Τρίτη 3 Αυγούστου 2021 στις 19.00

Πορεία λόγω των επιθέσεων εναντίον των Κούρδων στην Τουρκία

Δεύτερη επίθεση εναντίον κουρδικής οικογένειας στο Ικόνιο με 7 νεκρούς + Κάλεσμα σε κινητοποίηση στην Αθήνα

Δεύτερη επίθεση εναντίον κουρδικής οικογένειας στο Ικόνιο με 7 νεκρούς + Κάλεσμα σε κινητοποίηση στην Αθήνα

Μια κουρδική οικογένεια που έγινε στόχος ρατσιστικής επίθεσης στην επαρχία του Ικονίου τον Μάιο, δέχθηκε δεύτερη επίθεση την Παρασκευή, η οποία στοίχισε τη ζωή σε επτά μέλη της οικογένειας.

Καθώς οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον Κούρδων πολιτών στην Τουρκία αυξάνονται, μια κουρδική οικογένεια που ζει στην επαρχία Κόνια, στην κεντρική Ανατολία, έγινε στόχος για δεύτερη φορά. Η οικογένεια Dedeoğulları, η οποία είχε δεχθεί επίθεση από ρατσιστικό όχλο 60 ατόμων στις 12 Μαΐου, φέρεται να έχασε επτά μέλη της στην επίθεση της Παρασκευής, εκ των οποίων οι 4 ήταν γυναίκες. Στη συνέχεια το σπίτι της οικογένειας πυρπολήθηκε.

Η οικογένεια που ζει στη συνοικία Μπαχτσεσεχίρ στην περιοχή Μεράμ κατάγεται από την επαρχία Καρς. Η οικογένεια είχε δεχθεί επίθεση τον Μάιο από όχλο με μαχαίρια, πέτρες και ξύλα, ο οποίος εκστόμισε απειλές όπως "Είμαστε εθνικιστές. Δεν θα σας επιτρέψουμε να ζήσετε εδώ".

Πέντε άτομα συνελήφθησαν σε σχέση με το περιστατικό, αλλά αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα με την αιτιολογία ότι "δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία".

Πηγή : ANF NEWS

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η πορεία θα λάβει χώρα στις 3 Αυγούστου, Τρίτη στις 19:00. Θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια και θα κατευθυνθεί προς την Τουρκική Πρεσβεία, λόγω των επιθέσεων που κατέληξαν σε μακελειό εναντίον Κούρδων στο Ικόνιο της Τουρκίας. Καλούμε όλες τις επαναστατικές δυνάμεις και τους υποστηρικτές μας να καταστήσουν υπόλογους, σε συνεργασία με εμάς, όσους ευθύνονται για φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις.

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

πηγή : https://www.alerta.gr/archives/20462