Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 στις 10.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Παρέμβαση στην κινητοποίηση υγειονομικών ενάντια στην υποχρεωτικότητα

Ενάντια σε παλιούς και νέους σκοταδισμούς.

Ενάντια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, έμμεσους και άμεσους.
Ενάντια στις αναστολές εργασίας.
Ενάντια στην διάλυση του ΕΣΥ.

Παρεμβαίνουμε στις κινητοποιήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων υγειονομικών ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.
Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, Πέμπτη 26 Αυγούστου

Προσυγκέντρωση:
Πέμπτη 10:30, πλατεία Κουλέ Καφέ Άνω Πόλη

Health workers
Εργαζόμενες & εργαζόμενοι στην βιομηχανία της υγείας


Στήριξη και παρέμβαση στην κινητοποίηση υγειονομικών ενάντια στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού | Προσυγκέντρωση Πέμπτη 26 Αυγούστου, 10:30, πλ. Κουλέ Καφέ

Ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, να μην αφήσουμε ακροδεξιούς και θρησκόληπτους να φορέσουν καπέλο στις κινητοποιήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων των υγειονομικών.


Την Πέμπτη στις 26 του Αυγούστου, πέντε μέρες πριν τα ανακοινωμένα μέτρα αναστολής εργασίας και -ανά περιπτώσεις- απολύσεων σε όσες εργαζόμενες σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές περίθαλψης και υγείας αρνούνται τον εμβολιασμό (και πιθανά σε όσες αρνούνται να διαχωριστούν καταθέτοντας πιστοποιητικά εμβολιασμού), τα πρωτοβάθμια σωματεία υγειονομικών, με την στήριξη/κάλυψη της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία, καλούν με απεργία σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διοικητήριο (Υπουργείο Μακ-Θρακ). Αντίστοιχα, στην Αθήνα θα υπάρχει συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Αυτή η συγκέντρωση θεωρείται η κορύφωση των προηγούμενων κινητοποιήσεων στα τρία μεγάλα νοσοκομεία της πόλης (ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου, Ιπποκράτειο) που οργανώθηκαν από τα αντίστοιχα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και από τη δυναμικότητα της θα κριθούν αρκετά, τόσο για τον συγκεκριμένο αγώνα των υγειονομικών όσο και ευρύτερα σε σχέση με την υποχρεωτικότητα.

Σαν ανοιχτή συνέλευση αγώνα άνω πόλης, συμμετέχουμε σε αγώνες για την ελεύθερη, καθολική και ποιοτική πρόσβαση στην περίθαλψη και στηρίζουμε αγώνες υγειονομικών επιδιώκοντας τη μεταξύ μας σύνδεση, εργαζομένων και χρηστών στις δομές περίθαλψης.

Ταυτόχρονα, για μία σειρά λόγων, στεκόμαστε ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Μια πολιτική που έχει ξεκινήσει με έμμεσο τρόπο στην εκπαίδευση, στον επισιτισμό και γενικά στον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα καιρό τώρα, πλέον έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται άμεσα, αρχίζοντας από δομές φροντίδας, προσεχώς σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ιδιωτικά ιατρεία κλπ, και βλέπουμε να επεκτείνεται και περαιτέρω.

Μια πολιτική που αποτελεί συνέχιση της επιθετικής διαχείρισης της επιδημίας εις βάρος μας από τη μεριά κράτους και κεφαλαίου εδώ και 1,5 χρόνο. Μια πολιτική διαχωρισμού, υποτίμισης και κανιβαλισμού, μία πολιτική επικράτισης της ατομικής ευθύνης ακόμα και στο πεδίο της υγειονομικής φροντίδας. Μια πολιτική που εφαρμόζεται με σκοπό τη φροντίδα της οικονομίας.

Μάλιστα, δεν παραβλέπουμε πως η επιβολή της τώρα στο υγειονομικό προσωπικό συνδέεται με την εισαγωγή νέων, ελαστικών και επισφαλών σχέσεων εργασίας, με την περαιτέρω διάλυση του ΕΣΥ και με την επιδεικτική αγνοήση των μέχρι τώρα αιτημάτων των αγωνιζόμενων υγειονομικών.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στην υποχρεωτικότητα που καλούν τα πρωτοβάθμια σωματεία, γιατί, μεταξύ άλλων, είναι από τα λίγα πεδία που η κοινωνική διαμαρτυρία απέναντι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό δεν έχει πέσει στα νύχια των ακροδεξιών, των θρησκόληπτων και των συμμοριών τους, που προσπαθούν να προωθήσουν τις μισανθρωπιστικές ατζέντες τους.

Παρότι στη συγκέντρωση θα έχουν καθοριστικό ρόλο μεταξύ άλλων και συνδικαλιστές προσκείμενοι σε διάφορες κομματικές παρατάξεις, όσοι από αυτούς τουλάχιστον στηρίζουν την εναντίωση στην υποχρεωτικότητα, είναι κινητοποιήση που έχει έντονο το χαρακτήρα της βάσης και διατηρεί μία "κοσμικότητα".

Για εμάς, οι κινητοποιήσεις των κοινωνικών υποκειμένων (εργαζομένων στην περίθαλψη, στην εστίαση, στην εκπαίδευση, μαθητριών και φοιτητριών στα σχολεία και τις σχολές, κλπ) είναι αυτές που διατηρούν ζωντανή την ελπίδα στο να αναχαιτιστεί αυτή η πρωτοφανής επιχείρηση εκβιασμού που έχει εξαπολυθεί. Είναι αυτές, που μπορούν να υπάρξουν καταφέρνοντας παράλληλα να αποκλείσουν αντιδραστικές λογικές.

Θα στηρίξουμε τη συγκέντρωση στο Διοικητήριο και την προσυγκέντρωση των healthworkers νωρίτερα, στις 10:30, στην πλατεία Κουλέ Καφέ. Οι θέσεις μας είναι γνωστές και θεωρούμε σημαντικό να συναντηθούμε με όσες βρίσκουν τις εαυτές τους κοντά σε αυτές, πέρα από το πλαίσιο αλληλεγύης και υποστήριξης της συγκέντρωσης, ώστε να μην αφήσουμε περιθώρια να καπελωθούν οι κινητοποιήσεις από την άκρα δεξιά και τους θρησκόληπτους -που δεν το έχουν καταφέρει έως τώρα, αλλά θα είναι εκεί για αυτό τον σκοπό- ούτε στο ελάχιστο.

Ανοιχτή συνέλευση Αγώνα Άνω Πόλης

πηγή : https://anopoli.espivblogs.net/2021/08/24/sti…