Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Digger

Υπόθεση ταινίας:

Με μια έντονη αίσθηση του τόπου αλλά και της γεωγραφίας των ανθρώπων που τον κατοικούν, η πρώτη μεγάλου μήκους του Τζώρτζη Γρηγοράκη «Digger», χτίζει μαζί το κοντινό πορτρέτο ενός πατέρα κι ενός γιου που προσπαθουν να βρουν ένα κοινό τόπο και να ξαναπιάσουν το νήμα μιας σχέσης που πριν από πολλά χρόνια κόπηκε απότομα.

Μπορεί να είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Τζώρτζη Γρηγοράκη ο ίδιος, όμως, είχε δώσει και στο παρελθόν αισιόδοξα δείγματα γραφής. Από το 2007 γράφει και σκηνοθετεί μικρού μήκους ταινίες, οι οποίες έχουν συνολικά διαγωνιστεί σε πάνω από 100 διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ και έχουν αποσπάσει 20 βραβεία και η αλήθεια είναι πως όσοι από εμάς παρακολουθούμε φεστιβάλ και γενικά τους μικρομηκάδες δεν μας έκανε εντύπωση πόσο άρτια είναι η νέα του δουλειά.

Αυτό που σίγουρα εντυπωσιάζει είναι πως σε μια ταινία έχουμε και καλό σενάριο, και καλή σκηνοθεσία και υπέροχη φωτογραφία και ηθοποιούς απόλυτα χορογραφημένους να στηρίζουν στο εκατό τοις εκατό μια παραγωγή που έρχεται να φωνάξει πως ο συγκεκριμένος ελληνικός κινηματογράφος όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ξένες παραγωγές, αλλά παραδίδει και μαθήματα.

Σκηνοθεσία: Τζώρτζης Γρηγοράκης
Σενάριο: Τζώρτζης Γρηγοράκης (σε συνεργασία με Μαρία Βώττη, Βαγγέλη Μουρίκη)
Φωτογραφία: Γιώργος Καρβέλας
Μοντάζ: Θοδωρής Αρμάος
Μουσική: Μιχάλης Μοσχούτης
Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Μουρίκης, Αργύρης Πανταζάρας, Σοφία Κόκκαλη, Θίο Αλεξάντερ, Θύτης, Μιχάλης Ιατρόπουλος
Διάρκεια: 101 λεπτά
Διανομή: Μικρόκοσμος

ΑΠΟ Ειρήνη Δρίβα
______________________________________

Event: https://www.facebook.com/events/1495301973384…

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Βοτανικού Κήπου και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα αυτοπροστασίας.

Πλατεία Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη

Πρόσβαση με τις λεωφορειακές γραμμές:
700 (από το σταθμό του μετρό στην Ανθούπολη), στάση «Παλαιό τέρμα».
Α11 και Β11 (από το σταθμό του μετρό στην Αττική), στάση «Παλαιό τέρμα».

Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης

πηγή : https://www.facebook.com/votanikoskipos2009/