Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 στις 18.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Μικροφωνική στήριξης των 5 διωκόμενων της πορείας αλληλεγγύης στη Libertatia

Στις 21 Γενάρη 2018, ενόψει του εθνικιστικού συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, καλέστηκε αντισυγκέντρωση από διάφορες πολιτικές συλλογικότητες της πόλης στην Καμάρα. Κατά τη διάρκειά της, η κατάληψη Libertatia δέχτηκε εμπρηστική επίθεση από φασίστες, την οποία οι μπάτσοι παρακολουθούσαν αδιάφορα. Μια μέρα μετά, πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη, όπου οι μπάτσοι επέλεξαν να χτυπήσουν την πορεία και να κάνουν συλλήψεις στο σωρό, με αποτέλεσμα 4 συλληφθέντες και 1 συλληφθείσα με κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού και πλημμελήματα.

Η σημαντικότητα απάντησης στις εθνικιστικές φιέστες που στήνονται στην πόλη, όπως και η μετέπειτα υπεράσπιση των αποτελεσμάτων που μπορεί να επιφέρουν, θεωρούμε ότι είναι κομμάτι των συλλογικών μας αγώνων που αντιτίθενται σ' αυτόν τον κόσμο. Γι' αυτό και η επίρριψη ευθυνών σε μεμονωμένα άτομα, αυτό που επιδιώκει είναι να διαχωρίσει την κοινότητα των αγωνιζομένων, να μας αντιμετωπίσει ως ατομικότητες, να διαρρήξει τη συλλογική δράση και την ευθύνη της. Πάνω από τρία χρόνια μετά, η δίκη θα πραγματοποιηθεί την 1 Σεπτέμβρη, 9:00 στις Σέρρες.

Σε αυτό το πλαίσιο πολιτικής στήριξης των κατηγορουμένων καλούμε σε μικροφωνική την Τρίτη

31.08 στην Καμάρα στις 18:00

και σε προσυγκέντρωση στις 1.09 στις 7:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου, ώστε να μεταβούμε από κοινού στις Σέρρες.

επικοινωνία για δήλωση συμμετοχής: 6948480818 (Αλέξανδρος)


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλλήφθεντες και τη συλληφθίσσα της πορείας της 22/1/2018

Την Κυριακή 21/1/2018 κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου για το
"όνομα της Μακεδονίας" οργανωμένες ομάδες φασιστών επιτέθηκαν σε καταλήψεις και πυρπόλησαν την κατάληψη "Libertatia".

Δεν τους αρκούσε το πλήθος που έφτασε στην πόλη με τα δωρεάν πούλμαν δήμων, εκκλησιών, κομμάτων για να κάνουν αυτό που έκαναν. Οι επιθέσεις εκείνης της μέρας πραγματοποιήθηκαν είτε υπό την -όχι και τόσο- διακριτική παρουσία ασφαλιτών, δίας και διμοιριών, είτε ακόμα και με την ενεργή τους στήριξη και προστασία.

Οι σχέσεις άλλωστε των οργανωμένων φασιστών, των στρατιωτικών και εκκλησιαστικών μηχανισμών, των οργανώσεων του "πατριωτικού"/εθνικιστικού χώρου και της αστυνομίας δεν είναι κάτι καινούργιο. Εκείνη τη μέρα απλώς επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά το ποιος είναι ο στόχος τους, το ποιος είναι ο ρόλος τους: να σπέρνουν διχόνοια μεταξύ των εκμεταλλευόμενων, να καλλιεργούν την υποταγή στο κράτος, να προωθούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης και να επιτίθενται σε όσους αντιστέκονται στους σχεδιασμούς της.

Μία μέρα μετά την συντονισμένη αυτή επίθεση φασιστών και αστυνομίας, περισσότεροι από
2.000 αντιφασίστες και αντιφασίστριες συγκεντρώθηκαν έξω από την κατάληψη Libertatia και πραγματοποίησαν πορεία στη γειτονιά. Ο τσαμπουκάς της αστυνομίας που ήθελε να πλευρίσει την πορεία έσπασε από τη δυναμική στάση της περιφρούρησης των μπλοκ, που έστησε οδοφράγματα και υπερασπίστηκε τα πολιτικά της χαρακτηριστικά. Στη συμβολή των οδών Δελφών με Παρασκευοπούλου διμοιρίες και κλούβες έστησαν φραγμό. Εκεί, η πορεία χτυπήθηκε από τους μπάτσους και έσπασε σε δύο κομμάτια. Στις μάχες που δόθηκαν οι μπάτσοι που την προηγούμενη μέρα χαϊδεύονταν με τους φασίστες, χτύπησαν κόσμο ενώ προχώρησαν και σε 5 συλλήψεις .

Στους συλληφθέντες φορτώθηκε μια σειρά κατηγοριών, ενώ η εισαγγελέας αναβάθμισε την κατηγορία του εμπρησμού από πλημμέλημα σε κακούργημα (κατηγορώντας τους για απόπειρα να μπει φωτιά στη ρόδα της κλούβα), συνεχίζοντας το έργο της αστυνομίας, η οποία μία μέρα πριν επέβλεπε τον εμπρησμό ολόκληρου κτιρίου. Επιπλέον, ο ένας συλληφθέντας, κατηγορείται και με την κατηγορία της "απείθειας", επειδή αρνήθηκε να δώσει τα αποτυπώματά του.

Την Τετάρτη 1/9/2021 θα πραγματοποιηθεί η δίκη για την υπόθεση στα δικαστήρια Σερρών. Η υπόθεσή τους αφορά όλες και όλους όσους στεκόμαστε απέναντι στο κράτος, τα τσιράκια του (μπάτσοι, φασίστες, δικαστικοί) και στην προσπάθεια τους να διχάσουν τους εκμεταλλευόμενους με βάση χρώμα, φύλο, εθνότητα, σεξουαλικότητα, θρησκεία. Θα ισοπεδωθούν μαζί με το σύστημα που τους γεννά.

ΤΡΙΤΗ 31/08 | 18.00| ΚΑΜΑΡΑ| ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ 5 ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ LIBERTATIA

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕΡΡΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 01/09 | 09.00

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ/ΙΣΣΩΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά


1 2 3 4 5 6 7

Στις 21 Γενάρη του 18 ένας εθνικιστικός οχετός πραγματοποιεί συγκέντρωση με αφορμή το Μακεδονικό, ενώ την ίδια στιγμή φασιστικές γκρούπες προχωρούν σε επιθέσεις σε καταλήψεις υπό την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας και τελικά στον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia.

Την επόμενη μέρα πραγματοποιείται μαζική πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις με περισσότερους από 2000 συμμετέχοντες, η οποία δέχεται επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής. Κατά την διάρκεια αυτής της επίθεσης συλλαμβάνονται 4 σύντροφοι και μια συντρόφισσα οι οποίοι βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού. Οι σύντροφοι πρόκειται να δικαστούν την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στο δικαστήριο Σερρών.

Οι καταλήψεις αποτελούν δομές κοινωνικού και ταξικού αγώνα και αναπόσπαστο κομμάτι του κινήματος για την ατομική και κοινωνική απελευθέρωση. Ως τέτοιες, ο κόσμος του αγώνα τις υπερασπίστηκε εκείνη τη μέρα και συνεχίζει να τις υπερασπίζεται.

Η καταστολή που δέχθηκε η συγκεκριμένη πορεία αλλά και το αναβαθμισμένο κατηγορητήριο που βαρύνει τους συντρόφους αποσκοπεί εμφανώς στον παραδειγματισμό και την τρομοκράτηση όλων όσοι/ες κατεβαίνουν στον δρόμο, αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Από πλευράς μας, δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν σύντροφο και καμία συντρόφισσα μόνους στα χέρια της κρατικής καταστολής.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA


ΤΡΙΤΗ 31/08 | 18.00 | ΚΑΜΑΡΑ | ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ LIBERTATIA

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕΡΡΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 01/09 | 09.00

Αναρχική συλλογικότητα Άνω Θρώσκω

anwthrwskw[παπάκι]espiv[τελεία]net

anwthrwskw.espivblogs.net


1 2 3 4 5 6 7

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIA

Ανακοίνωση για τη Δίκη των 5 συλληφθέντων/ισων στην πορεία υπεράσπισης της κατάληψης Libertatia

Στις 21/1/2018, κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου για την Μακεδονία, ομάδα φασιστών που ξεπήδησε από εκεί, πυρπολεί το κτίριο της κατάληψης Libertatia, ενώ την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη αντι-εθνικιστική συγκέντρωση στην Καμάρα, μια συγκέντρωση που είχε τεράστια σημασία τη συγκεκριμένη μέρα για τη δημιουργία ενός πόλου αντίστασης στον εθνικιστικό παροξυσμό της περιόδου εκείνης. Την επόμενη μέρα πραγματοποιείται συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας με 2.500 άτομα για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε η Libertatia. Στην πορεία που ακολούθησε συλλαμβάνονται -και κρατούνται για 4 μέρες- 5 σύντροφοι με την κατηγορία του «εμπρησμού» μιας ρόδας, η οποία και δεν έγινε ποτέ. Γεγονότα που θυμίζουν άλλες εποχές. Αγωνιστές που διαμαρτύρονται για τον εμπρησμό ενός κατειλημμένου χώρου αγώνα κατηγορούνται εν τέλει για εμπρησμό, ο οποίος ποτέ δεν συνέβη.

Η στάση του κράτους και της αστυνομίας ήταν ξεκάθαρη για ακόμη μια φορά απέναντί μας. Ενώ τη μια μέρα παρακολουθούσαν ένα ολόκληρο κτίριο να καίγεται, και χτυπούσαν φιλικά στην πλάτη τους φασίστες που επιτίθονταν τόσο σε καταλήψεις όσο και στη συγκέντρωση της Καμάρας, την επόμενη μέρα αποφάσισαν να διαλύσουν την πορεία υπεράσπισης και να συλλάβουν 5 αγωνιστές/τριες. Το γεγονός ότι η κατηγορία του εμπρησμού μετατράπηκε από πλημμέλημα σε κακούργημα από τον εισαγγελέα δείχνει και την πολιτική απόφαση του κράτους για καταστολή του αντιφασιστικού κινήματος. Κι αυτό γιατί ο εμπρησμός μετατρέπεται σε κακούργημα όταν υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές. Το σε ποια περίπτωση υπήρχε αυτός ο κίνδυνος είναι νομίζουμε προφανές σε όλους.

Ο αγώνας της Libertatia δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο τη σύμπλευση και τη συνεργασία κράτους και παρακράτους. Για τον εμπρησμό της κατάληψης δεν έχει κουνηθεί φύλλο, ενώ μέσα σ' όλο αυτό το διάστημα έχουν υπάρξει συνολικά 21 συλλήψεις σχετικές με την υπεράσπιση της κατάληψης. Να υπενθυμίσουμε εδώ πως η αστυνομία όλο αυτό το διάστημα έχει εισβάλει 3 φορές στον χώρο με σκοπό τη διακοπή της ανοικοδόμησης, πραγματοποιώντας 16 συλλήψεις, καθώς προφανώς, σύμφωνα με τη λογική του κράτους και των αρμόδιων αρχών, καταστροφή αποτελεί η αναστήλωση κι όχι η πράξη του εμπρησμού. Η υπόθεσή αυτή είναι υπόθεση όλου του αναρχικού, αντιφασιστικού και ριζοσπαστικού κινήματος, το οποίο είναι σημαντικό να στηρίξει ενάντια στις κρατικές μεθοδεύσεις τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που κατηγορούνται, καθώς επίσης και να υπερασπιστεί πολιτικά, ηθικά και υλικά τον αγώνα για την ανοικοδόμηση ως αγώνα πολιτικής υπεράσπισης και κινηματικής οχύρωσης των καταλήψεων και των δομών αγώνα.

Η συγκεκριμένη δίκη ως πρώτη δίκη για την υπόθεση της κατάληψης Libertatia είναι σημαντική τόσο για την πολιτική υπεράσπιση των δομών αγώνα μέσα και από τον αγώνα της Libertatia όσο και για την πολιτική, κινηματική και κοινωνική οχύρωση του αγώνα της ανοικοδόμησης. Όλες οι επιθετικές ενέργειες κράτους και παρακράτους ενάντια στην κατάληψη Libertatia είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Τις ενώνει η παρουσία στον δρόμο ενάντια στον εθνικιστικό παροξυσμό και τη φασιστική απειλή, η υπεράσπιση των δομών αγώνα απέναντι σε κράτος και φασίστες, ο συμβολισμός της ανοικοδόμησης μιας κατάληψης σε μια περίοδο γενικευμένης καταστολής απέναντι σε κατειλημμένους χώρους, αγωνιστές αλλά και στο ίδιο το κοινωνικό σώμα. Η ανοικοδόμηση της Libertatia αποτελεί μια διαδικασία που παραμένει ζωντανή 3,5 χρόνια μετά και που έχει παραγάγει σημαντικά αποτελέσματα. Μιας διαδικασίας που είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μια συνθήκη διαρκούς στοχοποίησης και καταστολής των καταλήψεων και των δομών αγώνα και γι' αυτό χτυπιέται με τόση μανία από το κράτος.

Δευτέρα 30/8 στις 17.30 μικροφωνική έξω από την libertatia

Τρίτη 31/8 στις 18.00 μικροφωνική στην Καμάρα

Τετάρτη 1/9 προσυγκέντρωση 7.30 στο Άγ. Βενιζέλου (για να μεταβούμε στις Σέρρες, τηλ. Επικοινωνίας 6979001990), στις 9.00 συγκέντρωση στα Δικαστήρια Σερρών

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

Η LIBERTATIA ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIA

Κατάληψη Libertatia 2021

πηγή : http://libertatiasquat.blogspot.com/2021/08/l…


1 2 3 4 5 6 7

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ LIBERTATIA ΣΤΙΣ 22/01/2018

Στις 21 Ιανουαρίου 2018, την ημέρα πραγματοποίησης εθνικιστικού συλλαλητηρίου για το μακεδονικό ζήτημα, ομάδα φασιστών και ακροδεξιών οπαδών πυρπολούν την κατάληψη Libertatia. Την ίδια στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη αντιεθνικιστική συγκέντρωση στην Καμάρα με σκοπό να διατηρηθεί η παρουσία στον δρόμο του κόσμου του αγώνα ενάντια στον εθνικιστικό παροξυσμό εκείνου του διαστήματος.

Η ανακίνηση του Μακεδονικού ζητήματος, με κυβερνόν κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο για ιδίον μικροπολιτικό όφελος επέλεξε να ισχυροποιήσει τη φασιστική δεξιά εκείνο το χρονικό διάστημα, όπως ήταν αναμενόμενο αποτέλεσε το πλέον εύφορο έδαφος για την έκφραση των πιο ρατσιστικών, φασιστικών και ανοιχτά εθνικιστικών αφηγημάτων με τη συνδρομή φυσικά των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής και την υποστήριξη εκκλησίας και στρατού.

Μέσα σε κλίμα εθνικιστικής έξαρσης λοιπόν, ο αναρχικός χώρος επέλεξε να προβεί σε αντιφασιστικές παρεμβάσεις και περιπολίες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης όλη την προηγούμενη βδομάδα διασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια των αντιφασιστών στην πόλη και παράλληλα σπάζοντας δημόσια την εθνικιστική ρητορική. Σε συνέχεια με την παρουσία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης όλη την εβδομάδα, ήταν και η απόφαση για αντιφασιστική-αντιεθνικιστική συγκέντρωση τη μέρα του συλλαλητηρίου στην Καμάρα. Η συγκέντρωση αυτή ήταν μια από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες στην ιστορία του αναρχικού κινήματος τα τελευταία χρόνια ανοίγοντας τον δρόμο για την διεθνιστική/αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια της 4ης Φλεβάρη. Στη Θεσσαλονίκη με αφετηρία την επίθεση τους στον ΕΚΧ Σχολείο, συνονθύλευμα φασιστών οπαδών του ΠΑΟΚ και νεοναζιστικών ομαδοποιήσεων, επιχείρησαν να επιτεθούν και στη συγκέντρωση της Καμάρας. Κατόπιν πραγματοποίησαν μια δεύτερη επίθεση στην κατάληψη Libertatia (η πρώτη είχε εξαπολυθεί από το μπλοκ των δεσμών Ελλήνων και - των τότε- Ιδεάπολις), καταλήγοντας στον ολοκληρωτικό εμπρησμό της και πληρώνοντας το βαρύ τίμημα του αγώνα ενάντια στο φασισμό.

Η Αστυνομία επέβλεπε και τις 3 επιθέσεις που σημειώθηκαν, στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο (αποκρούστηκε από την περιφρούρηση) και στη Libertatia. Κάλυψε απόλυτα τους δράστες, δεν σημειώθηκε ούτε μια προσαγωγή ενώ πυρπολήθηκε ολόκληρο κτήριο. Την επόμενη ημέρα ωστόσο, 2.500 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την κατάληψη Libertatia ως μια πρώτη κίνηση υπεράσπισής της απέναντι στην παρακρατική βία και ως απάντηση στα εθνικιστικά αφηγήματα. Η πορεία δέχτηκε την αναίτια επίθεση της αστυνομίας, η οποία μάλιστα είχε και την τραγικά ειρωνική διάθεση να κατηγορήσει τους συλληφθέντες για τον υποτιθέμενο εμπρησμό μιας ρόδας με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες. Πιο ξεκάθαρα από ποτέ, λοιπόν, αποτυπώθηκε ο κυβερνητικός σχεδιασμός να χτυπήσει το κοινωνικό κίνημα, θέτοντας τους αναρχικούς σε μια κατάσταση διαρκούς εξαίρεσης, τρομοκρατώντας παράλληλα τον κόσμο ώστε να αδειάσουν οι δρόμοι, πράγμα αναγκαίο για την απομόνωση και των αναρχικών αγωνιστών.

Το επόμενο διάστημα αποτέλεσε η αρχή για μια σειρά κινήσεων υπεράσπισης της Libertatia, ξεκινώντας από την παμβαλκανική συγκέντρωση στις 10 Μαρτίου 2018, που είχε στόχο τόσο στη στήριξη μιας δομής αγώνα που είχε δεχτεί σημαντικό πλήγμα όσο και στην ανάδειξη μιας διεθνιστικής στάσης απέναντι στην εθνικιστική και φασιστική απειλή. Οι κινήσεις υπεράσπισης κορυφώθηκαν με την απόφαση που πάρθηκε για τη συνέχεια της παρουσίας των συντρόφων/ισσών και για την ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου από τη φωτιά κτιρίου, μια κίνηση με υψηλό συμβολικό χαρακτήρα για την υπεράσπιση των κατειλημμένων δομών αγώνα απέναντι στην κρατική και παρακρατική βία.

Από τότε και με την αλλαγή της διακυβέρνησης τον Ιούλιο του 2019 και τη συνολική κατασταλτική επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ενάντια στο αναρχικό κίνημα και τις δομές του αγώνα, με το τελεσίγραφο που απηύθυνε στους αναρχικούς καταληψίες αλλά και τις απανωτές εκκενώσεις προηγούμενο καλοκαίρι, η κρατική βία και καταστολή έρχεται να συμπληρώσει τη δράση των παρακρατικών. Δύο αστυνομικές εισβολές πραγματοποιήθηκαν στην κατάληψη Libertatia, το καλοκαίρι του 2020 που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 16 ακόμα συντρόφων και συντροφισσών που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στον αντιφασιστικό αγώνα και για την αλληλεγγύη τους με την κατάληψη Libertatia.

Ωστόσο, όπως απέτυχαν και οι προηγούμενες κατασταλτικές ενέργειες τους θα αποτύχουν και αυτές οι τωρινές. Η μαχητική απάντηση που δόθηκε με την ανακατάληψη του κτηρίου από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της Rosa Nera, η ολοκλήρωση της σκεπής του κτηρίου της Libertatia, ενάντια σε όλες τις προσπάθειες καταστολής της και τα 1000 άτομα που διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην αστυνομοκρατία και σε αλληλεγγύη με την εκκενωμένη Terra Incognita δείχνουν ότι δε βαδίζουμε μόνοι μας στο δρόμο του αγώνα.

Την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται το πρώτο από μια σειρά δικαστηρίων σχετικών με τις κινήσεις αλληλεγγύης και υπεράσπισης της Libertatia, υποθέσεων που συνδέονται μεταξύ τους μέσω της ίδιας της αλληλεγγύης και υπεράσπισης των δομών αγώνα που δέχονται την κρατική και παρακρατική βία, καθώς και μέσω του ίδιου του αγώνα της ανοικοδόμησης ως κορυφαία στιγμή του συγκεκριμένου ζητήματος. Μέσα σε μια περίοδο οξυμένης καταστολής απέναντι σε δομές αγώνα, σε αγωνιστές, στο ίδιο το κίνημα και στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, να προτάξουμε την αλληλεγγύη και τη συλλογικοποίηση απέναντι στις προσπάθειες διάσπασης στις τάξεις των καταπιεσμένων. Γιατί η υπόθεση της Libertatia είναι υπόθεση όλων μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ LIBERTATIA

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΤΗΤΑ & ΒΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ

Η LIBERTATIA ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ - Η ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ

Κινήσεις αλληλεγγύης:

Δευτέρα 30/8 στις 17.30: μικροφωνική αλληλεγγύης έξω από την κατάληψη Libertatia

Τρίτη 31/8 στις 18.00: μικροφωνική αλληλεγγύης στην Καμάρα

Τετάρτη 1/8 στις 07.30: προσυγκέντρωση στο Άγ. Βενιζέλου για συλλογική μετάβαση στα δικαστήρια

(τηλ. επικοινωνίας 6979001990)

Τετάρτη 1/8 στις 09.00: συγκέντρωση στα δικαστήρια Σερρών

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


1 2 3 4 5 6 7

Καλέσματα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της πορείας της 22/1/2018



Την Κυριακή 21/1/2018 διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Το συλλαλητήριο διαφημιζόταν επί 2 εβδομάδες από τα ΜΜΕ -με σχεδόν καθημερινά δημοσιεύματα-, τοπικά καταστήματα (το πατριωτικό αίσθημα των οποίων είναι τόσο αγνό, ώστε για κάθε ευρώ που έδωσαν για το "εθνικό μας ζήτημα" ανταμείφθηκαν με την ανάρτηση της φίρμας τους ως "χορηγός επικοινωνίας" σε φλάιερ και αφίσες), τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, παπάδες, ναζιστικές ομάδες, θρησκευτικές γκρούπες και διάφορους άλλους εθνικιστές και παρατρεχάμενους. Και τι δεν είδαμε σε αυτή την ακροδεξιά φιέστα που μας γέμισε "εθνική υπερηφάνεια": ναζιστές υπόδικους βουλευτές να παρελαύνουν κορδωμένοι, ακροδεξιούς ποικίλων εθνικοπατριωτικών αυτοπροσδιορισμών που κανονικά βγαίνουν από το σπίτι τους κοιτώντας πρώτα 5 φορές απ' το μπαλκόνι να βρίσκονται επιτέλους κάπου που να είναι αποδεκτοί, άντε και γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς, κάτι άλλους τύπους ντυμένους καρναβάλια, φέροντες ασπίδες και κράνη (!), κάτι "λεβεντο"-καβαλάρηδες από την Κρήτη (!): με λίγα λόγια δεδηλωμένους νεοναζί, κρυφο-φασίστες, χουντο-παπάδες και χριστιανοταλιμπάν, ψεκασμένους, ευυπόληπτους ακροδεξιούς πολιτικούς, στρατόκαυλους και ό,τι άλλο πιο σάπιο και σιχαμένο είχε να επιδείξει ο σύγχρονος ελληνικός "πολιτισμός", δίπλα-δίπλα με τους κατά τα άλλα "φιλήσυχους" πατριώτες. Αν και, όπως φάνηκε, μια πολύ μικρή μερίδα των τελευταίων απώθησε, για λίγο τουλάχιστον, τους μαυροντυμένους και κουκουλωμένους ναζί -με αποτέλεσμα οι ναζί να ανοίξουν και κάποια κεφάλια- συνυπεύθυνοι για την νομιμοποίηση της παρουσίας των νεοναζί σε δημόσιο χώρο αλλά και για όσα άλλα συνέβησαν εκείνη την ημέρα ήταν όλοι όσοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να στέκονται δίπλα-δίπλα με τους Κασιδιάρηδες αυτού του κόσμου.

Την ώρα της συγκέντρωσης οι φασίστες της πόλης μας (και όχι μόνο) βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν όσα δεν μπορούν τις υπόλοιπες 364 μέρες. Γκρούπες χεσμένων πιτσιρικάδων, που "ζουν επικινδύνως" μόνο στο facebook και κανονικά ούτε τρικάκια δεν μπορούν να πετάξουν από το φόβο μήπως και πέσουν πάνω στους αντιφασίστες της πόλης (ο νοών νοείτω), έχοντας ενισχύσεις από αντίστοιχα κατακάθια όλης της χώρας και κάποιους ομοϊδεάτες τους από τον οπαδικό χώρο, βρήκαν την ευκαιρία με τις πλάτες ενός συλλαλητηρίου χιλιάδων ατόμων (που μπορεί να μην είναι απαραίτητα φιλικά προσκείμενοι σε αυτούς, σίγουρα όμως δεν είναι και διατεθειμένοι να τους απομονώσουν) πραγματοποίησαν μια σειρά επιθέσεων σε κινηματικούς χώρους.

Αρχικά επιτέθηκαν στην κατάληψη ΕΚΧ Σχολείο. Η ομάδα των φασιστών κινήθηκε επί της Βασιλίσσης Όλγας, από όπου και επιτέθηκε στο κτήριο φωνάζοντας «αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν σας ανήκει». Η επίθεση αποκρούστηκε με ευκολία από την περιφρούρηση του κτηρίου, η οποία πλαισιώθηκε από συντρόφους και συντρόφισσες διαφόρων συλλογικοτήτων, μεταξύ των οποίων και η δική μας. Θα πρέπει να κάνουμε δύο σχόλια εδώ. Αφενός σχετικά με τη στάση των μπάτσων: ενώ μια ολόκληρη διμοιρία στεκόταν μόλις λίγα μέτρα παραδίπλα, "ενεπλάκη" μετά από 5 λεπτά πετροπολέμου κάνοντας μας χειρονομίες από κοινού με τους φασίστες και χτυπώντας τους φιλικά στην πλάτη (το κλασσικό "έλα μωρέ φτάνει"). Αφετέρου σχετικά με την κάλυψη του γεγονότος από ΜΜΕ τα οποία έδωσαν ρεσιτάλ χυδαιότητας. Η επίθεση φασιστών σε κατειλημμένο κτήριο μετατράπηκε σε «επίθεση των αναρχικών που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη σε περαστικούς που κρατούσαν ελληνικές σημαίες, που οδήγησε σε επίθεση "διαδηλωτών" στο κτήριο». Δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση για το ρόλο των ΜΜΕ και των εκπροσώπων τους, αλλά αυτή η γκεμπελικής κοπής απόλυτη μεταστροφή της πραγματικότητας εκπλήσσει ακόμα και εμάς, που έχουμε συνηθίσει εδώ και χρόνια τον εγκάθετο ρόλο τους.

Μετά την επίθεση στο ΕΚΧ Σχολείο, άλλη ομάδα φασιστών επιτέθηκε στην κατάληψη Libertatia επί της Λεωφόρου Στρατού. Φέροντας το πανό του "κύκλου Ιδεάπολις" (ακόμα μία φασιστική γκρούπα της πλάκας που δεν τολμά να ανακοινώσει την έδρα της) για τη Μακεδονία και φωνάζοντας συνθήματα για την "εθνική αντίσταση" επιτέθηκαν στην περίφραξη του κτηρίου και πέταξαν πυρσούς στο εσωτερικό του. Οι σύντροφοι και συντρόφισσες της κατάληψης, οι οποίοι βρίσκονταν τη στιγμή της επίθεσης στην αντί-εθνικιστική συγκέντρωση της Καμάρας, μετέβησαν στην κατάληψη και αποκατέστησαν τις βλάβες του κτηρίου. Δύο ώρες μετά οι φασίστες επιτέθηκαν εκ νέου στην κατάληψη με μολότοφ και φωτοβολίδες, προκαλώντας πυρκαγιά η οποία οδήγησε στον ολοσχερή εμπρησμό του κτηρίου. Τα δύο πρώτα σχόλια είναι τα ίδια: οι μπάτσοι, ΜΑΤ και ασφαλίτες, στέκονταν σε απόσταση αναπνοής από το κτήριο τη στιγμή που οι φασίστες το πυρπολούσαν και σφύριζαν αδιάφορα, ενώ τα ΜΜΕ (συμπεριλαμβανομένου και της ΕΡΤ3) δε μιλούσαν για φασίστες, αλλά "κουκουλοφόρους", αποπολιτικοποιώντας τεχνηέντως τη δυνητικά δολοφονική επίθεση. Αποκορύφωμα της ιλαροτραγωδίας ήταν η καταληκτική φράση του "ρεπορτάζ" που μας πληροφορούσε ότι η "αστυνομία ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς" (!). Υπάρχει και ένα τρίτο σχόλιο που πρέπει να γίνει εδώ, σχετικά με τις δηλώσεις του Μπουτάρη για τον εμπρησμό της Libertatia: "Το κτήριο κάηκε από δύο αντιφρονούσες ομάδες ΠΑΟΚτσήδων. Οι μισοί ήταν υπερεθνικιστές, οι άλλοι ήταν αναρχικοί" δήλωσε αυτός ο γίγαντας της πολιτικής. Βγάζει μάτι η αγωνία κάθε λογής κοπρόσκυλων, μπάτσων, δημοσιογράφων, δημαρχαίων να αποπολιτικοποιήσουν τη ναζιστική επίθεση.

Συγκρούσεις -από αυτές τις… φιλικές που απλώς κρατάνε τους τύπους- πραγματοποιήθηκαν και μεταξύ των φασιστών και των ΜΑΤ στη Ναυαρίνου, όταν οι πρώτοι προσπάθησαν να επιτεθούν στη αντι-εθνικιστική συγκέντρωση της Καμάρας. Οι φασίστες δεν έφτασαν ποτέ ως την περιφρούρηση της συγκέντρωσης. Κατά τη διάρκεια της μέρας έγιναν και άλλες "παρεμβάσεις" από τους φασίστες, όπως η αναγραφή των λέξεων «Χρυσή Αυγή» πάνω στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων και ο βανδαλισμός του banner της έκθεσης του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο είχε τα σύμβολα 3 θρησκειών (του χριστιανισμού, του ισλαμισμού και του ιουδαϊσμού).

Για να το πούμε απλά: κάθε λογής φασισταριά τα οποία όλο το χρόνο είναι αποκλεισμένα και κυνηγημένα από τους δρόμους της πόλης, που αναγκάζονται να κάνουν συγκεντρώσεις χωρίς να ανακοινώσουν το μέρος της συγκέντρωσης από τον φόβο των αντιφασιστών/αντιφασιστριών και που όταν εν τέλει με τα πολλά καταφέρνουν να εμφανιστούν (και οι… 30) στον δρόμο, πρέπει να τους φυλάνε πολυάριθμες -συγκριτικά με τους ίδιους- διμοιρίες, για να μη τους ισοπεδώσουμε, βρήκαν ευκαιρία με το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία να βγουν από τις τρύπες τους. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι η «Συντονιστική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου» ένιωσε την ανάγκη να βγάλει δημόσια ανακοίνωση που να καταδικάζει την επίθεση στον Ζουράρι, λέγοντας πως αυτοί που την πραγματοποίησαν δεν είχαν «καμία σχέση με τον κύριο κορμό των εκατοντάδων χιλιάδων κόσμου που διαδήλωσαν ειρηνικά», αλλά δεν ένιωσαν την ανάγκη να κάνουν κάτι ανάλογο για τις επιθέσεις οργανωμένων και εξοπλισμένων φασιστικών ομάδων που είτε βγήκαν από την συγκέντρωση είτε πήγαιναν σε αυτή. Ο λόγος είναι απλός: οι κεκαλυμμένοι φασίστες που διοργάνωσαν το συλλαλητήριο σε καμία περίπτωση δε θα καταδίκαζαν τα αδέρφια τους που μπόρεσαν για μια φορά να δράσουν ανοιχτά. Ας αναλογιστούν λοιπόν όσοι κατέβηκαν στο συλλαλητήριο, αλλά δεν ανήκουν στον φασιστικό χώρο, τι ακριβώς στηρίζουν, σε τι φαινόμενα δίνουν το χώρο να αναπτυχθούν.

Ο κόσμος του αγώνα, οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι, όλοι και όλες που δεν έχουμε ξεχάσει την κτηνωδία την οποία είναι ικανά να επιδείξουν αυτά τα κατακάθια του ανθρωπίνου είδους, μόλις κατακτήσουν των ζωτικό τους χώρο, οφείλουμε να αναχαιτίσουμε δραστικά οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης του ναζισμού/φασισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού μέσα στον κόσμο της κοινωνικής βάσης. Οφείλουμε να τσακίσουμε τον φασισμό σε όλο το κοινωνικό πεδίο στο οποίο κινούμαστε και ζούμε: στους δρόμους, στη δουλειά, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές μας. Να μην του αφήσουμε σπιθαμή γης να δράσει ελεύθερος.

Και αυτό ακριβώς έκανε το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης από την επόμενη κιόλας μέρα: Την Δευτέρα 22/1 καλέστηκε από την κατάληψη Libertatia αντανακλαστική πορεία, η οποία πλαισιώθηκε από 2.000 κόσμο. Από την αρχή οι μπάτσοι έκαναν σαφές ότι η ανοιχτή και απροσχημάτιστη ταύτιση τους με τους φασίστες δεν τελείωσε την προηγούμενη μέρα. Κόβοντας μας ξανά και ξανά κάθε δρόμο στον οποίο προσπαθούσαμε να πορευτούμε, μας οδήγησαν τελικά σε μία κλούβα επί της οδού Δελφών, όπου και επιτέθηκαν στην πορεία. Η διαδήλωση έσπασε στη μέση, με μέρος της να προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από το ξύλο τα χημικά και τις κρότου λάμψης κινούμενο προς την Παρασκευοπούλου, ενώ μέρος της να παραμένει επί της Δελφών. Κατά την εκδοχή των μπάτσων η απρόκλητη επίθεση έγινε, γιατί κάποιος επιχείρησε να κάψει την κλούβα που έφραζε τον δρόμο. Αυτή η «απόπειρα» ήταν τέτοιου μεγέθους που δεν έγινε καν αντιληπτή από το σώμα της διαδήλωσης, ενώ η κλούβα που «δέχθηκε την επίθεση» δεν είχε κυριολεκτικά την παραμικρή ζημιά. Η επίθεση στο σώμα της πορείας οδήγησε σε 5 συλλήψεις «στον σωρό» των διαδηλωτών που απλώς έτυχε να βρίσκονται στη συμβολή των οδών Δελφών και Παρασκευοπούλου την ώρα της επίθεσης των μπάτσων. Οι 4 συλληφθέντες και η 1 συλληφθείσα κρατήθηκαν για 4 ημέρες και είδαν τελικά να τους απαγγέλλονται 5 κατηγορίες, με τη μία από αυτές να είναι η κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία του εμπρησμού. Και κάπως έτσι η ΕΛ.ΑΣ. δεν «κατόρθωσε» (!) να βρει κανέναν από όσους πραγματοποίησαν τον εμπρησμό ενός ολόκληρου κτηρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ οι μπάτσοι ήταν… μπροστά (!), αλλά κατόρθωσε να κατηγορήσει και 5 αντιφασίστες για έναν εμπρησμό που δεν έγινε ποτέ.

Τρία χρόνια μετά, η δίκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1/9/2021, στις 09:00 στις Σέρρες.

Μετά τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia ξημέρωσε μια νέα μέρα στην πόλη. Σήμερα όλοι αυτοί που έκαναν πλάτες στα φασισταριά, για να βγαίνουν από τη συγκέντρωση, να επιτίθενται σε κινηματικούς χώρους αγώνα και να ξαναμπαίνουν, δεν είναι πια στον δρόμο και οι φασίστες επέστρεψαν στη συνήθη «δυναμική τους»: συγκεντρώσεις των 100 ατόμων το πολύ, και αυτές με επιστράτευση όλων των ναζί από όλες τις πόλεις της βόρειας Ελλάδοα, σε τοποθεσίες που παραμένουν μυστικές μέχρι 2 ώρες πριν την ώρα συγκέντρωσης, από φόβο κάποιας «συνάντησης» με τους αντιφασίστες. Εκεί που τους αρμόζει δηλαδή: στις τρύπες τους.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:
ΤΡΙΤΗ 31/8 | 18:00 | ΚΑΜΑΡΑ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:
ΤΕΤΑΡΤΗ 1/9 | 09:00 | ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΣΕΡΡΩΝ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας
lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4 5 6 7

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της πορείας αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia

Στις 21 Γενάρη του 2018 καλείται στην Θεσσαλονίκη εθνικιστικό συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, με την στήριξη όλου του του εθνικού κορμού (εκκλησία, λέσχες εφέδρων και αστυνομικών, ακροδεξιές και φασιστικές οργανώσεις) αλλά και μερίδας της ντόπιας αστικής τάξης. Η κατάληψη Libertatia δέχεται πολλαπλές επιθέσεις από φασίστες και χουλιγκάνους με την τελευταία να πυρπολεί ολοσχερώς το κτίριο, ενώ επιθέσεις δέχονται την ίδια ημέρα ο ΕΚΧ Σχολείο για την μάθηση της Ελευθερίας καθώς και η διεθνιστική συγκέντρωση στην Καμάρα.

Αφορμή για τις εθνικιστικές συγκεντρώσεις της περιόδου υπήρξαν οι συζητήσεις και η μετέπειτα συμφωνία για την επίσημη ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας. Βέβαια η λύση του ονοματολογικού ζητήματος δεν υπήρξε τίποτα άλλο από ένα προπέτασμα καπνού για την περαιτέρω προέλαση του διεθνούς κεφαλαίου (προφανώς και του ελληνικού) και την πλήρη πρόσδεση της γείτονος στο άρμα του ευρω-ατλαντικού ιμπεριαλισμού, βάζοντας ακόμα ένα λιθαράκι στην οχύρωση των συμφερόντων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Στη συμφωνία αυτή βέβαια η Ελλάδα συμμετείχε από θέση ισχύος, τόσο γιατί σαν εθνοκρατικός σχηματισμός είναι υψηλότερα στον διεθνή καπιταλιστικό καταμερισμό, όσο και γιατί η Βόρεια Μακεδονία είναι αυτή η οποία ωφελείται (έστω και οριακά) περισσότερο από τα επακόλουθα της συμφωνίας (ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ).

Την επόμενη μέρα, 22 Ιανουαρίου, καλείται αυθόρμητη πορεία αλληλεγγύης στην γειτονιά της κατάληψης με την συμμετοχή 2.000 ατόμων. Εκεί ο κρατικός μηχανισμός έκανε για ακόμη μια φορά ξεκάθαρη τη θέση του συνεχίζοντας το έργο των παρακρατικών. Επιτέθηκε στο σώμα και την περιφρούρηση της πορείας, με αποτέλεσμα ξυλοδαρμούς και συλλήψεις στο σωρό συντρόφων και συντροφισσων. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα όταν μετά από τόσο καιρό δεν έχει υπάρξει η παραμικρή σύλληψη για τον εμπρησμό της κατάληψης και μία σειρά δολοφονικών επιθέσεων που εκδηλώθηκαν την ίδια περίοδο, ενώ αντίθετα 5 αγωνιστές διώκονται με βαρύτατες και ανυπόστατες κατηγορίες κακουργηματικου και πλημμεληματικου χαρακτήρα. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα όταν διαρκώς συλλαμβάνεται και διώκεται κόσμος που συμμετέχει στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της κατάληψης, ενώ οι φασίστες φεύγουν από τις επιθέσεις αγκαλιά με τα ΜΑΤ.

Το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, με επίμονη δουλειά και μέσα από πολύμορφες δράσεις με αποκορύφωμα την Παμβαλκανική πορεία στις 10 Μαρτίου του 2018 κατάφερε να σπάσει τις δύο κυρίαρχες και κυριαρχικές αφηγήσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και να αναχαιτίσει τον φασιστικό βούρκο.

Κάτι που θα συνεχίσει να κάνει και τώρα που οι φασίστες ξαναβγαίνουν από τις τρύπες τους, κατά παραγγελία των αφεντικών τους για να στρέψουν - σε βολικά για την κυβέρνηση και το κεφάλαιο - μονοπάτια την κοινωνική οργή με σκοταδιστικές θέσεις άρνησης της πανδημίας ή ακόμα και της επιστήμης.

Και δεν πρόκειται να αφήσει μόνους και μόνες, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που δικάζονται την 1η Σεπτέμβρη στις Σέρρες.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΑΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA ΣΤΙΣ 22/1/2018

Μικροφωνικη συγκέντρωση: Τρίτη 31/8 18.00 στην καμάρα.

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Σερρών: Τετάρτη 1/9 και ώρα 9.00

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

πηγή : https://taksiki-antepithesi.gr/2021/08/συγκεν…