Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 στις 19.00

5η προπαρασκευαστική εκδήλωση για τον ερχομό των Ζαπατίστας

Έχοντας οργανωθεί για να υποδεχτούμε τους Ζαπατίστας στην Ευρώπη και την Ελλάδα προετοιμάζουμε την εκδήλωσή που θέλουμε να κάνουμε μαζί τους μέσα από μια ανοιχτή εκδήλωση/συζήτηση.

Θέλουμε να αναπτύξουμε τον μεταξύ μας διάλογο και αυτό να το κάνουμε με όσα άλλα άτομα ενδιαφέρονται για τα ερωτήματα αυτά. Θα μιλήσουμε για τους αγώνες στο επίπεδο της γειτονιάς, τις διεκδικήσεις για τις βασικές ανάγκες και την καθημερινότητα. Θα μιλήσουμε για τα εμπόδια που συναντάμε με τις σχέσεις κυριαρχίας εντός των κοινοτήτων μας και κυρίως για την έμφυλη καταπίεση. Θα μιλήσουμε για τους τρόπους που προσπαθούμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα με την αντίσταση σε αυτές τις καταπιέσεις και την αποκατάσταση των αδικιών, την ανάγκη για τη δημιουργία θεσμών δικαιοσύνης στον δρόμο για την αυτοοργάνωση και τη χειραφέτηση. Τι χρήσιμο βρίσκουμε στο παράδειγμα των Ζαπατίστας; Πώς μπορούμε να αντλήσουμε από τις εμπειρίες τους; Σας καλούμε, λοιπόν, να συμμετάσχετε σε αυτή την 5η προπαρασκευαστική εκδήλωση για τον ερχομό των Ζαπατίστας την Τετάρτη 28/7/2021, στο Άλσος Παγκρατίου, στην στρογγυλή πλατεία.

Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:
- Από τις 19:00, και σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα λειτουργεί bazaar με υλικά (βιβλία, ημερολόγια, μπλούζες, τσάντες, αφίσες κ.ά.) για την οικονομική ενίσχυση του ταξιδιού.
- 20:00 Συζήτηση/ανοιχτή συνέλευση.
- 22:00 Προβολή του ντοκιμαντέρ "Autonomia Zapatista" ("Η Ζαπατιστική Αυτονομία". Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός) διάρκειας 70 λεπτών. Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε το 2007 από την ανεξάρτητη ομάδα "Arte-Musica-Video" με τη συμφωνία των Αυτόνομων Αρχών των Ζαπατίστας και μεταφράστηκε στα ελληνικά από την Αυτοοργανωμένη Ελευθεριακή Συνέλευση Paliacate Zapatista.
- 23:10 - 00:00 Συνέχιση του bazaar.

construir y no destruir
Πρωτοβουλία για τον ερχομό των Ζαπατίστας

πηγή : https://construirynodestruir.wordpress.com/
πηγή : email που λάβαμε στις 25 Ιουλίου 23h