Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 στις 16.00

Συνέλευση για την υποχρεωτική λήψη DNA

Την Πέμπτη 4/9 λαμβανω ''κλήση για λήψη γενετικού υλικού και ανάλυση του DNA'' που με καλεί την Τετάρτη 8/9 στην ΓΑΔΑ. Διαβάζοντας απορρημένος το χαρτι ώστε να αντιληφθώ περι τίνος πρόκειται, μιας και δεν τρέχει εις βάρος μου κάποια υπόθεση που θα δικαιολογούσε κάτι τέτοιο, συνειδητοποιώ πως ο λόγος ειναι η σύλληψη μου στις 13/11/20 στην υπό κατάληψη πρυτανεία του Ε.Μ.Π. μεταξύ 25 ατόμων με πλημελληματικού τύπου κατηγορητήριο. Η κλήση αυτή λοιπόν που μου παραδώθηκε, με ενημερώνει πως ''η λήψη και εξέταση θα πραγματοποιηθεί διότι ο γενετικός τύπος αγνώστου ανδρός που βρέθηκε σε δύο (2) μπουκάλια στους χώρους του κτηρίου της Διοίκησης του Ε.Μ.Π. (...) ταυτίζεται με αυτόν του αγνώστου άνδρα που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση χαρτιών με τις καστανέρυθρες κηλίδες, που κατασχέθηκαν έξωθι της πολυκατοικίας επί της οδού Σπύρου Τρικούπη αρ. 3 στην Αθήνα, όπου πρώτες πρωινές ώρες της 07-12-2014 άγνωστα άτομα επιτέθηκαν σε αστυνομικούς ομάδων Δέλτα με ρίξη βομβών μολότοφ, και άλλων αντικειμένων''. Πιο απλά με εξαναγκάζουν να δώσω δείγμα DNA διότι ταυτίζεται το δείγμα απο μη παράνομα αντικείμενα (άδεια μπουκάλια) στην πρυτανεία, με αυτο κάποιων χαρτιών με αίμα σε δρόμο των εξάρχειων το 2014.

Απο τη μία έχουμε μια κατάληψη πρυτανείας του Ε.Μ.Π. εν έτει 2020 με πρόταγμα την διατήρηση ανοιχτού του ιδρύματος, εν όψει της επαιτίου της 17ης Νοέμβρη, που η διοίκηση χέρι χέρι με την ΕΛ.ΑΣ. είχε αποφασίσει να κλειδώσει για να μην πραγματοποιηθεί το 3ήμερο και η διαδήλωση. Από την άλλη έχουμε ένα γεγονός σύγκρουσης διαδηλωτών με μπάτσους στα εξάρχεια το 2014, 6 χρόνια πριν δηλαδή. Στην πρώτη συμμετείχα και συνελήφθησα μεταξύ 25 ατόμων εκ των οποίων 13ών γενετικά ανδρών, σε έναν χώρο ανοιχτό για μέρες με πλήθος κόσμου απ όπου επιλέχθηκα στο σήμερα με άκατανόητα και άγνωστα μέχρι στιγμής κριτήρια λόγω κάποιων καθημέρινών και κινητών αντικειμένων που βρέθηκαν εκεί. Ενώ στην δεύτερη το 2014 ήμουν μαθητής και δεν είχα καμία σχέση ακόμα με τον α/α χώρο, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο γελοία την επιλογή μου ως υπόπτου για την τέλεση του υποτιθέμενου αδικήματος. Βέβαια ακόμη και να πληρούσα με κάποιο τρόπο τα κριτήρια που θα με καθιστούσαν ύποπτο, θα ήταν και πάλι τραβηγμένο να διαταχθεί η υποχρεωτική λήψη του DNA μου για την ταυτοποιήση η μή με τα δείγματα.

Φαίνεται πως το κράτος και οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί βρίσκουν όλο και πιο ευφάνταστους τρόπους να επιτεθούν στον κόσμο που αντιστέκεται στην εξαθλίωση που επιβάλουν. Χωρίς να κρατούν ούτε τα προσχήματα διώκουν με παράλογα κατηγορητήρια αγωνιστές/ριες και τους αποσπούν γενετικό υλικό προκειμένου να τους ταυτοποιήσουν με ανύπαρκτα ουσιαστικά δειγματα. Στην πραγματικότητα αυτό που ειπιδιώκουν ειναι να τρομοκρατήσουν όσους/ες δεν συμβιβάζονται με το εξουσιαστικό σενάριο και να δημιουργήσουν μια μεγάλη βάση δεδομένων DNA για μελλοντική χρήση, το οποίο αποτελεί ενδεικτικό και όχι αποδεικτικό μεσο αλλα έχει χρησιμοποιηθεί πολλες φορές ως βασικό η και μοναδικό στοιχείο για να καταδικάσει ανθρώπους.

Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε την κατασταλτική τους επέλαση με όπλο την αντίσταση και την αλληλεγγύη.

Ανοιχτή συνέλευση Κυριακή 5/9 16:00 Α΄ ΦΕΠΑ

Η.Κ.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85482/