Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 στις 20.00

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

[Αθήνα] Συγκέντρωση-διαδήλωση ενάντια στην κυβερνητική διαχείριση των πυρκαγιών

ΟΛΟΙ /ΟΛΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9/8, 8.00 μ.μ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΖΩΕΣ ΚΑΙ Η ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ

Η ανείπωτη τραγωδία που βιώνει ο λαός μας, για άλλη μια φορά με τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτα σε όλη τη χώρα εδώ και μία εβδομάδα, δεν είναι κάποιο "φυσικό γεγονός" εξαιτίας της "κλιματικής αλλαγής" , όπως θρασύτατα δηλώνει η κυβέρνηση. Δεν είναι "εθνική τραγωδία" που στο όνομα της απαιτείται η "εθνική ενότητα" για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως μας λένε, κυβέρνηση και η δήθεν «υπεύθυνη αντιπολίτευση».

Οι αιτίες και οι συνέπειες έχουν ταξικό πρόσημο και τα αποτελέσματα τους θα πέσουν βαριά στις πλάτες του λαού και της νεολαίας. Τα χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, τα χιλιάδες καμένα ζώα, η καταστροφή των οικοσυστημάτων, των καλλιεργειών, των κτηνοτροφικών μονάδων, των χωριών και των κατοικιών καταστρέφουν και οδηγούν στη φτώχεια χιλιάδες ανθρώπους που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής, να παραδίνονται βορά στην πολιτική του κέρδους. Η καταστροφή του ευρύτερου περιβάλλοντος, των δασών των οικοσυστημάτων και των συνθηκών ζωής στις πόλεις υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον του λαού και της νέας γενιάς.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αδιαφορούν πλήρως για τις ζωές μας τα δάση, το περιβάλλον και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό του κέρδους, των περικοπών των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων που διαλύουν κάθε δομή προστασίας και, ταυτόχρονα. της παράδοσης του περιβάλλοντος, με κορύφωμα το περιβαλλοκτόνο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, στα αρπακτικά της αγοράς. Γι αυτό δίνουν για τη δασοπροστασία μόλις 1,7 εκατομμύρια ευρώ, από τα 17 εκατομμύρια που ζητούσαν οι υπηρεσίες της πυροσβεστικής, την στιγμή που δίνει 5 δισ. ευρώ για να αγοράσει πολεμικά αεροπλάνα, φρεγάτες. Την ίδια στιγμή που ο Πρωθυπουργός δηλώνει πως «έχει κουραστεί να ακούει ότι η λύση σε κάθε πρόβλημα είναι παραπάνω προσλήψεις», αρνείται προσλήψεις πυροσβεστών, ενώ προχωρά σε χιλιάδες νέες προσλήψεις αστυνομικών, ακόμα και για τα δημόσια πανεπιστήμια, και μονιμοποιεί 4.400 παπάδες.

Η κυβέρνηση συνεχίζει και βαθαίνει την πολιτική των προκατόχων της και της Ε.Ε εμπορευματοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος. Ανοίγει το δρόμο στους κάθε λογής "επενδυτές" για νέα πεδία κερδοφορίας, αφού παραδίδει τις δασικές εκτάσεις και τα βουνά για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, τσιμεντοποιεί ακόμα και περιοχές NATURA, καλεί στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης - Κρυονερίου τους επενδυτές για αξιοποίηση των πρώην βασιλικών κτημάτων στο Τατόι. Την ίδια στιγμή που ιδιωτικοποιούν την ενέργεια και αυξάνουν την χρήση ορυκτών καυσίμων και φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός black out καθώς και νέα αύξηση των τιμολογίων.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, το σύνολο του αστικού πολιτικού συστήματος και τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ κρύβονται υποκριτικά πίσω από την κλιματική αλλαγή για να αποφύγουν τις πολιτικές ευθύνες για το έγκλημα.. Κρύβουν πως το κύμα καύσωνα είναι το αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, εξαιτίας των καταστροφικών προτεραιοτήτων του καπιταλισμού. Του συστήματος, δηλαδή, που υπηρετεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και όλες οι κυβερνήσεις και γι' αυτό είναι συνυπεύθυνη και όχι θύμα .

Η ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών, των εθελοντών δασοπυροσβεστών και των κατοίκων των περιοχών να σώσουν τα δάση και το βιος τους από τις φονικές πυρκαγιές απέναντι στην παντελή αδιαφορία της κυβέρνησης και του επιτελικού κράτους αποδεικνύει για άλλη μια φορά ΄όπως έγινε σε όλη την περίοδο της πανδημίας, πως "μόνο ο λαός θα σώσει το λαό".

Απέναντι στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη που δεν δίνει δεκάρα για τις ζωές και την υγεία του λαού και της νεολαίας, στην πολιτική της "ατομικής ευθύνης" και στη γραμμή του θα "λογαριαστούμε μετά" απαντάμε πως θα λογαριαστούμε τώρα. Η μόνη λύση είναι οι αγώνες μας για να καταργηθούν οι περιβαλλοντοκτόνοι νόμοι, για μαζικές μόνιμες προσλήψεις η γενναία χρηματοδότηση σε δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση, σε υγεία, παιδεία, δήμους, πρόνοια, ασφάλιση και σε κάθε υπηρεσία που είναι κρίσιμη για τις ανάγκες της κοινωνίας. Και να κλιμακώσουμε αυτούς τους αγώνες για να τελειώνουμε με την εγκληματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το καταστροφικό σύστημα που υπηρετεί.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να δώσουμε την πρώτη μαχητική απάντηση τη Δευτέρα 9/8, 8.00 μ.μ στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουμε την απόφαση μας να ανατρέψουμε αυτές τις εγκληματικές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που τις υλοποιούν. Καλούμε το λαό να οργανώσει αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τις συλλογικότητες για το περιβάλλον και όλους όσους συμμετέχουν σε κινήσεις πόλης αλλά και τα σωματεία σε όλη τη χώρα να πάρουν πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.

Πλήρης και άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων, των καταστροφών σε αγροτική και ζωϊκή παραγωγή. Άμεση ενίσχυση από το κράτος για όσο διαρκούν οι συνέπειες των καταστροφών.

·Άμεσα μέτρα αναδιοργάνωσης της πυροπροστασίας. Η πυροπροστασία είναι κοινωνικό αγαθό, ούτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση. Ανασυγκρότηση της δασικής υπηρεσίας και πέρασμα της δασοπυρόσβεσης στο υπουργείο αγροτικης ανάπτυξης και όχι στο "προστασίας του πολίτη". Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην πυροσβεστική υπηρεσία και στις δασικές υπηρεσίες. Ανανέωση του εξοπλισμού της πυροσβεστικής, ειδικά σε οχήματα. Αποστρατικοποίηση της Πυροσβεστικής.

Δαπάνες για την πυροπροστασία και τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για τα αιματηρά πλεονάσματα και τους εξοπλισμούς - διαγραφή του χρέους. Να σταματήσει το τσεκούρωμα στις δαπάνες για την πυροπροστασία στο όνομα των μνημονιακών συμφωνιών, της δημοσιονομικής "πειθαρχίας" και των διάφορων μέτρων της ΕΕ

·Ολοκληρωμένη διαχείριση και συνολική προστασία των δασών, με αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για έργα πυροπροστασίας. Ενιαίος Φορέας Δασοπυρόσβεσης-Δασοπροστασίας με έμφαση στην πρόληψη.

·Να παρθούν μέτρα για να μην αλλάξει η χρήση γης στις καμένες δασικές περιοχές. Να προστατευθούν από τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα. Πρόγραμμα ριζικής αναδάσωσης από το δημόσιο με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5968


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 9/8 στις 8μμ στο Σύνταγμα. Να διώξουμε την κυβέρνηση των ενόχων για τις καταστροφικές πυρκαγιές.Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους
Καλεί η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, περιφερειακές και δημοτικές κινήσεις της Αττικής

πηγή : https://www.facebook.com/antarsiageitoniesath…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Κοινή ανακοίνωση-κάλεσμα συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, Δευτέρα 9 Αυγούστου, στις 20.00

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, συνέχεια των πολιτικών όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν έχει όρια. Ηλεία 2007, Μάτι 2018 και τώρα όλη η χώρα βρέθηκαν και βρίσκονται στο έλεος της ανυπαρξίας κρατικής μέριμνας, πρόληψης και επιχειρησιακής ετοιμότητας για να αντιμετωπίσουν τα αποτελέσματα της διαχρονικής υποβάθμισης και διάλυσης των κρατικών δημόσιων υπηρεσιών προστασίας του λαού. Οι συνέπειες της καταστροφής που επιτελείται αυτές τις μέρες είναι ανυπολόγιστες. Χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν το βιός τους, οι αγώνες τους μιας ζωής, να καταστρέφονται, βορά στην πολιτική του κέρδους και του ατομικισμού. Η καταστροφή δυστυχώς θα συνεχιστεί καθώς το περιβάλλον εκδικείται. Επίκεινται πλημμύρες και βάθεμα της περιβαλλοντικής καταστροφής και η κυβέρνηση αυτοθαυμάζεται γιατί προς το παρόν δεν έχουμε νεκρούς, όπως είχαμε με προηγούμενες κυβερνήσεις. Διώχνει τον κόσμο από τα χωριά του και αφήνει τις περιουσίες τους να καίγονται.

Αυτή η πολιτική είναι συνέχεια αυτής που ακολουθείται στο μέτωπο της πανδημίας. Εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλοπρόσαλλές αντιφατικές πολιτικές με μοναδικό γνώμονα την υποβάθμιση του, την «ατομική ευθύνη» δηλαδή την ενοχοποίηση του καθενός ξεχωριστά και την επέκταση της καταστολής. Αποτέλεσμα χιλιάδες νεκροί και η υγειονομική κρίση να συνεχίζεται.

Πρέπει να μπει ένα τέρμα σε αυτή την εγκληματική πολιτική και να αποδοθούν ευθύνες. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί κάτω από την πίεση της λαϊκής οργής και του συντονισμένου λαϊκού αγώνα.

Οι παρακάτω πολιτικές οργανώσεις που υπογράφουμε το κάλεσμα, καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα τη Δευτέρα στις 20.00 μμ για να διαδηλώσουμε την απόφαση μας να ανατρέψουμε αυτές τις εγκληματικές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που τις υλοποιούν. Ο αγώνας όλων μας είναι αναγκαίος, είναι αγώνας για τη ζωή. Καλούμε το λαό να οργανώσει αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τις συλλογικότητες για το περιβάλλον και όλους όσους συμμετέχουν σε κινήσεις πόλης αλλά και τα σωματεία σε όλη τη χώρα να πάρουν πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο λαός σώζει το λαό.

8/8/2021

Αναμέτρηση

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΕΕΚ

ΕΚΚΕ

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Ξεκίνημα

Πολιτική Οργάνωση Κόκκινο Νήμα

ΣΕΚ

Συνάντηση

πηγή : https://synantisi.org/den-paei-allo/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Κάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στην κυβερνητική διαχείριση των πυρκαγιών

Η καταστροφική-δολοφονική διαχείριση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σαν συνέχεια της διαχείρισης του συνόλου των αστικών κυβερνήσεων που έχουν περάσει από τον τόπο μας και υπηρετούν την εξαρτημένη άρχουσα τάξη έστρωσαν το έδαφος για αυτό το κρατικό έγκλημα.

Μέσα στο ανθρωποφάγο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα, τα πάντα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους, ο εργαζόμενος λαός και η φύση του τσακίζονται ολοκληρωτικά.

Γι' αυτό η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία εκτοπίζονται μέσα στον ίδιο τον τόπο τους, λαϊκές περιουσίες καταστρέφονται, η ανθρώπινη ζωή κινδυνεύει, οι πνεύμονες πρασίνου καταστρέφονται από την πύρινη λαίλαπα.

Το κράτος χωροφύλακας με τον γιγαντωμένο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων έχει συγκροτηθεί για να αντιμετωπίσει τον εχθρό- λαό και όχι την πύρινη λαίλαπα.

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης λοιπόν, βρέθηκαν σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση από την αναγκαία ενίσχυση σε μέτρα προστασίας και πρόληψης, προσλήψεων στην πυροσβεστική, δημιουργίας ενός μηχανισμού δασοπροστασίας και πρόληψης που μπορεί να αποτρέψει τις καταστροφικές συνέπειες τις οποίες βιώνει ο εργαζόμενος λαός.

Το αναπόφευκτο της καταστροφής είναι δεδομένο όταν η κυβέρνηση υπηρετεί την πλουτοκρατία, σε αυτό τουλάχιστον στάθηκε ''ειλικρινής'' το κάθαρμα ο Μητσοτάκης.

Το μιντιακό γαϊτανάκι που έχει στηθεί ανάμεσα στη κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση-ΣΥΡΙΖΑ- μας προκαλεί οργή,είναι κοροϊδία και πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό να τίθενται συγκριτικά τα εγκλήματα απέναντι στην ζωή του λαού που έχουν πραγματώσει οι αστικές κυβερνήσεις του τόπου μας.

Εμείς στεκόμαστε με την πλευρά του λαού που παρά τις αντίξοες, πρωτόγνωρες και δύσβατες συνθήκες στάθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Που έκανε πράξη το σύνθημα « ο λαός σώζει τον λαό».

Με την συγκινητική ταξική- λαϊκή αλληλεγγύη των απλών καθημερινών λαϊκών ανθρώπων και των δυνάμεων του κινήματος. Με τις γειτονιές που ξεσηκώθηκαν,οργανώθηκαν απέναντι σε κάθε απόπειρα καταστροφής πρασίνου. Με τον εργαζόμενο κόσμο, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που βρίσκονται στις γραμμές των μετώπων που καίει η πύρινη λαίλαπα.

Γιατί ο εργαζόμενος λαός μας έχει παράδοση στην αντίσταση, την αλληλεγγύη και την ενότητα τις στιγμές αυτές που ο ταξικός πόλεμος γιγαντώνεται.

Αποτελεί αναγκαιότητα να συγκροτηθεί κίνημα αντίστασης απέναντι στην εγκληματική-δολοφονική-εμπρηστική πολιτική της κυβέρνησης και διεκδίκησης πραγματικών μέτρων στήριξης των πληγέντων που θα καλύψουν συνολικά τις απώλειες των λαϊκών περιουσιών, μέτρα ενίσχυσης των υποδομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης,ενίσχυσης των υποδομών και την μηχανισμών αντιμετώπισης ανάλογης κατάστασης.

Σαν πρώτο σταθμό σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία σε συγκέντρωση απέναντι στη κυβερνητική διαχείριση των πυρκαγιών την Δευτέρα 09/08 στις 20:00 στο Σύνταγμα.

Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΜΑΖΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικός Χώρος ''Ηλέκτρα Αποστόλου''

πηγή : https://www.facebook.com/permalink.php?story_…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πυρκαγιές: Η επικίνδυνη κυβέρνηση πρέπει να φύγει με αγώνες - Δευτέρα 9/8, 7:30, όλοι στην κινητοποίηση στο Σύνταγμα

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για τις πυρκαγιές

Εγκληματικές για ακόμα μια φορά οι κυβερνητικές ευθύνες

Είναι επικίνδυνοι - ΩΣ ΕΔΩ! Να τους διώξουμε με τους αγώνες μας

Οι πυρκαγιές που σαρώνουν όλη τη χώρα, έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση αφόρητη και αβίωτη. Η περιβαλλοντική καταστροφή είναι τεράστια, πάνω στις ήδη βαρύτατες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Ιδιαίτερα αυτή τη φορά στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που ζουν κάτω από συνθήκες έτσι κι αλλιώς πολύ επιβαρυμένες, θα αντιμετωπίσουν μια τρομακτική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι συντριπτικές. Το «επιτελικό κράτος» αποδείχτηκε ξανά ένα μπάχαλο. Λόγω όχι μόνο έλλειψης μέσων και προσωπικού, αλλά και απουσίας οποιουδήποτε σοβαρού σχεδίου, μάλιστα στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από τις συσσωρευμένες επιπτώσεις των προηγούμενων αλλαγών και καταστροφών στο περιβάλλον.

Το διάγγελμα Μητσοτάκη ήταν μια ακόμα πρόκληση για τον λαό που υποφέρει. Κρύφτηκε πίσω από τη θεωρία των «πρωτοφανών φαινομένων» (για 3η φορά μετά την πανδημία και τη «Μήδεια»), ενώ δήθεν αυτός και η κυβέρνησή του όλα τα είχαν κάνει έγκαιρα και σωστά. Η γραμμή της κυβέρνησης ήταν να εγκαταλείψει, πρακτικά, το έργο κατάσβεσης και ελέγχου των πυρκαγιών, υποκαθιστώντας το με γενικευμένες εκκενώσεις. Μοναδικό κριτήριό τους να περιοριστεί ο αριθμός των ανθρώπινων θυμάτων, αφήνοντας την καταστροφή να μαίνεται ανεξέλεγκτη. Προφανώς οι «ά(χ)ριστοι» της ΝΔ, αυτοί που τάχα δεν λογαριάζουν το πολιτικό κόστος, έχουν ήδη στήσει μια μακάβρια ζυγαριά για πολιτικάντικες σύγκρισης με την τραγωδία στο Μάτι.

Αυτή η παράλυση, ανικανότητα και απουσία της κυβέρνησης και του «επιτελικού κράτους» δεν είναι τυχαία ή συγκυριακή. Οφείλεται στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της, που οδηγεί και στην απόλυτη εξαχρείωση αυτών των κυρίαρχων ελίτ. Στην αρπαγή κάθε πλούτου, αφήνοντας τις κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές γυμνές (ενώ θεριεύουν οι εξοπλισμοί και η ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής). Στο ελεεινό, αντιδραστικό δόγμα της «ατομικής ευθύνης», που σφραγίζει την αδιαφορία και ανικανότητά τους για κάθε σχεδιασμό, ακόμα κι όταν χρειάζεται να προστατευτεί στοιχειωδώς η ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον. Στην ιερή προσήλωσή τους (όπως όλων των αστικών ελίτ παγκόσμια) στους νόμους της «αγοράς» και του καπιταλιστικού κέρδους: που ακόμα και τώρα, με την περιβαλλοντική καταστροφή να ξεσπάει απ' άκρη σ' άκρη του πλανήτη, απαγορεύει κάθε πραγματική λύση βασισμένη σ' έναν δημοκρατικό-κοινωνικό σχεδιασμό με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Βγάζει μάτι η αγωνιώδης προσπάθεια από τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ να μείνει όσο το δυνατόν στο απυρόβλητο η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Όμως αυτό θα είναι όλο και πιο δύσκολο. Δύο χρόνια με αυτή την κυβέρνηση, εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα και νεολαία μετράμε σωρεία αντεργατικών, αντιλαϊκών και αντιδημοκρατικών επιθέσεων, που μας ρίχνουν σ' ένα ζοφερό καθεστώς φτώχειας, εξαθλίωσης, υποδούλωσης, αστυνομοκρατίας. Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, πέρα από τον αυξανόμενο αριθμό νεκρών συνανθρώπων μας, απειλεί με νέες εξάρσεις και λόκνταουν. Την επομένη κιόλας των πυρκαγιών, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να προχωρήσει σε ένα νέο κύμα αστυνομοκρατίας για να επιβάλλει ακόμα χειρότερες επιθέσεις: Εφαρμογή του εργατοκτόνου νόμου Χατζηδάκη (αλλά και προετοιμασία ενός ακόμα, πρόσθετου αντεργατικού νόμου). Ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Κλείσιμο νοσοκομείων. Μέτρα - γκιλοτίνα ενάντια στη δημόσια δωρεάν παιδεία και τη νεολαία. Αυξήσεις-φωτιά στα τιμoλόγια του ρεύματος, στο βωμό της «απελευθερωμένης» αγοράς ενέργειας. Πλειστηριασμοί και αρπαγή των λαϊκών σπιτιών. Νέα μέτρα ασυδοσίας της «επιχειρηματικότητας» σε βάρος του περιβάλλοντος.

Πρέπει να πούμε: Ως εδώ! Μόνο οι αγώνες μας μπορούν να σταματήσουν τον κατήφορο. Είναι επείγον να ενωθούμε και να οργανωθούμε παντού, για να διώξουμε αυτή την επικίνδυνη και καταστροφική κυβέρνηση. Άμεσα πρέπει να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις: καταγγέλοντας και καταδικάζοντας την κυβέρνηση, απαιτώντας πραγματικές λύσεις για την επούλωση των πληγών από τις πυρκαγιές. Αλλά και άμεσα μέτρα, ριζική αλλαγή πορείας για την αναχαίτιση και αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής κρίσης. Να προετοιμάσουμε μια μεγάλη εργατική και νεολαιίστικη διαδήλωση αντεπίθεσης στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο, που θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα τις μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξουσία.

Aθήνα, 7.8.2021

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/14202


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Εμπρός να ξεφορτωθούμε τη κυβέρνηση της καταστροφής Δευτέρα 9 Αυγούστου στις 8 μμ στο Σύνταγμα

Τα δολοφονικά χέρια της κυβέρνησης της ΝΔ έχουν αφήσει τις πυρκαγιές να καταστρέφουν χωριά κωμοπόλεις χωράφια και δάση ασταμάτητα μέρες τώρα. Οι φωτιές που εξαπλώνονται σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας δεν είναι «ατύχημα», δεν είναι «φυσικό φαινόμενο» και δεν οφείλονται στις καιρικές συνθήκες. Είναι συνειδητή επιλογή όπου μία ολόκληρη κοινωνία είναι προς εκποίηση στο μεγάλο κεφάλαιο και τις ληστρικές του διαθέσεις.

Η εγκληματική κυβέρνηση του Μητσοτάκη όσες ψεύτικες δικαιολογίες και αν ετοιμάζει, από την κλιματική κρίση ως τους εμπρηστές, πολύ προσεκτικά εκτελεί την νεοφιλελεύθερη επέλαση ενάντια σε κάθε φυσικό πόρο και στη ζωή. Ετοιμάζουν το ρήμαγμα των δασών με τους δασοκτόνους νόμους του Χατζηδάκη το αλόγιστο κτίσιμο σε δάση και το στήσιμο των ανεμογεννητριών σε αναδασωτέες εκτάσεις όπως στην Β. Εύβοια και την επέλαση των ιδιωτών της Μενδώνη στην περιοχή Βαρυμπόμπης Κρυονερίου για τη εμπορική εκμετάλλευση όλης της περιοχής. Τα αρπακτικά της αγοράς έχουν ξαμοληθεί από το Ελληνικό ως την κάθε βουνοκορφή και τον κάθε αιγιαλό να κτίσουν και να εκμεταλλευθούν καταστρέφοντας δάση, χωριά τους ανθρώπους και τη ζωή. Πρέπει να καταστρέψουν για να κτίσουν, να ερημώσουν από ανθρώπους και ζώα πριν να ρίξουν τα μπετά και τα σίδερα.
Την ίδια ώρα έχουν αφήσει την πυροσβεστική και τα δασαρχεία με ελλιπή χρηματοδότηση και μειωμένο προσωπικό όταν οι αστυνομία γεμίζει με εξοπλισμό και μπάτσους, νέα πολεμικά αεροπλάνα καταβροχθίζουν τον προϋπολογισμό και τα ΜΜΕ κατάλληλα ταϊσμένα φροντίζουν να εξυμνούν τον Μητσοτάκη και την παρέα του ή να εξυβρίζουν τον από άνθρωπο που υποφέρει και με το δίκιο του αναζητά τους ενόχους. Και φυσικά δεν μπορεί να λείπει η μαγική λύση για όλα, η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη, που μέσα στην καταστροφή διώχνει τους κατοίκους που προσπαθούν να προστατέψουν τα χωριά από την καταστροφική μανία της κυβέρνησης.
Μόνον με την κλιμάκωση των αγώνων σε κάθε μέρος σε κάθε τόπο ενάντια στις πολιτικές του κέρδους μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Δεν φτάνουν οι καταγγελίες χρειάζονται ριζικά μέτρα.

Εμπρός να ξεφορτωθούμε τη κυβέρνηση της καταστροφής
Δευτέρα 9 Αυγούστου στις 8 μμ στο Σύνταγμα

ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού)

πηγή : https://ormantifa.org/empros-na-xefortothoyme…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Σύνταγμα•Δευτέρα 9 Αυγούστου, 20:00 | Συγκέντρωση ενάντια στην καταστροφή & τη λεηλασία της φύσης

αναδημοσίευση από τη σελίδα της αναρχικής συλλογικότητας Κύκλος της Φωτιάς

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ, ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

"Η οικολογική δράση ή θα είναι επαναστατική δράση ή δεν θα είναι τίποτα. Η οικολογία ή θα αποκαλύπτει τις ταξικές κοινωνικές αιτίες και τις απάνθρωπες σχέσεις που δημιούργησαν ένα ολοκληρωτικά δηλητηριασμένο πλανήτη ή θα είναι ένα καλλυντικό του καπιταλισμού. Μια θλιβερή επιστροφή στην παραδοσιακή πολιτική, στην ψηφοθηρία, στον ιδεολογικό σκοταδισμό."
Μ. Μπούκτσιν

Οι μεγάλες πυρκαγιές που συνεχίζουν να κατακαίουν τη Βόρεια Εύβοια, την Πάρνηθα και την ΒΑ Αττική, την Ανατολική Μάνη, την Ηλεία, τη Μεσσηνία, τη Φωκίδα κι άλλες περιοχές, καθώς επίσης η εγκληματική κρατική διαχείριση των πυρκαγιών που έχουν οδηγήσει στην καταστροφή απέραντων δασών, την απελπισία και τον ξεριζωμό των πυρόπληκτων πληθυσμών, καταδεικνύουν με αποκαλυπτικό τρόπο ποια είναι η τύχη των βουνών, των δασών, της φύσης και της κοινωνίας γενικότερα, στον χρεωκοπημένο κόσμο του κράτους και του καπιταλισμού και τι προοιωνίζεται για αυτήν στο μέλλον: λεηλασία και καταστροφή!

Το κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα μέσα στη βαθιά κρίση και σήψη του (κρίση οικονομική, κοινωνική, υγειονομική, περιβαλλοντική, και εντέλει αξιακή και κρίση νοήματος της ζωής) επιτίθεται με ολοένα και μεγαλύτερη σφοδρότητα στη φύση και την κοινωνία, λεηλατώντας τόσο τους φυσικούς πόρους όσο και τον κοινωνικά παραγόμενο πλούτο από τη χειρωνακτική και διανοητική εργασία. Οι καπιταλιστικοί σχεδιασμοί για ενεργειακούς αγωγούς, εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών «πάρκων» και εξορύξεις, η δημιουργία φαραωνικών φραγμάτων, η υφαρπαγή των νερών για τα επιχειρηματικά και βιομηχανικά συμφέροντα, η εμπορευματοποίηση των στοιχειωδών ανθρώπινων αναγκών, η αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων εν μέσω πανδημίας, το μόνο που υπόσχονται είναι καταστολή κι ανελευθερία, αρρώστιες, ανέχεια και εξαθλίωση, περιβαλλοντικές κι ανθρωπιστικές καταστροφές, ρήμαγμα τοπικών κοινωνιών, αποκλεισμούς κι εκτοπισμούς των φτωχών.

Απέναντι σε αυτήν τη συνθήκη της γενικευμένης επίθεσης, λεηλασίας και καταστροφής, απαιτείται μια πλατιά κοινωνική αφύπνιση και μια συνολική κοινωνική κριτική του αδιέξοδου και χρεωκοπημένου συστήματος, το ξεπέρασμα της ανάθεσης, της διαμεσολάβησης και της αδράνειας, το δυνάμωμα των κοινωνικών-ταξικών αγώνων, η συγκρότηση αυτοοργανωμένων, αντιθεσμικών μετώπων αντίστασης -με αμοιβαιότητα, αλληλεγγύη και συνέπεια στις κοινές συμφωνίες - και η δημιουργία κάθε δυνατού αναχώματος σε κάθε σημείο που εκδηλώνεται η κρατική και καπιταλιστική επιθετικότητα. Απέναντι στο δυστοπικό μέλλον που μας επιφυλάσσουν οι ελίτ της εξουσίας και του πλούτου, υπάρχει η επιλογή της συλλογικής αντίστασης και του αγώνα. Να τους θυμίσουμε τι μπορεί να συμβεί όταν η κοινωνία των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων ανθρώπων παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και αντιστέκεται μαζικά και μαχητικά στους σχεδιασμούς τους. Οι κοινωνικές - ταξικές αντιστάσεις είναι ζωντανές, μπορούν να νικήσουν και θα νικήσουν!

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
9 Αυγούστου 2021 • 20:00 | Σύνταγμα

Κύκλος της Φωτιάς, Όμικρον 72 • Μέλη της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : https://landandfreedom.gr/el/agones/467-synta…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Μητσοτάκη Νέρωνα - Μητσοτάκη Κάθαρμα

Όλοι-ες στη συγκέντρωση Δευτέρα 9/8, 8μμ στο Σύνταγμα

Avantgarde

Ο Μητσοτάκης τα κατάφερε! Άφησε τη μισή Ελλάδα να καεί με άπνοια. Δεν ήταν εύκολο, έπρεπε να προσπαθήσει για να το πετύχει.

Μα είναι τόσο ανίκανοι; Φυσικά και είναι εντελώς ανίκανοι. Το επιτελικό κράτος αποδεικνύεται μια δράκα άχρηστων σε κάθε καίριο πόστο με μοναδικό τους πραγματικό προσόν το πόσο δουλικοί είναι στην αυλή του Μητσοτάκη. Πως το είπε εκείνος ο «επιτελικός» αρχιμπάτσος στην Πελοπόνησσο; «Έχεις πολιτικό μέσο να σου στείλουμε πυροσβεστικό;»

Οι δικαιολογίες ήταν έτοιμες ήδη πριν από την καταστροφή και φρόντισαν να πληρώσουν τα πετσοκάναλα για να τις λένε: Η κλιματική αλλαγή και ο «ακραίος καύσωνας» λέγανε. Βεβαίως, υπήρχε καύσωνας τις προηγούμενες μέρες (όπως συμβαίνει λίγο πολύ κάθε καλοκαίρι), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε καλοκαίρι πρέπει να καίγονται πέντε νομοί της χώρας σε μια βδομάδα. Οι φωτιές ήταν τόσο πολλές, λέγανε. Μπούρδες, δεν ήταν περισσότερες από όσες μπαίνουν κάθε χρόνο δεκαετίες τώρα. Μέχρι και για «ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα» λέγανε με γενικευμένη άπνοια και μηδέν μποφόρ. Αυτή ήταν η αντιμετώπιση των πυρκαγιών την πρώτη μέρα. Και μετά με ήσυχη συνείδηση αλληλοσυνεχάρηκαν για την επιτυχημένη κατάσβεση και έφυγαν αφήνοντας στα κανάλια να μαζέψουν τα υπόλοιπα. Άλλωστε ο Μητσοτάκης το είχε πει παλαιότερα από την Κέρκυρα: «Δάσος είναι, θα καεί κάποια στιγμή».

Αλλά τα πανηγύρια κράτησαν μόνο την πρώτη μέρα της πυρκαγιάς, γιατί την επόμενη, η πραγματικότητα διέλυσε την αλαζονεία τους. Η φωτιά δεν έσβησε ούτε με τις γελοιότητες των καναλιών, ούτε με τις δηλώσεις του Μητσοτάκη - Λουδοβίκου. Πράγματι, μια πυρκαγιά για να αντιμετωπιστεί χρειάζονται μέσα, σχέδιο και τεχνογνωσία.

Όταν έρχεται λοιπόν η ώρα που θα ξεσπάσουν κάποιες πυρκαγιές τον Αύγουστο (όπως συμβαίνει στην Μεσόγειο χιλιάδες χρόνια τώρα) τότε είναι η ώρα αποκαλύπτεται ότι ΔΕΝ έχει κάνει τίποτα από όλα αυτά. Δηλαδή ότι δεν ανανέωσε τις συμβάσεις εργασίας για 5.000 δασικούς και τους πέταξε στο δρόμο, αλλά προτίμησε να προσλάβει μπάτσους για τα πανεπιστήμια. Ότι ανανέωσε τον στόλο των αστυνομικών οχημάτων και αγόρασε νέες αύρες, αλλά προτίμησε να μην αγοράσει ούτε ένα νέο πυροσβεστικό μέσο επίγειο ή αέριο. Ότι έδωσε μόνο 1,7 εκατ. από τον προϋπολογισμό για την πυροπροστασία, αλλά προτίμησε να δώσει πριν δέκα μέρες επιπλέον 20 εκατ στα πετσοκάναλα για να τον γλύφουν. Ότι δεν δίστασε να διαλύσει παραδειγματικά την ΕΜΑΚ πριν λίγες μέρες ώστε να τους εξαναγκάσει να εμβολιαστούν, αλλά προτίμησε να αναβαθμίσει την άχρηστη (κατά ομολογία των ίδιων των πυροσβεστών) ανώτατη ηγεσία του πυροσβεστικού σώματος. Ότι απαξίωσε και σέρνει στα δικαστήρια τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες, αλλά προτίμησε να κάνει σώου στο Τατόι (!) και για να εξηγεί ο Χαρδαλιάς στο πετσοκάναλα μόλις πριν λίγες μέρες πόσο έτοιμοι είναι να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές. Όταν λοιπόν έχει καταφέρει να «κάψει» και να αχρηστέψει όλα τα μέσα που έχει στα χέρια του, τότε το μόνο που μένει, το μόνο «ρεαλιστικό σχέδιο» είναι το «τρεχάτε ποδαράκια μου».

Το σχέδιο πυρόσβεσης του Μητσοτάκη ήταν το «εγκαταλείψτε τώρα τα πάντα»! Από το «μένουμε σπίτι» πήγαμε στο «τρεχάτε όλοι». Και μάλιστα, όχι απλά σαν προτροπή, αλλά ως αναγκαστική επιβολή. Αντί να στέλνουν πυροσβέστες, έστελναν αστυνομία, ΜΑΤ και ΟΠΚΕ για να διώξει τον κόσμο από τα χωριά του. Μια μικρή εστία που οι ίδιοι οι κάτοικοι, χωρίς καν άλλη βοήθεια θα μπορούσαν να την ελέγξουν ή και να την αντιμετωπίσουν, τώρα αφηνόταν να προελαύνει ανεξέλεγκτα. Και οι μπάτσοι να εμποδίζουν όποιον εθελοντικά πήγαινε να συνδράμει στην κατάσβεση, ή όποιον ήθελε απλώς να σώσει το χωριό του, το σπίτι του, το βιος του! Σπίτια, εγκαταστάσεις, χώροι, που θα μπορούσαν να σωθούν (ή έστω να γίνει μια προσπάθεια για να σωθούν) κάηκαν επειδή ο Μητσοτάκης έστειλε τους μπάτσους και εμπόδιζαν τον κόσμο να πλησιάσει και να δώσει τη μάχη! Οι περιπτώσεις χωριών που σώθηκαν ήταν αυτές που οι ίδιοι οι κάτοικοι αρνούνταν να υποκύψουν στον Μητσοτάκηχρυσοχοΐδηχαρδαλιά και στους μπάτσους τους και έμειναν να υπερασπίσουν το χωριό με όσα μέσα διέθεταν.

Όσο αποδεικνύεται ότι η καταστολή των μπάτσων δεν σβήνει τις φωτιές, τότε οι νέρωνες επιχειρούν να ανεβάσουν την καταστολή σε ανώτερο επίπεδο. Την ίδια ώρα που η Εύβοια αφήνεται να καεί, αρχίζουν οι διαρροές πως η κυβέρνηση εξετάζει εισηγήσεις για να κηρύξει τη χώρα σε «κατάσταση πολιορκίας». Παράλληλα έβαζαν τα παπαγαλάκια τους άρχισαν να ψελλίζουν για «ύποπτους μετανάστες» που κάποιοι είδαν στα δάση, για «πιθανό σχέδιο εμπρηστών» και άλλα παρόμοια. Και ταυτόχρονα αφήνουν ομάδες φασιστών να περιδιαβαίνουν με τη συνδρομή των μπάτσων στο χώρο της φωτιάς την ίδια στιγμή που κρατούσαν μακριά τους κατοίκους και τους εθελοντές πυροσβέστες. Το μέγεθος του εγκλήματος όμως είναι τόσο μεγάλο, η οργή τόσο ασυγκράτητη και η ενοχή τους τόσο απροκάλυπτη, που κάποιοι μες την κυβέρνηση σκέφτηκαν πως με κάτι τέτοια σενάρια, κυριολεκτικά «παίζουν με τη φωτιά» και τα μαζέψανε.

Οι φωτιές συνεχίζουν να καίνε τη χώρα και ο Μητσοτάκης Λουδοβίκος με το επιτελικό του κράτος κρύβονται. Είναι το καλύτερο που έχουν να κάνουν. Να μείνουν κρυμμένοι κι αυτοί και τα λαμόγια τους και τα παπαγαλάκια τους.

πηγή : https://avantgarde2009.wordpress.com/2021/08/…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Δεν θα μείνουμε θεατές στην λεηλασία της φύσης και της ζωής - Όλοι/ες στο Σύνταγμα στις 20.00

Κάλεσμα της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε στην διαδήλωση υπαράσπισης του περιβάλλοντος και αλληλεγγύης στους πληγέντες και τις πληγείσες στο Σύνταγμα, την Δευτέρα 9/8 στις 20.00.

Δεν είναι μόνο αυτές οι έξι εφιαλτικές ημέρες που η φύση λεηλατείται, που οι ζωές των ανθρώπων και των ζώων απαξιώνονται. Στην πραγματικότητα, δεν υπήρξε ποτέ πραγματική και ουσιαστική στρατηγική διεθνώς για την προστασία και την ενίσχυση του φυσικού πλούτου, για την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων και του υπόλοιπου φυσικού περιβάλλοντος. Ο καπιταλισμός αντιμετωπίζει την φύση σαν εμπόδιο στο όραμα του για την απόλυτη κυριαρχία της κερδοφορίας έναντι κάθε έμβιου όντος. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που υπάρχει περιβαλλοντική κρίση και κλιματική αλλαγή.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απλά ακολουθεί πιστά αυτή την ατομικιστική και κοντόφθαλμη -τελικά- καπιταλιστική ιδεολογία, τοποθετώντας ως προτεραιότητα της πολιτικής της την ανάπτυξη του Κεφαλαίου, στην οποία οι κινήσεις για φυσική προστασία, όχι μόνο δεν χωρούν, αλλά κρίνονται ως επιβλαβείς, ως σπατάλες. Τα τελευταία 15 χρόνια, στην Ελλάδα έχουν συμβεί δύο πύρινες πανωλεθρίες με σχεδόν 200 νεκρούς, δεκάδες χιλιάδες καμένες εκτάσεις γης και ζώων σε όλη την επικράτεια. Τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, των πυρκαγιών ως φυσικό φαινόμενο που εντείνεται, της αντιπεριβαλλοντικής νοοτροπίας πολιτών, επίσης δεν είναι κάτι νέο, που χρειάζεται ανάλυση από το μηδέν. Όλα τα προηγούμενα είναι δεδομένα, γνωστά σε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις. Ωστόσο, οι επιλογές σχετικά με την αντιμετώπισή τους, αντλούνται από τον ίδιο πυρήνα, εκείνον του καπιταλισμού.

Το ελληνικό κράτος έχει δώσει 40 εκατομμύρια σε αστυνομία, 82 εκατομμυρια σε ΜΜΕ και δισεκατομμύρια σε Rafale και φρεγάτες. Οι δασικές υπηρεσίες έλαβαν μόλις 1,7 εκατομμύρια για αντιπυρικά έργα, τα οποία δεν είναι μόνο η αγορά αεροπλάνων, υδροφόρων οχημάτων και πυροσβεστών, δράσεις που κρίνονται ως στοιχειώδεις και δεν έγιναν ούτε αυτές. Αντίθετα, μόνο φέτος είχαμε μείωση κατά 4.000 πυροσβεστών και ο εξοπλισμός είναι τουλάχιστον 10 ετών. Η αφετηρία των αντιπυρικών έργων είναι η πρόληψη, έχοντας κιόλας ως καταγεγραμένη εμπειρία εκατόμβες θυμάτων. Πώς να γίνουν όμως βήματα πρόληψης όταν δεν υπάρχει ακόμη ούτε καν καταγραφή δασών, δεν υπάρχει δηλαδή δασικός χάρτης γιατί οι επενδυτές που έχουν επενδύσει εντός τους φέρνουν αντιρρήσεις; Πώς επίσης να γίνουν βήματα πρόληψης όταν όλοι οι περιβαλλοντοκτόνοι νόμοι, με αποκορύφωμα αυτόν του 2020, έχουν ανοίξει τον δρόμο για περεταίρω επενδύσεις εντός των δασών, επικαλούμενοι το «δημόσιο συμφέρον»;

Αν θέλουμε να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί απαιτείται να είμαστε ολοκληρωτικά απέναντι σε κάθε πολιτική, αντίληψη και κίνηση που καταστρέφει την κοινωνία στο σύνολό της, το περιβάλλον και κάθε έμβιο ον. Είναι το Κράτος και το Κεφάλαιο, και στον αντίποδα είμαστε εμείς που καταστρέφεται το βιοσύστημά μας, που καίγονται τα σπίτια μας, απαξιώνεται η ζωή μας, στοιβάζεται σε κοντέινερ και σε πλοία, επ' αόριστον, που μας δίνουν χαρτζιλίκι και μας λένε με αυτό να την ξαναχτίσουμε. Είμαστε εμείς που ζούμε στους τόπους που καταστρέφουν και ξέρουμε πως να τους ξαναχτίσουμε. Δεν είναι τυχαίο, πως η μεγαλειώδης κοινωνική αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους, στους πυροσβέστες και τους εθελοντές συνέβη αστραπιαία και ξεπέρασε κατά δεκάδες φορές την κρατική κάλυψη αναγκών και σε υλικά και σε χρήματα. Δεν είναι τυχαίο πως οι ίδιοι οι κάτοικοι συνεργάστηκαν στενά με τους λιγοστούς πυροσβέστες για να σώσουν τους τόπους τους, εκεί που ο βασιλιάς βρέθηκε γυμνός.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία συμμετέχει και καλεί στην διαδήλωση την Δευτέρα 9/8 στις 20.00 στο Σύνταγμα, για να μην μείνουμε θεατές στην λεηλασία της φύσης και της ζωής μας για άλλη μία χρονιά, για να δώσουμε την μάχη των μαχών να προστατέψουμε το περιβάλλον, να δημιουργήσουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπων και φύσης, έναν οικολογικό, κοινωνικό μετασχηματισμό σε παραγωγή, κατανάλωση και οργάνωση της συλλογικής ζωής.

Διεκδικούμε:

-Κατάργηση κάθε αντιπεριβαλλοντικού νόμου της τελευταίας 25ετίας που καταστρέφει τον φυσικό πλούτο, επιτρέπει κάθε επέμβαση οπουδήποτε και παντού στο όνομα της ανάπτυξης και του «δημοσίου συμφέροντος».

-Στρατηγικό σχέδιο και άμεσα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών. Ενιαίος φορέας και σχεδιασμός δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας, εξειδικευμένες μελέτες και προσλήψεις προσωπικού με μόνιμες συμβάσεις και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

-Άμεσες και ουσιαστικές αποζημιώσεις στους πληγέντες και τις πληγείσες των περιοχών που κατέστρεψαν οι πυρκαγιές.

-Κοινωνική οργάνωση ενάντια στην λεηλασία της φύσης από το Κεφάλαιο και το Κράτος και συμμετοχή στο παγκόσμιο κίνημα για την κλιματική αλλαγή.

-Η ζωή και η φύση θα νικήσουν!

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/den-tha-minoume-theates-s…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Όσο καταστρέφουν, απειλούν & κρύβονται, εμείς στεκόμαστε στο πλευρό της κοινωνίας.

Συνάντηση - Αναμέτρηση

Η ανακοίνωση της σημερινής συγκέντρωσης (20.00 στο Σύνταγμα) από αριστερές οργανώσεις, αυτοδιοικητικά σχήματα, συλλογικότητες γειτονιών και αλληλεγγύης, είχε ως αποτέλεσμα μία στοχευμένη διαδικτυακή επίθεση, η οποία θα μπορούσε να συνοψιστεί στο εύσχημο "οι παλαβοί αριστεροί πιστεύουν ότι οι φωτιές σβήνουν με πορείες". Η επίθεση αυτή είναι προφανέστατα οργανωμένη καθώς εκτείνεται από (ακρο)δεξιά troll, σε "καθωσπρέπει" απολογητές των κυβερνητικών πολιτικών (ΣΚΑΙ, liberal.gr κοκ). Η επίθεση αυτή φτάνει μέχρι την στοχοποίηση αγωνιστ(ρι)ών όπως οι Θ. Καμπαγιάννης, Δ. Κουτσούμπα και ο δημοσιογράφος Λ. Σταμέλος που έχουν δεχθεί φασιστικές απειλές κατά της ζωής τους, και πολιτικών χώρων όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Πέρα από την αυτονόητη στήριξή μας στους συντρόφους και συντρόφισσες, θέλουμε να προσθέσουμε, ότι δεν μας εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη: το κράτος επιστρατεύει όλο και περισσότερο παρακρατικούς μηχανισμούς για να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες του για την καταστροφή των τελευταίων ημερών. Μας δίνεται όμως μία καλή ευκαιρία να απαντήσουμε σε όσα ακούγονται, τόσο για τη δική μας δράση όσο και για την κρατική εύθυνη.

Τις τελευταίες μέρες, με τα μέσα που διαθέτουν, οι οργανώσεις της Αριστεράς και του κινήματος στάθηκαν δίπλα στους πληγέντες: με δράσεις αλληλεγγύης, με συλλογή τροφίμων, με χρήση μέσων αντιπληροφόρησης, με πλαισίωση και ανάδειξη των αυθόρμητων και συνειδητών αιτήματών του κόσμου που είδε τη καθημερινότητά του να παραδίδεται στις φλόγες. Σίγουρα δεν κάναμε όσα απαιτούνται ή όσα θα θέλαμε, αλλά κάναμε όσα μπορούσαμε - με πλήρη επίγνωση ότι απαιτείται καλύτερη συλλογική οργάνωση, συμμετοχή και αυξημένο αίσθημα κοινωνικής προσφοράς.

Στον αντίποδα, η κυβέρνηση επέλεξε να αρνηθεί τις ευθύνες της, να παλινδρομεί λέγοντας από τη μία "κάναμε ότι μπορούσαμε, αλλά δυστυχώς ευθύνεται η κλιματική αλλαγή" και από την άλλη "ο σχεδιασμός μας λειτούργει". Συνέχισε να χειραγωγεί τα μέσα ώστε να βαφτίζουν την απανεμιά, μποφόρ και την ανικανότητα/απροθυμία, επιτελικό κράτος. Δυστυχώς όμως για αυτούς, η πραγματικότητα επιμένει - οι κάτοικοι των περιοχών που κάηκαν/καίγονται το είδαν με τα μάτια τους και όλο και περισσότεροι/ες σε όλη τη χώρα καταλαβαίνουν τις ευθύνες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Φυσικά, σε όλες τις ανακοινώσεις και τα κείμενα που δημοσιεύσαμε, αναφερθήκαμε στα ζητήματα της κλιματικής κατάρρευσης και της διαχρονικής έλλειψης επαρκούς κρατικής μέριμνας και την προστασία του περιβάλλοντος. Όμως αυτά δεν είναι άλλοθι για την κυβερνητική εγκληματική πολιτική, αλλά, αντιθέτως, αυξάνουν τις ευθύνες της.

Για αυτό και όλος ο κόσμος κατανοεί αυτό που συνόψισε η πυρόπληκτη γυναίκα από το Πευκί της Εύβοιας τόσο γλαφυρά:

"Η Πολιτεία μας έχει εγκαταλείψει. Δεν υπάρχει πολιτική προστασία, δεν υπάρχει τίποτα. Εδώ συντελείται ένα έγκλημα που έχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης".

Ενόχλησε την κυβέρνηση η επίθεση στον πρωθυπουργό, για αυτό και προχωρά σε αυτό τον βρώμικο πόλεμο λάσπης. Όχι, όμως κ. Μητσοτάκη, αγαπητά trolls και twitterικοί "opinion" leaders, δεν πιστεύουμε ότι οι πυρκαγιές σβήνονται με συγκεντρώσεις. Πιστεύουμε όμως ότι είστε υπόλογοι σε μία ολόκληρη κοινωνία και ότι πολύ θα θέλατε να την γλυτώσετε φτιάχνοντας αποδιοπομπαίους τράγους. Ξεκινήσατε με την αριστερά και το κόσμο της αλληλεγγύης, συνεχίζετε με το "ερντογανικό" αφήγημα του "οργανωμένου σχεδίου πυρπόλησης της χώρας" πίσω από το οποίο θέλετε να κρύψετε τη πλήρη απουσία σας.

Η συγκέντρωση σήμερα λοιπόν γίνεται να μην μπορέσετε να κρυφτείτε, για να γίνει μία αρχή στο δρόμο ώστε να λογοδοτήσετε για το διαρκές έγκλημα που διαπράττετε ενάντια στη κοινωνία και το περιβάλλον: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ - ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ. Σήμερα θα βρεθούμε στο δρόμο για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους, για να διεκδικήσουμε μέτρα ενίσχυσης της δασοπροστασίας, να αντιπαραβάλλουμε τη συλλογική έκφραση και αλληλοβοήθεια απέναντι στα τηλεοπτικά σας διαγγέλματά και τους επαγγελματίες παρακρατικούς.

Kανένας Μόνος/Καμία Μόνη - Ο λαός θα σώσει τον λαό - Αγώνας για τη ζωή και το περιβάλλον

πηγή : https://synantisi.org/oso-katastrefoyn-apeilo…