Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20.30

Συνέλευση ενάντια στον κρατικό/καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό & την ακροδεξιά

Πάτρα - Κάλεσμα σε συγκεντρώσεις και συνέλευση ενάντια στον κρατικό/καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό & την ακροδεξιά

post image

Καλούμε σε 2 συγκεντρώσεις και μια ανοιχτή συζήτηση / συνέλευση εν μέσω των εξελίξεων με την κρατική στρατηγική για τη διαχείριση της πανδημίας, με αποκορύφωμα το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού αλλά και την εξελισσόμενη απόπειρα του εθνικιστικού/ακροδεξιού/φασιστικού χώρου να αποκτήσει χώρο στο δημόσιο λόγο και την καθημερινότητα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ/ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ,

του υποχρεωτικού εμβολιασμού, των λοκνταουν, της τρομολαγνίας,

των υγειονομικών πιστοποιητικών, των απολύσεων, του θανάτου.

Τόσο σε παγκόσμιο αλλά και σε εθνικό επίπεδο, η διαχείριση της πανδημίας γινεται με βασικό γνώμονα την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας κάθε οικονομικής δραστηριότητας παρά το συλλογικό καλό.Στην Ελλάδα που η διαχείριση ήταν ολικό λοκντάουν με πρωτοφανή καταστολή εκτός των τουριστικών περιόδων,το επίδικο είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου κι όχι η δημόσια υγεία. Άλλωστε, το σύστημα δημόσιας υγείας, που κατακτήθηκε μετά από μια σειρά ταξικών κοινωνικών αγώνων, διαλύεται χρόνο με το χρόνο. Η στρατηγική του κράτους στην Ελλάδα έχει στον πυρήνα της τη συνεχή επίθεση πάνω στους από τα κάτω, την επιβολή του φόβου, του ελέγχου και της αστυνομοκρατίας πάνω στην καθημερινότητα, την χρησιμοποίηση της επιβαλλόμενης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για να περάσουν ένα σωρό μέτρα και νομοσχέδια που αποτελούσαν διακαείς πόθους της ντόπιας και διεθνούς εξουσίας, προς όφελος των μεγαλοαφεντικών και των υποστηρικτών της νεοφιλελεύθερης επέλασης πάνω στη ζωή μας.

Η κρατική υποχρεωτικοτήτα του εμβολιασμού μας βρίσκει ως ανθρώπους που αγωνιζόμαστε για την ατομική και συλλογική χειραφέτηση, κάθετα πολέμιους. Η επιβολή, η τρομοκρατία, το πέταγμα στο κοινωνικό περιθώριο, τα μέτρα απαγορεύσεων και απολύσεων, τα ιατρικά πιστοποιητικά ως προϋπόθεση ζωής και εργασίας, είναι τα τελευταία στοιχεία της συνολικής κοινωνικής και ταξικής επίθεσης. Χρησιμοποιείται η συνθήκη με τον εμβολιασμό ως μια μορφή κοινωνικού αυτοματισμού και αλληλοφαγώματος. Την ίδια ώρα όμως, οφείλουμε όλοι/ες να παλεύουμε από συλλογική σκοπιά, καθώς η ατομική ελευθερία συνθλίβεται καθημερινά μέσα σε έναν ωκεανό συλλογικής σκλαβιάς, της σκλαβιάς του καπιταλιστικού κόσμου, κάτι που προϋπάρχει της πανδημίας.

Η επιλογή του εμβολιασμού δεν μπορεί να γίνεται υπό το καθεστώς τρομοκρατίας και ομηρίας. Πέρα από τις καθολικότητες και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η εξουσία την λειτουργία των ιατρικών προτάσεων, μακριά από τον πανικό και την άκριτη αποδοχή των κρατικών εντολών και απειλών ως οδηγών. Με ενημέρωση, με γνώμονα την ανάγκη της συνεχούς προπάθειας για φροντίδα και προστασία όλων όσων βρίσκονται σε ευπαθή και επίφοβη θέση, με βαθιά συναίσθηση και συνείδηση ότι είναι κυρίαρχα η τάξη μας που καθημερινά δολοφονείται και τσακίζεται. Με οδηγό την ταξική και κοινωνική αλληλεγγύη.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ, ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΟ ΚΟΡΜΟ,

που αποτελεί υποχείριο και στήριγμα την κρατικής πολιτικής,αποπροσανατολίζει από τον αναγκαίο

συλλογικό ταξικό - κοινωνικό αγώνα, νομιμοποιεί τη φασιστική παρουσία και λόγο.

Mέσα στις συνθήκες της πανδημίας και της υγειονομικής κρίσης έχουν πληθύνει διάφορες σκοταδιστικές φωνές που εκφράζονται υποτίθεται απέναντι στο κράτος, στην ουσία όμως δε λειτουργούν παρά ως οι χρήσιμοι ηλίθιοι για την εξουσία, που τρίβει με χαρά τα χέρια της βλέποντας όλο αυτό το συνονθύλευμα ακροδεξιών, συνομωσιολόγων, χριστιανοφονταμενταλιστών που κραδαίνουν ελληνικές σημαίες και σταυρούς. Με τον τρόπο αυτό το κράτος παρουσιάζεται ως η φωνή της λογικής. Ο ανορθολογισμός, ορισμένος ως η μη κριτική σκέψη και η συνομωσιολογία μπορεί να στρώσει το έδαφος για την εμφάνιση και γιγάντωση ακροδεξιών και φασιστικών νοοτροπιών. Που αποτελούν σάρκα από τη σάρκα των αξιών του καπιταλιστικού κόσμου, εφεδρείες των αφεντικών.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: Τετάρτη 01/09 στις 19:00, Παράρτημα

Παρασκευή 03/09, στις 19:00, πλατεία Γεωργίου

και ανοιχτή συζήτηση / συνέλευση στις 20:30, Παράρτημα.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ, ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

Προλέτ Accion: Ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών

και την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1613995/