Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20.30

2ήμερο ανατολικοευρωπαϊκού σινεμά

Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, 2 νύχτες με ανατολικοευρωπαϊκές ταινίες στο Υπόστεγο (25ης Μαρτίου 38 Αργυρούπολη) από το blog Our baba doesn't say fairytales.

Οι προβολές ξεκινάνε στις 20:30 | Μετά τις προβολές ακολουθεί συζήτηση και αυτοδιαχειριζόμενο μπαρ

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου:

Ustav Republike Hrvatske (Κροατία, 2016, 93′)

Τέσσερις άνθρωποι που ζουν στο ίδιο κτίριο, στο κέντρο του Ζάγκρεμπ, αποφεύγουν ο ένας τον άλλον καθώς διαφέρουν ως προς την ταξική τους θέση, τις σεξουαλικές τους συνήθειες, την εθνικότητα και τη θρησκεία. Από τη μία, σε ένα οροφοδιαμέρισμα, ένας γκέι crossdresser που ζει με τον κατάκοιτο πατέρα του και που οι δύο είναι Κροάτες με ακροδεξιές απόψεις. Από την άλλη, στο υπόγειο, μία Κροάτισσα παντρεμένη με έναν Σέρβο, ο οποίος εργάζεται στην κροατική αστυνομία. Όλα όμως παίρνουν απρόοπτη τροπή όταν οι καταστάσεις θα τους αναγκάσουν να σχετιστούν μεταξύ τους, να γνωριστούν, και να έχουν καθημερινή επαφή.

Σάββατο 4 Σεπτεμβριου:

Slava (Βουλγαρία, 2016, 101′)

Ένας εργαζόμενος στα τρένα ανακαλύπτει στις ράγες ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και το παραδίδει στην αστυνομία. Το Υπουργείο Μεταφορών για να αποτρέψει ένα πιθανό σκάνδαλο διοργανώνει τελετή για να τον τιμήσει ως ήρωα της εργατικής τάξης. Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του υπουργείου στην προσπάθειά της να καλυτερέψει την εξωτερική του εμφάνιση, καθώς είναι ατιμέλητος και με δυσκολία στην ομιλία, θα αντικαταστήσει το παλιό ρολόι στο χέρι του με ένα ψηφιακό. Όλα ξεκινάνε όταν ο πρωταγωνιστής ζητάει πίσω το ρολόι του, πολύτιμο οικογενειακό κειμήλιο, το οποίο όμως έχει χάσει η υπεύθυνη του υπουργείου.

Our baba doesn't say fairy tales - anti state communist news from the ex communist states - ourbabadoesntsayfairytales.wordpress.com
Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αργυρούπολης Υπόστεγο - ypostego.wordpress.com - yposextego@espexiv.net