τι; : πορεία θεματική : ΔΕΘ

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 στις 18.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Διαδήλωση ΔΕΘ

Διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ Σάββατο 11/9

Να φύγουν οι ά(χ)ριστοι πριν καταστρέψουν τα πάντα!

Με μαζικούς και μαχητικούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας να τους διώξουμε!

Προσυγκέντρωση: 18:00, Eγνατία με Αγ. Σοφίας

-

Η πλήρης ανικανότητα και επικινδυνότητα των α(χ)ρίστων της ΝΔ του Μητσοτάκη ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο το φετινό καλοκαίρι με την χώρα να έχει υποστεί μια τεράστια οικολογική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Οι πυρκαγιές σε όλη την χώρα έχουν κάνει στάχτη πάνω από 1,3 εκατ στρέμματα δασικών εκτάσεων, χιλιάδες κατοικίες και χώρους εργασίας, δεκάδες χωριά και οικισμούς. Για ακόμη μια φορά το περίφημο «επιτελικό κράτος» των Μητσοτάκη, Χαρδαλιά και Χρυσοχοϊδη αποδείχτηκε άχρηστο και επικίνδυνο. Με μοναδικό τρόπο αντιμετώπισης των πυρκαγιών την τακτική των "εκκενώσεων" και της καμμένης γης άφησαν την χώρα στο έλεος της φωτιάς και του "112"! Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σιγάσουν την γενικευμένη οργή Μητσοτάκης και Σακελλαροπούλου απεύθυναν διαγγέλματα όπου με ύφος χιλίων καρδιναλίων ζήτησαν "ομοψυχία" και "εθνική ενότητα" μπροστά στα "ακραία φυσικά φαινόμενα" και κήρυξαν για ακόμη μια φορά την θεόσταλτη νεοφιλελεύθερη σοφία της "ατομικής ευθύνης": Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Την ίδια στιγμή βιώνουμε μια σημαντική επιδείνωση της υγειονομικής κρίσης: πλέον θρηνούμε πάνω από 13.000 θύματα, ενώ τα ημερήσια κρούσματα και οι θάνατοι αυξάνονται διαρκώς, με το ΕΣΥ να βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Βασική αιτία για όλα τα παραπάνω είναι από τη μια το συνειδητό έγκλημα της κυβέρνησης της ΝΔ(και προηγούμενα των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κτλ.) να διαλύει και να ιδιωτικοποιεί το δημόσιο σύστημα υγείας, από την άλλη η ανεύθυνη και τυχοδιωκτική πολιτική της στον τομέα του τουρισμού. Φυσικά ακόμη και σε αυτόν τον τομέα, όπως και συνολικά στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση της ΝΔ σημειώνει τη μία αποτυχία μετά την άλλη.

Δέκα χρόνια σκληρής εφαρμογής των Μνημονίων από όλες τις κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) έχουν καταστρέψει ό,τι μπόρεσε να χτίσει ο ελληνικός λαός με την εργασία και τους αγώνες του για πάνω από 50 χρόνια. Η ιδιωτικοποίηση του κράτους προς όφελος αετονύχηδων επιχειρηματιών, η αποσύνθεση και καταστροφή των δημοσίων υποδομών, η απαλλοτρίωση της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας υπέρ μιας χούφτας τραπεζιτών και εφοπλιστών αποτυπώνονται με τον πιο τραγικό τρόπο σε αυτή την τεράστια καταστροφή. Η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει με μένος η Ν.Δ σημαίνει κάθε μέρα και μεγαλύτερη αρπαγή του κοινωνικού πλούτου, καταστροφή των δημοσίων υπηρεσιών και υποδομών και περιορισμό του κράτους μονάχα στην κατασταλτική του λειτουργία (υπέρογκα ποσά για εξοπλισμούς και ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής). Η κυβέρνηση έχει αρχίσει ήδη την εφαρμογή του εργατοκτόνου νόμου Χατζηδάκη ενώ έχει βάλει μπροστά την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Ταυτόχρονα σχεδιάζει μια ολομέτωπη επίθεση ενάντια στη δημόσια δωρεάν παιδεία, την υγεία, το λαϊκό εισόδημα. Νέες αυξήσεις-φωτιά σε ρεύμα, νερό, καύσιμα, είδη βασικής διατροφής κάνουν την ζωή των εργαζόμενων μαζών αβίωτη ενώ πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος για την αρπαγή των λαϊκών σπιτιών από κάθε είδους κοράκια και τράπεζες.

Το άθλιο πολιτικό προσωπικό (όποιο χρώμα και αν έχει ο μανδύας τον οποίο φοράει) βουτηγμένο μέσα στην σήψη και την διαφθορά συνεχίζει να οργανώνει και να διαχειρίζεται αυτή την τεράστια κλοπή του πλούτου και την ιστορική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Με το τερατώδες κράτος έκτακτης ανάγκης το οποίο χτίζουν, με την ολοκληρωτική επίθεση ενάντια σε όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, ετοιμάζονται να καταπνίξουν την λαϊκή οργή και να συνεχίσουν να διατηρούν αυτό το σάπιο και εκμεταλλευτικό καθεστώς. Ένα καθεστώς το οποίο συντάσσεται με τους πιο αντιδραστικούς ιμπεριαλιστές, αυτούς της Δύσης (ΗΠΑ, ΕΕ) μετατρέποντας τη χώρα σε μια απέραντη βάση του ΝΑΤΟ. Αυτό πέρα από την τρομακτική οικονομική αφαίμαξη που συνεπάγεται, καθώς δεκάδες δις ευρώ πάνε στις βάσεις του ΝΑΤΟ και σε εξοπλισμούς, ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό, καθώς τον εμπλέκει όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία πρέπει να βάλουμε ένα φρένο σε αυτή την χωρίς τέλος καταστροφική πορεία που γνωρίζει το βιοτικό μας επίπεδο, στις αμέτρητες αντεργατικές, και αντιδημοκρατικές επιθέσεις, που μας βυθίζουν συνεχώς σε ένα μόνιμο καθεστώς φτώχειας, εξαθλίωσης, αστυνομοκρατίας. Πρέπει άμεσα να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας, να βάλουμε μπροστά την ανασύνθεση και ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και να αποσπάσουμε τις οργανωμένες δομές των εργαζομένων από τα ανίκανα χέρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΜΕ) που τα έχει οδηγήσει σε απονέκρωση και παρακμή μακριά από τους αγώνες και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Η Ο.Κ.Δ.Ε. καλεί στην φετινή διαδήλωση της ΔΕΘ στις 11 Σεπτεμβρίου τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και την νεολαία να δώσουμε ένα βροντερό παρόν στο δρόμο, να κάνουμε την αρχή ενός νέου κύματος αγώνων που θα διώξουν την ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία μας οδηγεί κάθε μέρα σε οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική καταστροφή. Με τον κοινό βηματισμό στο δρόμο των αγωνιστικών δυνάμεων, να κάνουμε στην φετινή κινητοποίηση της ΔΕΘ ένα πρώτο βήμα για να αντιστραφεί η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός που βοηθούν μονάχα τους Μνημονιακούς και τους ρεφορμιστές. Η πολιτική αντιμετώπιση και το ξεπέρασμα στην πράξη της συνδικαλιστικης γραφειοκρατίας, και η πάλη για την ενότητα των εργαζομένων, δεν μπορεί να εκφυλίζεται στο κράτημα αποστάσεων από τις συγκεντρώσεις, πόσο μάλλον χωροταξικά. Η λογική των λεγόμενων "ανεξάρτητων ταξικών συγκεντρώσεων", την οποία έχουν υιοθετήσει εδώ και χρόνια κομμάτια της Άκρας Αριστεράς, όχι μόνο δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα της ενότητας του εργατικού κινήματος αλλά το χειροτερεύει αναπαράγοντας τη διασπαστική πρακτική του ΠΑΜΕ. Αφετέρου, παρά τις υπερβολές που λέγονται, αυτή η πρακτική όχι μόνο έχει χάσει τη δυνατότητα να παρουσιάζεται ως ένας "πόλος" για το εργατικό κίνημα, αλλά αντίθετα ενισχύει την σύγχυση στις γραμμές των εργαζομένων,

Η Ο.Κ.Δ.Ε. στη διαδήλωση της ΔΕΘ, όπως σε κάθε κινητοποίηση, θα παλέψει στην πράξη για μια ενιαία απάντηση των δυνάμεων του εργατικού κινήματος. Για να μπει ένα φρένο στους τεχνητούς διαχωρισμούς και στον εκφυλιστικό κατακερματισμό των κινητοποιήσεων που αποδυναμώνουν και κάνουν αδύνατη την δημιουργία ενός ενιαίου ταξικού μετώπου των εργαζομένων που θα τσακίσει την κυβέρνηση και τις ελίτ και θα επιβάλει μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, τη μόνη ικανή να λύσει τα θανάσιμα προβλήματα επιβίωσης των λαϊκών μαζών σε σύγκρουση με το χάος των "νόμων της αγοράς" και την απάνθρωπη λογική του κέρδους.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/14235


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ, ΣΑΒΒΑΤΟ 11/9

Προσυγκέντρωση: 6μμ, Εγνατία με Αγίας Σοφίας

Οι πυρκαγιές που σάρωσαν τη χώρα όλο το καλοκαίρι, ήρθαν να σφραγίσουν την αποτυχία και ανικανότητα της κυβέρνησης της ΝΔ, που σε 2 χρόνια έχει καταφέρει να σπείρει το χάος ακόμα περισσότερο κι από τους προκατόχους της. Για ακόμη μια φορά, το δήθεν πανέτοιμο επιτελικό κράτος των νεοφιλελεύθερων, για το οποίο μόλις λίγο καιρό πριν καυχιόταν, αποδείχτηκε παντελώς ανίκανο να αποτρέψει άλλη μια καταστροφή. Οι πυρκαγιές έκαψαν περισσότερα από 1,3 εκ. στρέμματα δασικής έκτασης, προκαλώντας ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή, χωριά, σπίτια, και χωράφια που για πολλούς ανθρώπους ήταν το μοναδικό μέσο διαβίωσης. Σε πολλές περιπτώσεις, η περαιτέρω εξάπλωσή τους αποφεύχθηκε μόνο χάρη στην αυτοθυσία των κατοίκων, αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν λιγοστές και το σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών ανύπαρκτο. Το μόνο που έκανε εν τέλει η κυβέρνηση ήταν μέσω του διαγγέλματος Μητσοτάκη αλλά και των αχαρακτήριστων δηλώσεων-αναρτήσεων του Χρυσοχοΐδη, να δηλώσει ότι όλα λειτούργησαν «ρολόι», ότι οι υπουργοί επιτέλεσαν άριστα το έργο τους, καθώς και να επιδοθούν σε μια μακάβρια κόντρα με το ΣΥΡΙΖΑ, κομπάζοντας χωρίς ντροπή για το ότι στις «επί των ημερών τους» πυρκαγιές δεν θρηνήσαμε (πολλά) θύματα! Η κατάσταση αυτή δυστυχώς δεν τελειώνει εδώ: Οι επιπτώσεις των πυρκαγιών σε μια περίοδο που η κλιματική αλλαγή προχωράει αλματωδώς (παρατεταμένοι καύσωνες κ.λπ.), η οικονομική καταστροφή εκατοντάδων ή χιλιάδων οικογενειών που καλούνται να επιζήσουν με πενιχρά επιδόματα, αλλά και οι πλημμύρες που θα απειλήσουν τις πληγείσες περιοχές σε ένα επόμενο κύμα κακοκαιρίας, δημιουργούν ένα ζοφερό τοπίο.

Ανίκανη να αντιμετωπίσει την πανδημία η κυβέρνηση

Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας

Με τη λήξη του τελευταίου λοκ ντάουν, και με τους νεκρούς στη χώρα μας να έχουν ξεπεράσει τους 13000, τα κρούσματα έχουν πάρει και πάλι ανοδική πορεία. Η κυβέρνηση επιχειρεί μια φυγή προς τα εμπρός, ρίχνοντας (μετά τους απείθαρχους νέους) την ευθύνη αυτήν τη φορά στους ανεμβολίαστους. Στην πραγματικότητα, κανένα δικαίωμα δεν έχουν αυτοί, που ευθύνονται εξαρχής για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, τη λεηλασία για δεκαετίες του εθνικού συστήματος υγείας, τη μηδαμινή ενίσχυσή του πριν το τελευταίο κύμα της πανδημίας, ακόμα και για τα φαινόμενα ανορθολογισμού-σκοταδισμού που προωθούνται από την ακροδεξιά, να κουνάν το δάχτυλο στους εργαζόμενους. Τα νέα μέτρα που θέτουν σε αναστολή εργασίας - απόλυση χιλιάδες υγειονομικούς, δεν στοχεύουν σε αντιμετώπιση της πανδημίας: είναι Δούρειος Ίππος για την επιβολή απολύσεων στο Δημόσιο (πεδίο όπου έχει διαπρέψει ο Μητσοτάκης παλιότερα ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης), και κυρίως για την πλήρη εργολαβοποίηση των εργασιακών σχέσεων στα νοσοκομεία. Ωστόσο, χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω από την αντιπαράθεσή μας με την κυβέρνηση, απαιτώντας την άνευ όρων απόσυρση των εκδικητικών απολύσεων ή της υποχρεωτικής αναστολής, οφείλουμε εμείς οι ίδιοι, το εργατικό κίνημα, να κάνουμε μέρος της εκστρατείας μας τη μάχη για μαζικό εμβολιασμό, που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό όπλο στη φαρέτρα εναντίον της πανδημίας. Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας: Να τον προωθήσουμε και να τον επιβάλλουμε, στα σωματεία, τις γειτονιές, τις σχολές και τα σχολεία μας. Με το όπλο της εργατικής δημοκρατίας, την πειθώ, τα μέσα συζήτησης και πάλης των εργαζομένων. Να μην τον αφήσουμε στα χέρια της κυβέρνησης και των καπιταλιστών, που δεν μπορούν να τον διασφαλίσουν.

Η κυβέρνηση νομοθετεί ασταμάτητα ενάντια στα δικαιώματά μας

Το επιτελείο της ΝΔ πασχίζει να επιβεβαιώσει τη λαϊκή ρήση ότι «στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται». Μέσα σε ενάμιση χρόνο, από την έναρξη της πανδημίας, έχει σπάσει κάθε ρεκόρ. Με το ένα χέρι μπουκώνει αφειδώς κρατικό χρήμα το κεφάλαιο (καναλάρχες, κλινικάρχες και λοιπούς «ημέτερους») και με το άλλο υπογράφει απανωτά νομοσχέδια που ισοδυναμούν με μνημόνια, χτυπώντας κάθε πτυχή των εργασιακών, κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων. Στην εκπαίδευση, με την «αξιολόγηση-αυτονομία» και τον ν. Χρυσοχοϊδη-Κεραμέως, στερώντας από δεκάδες χιλιάδες μαθητές την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, επιβάλλοντας ένα αυταρχικό καθεστώς μέσα στα πανεπιστήμια με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, ανοίγοντας τον δρόμο για νέο νόμο-πλαίσιο, για την πλήρη εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Στην εργασία, με το νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη και τις εφαρμοστικές εγκυκλίους του, που έρχεται να νομιμοποιήσει πλήρως το δόγμα «νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη», δίνοντάς τους το δικαίωμα να κάνουν -νόμιμα πια- τη ζωή των εργαζομένων λάστιχο, αναγκάζοντάς τους να δουλεύουν όσο και όποτε θέλουν αυτοί. Και όλα αυτά, μάλιστα, ενώ έχει ανακοινωθεί και νέα «μεταρρύθμιση» στα εργασιακά. Στην ασφάλιση, με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Και τα προβλήματα των εργαζομένων δεν σταματάν εκεί: Οι τιμές στα βασικά είδη διατροφής έχουν πάρει την ανιούσα, αναμένονται κι άλλες αυξήσεις, μαζί με τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, φτάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις και το 50%. Πρόκειται για μια ακόμα -έμμεση αλλά δυσβάσταχτη- μείωση του μισθού, που θα κάνει ακόμα πιο αφόρητη τη ζωή των εργαζομένων και των φτωχών.

Η κυβέρνηση εξαπολύοντας αυτήν την κολοσσιαία επίθεση, οχυρώνεται όλο και περισσότερο πίσω από ένα βάναυσο κράτος έκτακτης ανάγκης: οι χουντικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας, που (προς το παρόν) έσπασαν μόνο κάτω από την άνοδο του κινήματος τον προηγούμενο χειμώνα, οι χιλιάδες προσλήψεις στους κατασταλτικούς μηχανισμούς ( λίγες μόνο βδομάδες μετά τη γύμνια του κράτους στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, θα δούμε και πάλι ορδές ΜΑΤ να φυλάν τον Μητσοτάκη στην ΔΕΘ), ένας όλο και πιο αντιδραστικός λόγος στη δημόσια ζωή, αυτά είναι τα μόνα όπλα της κυβέρνησης, όπλα που είναι πολύ επικίνδυνα, αλλά φανερώνουν και τη γύμνια της αφού χάνει καθημερινά τη δυνατότητά της να πείθει.

Ως εδώ: Με ενότητα - οργάνωση - αγώνα,

μπορούμε να τους ανατρέψουμε

Κάθε μέρα που παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία οι κίνδυνοι θα μεγαλώνουν, το βιοτικό επίπεδο θα καταβαραθρώνεται.

H φθορά της έχει αρχίσει να μεγαλώνει, όσα άθλια κόλπα κι αν επιχειρήσουν να επιστρατεύσουν (όπως ο ανασχηματισμός). Μπορούμε και πρέπει να τους διώξουμε. Όχι εναποθέτοντας τις ελπίδες μας σε αυταπάτες τύπου ΣΥΡΙΖΑ, που δημιούργησαν ανυπολόγιστη ζημιά στο εργατικό κίνημα και άνοιξαν το δρόμο για τη σημερινή κατάσταση. Αλλά ακολουθώντας το δρόμο του αγώνα, συνεχίζοντας από εκεί που σταματήσαμε, από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του χειμώνα ενάντια στην καταστολή. Ενωτικά και αποφασιστικά, με αυτοοργάνωση στους χώρους δουλειάς και σπουδών, στις γειτονιές μας, να βάλουμε ένα τέρμα στην επίθεση, να κερδίσουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας.

Εύκολες και γρήγορες λύσεις δυστυχώς δεν υπάρχουν: Δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τη συμμορία του Μητσοτάκη, αλλά και τους μεγάλους κινδύνους που προκύπτουν από τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, και στους οποίους ελληνική αστική τάξη και σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της έχει πάρει θέση στο πλάι των πιο επικίνδυνων, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Αλλά και -κυρίως- την κρίση και την παρακμή του καπιταλιστικού συστήματος, την κατάρρευση του ελληνικού καπιταλισμού που προκειμένου να συνεχίσει να παρασιτεί σε βάρος της εργασίας μας απειλεί να ισοπεδώσει τις κατακτήσεις αιώνων. Γι' αυτό η πάλη μας δεν αρκεί να στοχεύει μόνο στην ανακοπή της επίθεσης, αλλά να φτάσει στη ρίζα του προβλήματος: την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και την εγκαθίδρυση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας, της μόνης ρεαλιστικής λύσης για να απαλλαγεί η ανθρωπότητα από τους κινδύνους της ανεργίας, της φτώχειας, του πολέμου και της καταστροφής του περιβάλλοντος.

-

Κάτω η κυβέρνηση της ΝΔ - Κάτω όλοι οι αντεργατικοί νόμοι (Χατζηδάκη, Κεραμέως κ.λπ.) που ψηφίστηκαν μετά την έναρξη της πανδημίας

Δημόσια δωρεάν υγεία-παιδεία για όλους. Μαζικές προσλήψεις ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού και εκπαιδευτικών. Καμιά απόλυση - αναστολή εργασίας.

Άμεση ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών. Μέτρα ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή, για την προστασία της ζωής μας, όχι του κέρδους.

Άμεση διατίμηση, Εργατικό έλεγχος και Μείωση τιμών στα είδη λαϊκής κατανάλωσης (ρεύμα, νερό, αέριο, τρόφιμα κ.λπ.).

Διαγραφή του χρέους - Έξω από Ευρώ - ΕΕ - ΝΑΤΟ. Εμπρός για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Σεπτεμβρίου 15h


1 2 3 4 5

ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ | ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ! | ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ | ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ, ΣΑΒΒΑΤΟ 11/9, Εγνατία με Αγ. Σοφίας στις 18:00

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδειχτεί επικίνδυνη αλλά και ανίκανη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το οτιδήποτε, από την πανδημία μέχρι την οποιαδήποτε έκφανση της κλιματικής αλλαγής, με την έξαρση της οποίας βρισκόμαστε αντιμέτωποι ως ανθρωπότητα. Το περίφημο «επιτελικό κράτος» τους δεν ξέρει και πολλά περισσότερα από το να πιάνεται «εξ' απήνης» από «πρωτοφανή φαινόμενα» και να δικαιολογεί τις αποτυχίες του, την στιγμή που αυτά έχουν κοστίσει τις ζωές, τις περιουσίες και το επίπεδο διαβίωσης χιλιάδων εργαζομένων (πανδημία, πυρκαγιές, Χαλκιδική 2019, Μήδεια κλπ.). Ιδιαίτερα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο καραντίνας, έχει σπάσει κάθε ρεκόρ νεοφιλελεύθερης φρενίτιδας. Με «σύμμαχό» της την πανδημία, εφαρμόζει ή προσπαθεί να εφαρμόσει εν' τάχει, μια ολόκληρη ατζέντα νεοφιλελεύθερων επιθέσεων κατά των βασικότερων και θεμελιωδών κατακτήσεων - δικαιωμάτων μας στην Εργασία, στην Ασφάλιση, στην Εκπαίδευση και στην Υγεία.

Στα εργασιακά, με τον νόμο Χατζηδάκη, παραχώρησε πλέον με την βούλα στους εργοδότες τις ζωές των εργαζομένων, οι οποίοι θα αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε όσο και όποτε το θέλουν (αύξηση ωρών εργασίας, υπερωρίες, Κυριακάτικη αργία κλπ.), πλήρως ευάλωτοι στις απολύσεις και χωρίς να μπορούμε να προβάλουμε καμία αντίσταση (ουσιαστική κατάργηση της απεργίας). Στο ασφαλιστικό, με την μετατροπή των εισφορών μας σε ταμείο επενδύσεων - τζόγου, οδεύουν προς την καθολική ιδιωτικοποίηση του θεσμού της κοινωνικής ασφάλισης, στα πλαίσια του γνωστού βάρβαρου Αμερικανικού συστήματος. Στην εκπαίδευση, με την ατομική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού, την αυτονομία της σχολικής μονάδας και συνολικότερα τον ν. Χρυσοχοϊδη-Κεραμέως, στερούν από δεκάδες χιλιάδες μαθητές την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, επιβάλλουν ένα αυταρχικό - αστυνομοκρατούμενο καθεστώς εντός των πανεπιστημίων, οδεύουν προς το κλείσιμο πολλών σχολικών μονάδων και προς έναν πακτωλό απολύσεων καθηγητών, χωρίς φυσικά την κάλυψη των κενών που θα δημιουργήσουν και βαδίζουν γοργά προς τον στρατηγικό στόχο της πλήρους εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης. Στην υγεία, η έλευση του κορονοϊού βρήκε το ΕΣΥ σε μια διαλυμένη κατάσταση, αποτέλεσμα όλων των προηγούμενων νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκανε απολύτως τίποτα, δεν έδωσε δεκάρα τσακιστή για την ενίσχυσή του, για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Η μεγαλύτερη ίσως κίνησή της αναφορικά με το ΕΣΥ ήταν η υποβάθμισή του, με την πρόσφατη απομάκρυνση από τα νοσοκομεία σχεδόν του 1/10 (6.000) των υγειονομικών, στα πλαίσια της καινούργιας εκστρατείας της κατά των «ανεμβολίαστων», διάδοχοι της «ασυνείδητης νεολαίας», στην θέση του αποδιοπομπαίου τράγου για την δικαιολόγηση των αδικαιολόγητων και την συνέχιση της προσπάθειας διαίρεσης της εργατικής τάξης. Μια κίνηση «Δούρειος Ίππος» για την επιβολή απολύσεων στο δημόσιο και κυρίως για την πλήρη εργολαβοποίηση των εργασιακών σχέσεων στα νοσοκομεία, καθώς και το κλείσιμο πολλών «κοστοβόρων» μονάδων. Ένα πραγματικά απάνθρωπο και ακραία νεοφιλελεύθερο σχέδιο, το βάθος του οποίου γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο από τον διορισμό του Πλεύρη στην αρμόδια θέση του Υπ. Υγείας.

Για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι ίδιοι και το σύστημα το οποίο εξυπηρετούν, ενώ εξαπολύουν ίσως την πιο πολύπλευρη και συμπυκνωμένη νεοφιλελεύθερη επίθεση που έχουμε βιώσει, είναι αναγκασμένοι να δομήσουν και να οχυρωθούν πίσω από ένα αναβαθμισμένο και βαθύ Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Ένα κράτος βίας, καταστολής, λογοκρισίας, διώξεων, καταδικαστικών αποφάσεων κλπ. με μοναδικό μότο το περίφημο «Νόμος και Τάξη».

Στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, γίνεται ξεκάθαρο πως οι εργοδότες είναι αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν στο έπακρο όλες αυτές τις διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη και των λοιπών υπουργικών αποφάσεων, στην κατεύθυνση μονιμοποίησης της τηλεκπαίδευσης - τηλεργασίας ως μέσο μεγιστοποίησης των κερδών τους. Την χρησιμοποιούν και θα την χρησιμοποιήσουν, όχι μόνο σε ένα ενδεχόμενο νέο λοκ ντάουν, αλλά διαμορφώνοντας σε μόνιμη βάση «μικτά τμήματα» στα οποία θα πραγματοποιείται ταυτόχρονη δια ζώσης και εξ' αποστάσεως εκπαίδευση. Θέλουν να σιγουρευτούν πως δεν πρόκειται να χάσουν ούτε έναν πελάτη - μαθητή, σε περίπτωση που αυτός νοσήσει, ή δεν αισθάνεται καλά, ή αντιμετωπίζει προβλήματα μετακίνησης, ή αλλάξει περιοχή, πόλη, χώρα ή πλανήτη αλλά και να διευρύνουν χωρικά το πελατολόγιό τους. Για να αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν, φαίνεται πως είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν την οποιαδήποτε ποιότητα του μαθήματος αλλά και να εντατικοποιήσουν στο μέγιστο την εργασία μας. Με λίγα λόγια, εγκαινιάζεται μια μακρά περίοδος κατά την οποία θα κληθούμε να εργαστούμε σε συνθήκες ίσως και χειρότερες από αυτές του μεγαλειώδους περσινού φιάσκου της καθολικής εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης.

Μόνη απάντηση απέναντι σε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε είναι η υπογραφή σύμβασης που θα καλύπτει όλες τις πτυχές της εργασιακής μας σχέσης, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες και την αξιοπρέπειά μας. Το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών έχει δείξει με την στάση του ότι θέλει και μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία που το συνδικαλιστικό κίνημα διανύει μια μακρά περίοδο κρίσης, την στιγμή που η ΓΣΕΕ αντί να καλεί τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις (βλ. ΔΕΘ), οργανώνει ημερίδες ενημέρωσης σε πολυτελή ξενοδοχεία (Grand Hotel Palace) και που η συνδικαλιστική γραφειοκρατία συνεχίζει να παίζει τον ρόλο του τοποτηρητή της αστικής νομιμότητας εντός του κινήματος, εμείς πρέπει να παλέψουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, μαζί με τους συναδέλφους, για την ανάδειξη των παραπάνω ζητημάτων και συνολικά για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ)

πηγή : http://www.smeth.gr/node/490


1 2 3 4 5

Προσυγκέντρωση για τη συγκέντρωση της ΔΕΘ

Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης

Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων - Επιτροπών Αγώνα - Εργαζόμενων Νοσοκομείων

πηγή : https://www.sekonline.gr/


1 2 3 4 5

Αγώνας για τα δικαιώματα μαθητών & εκπαιδευτικών - 11/9 όλοι στη Διδήλωση της ΔΕΘ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αγώνας για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ

Σάββατο 11/9 - 6μμ, Εγνατία με Αγ. Σοφίας

Επιστροφή στα θρανία χωρίς μέτρα προστασίας και με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς

Μπροστά στην εξέλιξη του 4ου κύματος πανδημίας, η κυβέρνηση επιλέγει για μία ακόμα φορά να ανοίξει τα σχολεία χωρίς να πάρει ουσιαστικά μέτρα( μείωση των μαθητών σε 15 ανά αίθουσα, προσλήψεις του απαραίτητού εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, χωρίς τη διενέργεια επαναλαμβανόμενων δωρεάν τεστ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές με ευθύνη του ΕΟΔΥ) για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Επίσης αρνείται να πάρει το παραμικρό αντισταθμιστικό μέτρο (αναπροσαρμογή - μείωση της ύλης κ.α.) προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ολέθριες επιπτώσεις που είχε στη μόρφωση και τη ψυχολογία των μαθητών η παρατεταμένη τηλε - «εκπαίδευση» των δύο τελευταίων ετών, εξαιτίας της εγκληματικής κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας..

Τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας βορά στα κέρδη των ιδιωτών.

Λόγω της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η νέα σχολική χρονιά, βρίσκει 40.000 υποψήφιους αποκλεισμένους από τα δημόσια πανεπιστήμια, νέα πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια όσοι μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά και αντιμέτωποι με την ανεργία και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας οι υπόλοιποι. Με τον τρόπο αυτό 16.0000 θέσεις έμειναν κενές και δεκάδες τμήματα(κυρίως στην περιφέρεια) χωρίς φοιτητές, τα οποία σύντομα θα οδηγηθούν σε κλείσιμο.

Τα επικοινωνιακά τρυκ και τα ψέματα τους θα αποκαλυφθούν στις 13 Σεπτέμβρη

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας πανηγυρίζουν για αυτή τους την «επιτυχία» και συνεχίζουν την κοροϊδία προσπαθώντας να πείσουν ότι όλα είναι έτοιμα και για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Οι μαθητές θα ξαναστοιβαχτούν στις ίδιες αίθουσες διδασκαλίας, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας τους και με χιλιάδες εκπαιδευτικούς να λείπουν από τις τάξεις. Κανένα τερτίπι του υπουργείου δεν μπορεί να κρύψει: α) ότι οι διορισμοί και οι προσλήψεις αναπληρωτών είναι σταγόνα στον ωκεανό των κενών που υπάρχουν λόγω της 12έτους αδιοριστίας που έχουν επιβάλλει όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, β) ούτε ότι δεν γίνεται δίχρονη προσχολική αγωγή μέσα σε αίθουσες κοντέινερ σε αδόμητα οικόπεδα και σχολικές αυλές σε καιρό πανδημίας και γ) ούτε ότι δεν παρέχεται ουσιαστική στήριξη στα παιδιά με μαθησιακές ανάγκες όταν στην ειδική αγωγή οι προσλήψεις για παράλληλες στηρίξεις, βοηθητικό προσωπικό και σχολικούς νοσηλευτές πρόκειται να γίνουν ανά ομάδες σχολείων και όχι ανά μαθητή(ο αριθμός των εκπαιδευτικών της παράλληλης δεν πρέπει να ξεπερνά τους 2 ανά σχολείο).

Ανασχηματισμός και διατήρηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας

Επιβεβαιώνεται ότι η εγκληματική νεοφιλελεύθερη πολιτική διάλυσης του δημόσιου αγαθού της Παιδείας είναι κεντρική επιλογή της ΝΔ και θα συνεχιστεί με την εφαρμογή και ψήφιση σωρείας αντιεκπαιδευτικών νόμων.

Έτσι το ΥΠΑΙΘ προσπαθεί να μειώσει περαιτέρω, με νέους τρόπους, θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού. Καταπατά κάθε αρχή διαφάνειας και αντικειμενικότητας, επιχειρεί να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών, να χτυπήσει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και να τσακίσει τα εργασιακά δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών επεκτείνοντας στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης τη ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων του ιδιωτικού τομέα.

Μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των δοτών υπηρεσιακών συμβουλίων προχωρούν σε τοποθετήσεις εκπαιδευτικών (υπεράριθμων, νεοδιόριστων, αποσπασμένων) με πρωτόγνωρα αδιαφανείς διαδικασίες. Πολλές Διευθύνσεις κάνουν προσωρινές τοποθετήσεις νεοδιόριστων και αποσπασμένων, χωρίς δημοσιοποίηση των κενών και αιτήσεις, ενώ την ίδια στιγμή τοποθετούν οριστικά τους αναπληρωτές, εν κρυπτό χωρίς να τους ανακοινώνουν το σύνολο των κενών που υπάρχουν, δηλαδή «αξιολογούν» και αποφασίζουν ποια σχολεία θα έχουν εκπαιδευτικούς από την αρχή της χρονιάς και ποια όχι, αλλά και δημιουργούν προϋποθέσεις για ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις ημετέρων.

Ατομική ευθύνη και αυταρχισμός!

Αυτοί που εφαρμόζουν όλα αυτά και ψηφίζουν εν μέσω πανδημίας βάρβαρα νεοφιλελεύθερα μέτρα (αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, αυτονομία της σχολικής μονάδας, τράπεζα θεμάτων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ - κόφτης για 40.000 υποψηφίους, εξίσωση πτυχίων ΑΕΙ- κολλεγίων, σχολεία «αρίστων», νόμος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, κ.ά.), που ιδιωτικοποιούν τη δημόσια εκπαίδευση, που ψηφίζουν εργατοκτόνους νόμους και βυθίζουν την κοινωνία στη φτώχεια, αυτοί που αποποιούνται τις ευθύνες τους για τους χιλιάδες νεκρούς από την covid19 και τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, αυτοί που έκαναν σημαία τους την ατομική ευθύνη δεν δικαιούνται να εγκαλούν εργαζόμενους και νέους για έλλειψη συλλογικής και κοινωνικής ευθύνης. Με τους απαράδεκτους εκβιασμούς και τις ποινές (περικοπή αποδοχών, απόλυση κ.ά) στους ανεμβολίαστους και τα «προνόμια» στους εμβολιασμένους, επιδιώκουν συνειδητά μια διαίρεση στο εσωτερικό της εργατικής τάξης και της νεολαίας, που θα τη χρησιμοποιήσουν για να μας τσακίσουν. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα είναι το μέσο για να νομιμοποιηθούν οι απολύσεις στο δημόσιο (με αρχή τους υγειονομικούς), να γενικευτούν οι προσλήψεις μέσω εργολαβικών ιδιωτικών εταιρειών και να απελευθερωθούν οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Υποχρεώνουν μια σειρά εργαζόμενων που δεν έχουν εμβολιαστεί (ανάμεσά τους και εκπαιδευτικούς) να προσκομίζουν τεστ αντιγόνου αποκλειστικά από ιδιώτες με δική τους επιβάρυνση δυο φορές την εβδομάδα τη στιγμή που για την πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας δηλαδή τους μαθητές θα αρκούν τα self-test. Δεν κόπτονται για την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών αλλά θέλουν να τιμωρήσουν(ουσιαστικά με έμεση μείωση μισθού) και να εκβιάσουν τους συναδέλφους, ενώ ταυτόχρονα χαρίζουν πελατεία στους ιδιώτες της υγείας. Τα εμβόλια είναι δικαίωμα και το όπλο που μας δίνει η επιστήμη για την καταπολέμηση της πανδημίας. Ο δωρεάν εμβολιασμός για όλους είναι διεκδίκηση των σωματείων που με την πειθώ θα πρέπει τον διασφαλίσουν για όλα τα μέλη τους. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει όπλο στη φαρέτρα της κυβερνητικής καταστολής.

Αξιολόγηση και αυτονομία της σχολικής μονάδας

Η μεγάλη μάχη όμως που έχουμε να δώσουμε με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, είναι αυτή ενάντια στην αξιολόγηση και την αυτονομία της σχολικής μονάδας που είναι το όχημα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου. Ο Σύλλογος Διδασκόντων χάνει σχεδόν όλες τις αρμοδιότητές του, ενώ ο διευθυντής του σχολείου θα είναι μάνατζερ, πειθαρχικός προϊστάμενος, αξιολογητής, αυτός που θα ορίζει τους Ενδοσχολικούς Συντονιστές, τους Μέντορες, τους Υποδιευθυντές και τον υπεύθυνο μαθητείας.

Με την οικονομική αυτονομία επιδιώκεται η απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση της χρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης,ενώ με την παιδαγωγική αυτονομία σπάει ο ενιαίος χαρακτήρας της εκπαίδευσης και ενισχύεται έτσι η κατηγοριοποίηση των σχολείων. Ενώ το πέρασμα των προσλήψεων στους Δήμους ή στη σχολική μονάδα όπως επιτάσσει η αυτονομία της σχολικής μονάδας θα επιφέρει την κατάργηση της μονιμότητας και μια τεράστια ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.

Η Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών είχε έγκαιρα επισημάνει ότι η δημόσια παιδεία και υγεία, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών είναι στο στόχαστρο της κυβερνητικής νεοφιλελεύθερης επίθεσης. Επιχειρούν η μόρφωση των παιδιών να γίνει «ατομική ευθύνη» του κάθε γονιού ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτει και ταυτόχρονα με την ιδιωτικοποίηση της παιδείας ανοίγουν το πεδίο για κέρδη στους ιδιώτες. Χρειάζεται εκπαιδευτικοί- γονείς- μαθητές να οργανώσουμε ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας ώστε να μην τους αφήσουμε να μετατρέψουν το κοινωνικό αγαθό της παιδείας σε εμπόρευμα. Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζοντας στο δρόμο της αντίστασης στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας με την απεργία - αποχή, να οργανώσουμε πολύμορφο αγώνα διαρκείας, με γενικές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, συλλαλητήρια και απεργίες για να αποτρέψουμε τη διάλυση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Δεν θα τους περάσει! Με αγώνες να ανατρέψουμε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

2310265730, e-mail: anteexpithesi_exekp@hotmexail.com

πηγή : https://www.okde.gr/archives/14768


1 2 3 4 5

Να επιστρέψουν άμεσα οι συνάδελφοι στη δουλειά - Ναι στον μαζικό και καθολικό εμβολιασμό

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΖΙΚΟ KAI ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη

Ενώ το «τέταρτο» κύμα της πανδημίας έχει αρχίσει να φουντώνει η κυβέρνηση για άλλη μια φορά εφαρμόζει στην υγεία την γνωστή καταστροφική πολιτική της: α) δεν αυξάνει τον αριθμό των ΜΕΘ ούτε προσλαμβάνει υγειονομικό προσωπικό ούτε καν επιστρατεύει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας, β) δεν μειώνει τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη προσλαμβάνοντας εκπαιδευτικούς, γ) δεν αυξάνει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κ.α., δ) ξαναμετατρέπει και πάλι όλα τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία Covid, αδιαφορώντας για τις άλλες ασθένειες και ασθενείς, ξαναμειώνει τον αριθμό των χειρουργείων, κ.ο.κ. ε) καταργεί επ' αόριστον τις άδειες του υγειονομικού προσωπικού, την στιγμή που γνωρίζει ότι οι υγειονομικοί έχουν εξαντληθεί μετά από τόσους μήνες μάχης με την πανδημία, ζ) αδιαφορεί για την μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού, η) κάνει ότι είναι δυνατόν για να διευκολύνει με εκατομμύρια τον πλουτισμό των επιχειρηματιών της υγείας ανακατευθύνοντας προς αυτούς τους ασθενείς ή δίνοντάς τους την υποχρεωτική διενέργεια των ράπιντ τεστ, κ.α. Ταυτόχρονα έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της στον χώρο της υγείας, παραχωρώντας ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες σε εργολάβους-αρπακτικά, μειώνοντας τις δαπάνες, αλλάζοντας τις εργασιακές σχέσεις των υγειονομικών και κυρίως αρχίζοντας να σχεδιάζει την μείωση των νοσοκομείων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Τον τελευταίο μήνα έχει ανακαλύψει ένα νέο δόγμα, πέρα από αυτό της «ατομικής ευθύνης», για να ξαναμεταθέσει τις ευθύνες της καταστροφικής πολιτικής της πάνω μας: τους ανεμβολίαστους που υποτίθεται ότι αυτοί θα ευθύνονται από τώρα και στο εξής για την πανδημία. Μερικούς μήνες πριν η κυβέρνηση μας υπόσχονταν ότι θα γλυτώναμε από την πανδημία με τους εμβολιασμούς. Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τόσο απλό το πρόβλημα. Όχι γιατί τα εμβόλια δεν προστατεύουν σε μεγάλο βαθμό από σοβαρή νόσηση ούτε γιατί δεν περιορίζουν την μετάδοση. Αλλά γιατί όπως εκατοντάδες φορές έχει ξεκαθαρίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμό Υγείας δεν μπορεί να είναι πλήρως αποτελεσματικά τα εμβόλια αν δεν εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός σε παγκόσμιο επίπεδο. Διαφορετικά όλο και νέες παραλλαγές του ιού θα εμφανίζονται, όλο και πιο επικίνδυνες όλο και πιο μεταδοτικές. Αλλά η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση προστατεύει λυσσασμένα τις πατέντες δηλαδή τα υπερκέρδη των φαρμακοβιομηχανιών, με αποτέλεσμα να μην εξαπλώνονται οι εμβολιασμοί σε παγκόσμιο επίπεδο. Κοντολογίς, ο μεγαλύτερος αντιεμβολιαστής είναι η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Μητσοτάκη!

Μετά από τόσους μήνες διαχείρισης της πανδημίας είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για το πώς θα φορτώσει τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες μας ταΐζοντας με δισεκατομμύρια τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες. Οι τιμές όλων των αγαθών και ιδιαίτερα του ρεύματος και φυσικού αερίου έχουν αρχίσει να εκτοξεύονται αλλά η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο πέρα από την… αύξηση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα κατά 13 ευρώ μηνιαίως! Την στιγμή που δίνει απλόχερα δισεκατομμύρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες (αυξάνοντας υπέρογκα το δημόσιο χρέος το οποίο θα το ξεπληρώνουμε με μνημόνια διαρκείας) αφήνει έξω από τα πανεπιστήμια 40.000 μαθητές, ψηφίζει την κατάργηση/ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης ενώ με τον νόμο Χατζηδάκη απαγορεύει πρακτικά τις απεργίες και τον συνδικαλισμό, καθιερώνει την απόλυτη και δεσποτική εξουσία του εργοδότη στους χώρους δουλειάς και καταργεί το 8ωρο-5νθημερο, καθιστώντας λάστιχο την ζωή των εργαζομένων.

Συνάδελφοι, με ενότητα και αποφασιστικότητα, μακριά από ατομικές λύσεις, να επιβάλλουμε την άμεση και χωρίς όρους επιστροφή όλων των συναδέλφων στην εργασίας τους, να αποτρέψουμε την επίθεση της κυβέρνησης στην υγεία και στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ, Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, Προσυγκέντρωση: 6μμ, Εγνατία με Αγ. Σοφίας

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην Υγεία

πηγή : https://www.okde.gr/archives/14764