Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 στις 19.00

2η ανοιχτή συνέλευση προετοιμασίας πορειών για τον Παύλο και τον Ζακ/τηZackie

Σας καλούμε στη 2η ανοιχτή μας συνέλευση για να συνεχίσουμε την προετοιμασία του φετινού Αντιφασιστικού/Αντιπατριαρχικού Σεπτέμβρη. Θέλουμε να ακούσουμε τις ιδέες σας για το κεντρικό σύνθημα της κοινής αφίσας των πορειών για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ/της Zackie και τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το σύνθημα στο οποίο θα καταλήξουμε θα αναγραφεί και στο κοινό πανό μας για τις δύο πορείες. Αν έχετε έμπνευση να σχεδιάσετε/ζωγραφίσετε το πανό,
ελάτε να συντονιστούμε μεταξύ μας για να το φτιάξουμε. Αν σας αρέσει και έχετε διάθεση να συμμετέχετε στην οργάνωση ενός "make up εργαστηρίου" για όσα άτομα επιλέξουν να έρθουν in drag στις δύο πορείες, είστε επίσης παραπάνω από ευπρόσδεκτ*/ευπρόσδεκτοι/ευπρόσδεκτες στη συνέλευση της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα, στον υπαίθριο χώρο που βρίσκεται πίσω από το στέκι του ΝΑΡ (ανάμεσα στη Θεολογική Σχολή ΑΠΘ και την Πρυτανεία).

Ως προς το πολιτικό περιεχόμενο του κεντρικού κειμένου, στην 1η συνέλευση συμφωνήθηκαν οι εξής άξονες:

1. Κλιμάκωση σεξιστικής βίας με συνεχείς γυναικοκτονίες στην Ελλάδα και ομοφοβικές δολοφονίες ακόμα και σε χώρες στις οποίες έχουν νομοθετηθεί πολλά λοατκια+ δικαιώματα (Ισπανικό κράτος, Ηνωμένο Βασίλειο, κλπ)

2. Ανάδυση της ελληνικής ακροδεξιάς στους δρόμους και στο διαδίκτυο μέσω του "αντιεμβολιαστικού κινήματος" και του ευρύτερου "κινήματος" ανορθολογισμού. Διορισμός του ακροδεξιού βουλευτή Πλεύρη ως υπουργού υγείας.

3. Δυσμενείς εξελίξεις για τους πρόσφυγες και τις μετανάστριες:
- συνεχείς επαναπροωθήσεις στον Έβρο και το Αιγαίο
- δημόσια πρόθεση της κυβέρνησης ότι δε θα δεχτεί τους πρόσφυγες που φεύγουν από το Αφγανιστάν μετά την παράδοση της εξουσίας στους Ταλιμπάν από τις ΗΠΑ και το δυτικό ιμπεριαλιστικό μπλοκ
- πρωτοφανείς ρατσιστικές επιθέσεις στη Λάρισα στην πορεία της κούκλας Αμάλ

4. Αστυνομοκρατία αντί για:
- ίδρυση και ενίσχυση δομών αλληλεγγύης για κακοποιημένες γυναίκες και λοατκια+ άτομα
- αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας
- εξοπλισμό του πυροσβεστικού σώματος και μαζικές προσλήψεις μόνιμων πυροσβεστών

Η εγκατάσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας, την οποία εξήγγειλε εδώ και καιρό η κυβέρνηση, θα σηματοδοτήσει άμεσο περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού της ακαδημαϊκής κοινότητας. Οι διαθέσεις της αστυνομίας για έμφυλα ζητήματα διαφάνηκαν και από τις συμβουλές που έδωσε ο εκπρόσωπός τους στους γυναικοκτόνους μετά τη σύλληψη του δολοφόνου της Καρολάιν.

5. Προκλητικές καθυστερήσεις στις δίκες των ναζί και των δολοφόνων του Ζακ.

πηγή : https://www.facebook.com/events/2308158989820…
πηγή : email που λάβαμε στις 5 Σεπτεμβρίου 02h