Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 στις 19.00

Διαδηλώσεις και καταστολή στη Λευκορωσία από μια αναρχική προσέγγιση

Στο πλαίσιο της διεθνούς εβδομάδας αλληλεγγύης προς τους αναρχικούς κρατούμενους, σύντροφοι και συντρόφισσες αναρχικοί από την Λευκορωσία θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 27 Αυγούστου στις 19:00 (ώρα Minsk και Ελλάδος) μια διαδικτυακή διάλεξη για την κατάσταση με την καταστολή και τις διαδηλώσεις στη Λευκορωσία.

Η διάλεξη θα αναμεταδοθεί και ραδιοφωνικά από το ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM στο 1431am.org και στους 97.2 στα FM στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί μεταφρασμένη η ανακοίνωση:

"Οι ειδήσεις από τη Λευκορωσία σπάνια γίνονται πρωτοσέλιδο των αγγλόφωνων μέσων ενημέρωσης και αν κάτι γίνει είναι κυρίως για μια νέα τρελή κίνηση του δικτάτορα Λουκασένκο. Διαμαρτυρίες προς το παρόν δεν συμβαίνουν πια, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται. Ένα τεράστιο δίκτυο αλληλεγγύης υποστηρίζει χιλιάδες καταπιεσμένους ανάμεσά τους δεκάδες αναρχικούς και αντιφασίστριες. Ορισμένες αυθόρμητες αποκεντρωμένες διαμαρτυρίες γίνονται σε τακτική βάση.

Για να επισημάνουμε την καταστολή και την τρέχουσα κατάσταση του κινήματος διαμαρτυρίας, αποφασίσαμε να οργανώσουμε μια διαδικτυακή παρουσίαση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αλληλεγγύης με τους αναρχικούς κρατούμενους. Θα μιλήσουμε για τις βασικές στιγμές των διαμαρτυριών και πιο λεπτομερώς για τους αναρχικούς μέσα σε αυτές, καθώς και για τις πιο σοβαρές στιγμές καταστολής κατά του κινήματος μετά την κατάρρευση της σοβιετικής ένωσης.

Λεπτομέρειες για τη ροή θα δημοσιευτούν αρκετές ώρες πριν από τη διάλεξη στη σελίδα: https://pramen.io/en/2021/08/repressions/
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στα ρωσικά. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε αυτήν τη σελίδα: https://pramen.io/ru/2021/08/repressii/"

πηγή : http://1431am.org/news/world/2021/08/26/diadi…