Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 στις 9.00 πμ

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους συντρόφους Γ. Δημητράκη, Κ. Σακκά, Δ. Συριανού

Στις 12/6/19 πραγματοποιείται εκτεταμένη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, η οποία οδηγεί στη σύλληψη των συντρόφων Γιάννη Δημητράκη και Κώστα Σακκά, για την απόπειρα ληστείας της χρηματαποστολής ανεφοδιασμού του ATM, που βρίσκεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Λίγο αργότερα, συλλαμβάνεται και η συντρόφισσα Δ. Συριανού, την οποία κατηγορούν για συνέργεια. Οι σύντροφοι οδηγούνται στη ΓΑΔΘ, όπου δεμένοι σε καρέκλες με κουκούλες στο κεφάλι, δεν έχουν την παραμικρή επαφή με το περιβάλλον και αποτρέπεται η οποιαδήποτε μεταξύ τους επικοινωνία, με σκοπό την ολοκληρωτική τους απομόνωση. Πέρα από όλα αυτά, διενεργούνται έρευνες σε σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αμέσως τα τσιράκια των ΜΜΕ, σε αγαστή συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρίσκουν αφορμή να επιδοθούν σε ένα ανελέητο μιντιακό "παραλήρημα" τρομολαγνείας. Οι τίτλοι ειδήσεων μιλούν ξανά για τους "ληστές με τα μαύρα", για χρηματοδότηση επαναστατικών ταμείων και ενέργειες αντάρτικου πόλης. Κάνουν λόγο συνεχώς για γνωστούς αναρχικούς, δημοσιεύουν τις φωτογραφίες των συντρόφων και γράφουν για παλιές υποθέσεις για τις οποίες είχαν φυλακιστεί. Ταυτόχρονα, φιλήσυχοι πολίτες, ηθικολόγοι και υπερασπιστές της αστικής νομιμότητας, βγαίνουν στα τηλεοπτικά πάνελ ως "τρομοκρατημένοι", χειροκροτούν το έργο της αστυνομίας και συμβάλλουν με τη σειρά τους και αυτοί στην επικύρωση του "κράτους δικαίου" και της κοινωνικής ασφάλειας, χαρούμενοι ιδιαίτερα για την σύλληψη των συντρόφων μας και την επαναφορά στην κανονικότητα.

Στις 16/09/20 οι σύντροφοι Κ. Σακκάς και Γ. Δημητράκης καταδικάστηκαν σε 7 έτη και 10 μήνες ο πρώτος και 11 έτη και 6 μήνες ο δεύτερος, ενώ η συντρόφισσα Δ. Συριανού σε 2 χρόνια με τριετή αναστολή.

Ωστόσο, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η σύγκρουση με την κυριαρχία είναι διαρκής, μόνιμη και πάντα επίκαιρη. Οι σύντροφοι διώκονται για τις ατομικές τους επιλογές, να προκαλέσουν την παντοδυναμία της εξουσίας και να αμφισβητήσουν έμπρακτα την κοινωνική και εσωτερική της εδραίωση.

Στον πόλεμο που μαίνεται οι διωκόμενοι και έγκλειστοι επαναστάτες πάντα θα αποτελούν υπενθύμιση για νέες εχθροπραξίες. Γιατί αρνούμαστε να ξεχάσουμε τί σημαίνει να πολεμάς. Τί σημαίνει να ρισκάρεις την ίδια σου την ελευθερία, την ίδια σου τη ζωή, για να δεις τον κόσμο αυτό κατεστραμμένο συθέμελα. Και για το λόγο αυτό αρνούμαστε να αφήσουμε τους συντρόφους μας να γίνουν έρμαια των κατασταλτικών μεθοδεύσεων, στα χέρια των μπάτσων και των δικαστών.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΟΜΟΥΣ

ΝΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΟΥΜΕ ΧΩΡΟ, ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

Κ. ΣΑΚΚΑ ΚΑΙ Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ Δ. ΣΥΡΙΑΝΟΥ

Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή


1 2 3 4 5 6 7

Στις 12 Ιουνίου 2019 συλλαμβάνονται οι αναρχικοί σύντροφοι Γιάννης Δημητράκης και Κώστας Σακκάς για την απόπειρα απαλλοτρίωσης της χρηματαποστολής ανεφοδιασμού του ATM στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής. Λίγο αργότερα, συλλαμβάνεται για την ίδια υπόθεση και η συντρόφισσα Δήμητρα Συριανού με την κατηγορία της συνέργειας.

Στις 16/9/19 πραγματοποιήθηκε η δίκη σε πρώτο βαθμό με ποινές 11,5 χρόνια για τον Γιάννη Δημητράκη, 7 χρόνια και 10 μήνες για τον Κώστα Σακκά, και 2 χρόνια για την Δήμητρα Συριανού. Έκτοτε οι σύντροφοι κρατούνται ο πρώτος στις φυλακές Δομοκού και ο δεύτερος στον Κορυδαλλό.

Στις 24/5 ο Γιάννης Δημητράκης δέχεται, μέσα στη φυλακή, δολοφονική επίθεση με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι από άλλους κρατούμενους και μεταφέρεται στο νοσοκομείο Λαμίας σε κρίσιμη κατάσταση.

Παρόλο που διαφεύγει τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του, αλλά και μετά την επιστροφή του πίσω στις φυλακές Δομοκού, η κατάσταση της υγείας του θεωρείται μέχρι και σήμερα σοβαρή, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος για μόνιμες βλάβες. Ενώ οι θεράποντες ιατροί κάνουν σύσταση για περαιτέρω και εξιδεικευμένη φροντίδα, την οποία δεν μπορεί να λάβει στο περιβάλλον της φυλακής.

Τη Δευτέρα 6/9 θα εκδικαστεί η υπόθεση της απόπειρας απαλλοτρίωσης της χρηματαποστολής ανεφοδιασμού του ATM στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, σε δεύτερο βαθμό.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συντρόφων μας και της συντρόφισσας μας, και καλούμε όλες και όλους στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 9:00.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΚΑΙ Κ. ΣΑΚΚΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ Δ. ΣΥΡΙΑΝΟΥ

ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών (συνέλευση Θεσσαλονίκης)


1 2 3 4 5 6 7

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Σεπτεμβρίου 21h


1 2 3 4 5 6 7

Τρομοκράτες και ληστές είναι τα κράτη & οι καπιταλιστές

Στις 12 Ιούνη 2019, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αντι-τρομοκρατικής στη Θεσσαλονίκη, συλλαμβάνονται οι αναρχικοί σύντροφοι Κώστας Σακκάς, Γιάννης Δημητράκης και Δήμητρα Συριανού. Οι σύντροφοι απαγάγονται με συνοπτικές διαδικασίες και οδηγούνται στη ΓΑΔΘ όπου και βρίσκονται για ώρες απομονωμένοι, δεμένοι πισθάγκωνα και με κουκούλες στο κεφάλι. Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής αφορά την απόπειρα απαλλοτρίωσης χρηματαποστολής που θα εφοδίαζε το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης που βρίσκεται μέσα στο ΑΧΕΠΑ-υπόθεση για την οποία οι σύντροφοι οδηγούνται στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ληστείας κατά συναυτουργία για τον Γιάννη και τον Κώστα και της απλής συνέργειας για τη Δήμητρα. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε σπίτια τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα και κατασχέθηκαν δεκάδες προσωπικά αντικείμενα τόσο των συλληφθέντων όσο και άλλων φιλικών τους προσώπων. Με το πέρας της διαδικασίας ανάκρισης οι 2 πρώτοι σύντροφοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι ενώ η τρίτη συντρόφισσα αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Από την πρώτη στιγμή τα ΜΜΕ, σε αγαστή συνεργασία με τους μπάτσους και τους δικαστικούς λοιδορούν τους συντρόφους μας. Αναπαράγουν συνεχώς τις φωτογραφίες των συντρόφων Σακκά και Δημητράκη επιδιδόμενοι σε ένα ακόμα κυνήγι κεφαλών, που μέσα από τα τρομοπάνελ προ-δικάζει τους συλληφθέντες. Ξερνάνε λάσπη και χολή για δήθεν χτύπημα σε νέο πυρήνα που τροφοδοτεί χρηματικά το αντάρτικο πόλης, στην επανεμφάνιση του επαναστατικού ταμείου και των ληστών με τα μαύρα με σκοπό να νομιμοποιήσουν κοινωνικά, όχι μόνο τη σύλληψη των συντρόφων αλλά την καταστολή εν γένει απέναντι σε πράξεις επαναστατικής αλληλεγγύης όπως οι απαλλοτριώσεις.

Στις 16/9/19 στο πρωτόδικο δικαστήριο τους επιβλήθηκαν ποινές 11,5 χρόνια στον Γ. Δημητράκη, 7 χρόνια και 10 μήνες στον Κ. Σακκά και 2 χρόνια στη Δ. Συριανού. Στις 6/9/21 οι σύντροφοί μας θα οδηγηθούν για ακόμη μια φορά δέσμιοι και αιχμάλωτοι στις αίθουσες της αστικής δικαιοσύνης, όπου εκδικάζεται το εφετείο της υπόθεσης, για τις επιλογές αγώνα που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια.Για όλες αυτές τις επιλογές που αποτελούν το σύνολο των εργαλείων αντιπαράθεσης και αγώνα με το κράτος και το κεφάλαιο. Απέναντι σε αυτό το νέο κατασταλτικό χτύπημα, θα βρεθούμε όλοι και όλες μαζί περήφανα δίπλα στους συντρόφους μας.

Λευτεριά στους συντρόφους Γ. Δημητράκη και Κ. Σακκά που βρίσκονται προφυλακισμένοι για την απαλλοτρίωση της χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ

Αλληλεγγύη στη συντρόφισσα Δήμητρα Συριανού που διώκεται για την ίδια υπόθεση

Κανένας μόνος στα χέρια του κράτους

κάλεσμα : Κατάληψη Terra Incognita


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους διωκόμενους για την απόπειρα απαλλοτρίωσης χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ

Στις 12 Ιουνίου του 2019 συλλαμβάνονται σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας οι αναρχικοί Γιάννης Δημητράκης και Κώστας Σακκάς μετά από απόπειρα απαλλοτρίωσης χρηματαποστολής που ανεφοδίαζε το ΑΤΜ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Λίγη ώρα αργότερα συλλαμβάνεται σε κοντινό σημείο, για την ίδια υπόθεση, η αναρχική Δήμητρα Συριανού. Μετά από κάποιες μέρες κράτησης στη ΓΑΔΘ η συντρόφισσα αφήνεται ελεύθερη με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, ενώ οι δύο σύντροφοι προφυλακίζονται και μεταφέρονται στις φυλακές Νιγρίτας και Κομοτηνής. Μετά από πιέσεις του κινήματος αλληλεγγύης και δικές τους διαμαρτυρίες μεταφέρονται εκ νέου και βρίσκονται δέσμιοι μέχρι και σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού και Δομοκού. Τον προηγούμενο Σεπτέμβρη καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό με ποινή κάθειρξης 7 ετών και 10 μηνών για τον Κ. Σακκά και 11 ετών και 6 μηνών για τον Γ. Δημητράκη, ενώ στη Δ. Συριανού επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 χρόνων με τριετή αναστολή. Τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται η έφεσή τους.

Μερικούς μήνες πριν, στις 24 Μαΐου, ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης, δέχεται δολοφονική επίθεση από άλλους κρατούμενους και μεταφέρεται στο Νοσοκομείο της Λαμίας, όπου διαγνώστηκε με κρανιοεγκεφαλική κάκωση, εξαιτίας των άγριων χτυπημάτων που δέχτηκε στο κεφάλι και το πρόσωπο. Στις 3 Ιουνίου, οι ανθρωποφύλακες του κράτους τον μεταφέρουν εσπευσμένα πίσω στις φυλακές του Δομοκού, παρότι, οι θεράποντες γιατροί εισηγήθηκαν τη μεταφορά του σε κέντρο αποκατάστασης υγείας, διότι έχει πληγεί η ευρυθμία του εγκεφάλου του.

Η απόκρυψη του συμβάντος από πλευράς του ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, η άρνηση για την άμεση μεταφορά του σε Κέντρο Αποκατάστασης και τελικά η απόρριψη του αιτήματός του για διακοπή της ποινής αποτελούν τη συνέχιση της κρατικής μεθόδευσης για την εξόντωση του συντρόφου.

Η εγκληματική μεταχείριση του Γ. Δημητράκη από τις αρχές αντανακλά την εφαρμογή του ειδικού καθεστώτος εξαίρεσης που επιβάλλεται στους αναρχικούς αγωνιστές που πέφτουν στα χέρια των κρατικών μηχανισμών (όπως συνέβη και στις πρόσφατες περιπτώσεις των αναρχικών Βαγγέλη Σταθόπουλου και Μάριου Σεισίδη), αλλά και ευρύτερα στους πολιτικούς κρατούμενους και αποτελεί κομμάτι της κατασταλτικής εκστρατείας που έχει εξαπολύσει το κράτος - και εντάθηκε από την ακροδεξιά κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας- απέναντι στους αγωνιζόμενους και την κοινωνία.

Και οι τρεις σύντροφοι συμμετέχουν χρόνια στους αγώνες για την κοινωνική απελευθέρωση μέσα από τις τάξεις του αναρχικού κινήματος καθώς επίσης η συμμετοχή τους στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες τους θέτει στο πλευρό των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων. Ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο που διανύουμε, όπου το δόγμα «Νόμος και Τάξη» αναβαθμίζεται σε μια ενιαία στρατηγική «Προληπτικής Αντιεξέγερσης» τα κρατικά και κατασταλτικά επιτελεία θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους και δίπλα σε κάθε έναν που έρχεται αντιμέτωπος με τις μεθοδεύσεις τους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους αναρχικούς αγωνιστές και τους πολιτικούς κρατούμενους, που αντιμετωπίζουν το ειδικό καθεστώς εξαίρεσης. Απέναντι στην εκδικητική μανία των αστυνομικών και δικαστικών μηχανισμών, τα τρομοσενάρια και τις μεθοδεύσεις της αντιτρομοκρατικής στηρίζουμε τους συντρόφους, ώστε να μην επιτρέψουμε την εξοντωτική μεταχείρισή τους. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται ενάντια στο τέρας του ολοκληρωτισμού, ο κόσμος της εξουσίας και της εκμετάλλευσης, των φυλακών και των συνόρων όλο και θα αποδυναμώνεται.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Λευτεριά στους συντρόφους Γιάννη Δημητράκη και Κώστα Σακκά

Αλληλεγγύη στη συντρόφισσα Δήμητρα Συριανού

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/9, στις 09:00

κάλεσμα : Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συντρόφους Γ. Δημητράκη, Κ. Σακκά, Δ. Συριανού

"Κάθε δείλι τα πράγματα κοκκινίζουν πριν σβήσουν και ο θάνατος είναι πιο κοντά. Έξω απ' τα κάγκελα, είναι οι φωνές των παιδιών, και το σφύριγμα του τρένου. Τότε τα κελιά γίνονται πιο στενά και πρέπει να σκεφτείς το φως σ' έναν κάμπο με στάχυα, και το ψωμί στο τραπέζι των φτωχών και τις μητέρες να χαμογελάνε στα παράθυρα, για να βρεις λίγο χώρο να απλώσεις τα πόδια σου. Κείνες τις ώρες, σφίγγεις το χέρι του συντρόφου σου, γίνεται μια σιωπή γεμάτη δέντρα, το τσιγάρο κομμένο στη μέση, γυρίζει από στόμα σε στόμα, όπως ένα φανάρι που ψάχνει το δάσος, βρίσκουμε τη φλέβα που φτάνει στην καρδιά της άνοιξης, χαμογελάμε." Γ. Ρίτσος

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 και μετά από απαλλοτρίωση σε χρηματαποστολή που ανεφοδίαζε ATM, η αστυνομία συλλαμβάνει τους συντρόφους Γ. Δημητράκη, Κ. Σακκά και Δ. Συριανού, τους οποίους και συνδέει με τη συγκεκριμένη ενέργεια. Οι δύο σύντροφοι κατηγορούνται για διακεκριμένη ληστεία με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, ενώ η συντρόφισσα κατηγορείται για απλή συνέργεια σε ληστεία χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά. Στο κατηγορητήριο των τριών έχει προστεθεί και μια σειρά πλημμελημάτων. Έπειτα από την απόδοση των κατηγοριών οι δύο σύντροφοι προφυλακίστηκαν, ενώ στη συντρόφισσα επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Ένα χρόνο αργότερα, στις 16 Σεπτέμβρη του 2020, ο Γ. Δημητράκης καταδικάζεται σε 11,5 χρόνια στέρησης της ελευθερίας του, ο Κ. Σακκάς σε 7 χρόνια & 10 μήνες, ενώ η Δ. Συριανού σε 2 χρόνια με τριετή αναστολή.

Εμείς δεν είμαστε αντικειμενικοί, έχουμε διαλέξει στρατόπεδο στον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό, πως και αυτή η περίφημη "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη είναι ο στυλοβάτης του αντίπαλου στρατοπέδου. Είναι ταξικοί οι λόγοι που τη στιγμή που μεγαλοεπιχειρηματίες, κρατικοί αξιωματούχοι, παπάδες, μπάτσοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, σύντροφοί μας παραμένουν έγκλειστοι για ληστείες. Ελεύθεροι λοιπόν αυτοί που ρημάζουν τα ταμεία ασφάλισης, ελεύθεροι αυτοί που κάνουν μπίζνες με το δικό μας ιδρώτα, ελεύθεροι αυτοί που υπεξαιρούν εκατομμύρια "δημόσιου χρήματος", ελεύθεροι αυτοί που ψηφίζουν το ένα μετά το άλλο νομοσχέδια που "νομιμοποιούν" την εκμετάλλευση ανθρώπου και φυσικού περιβάλλοντος, ελεύθεροι αυτοί που έχουν τα φράγκα τους σε φορολογικούς "παραδείσους", ελεύθεροι αυτοί που με στολή ή με ναζιστικά περιβραχιόνια κυνηγάν, ξυλοφορτώνουν, βασανίζουν, δολοφονούν ή δίνουν σχετικές εντολές για αγωνιστές, μετανάστριες, ομοφυλόφιλους, διαφορετικές. Η φυλακή έχει προοριστεί για τους φτωχοδιαβόλους, αλλά και για τους αγωνιζόμενους που παλεύουν το κράτος και το κεφαλαίο.

Στις 24 Μαΐου 2021ο Γιάννης Δημητράκης δέχεται δολοφονική επίθεση από ομάδα εξουσίας μέσα στη φυλακή, στην προσπάθεια του να προστατέψει ένα συγκρατούμενό του από ξυλοδαρμό. Στην προσπάθειά του να σταθεί δίπλα στον αδύναμο, αρνούμενος να σκύψει το κεφάλι μπροστά στην αδικία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Μεταφέρεται στο νοσοκομείο της Λαμίας, καθώς τα χτυπήματα που δέχτηκε του έχουν προκαλέσει πολλαπλά αιματώματα στο κεφάλι, επηρεάζοντας βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, με κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του, ενώ ο τραυματισμός του υποβαθμίζεται αλλά και αποκρύπτεται αρχικά ακόμα και από τους οικείους του, με ευθύνη της Διεύθυνσης των Φυλακών Δομοκού, της Γενικής Γραμματέως Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σ. Νικολάου, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και του Υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα. Οι ίδιοι, αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία και τη ζωή του Γ. Δημητράκη, αποφασίζουν στις 3 Ιουνίου τη μεταφορά του πίσω στις φυλακές Δομοκού και μάλιστα σε κελί απομόνωσης λόγω υγειονομικών μέτρων(!), όπου δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης ιατρική περίθαλψη, παρά το γεγονός ότι οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου Λαμίας συνέστησαν ρητά πως ο σύντροφος θα πρέπει να συνεχίσει να νοσηλεύεται σε εξειδικευμένο χώρο, όπου θα μπορεί να λάβει τη φροντίδα που επιβάλει η κατάσταση της υγείας, προκειμένου να αποσοβηθεί οποιαδήποτε μόνιμη και σοβαρή βλάβη.

Ακόμα και η αίτησή του για διακοπή της ποινής για λόγους υγείας απορρίφθηκε στις 21 Ιουλίου, παρά το γεγονός ότι οι φυλακές Δομοκού -που προορίζονται στο άμεσο μέλλον να είναι πειθαρχικές φυλακές («τύπου Γ») για τους πολιτικούς και τους απείθαρχους κρατούμενους- δεν πληρούν ούτε στο ελάχιστο τις προϋποθέσεις για περίθαλψη και ανάρρωση ενός ανθρώπου σε τόσο σοβαρή κατάσταση, ολοκληρώνοντας την πολιτική αδιαφορίας ως προς την υγεία του, αλλά και την προσπάθεια του κράτους να καταπνίξει παραδειγματικά κάθε φωνή αντίστασης.

Η Δήμητρα, ο Κώστας και ο Γιάννης, είναι σύντροφοι που έχουν πολλάκις στοχοποιηθεί και πληρώσει το τίμημα για τις πολιτικές τους διαδρομές στο πλευρό των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου. Καρποί κι αυτοί μίας "καλής σοδειάς" συνεπών αγωνιστών, βρίσκονται όμηροι στα χέρια του κράτους.

Τη Δευτέρα 06/09 εκδικάζεται στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης το εφετείο της υπόθεσης. Τη Δευτέρα και κάθε μέρα στεκόμαστε απέναντι στα δουλικά του κεφαλαίου, μπάτσους και δημοσιογράφους, απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας που αναπαράγουν φυλλάδες και κανάλια, απέναντι σε μία ταξική δικαιοσύνη. Απέναντι στον κόσμο που δεν έχει κανένα δισταγμό να περάσει πάνω από οτιδήποτε και οποιονδήποτε στέκεται εμπόδιο στην καπιταλιστική "ανάπτυξη". Τη Δευτέρα και κάθε μέρα στεκόμαστε δίπλα σ'εκείνες κι εκείνους που αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς τάξεις, διακρίσεις και εκμετάλλευση, όπου όλα θα είναι για όλους.

Λευτεριά στους συντρόφους Κ. Σακκά και Γ. Δημητράκη

Αλληλεγγύη στη συντρόφισσα Δ. Συριανού

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ, ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ 06/09 ΣΤΙΣ 09.00
ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά / https://anatolika.espivblogs.net/


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συντρόφους Κώστα Σακκά, Γιάννη Δημητράκη και Δήμητρα Συριανού στη Θεσσαλονίκη

Τη Δευτέρα 6/9 θα εκδικαστεί η υπόθεση της απόπειρας απαλλοτρίωσης της χρηματαποστολής ανεφοδιασμού του ATM στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, σε δεύτερο βαθμό

Στις 12 Ιουνίου 2019 συλλαμβάνονται οι σύντροφοι Γιάννης Δημητράκης και Κώστας Σακκάς για την απόπειρα απαλλοτρίωσης της χρηματαποστολής ανεφοδιασμού του ATM στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής. Λίγο αργότερα, συλλαμβάνεται για την ίδια υπόθεση και η συντρόφισσα Δήμητρα Συριανού με την κατηγορία της συνέργειας.

Στις 16/9/19 πραγματοποιήθηκε η δίκη σε πρώτο βαθμό με ποινές 11,5 χρόνια για τον Γιάννη Δημητράκη, 7 χρόνια και 10 μήνες για τον Κώστα Σακκά, και 2 χρόνια για την Δήμητρα Συριανού. Έκτοτε οι σύντροφοι κρατούνται ο πρώτος στις φυλακές Δομοκού και ο δεύτερος στον Κορυδαλλό.

Ο Κώστας, ο Γιάννης και η Δήμητρα είναι σύντροφοι που συμμετέχουν χρόνια στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες και έχουν πολλάκις στοχοποιηθεί και πληρώσει το τίμημα για τις πολιτικές τους διαδρομές.

Απεναντι στην κατασταλτική μανία των διωκτικών αρχών, στεκόμαστε στο πλευρό των συντρόφων και της συντρόφισσας μας και σε όλους τους αγωνιστές και τους πολιτικούς κρατούμενους που αντιμετωπίζουν το ειδικό καθεστώς εξαίρεσης και καλούμε όλες και όλους στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 9:00.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΥΡΙΑΝΟΥ

Εργατική Ομάδα Τ-34

πηγή : https://www.facebook.com/pages/category/Polit…