Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 στις 19.30

Συγκέντρωση και πορεία γειτονιάς ενάντια στην έμφυλη βία

Σε συγκέντρωση και πορεία γειτονιάς με αφορμή το περιστατικό συστηματικής κακοποίησης κοπέλας στην Πάτρα καλεί την Παρασκευή το απόγευμα η Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια Στην Πατριαρχία

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΒΙΑ

Στην Πάτρα, στην περιοχή των Ψηλών Αλωνίων, επί 5 μήνες ζούσε κλειδωμένη κοπέλα από 27χρονο άντρα ο οποίος την κακοποιούσε, τη βίαζε και επιχειρούσε να την εκδώσει ένα μόλις μήνα μετά το αντίστοιχο περιστατικό 18χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη.

Το περιστατικό αυτό είναι ένα από τα αναρίθμητα παραδείγματα καθημερινής, ωμής, θεσμικής ή μη βίας εις βάρος των γυναικών, αλλά και όλων όσοι ανήκουν στον πάτο της κοινωνικής και ταξικής ιεραρχίας. Από την άγρια δολοφονία της Κάρολαιν και της Ελένη Τ. σε παραλία της Ρόδου, έπειτα από το βιασμό και την κακοποίησή της μέχρι τις 3 μετανάστριες που βρέθηκαν νεκρές στην περιοχή του Έβρου και πιθανότατα δολοφονήθηκαν από διακινητές, από τις απόπειρες βιασμού των στοιβαγμένων γυναικών, προσφύγων και μεταναστριών, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης από μπάτσους μέχρι τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στους χώρους εργασίας η πατριαρχική βία και η επίθεση στις γυναίκες της εργατικής τάξης εντείνεται πλάι πλάι με τη συνολικότερη επίθεση σε βάρος των από τα κάτω.

Όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω είναι καταστάσεις που αυτός εδώ ο κόσμος γεννά, αυτός εδώ ο κόσμος διατηρεί και αναπαράγει. Ένας κόσμος εξουσίας που θεμέλιό του και βασικό στοιχείο κοινωνικής αναπαραγωγής του είναι η πατριαρχία. Η πατριαρχία υπάρχει, καλλιεργείται κι επιβάλλεται σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής οργάνωσης. Στις σύγχρονες κρατικές-καπιταλιστικές κοινωνίες, οι ιεραρχικά δομημένες σχέσεις που εκ των πραγμάτων παράγουν η ανισότητα και η ανελευθερία, διαχωρίζουν τους ανθρώπους με βάση την ταξική τους θέση, την εθνική καταγωγή, το χρώμα του δέρματος, το φύλο, τη σεξουαλική προτίμηση.

Τώρα λοιπόν, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να παραμείνουμε στους δρόμους του αγώνα. Οφείλουμε να οργανωθούμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πατριαρχία, το κράτος και το κεφάλαιο. Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης σε όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται σε όλον τον κόσμο και επιχειρούμε να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στην πατριαρχία, το κράτος και το κεφάλαιο.

Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/08, 19:30, ΠΛ.ΨΗΛΩΝ ΑΛΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία

Επικοινωνία: κάθε Tρίτη και Παρασκευή 19:00-22:00 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω (Πατρέως 87) | mail: enanextiastinpexatriarxiexa@gmail.excom | fb page: Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στην Πατριαρχία - Πάτρα | site: prwtovouliagynaikwn.wordpress.com

πηγή : https://ipposd.org/2021/08/25/πορεια-γειτονια…