Κυριακή 18 Ιουλίου 2021 στις 19.00

Εκδηλωση για τα 9 χρονια κοινωνικης επαναστασης στην ΒΑ Συρια-Ροζαβα

από RiseUp4Rojava

post image

Στα πλαίσια του διεθνούς καλέσματος του RiseUp4Rojava για τα 9 χρόνια κοινωνικής επανάστασης στην ΒΑ Συρία καλούμε σε εκδήλωση στην Κατειλημμένη Κοινότητα Προσφυγικών, στο Κοινωνικό Κέντρο, στο 1ο Μπλοκ επί της Αλεξάνδρας στις 7μ.μ. ημέρα Κυριακή 18/7.

Η αντίσταση είναι ζωή!

Οι επαναστάσεις είναι εφικτές!

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ RiseUp4Rojava

- 9 χρόνια επανάστασης στη Ροζάβα -Συνεχίζουμε «Ενωμένοι στην Αντίσταση»

Αλληλεγγύη με την αντιφασιστική αντίσταση του αντάρτικου στα βουνά και με τους ανθρώπους της Ροζάβας.

Στις 19 Ιουλίου 2012, ο λαός του Κομπάνι πήρε τη μοίρα του στα χέρια του, έδιωξε τους εγκάθετους του καθεστώτος του Άσαντ και άρχισε να χτίζει τη δική του αυτοδιοίκηση. Την επόμενη μέρα, στις 20 Ιουλίου, οι άνθρωποι στο Αφρίν έκαναν το ίδιο, και τους επόμενους μήνες οι άνθρωποι στο Τζίζρε τους ακολούθησαν βήμα-βήμα. Έκτοτε, έχουν περάσει 9 χρόνια.

Η Ροζάβα είναι ένας αγώνας δικός μας.

Σε αυτά τα 9 χρόνια, η Ροζάβα εκτίθεται σε μια ποικιλία επιθέσεων σε στρατιωτικό, οικονομικό, ιδεολογικό, κοινωνικό, διπλωματικό-πολιτικό και ψυχολογικό επίπεδο. Η Ροζάβα και το Κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα στα 4 μέρη του Κουρδιστάν - παρά την δύσκολη και περίπλοκη κατάσταση και τις συνθήκες - έχει αποδειχθεί ότι είναι προπύργια ενάντια στον φασισμό κατά τη διάρκεια αυτών των 9 ετών. Το IS (Ισλαμικό Κράτος) έχει νικηθεί και μια ανεξάρτητη γραμμή έχει Ισλαμικό Κράτος) έχει νικηθεί και μια ανεξάρτητη γραμμή έχει υπερασπιστεί τον εαυτό της ενάντια σε οποιεσδήποτε απόπειρα αφομοίωσης από περιφερειακές και διεθνείς-ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ροζάβα είναι και ένας αγώνας δικός μας, ένα σημάδι ελπίδας, ένα σύμβολο ότι ακόμη και τον 21ο αιώνα οι καταπιεσμένοι μπορούν να πάρουν το πεπρωμένο τους στα χέρια τους και να γράψουν τη δική τους ιστορία επιτυχημένης αντίστασης και απελευθέρωσης.

Η Ροζάβα είναι μια επανάσταση για όλους/ες μας

Η Ροζάβα έχει καθιερωθεί ως η επανάσταση του μέλλοντος για μια ελεύθερη ζωή. Σε αυτήν τη σοσιαλιστική επανάσταση του 21ου αιώνα, υπάρχει χώρος για όλους/ες. Σήμερα, σε μια περιοχή που καταστρέφεται για εκατοντάδες χρόνια από την αποικιοκρατία, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό, οι Κούρδοι και οι Άραβες, οι Αρμένιοι και οι Ασσύριοι, οι Μουσουλμάνοι και οι Χριστιανοί ζουν μαζί και προσπαθούν να αναμορφώσουν οι ίδιοι τον κόσμο τους . Η Ροζάβα είναικαι δικιά μας επανάσταση, δείχνει το δρόμο προς τα εμπρός για την απελευθέρωση των γυναικών,την οικολογική οικονομία και την αυτοοργανωμένη δημοκρατία βάσης. Η Ροζάβα είναι η απόδειξη ότι ο καπιταλισμός δεν είναι το «τέλος της ιστορίας», αλλά ότι εμείς οι ίδιοι μπορούμε να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία και να ξεπεράσουμε τον καπιταλισμό.

Αφρίν, Σερεκανί, Χαφτανίν, Μετίνα, Ζαπ και Αβασίν - Αντιφασιστική Αντίσταση

Η Rojava και η επανάσταση στο Κουρδιστάν απειλούνται επειδή, όσο μικρή και να μπορεί να είναι γεωγραφικά, προκαλεί το υπάρχον και δείχνει μια σαφή εναλλακτική λύση. Η επανάσταση στο Κουρδιστάν είναι πλέον κάτι περισσότερο από ένα αγκάθι στην πλευρά των ιμπεριαλιστών και των φασιστών. Για αυτούς αντιπροσωπεύει έναν μεγάλο κίνδυνο που φοβούνται. Σε αυτό το πλαίσιο, κάνουν ότι είναι δυνατόν για να εξαλείψουν τους εγγυητές της επανάστασης, το ΡΚΚ και τους αντάρτες/ισσες. Η επίθεση του τουρκικού φασισμού στα απελευθερωμένα βουνά των Περιοχών Άμυνας της Medya είναι επίθεση σε όλα τα επιτεύγματα της επανάστασης. Καθώς η επανάσταση στη Rojava συνεχίζει να υπερασπίζει τον εαυτό της στη πρώτη γραμμή του Αφρίν, του Σερεκανί και του Γκίρε Σπί, σήμερα αυτή η μάχη μαίνεται ιδιαίτερα στη Μετίνα, το Ζαπ και το Αβασίν.

Το αντάρτικο, οι άνθρωποι και η διεθνής αλληλεγγύη η νίκη επί του φασισμού - που τρομοκρατεί τους λαούς της περιοχής, και καταλαμβάνει και αποικίζει το Κουρδιστάν - δεν απέχει πολύ. Αυτή η νίκη είναι δυνατή σήμερα και τώρα, αν συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του ανταρτικού και της Ροζάβα, αλλά ότι κάθε επίθεση εναντίον των ανταρτών είναι επίθεση στη Ροζάβα. Οι αντάρτες, οι άνθρωποι στο Βόρειο και Νότιο Κουρδιστάν, καθώς και στη Ροζάβα αντιστέκονται ηρωικά. Μια αντίσταση ενάντια στον φασισμό και την αποικιοκρατία, μια αντίσταση για αυτοδιάθεση και μια ελεύθερη και αξιοπρεπή ζωή.

Με τον ίδιο τρόπο, πρέπει να υπερασπιστούμε την επανάσταση στη Ροζάβα, την οποία υπερασπιστήκαμε διεθνώς το 2014 την εποχή του Κομπάνι, το 2018 την εποχή του Αφρίν και το2019 στην εποχή του Σερεκάνι. Πρέπει να την υπερασπιστούμε διεθνώς και σήμερα αλληλεγγύοι/ες με τους αντάρτες/ισσες και πολεμώντας τον φασισμό όπου και αν το συναντούμε.

Στην 9η επέτειο της επανάστασης στη Rojava, με το πνεύμα της ηρωικής αντίστασης του αντάρτικου σε Μετίνα, Ζαπ και Αβασίν σας καλούμε να διαταράξετε, να μπλοκάρετε και να καταλάβετε τον τουρκικό φασισμό, τους θεσμούς του και τη διεθνή του υποστήριξη.

Από τις 17-19 Ιουλίου, ας βγούμε τους δρόμους παντού σε αλληλεγγύη με την αντίσταση του αντάρτικου, με χαρά για τα γενέθλια της επανάστασης, και με μίσος έναντι του φασισμού και ας αφήσουμε τόσο τον θυμό μας όσο και τη χαρά μας να εκφραστεί με δημιουργικούς τρόπους, ειδικά με δημιουργικές δράσεις κατά της τουριστικής βιομηχανίας στις 19 Ιουλίου!

Rise Up 4 RojavaΔιεθνιστικής κομμούνα της Ροζάβα

Νέες διεθνιστικές γυναίκες

Σχέδιο για τις ημέρες δράσης για την επέτειο της επανάστασης

Ημέρες δράσης: 17-19 Ιουλίου 2021

Σύνθημα: Συνεχίζουμε να ενωνόμαστε στην Αντίσταση - τσακίζουμε τον τουρκικός φασισμό

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1613597/