της κοινωνίας σε μια διαφορετική κατεύθυνση έξω από της παρασιτική αντίληψη της καπιταλιστικής οικοδόμησης. Μιας πάλης για να επικρατήσει η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και η πρόοδος μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και με τεράστιο κόστος.

Όλοι αυτοί που εδώ και δεκαετίες έκαναν τα πάντα για να σβήσουν από τον χάρτη το ανυπότακτο νησί της λατινικής Αμερικής και τις λαϊκές κατακτήσεις της κουβανικής επανάστασης, έρχονται ξανά σήμερα συνοδευόμενοι από τους πάγιους και πρόθυμους κλακαδορους τους να μας πουν ότι η κυβέρνηση της Κούβας έχει επιφέρει ανθρωπιστική κρίση ότι διακυβεύεται η δημοκρατία και η διεθνής κοινότητα ανησυχει για την περιστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Είναι αυτά τα παράσιτα του καπιταλιστικού κόσμου που "σφράγισαν" το νησί της Κούβας και ολόκληρο τον λαό του, που την οδήγησαν στην φτώχεια και τον περιορισμό,είναι οι ίδιοι που αποπειράθηκαν δεκάδες φορές να δολοφονήσουν τους ηγέτες της κουβανικής επανάστασης να διαχωρίσουν αυτόν τον αδάμαστο λαό επενδύοντας στον στο ψέμα την προβοκάτσια και την δολιοφθορά, οργάνωσαν απανωτά πραξικοπήματα με όλων των ειδών τα χρώματα ,ακόμα μέχρι και σήμερα.

Όλοι αυτοί οι παγκόσμιοι εγκληματίες οι φονιάδες των λαών και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης σπάσαν τα μούτρα τους αναρίθμητες φορές, έπεφταν πάντοτε πάνω στο ατσάλινο τείχος των κατακτήσεων και τών φωτεινών σημάνσεων της κουβανικής επανάστασης που ο λαός τίς υπερασπίστηκε και τις υπερασπίζει ακόμα και σήμερα με την ίδια του την ζωή.

Σε αυτό το ατσάλινο τοίχος χτυπάει η καρδιά της παγκόσμιας εργατικής τάξης και στην περιφρούρηση του αναπνέουν οι λαοί της γης.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει όταν ακούμε από τους αιμοσταγείς ιμπεριαλιστές δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι τα ίδια αυτά ανθρώπινα δικαιώματα που βρίσκουν αντανάκλαση σε λίμνες από ανθρώπινο αίμα είναι αυτή η δημοκρατία που ζει μέσα από ρημαγμένους λαούς και ολόκληρες χώρες.

Αυτά τα καθάρματα είναι που βομβαρδίζουν επί δεκαετίες το Ιράκ το Αφγανιστάν την Παλαιστίνη την Συρία την Υεμένη,που απελευθέρωσαν το δολοφονικό δηλητήριο του ρατσισμού που βρήκε έκφραση στις δολοφονίες Αφροαμερικανών από την αστυνομία που σε συνθήκες πανδημίας ψιφισαν αντεργατικους νόμους για την περιστολή των εργατικών κατακτήσεων και ποινικοποιησαν τις απεργίες, επιτέθηκαν στον συνδικαλισμό διέλυσαν το εθνικό σύστημα υγείας και την καθολική πρόσβαση στην περίθαλψη και έκαναν τους λαούς μετοχές και ψηφία στους λογαριασμούς των μονοπωλίων. Είναι οι ίδιοι που έκλεισαν νοσοκομεία σχολεία και κέντρα αναψυχής και άθλησης ως περιττά και προώθησαν την ιδιοτικοποιηση κάθε πτυχής της κοινωνικής ζωής για τις ανάγκες των λαών δίνοντας την στα χέρια της ολιγαρχίας.

Ιδιωτικοποίησαν τα πάντα ξεπούλησαν ακόμα περισσότερα λεηλάτησαν τους φτωχούς και την ίδια την Γη φέρνοντας κοινωνική και ταξική έρημο.

Προσπαθώντας ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός να νομιμοποιήσει αυτή την επαίσχυντη προβοκάτσια που ενορχήστρωσε έφτασε στο σημείο να επιστρατεύσει φωτογραφίες από διαδηλώσεις και συναθροίσεις στη Νικαράγουα το 2018, στην Αίγυπτο το 2011, στην Αργεντινή για τους πανηγυρισμούς της κατάκτησης του Κόπα Αμέρικα μέχρι και πορείες του κομμουνιστικού κόμματος Κούβας βαφτίζοντας τες αντικυβερνητικές

Να λοιπόν με ξεσκέπαστο πρόσωπο αυτοί είναι που ανησυχούν για τα δικαιώματα του λαού της Κούβας.

Η υποκρισία και η ωμότητα των πράξεών τους πάντοτε επιχειρούσε να μείνει κρυμμένη πίσω από το αίμα και την φτώχεια που οι ίδιοι δημιουργούσαν.

Οι λαοί όμως δεν μπορούν και ούτε θέλουν να ξεχάσουν,και δεν θα ξεχάσουν.

Την ίδια στιγμή που οι Αμερικάνοι φονιάδες των λαών έσκαβαν μαζικούς τάφους για τους νεκρούς της πανδημίας και των συνεπειών της ιδιωτικοποιημενης υγείας,την ώρα που η λυκοσυμμαχία στην σφηκοφωλια τής ΕΕ αξιοποιούσε την πανδημία για την περιστολή των κατακτημένων με αίμα δημοκρατικών δικαιωμάτων και χτυπούσε μισθούς συντάξεις ωράρια και ασφάλιση η Κούβα του Φιντέλ Κάστρο και του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα έπαιρνε μέτρα για την προστασία και την υγεία του λαού, ανέπτυξε 5 εμβόλια και έστειλε μαζική ιατρική βοήθεια σε μια σειρά από καπιταλιστικές και όχι μόνο χώρες σε όλο τον πλανήτη προκειμένου να συμβάλει στην μάχη υπέρ της ζωής.

Αυτές είναι οι αξίες και το ήθος των κομμουνιστών, δημοκρατικών και ελεύθερων ανθρώπων που μεγάλωσαν κάτω από τις διδαχές της κουβανικής επανάστασης .

Η προσέγγιση το οργανωμένο σχέδιο και η ρητορική των ιμπεριαλιστών και των αστικών τους κυβερνήσεων δεν μας εκπλήσσει, γνωρίζαμε και γνωρίζουμε ότι πάντοτε τα συμφέροντά τους είναι στην αντίθετη μεριά από αυτά που βρίσκονται αυτά της εργατικής τάξης και τού λαού, προκειμένου να ξεπεράσουν τις κρίσεις που το ίδιο το σύστημα τους δημιουργεί μετακυλύουν τα βάρη στα φτωχά λαϊκά στρώματα.Εαν αρκεί η ήπια καπιταλιστική διαχείριση έχει καλώς αν όχι οι αναταράξεις και οι κληδονισμοι που θα δημιουργούνται από τις αντιλαϊκές πολιτικές τους θα αντιμετωπίζονται με διώξεις κατασταλτική βία πραξικοπήματα μαύρη προπαγάνδα πολέμους και δολοφονίες.

Είναι όμως απορίας άξιο κομμάτια που κινούνται στην ακτίνα αντίληψης και δράσης υποτίθεται ενός "προοδευτικού" και " ριζοσπαστικού" κινήματος να βρίσκουν την αιτία για τον φυτευτο ξεσηκωμό μίας τραγικής δρακας πληρωμενων πραξικοπηματιών από το μαφιόζικο κεφάλαιο του Μαϊάμι υπηρέτη του αμερικανικού ιμπεριαλισμού,στην καταπίεση που υφίσταται ο κουβανικος λαός από την κυβερνητική πολιτική.

Κάνουν λόγο για καταπίεση περιστολή δικαιωμάτων για εγκληματα του ΚΚ Κούβας και ονομάζουν αυτή τη νέα προσπάθεια πραξικοπήματος λαϊκό ξεσηκωμό και εξέγερση,ότι τάχα ο λαός δεν αντέχει άλλο την καταπίεση και βγήκε στο δρόμο.

Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά στο παγκόσμιο τερέν της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας θα ήταν μόνο για τίποτα ντομάτες...όμως τα πράγματα είναι σοβαρά.

Σε όλες αυτές τις ηττημένες "προοδευτικές" θέσεις ντυμένες με την προβιά του αριστερού η αναρχικού ριζοσπαστισμού η απάντηση ήρθε από τον ίδιο τον κουβανικό λαό που φιλοδοξεί να παραμείνει αφέντης στον τόπο του και γέμισε τους δρόμους κατά εκατοντάδες χιλιάδες για να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις της κουβανικής επανάστασης.

Όλοι όσοι από "επαναστατικη" θέση ανοίγουν το στόμα του και ακούγεται η φωνή του νεοφιλελευθερισμού και του αστικού γιαλαντζι δικαιωματισμου είναι υπόλογοι στην συνείδηση των λαών και της παγκόσμιας εργατιάς,και είναι υπόλογοι γιατί ρίχνουν νερό στον μύλο της αντίδρασης και της μαύρης προπαγάνδας. Καλούμε τα υγιή κομμάτια του ευρύτερου ανταγωνιστικού και ριζοσπαστικού κινήματος την εργατική τάξη τον λαό και την νεολαία να γυρίσει την πλάτη σε αυτές τις αντιλήψεις,να τις τοποθετήσει αυτές και τους φορείς τους εκεί που τους αξίζει , καρφωμένες στον πασαλο της ιστορικής και ταξικής ατίμωσης.

Ο κουβανικος λαός δεν έχει ανάγκη από κανενός είδους "προστάτη" γιατί νίκησε με το όπλο στο χέρι.

Η Κούβα εδώ και 60 χρόνια αποτελούσε κ θα αποτελεί το αντίπαλο δέος στον καπιταλιστικό τρόπο οργάνωσης δίνοντας την ελπίδα σ.αυτους που αγωνίζονται ότι η προοπτική για έναν κόσμο απαλλαγμένο από την καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο είναι εφικτή.

Στηρίζουμε το κάλεσμα του Πολιτικού Χώρου "Ηλέκτρα Αποστόλου" σε συγκέντρωση αλληλεγγύης του κουβανικου λαου, την Παρασκευή 16 Ιουλη 19.30 στο Μέγαρο Μουσικής

Η Κούβα δεν είναι μόνη

Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από " προστάτες"

Θάνατος στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό πόλεμο στην λυκοσυμμαχία τής ΕΕ

Διεθνιστική αλληλεγγύη στον ηρωικό λαό της Κούβας και των κατακτήσεων τού

Το πραξικόπημα δεν θα περάσει

Άμεση άρση του εμπάργκο

Hasta la victoria siempre! Patria o muerte!

Socialismo o muerte!

Venceremos!

"Ανεξαρτησία σημαίνει να έχεις το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου και να του λες άντε γαμήσου" - Fidel Castro

Εργατική Ομάδα Τ-34

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1613619/