Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 στις 17.30

13 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Αντιφασιστική πορεία

πηγή : https://twitter.com/KorydallosA


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη, ένα χρόνο από την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Σε μεγάλο συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού και του φασισμού το Σάββατο 9 Οκτώβρη στην Ομόνοια στις 3μμ στο ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση καλούν δεκάδες φορείς, κινήσεις, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών και πρόσφυγες από τα στρατόπεδα., άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Δεν τελειώσαμε με τους φασίστες, η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης τους στρώνει ξανά το δρόμο ήταν το μήνυμα της Ανοιχτής Σύσκεψης στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ την Τρίτη 7 Σεπτέμβρη που πήρε την απόφαση για το συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη.

Είναι ένα συλλαλητήριο ενάντια στην κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας της; κυβέρνησης, με την ψήφιση νέου νόμου παραπέρα καταστρατήγησης του δικαιώματος στο άσυλο, την οχύρωση των συνόρων με την γενίκευση των παράνομων επαναπροωθήσεων, το άνοιγμα νέων στρατοπέδων-φυλακών προσφύγων, την μετατροπή των στρατοπέδων σε τόπους θανάτου και εξαθλίωσης των προσφύγων. Αυτές οι πολιτικές στρώνουν το έδαφος ξανά στους φασίστες όπως έδειξαν και οι αντιδράσεις για την περιοδεία της κούκλας Αμάλ.

Ο Μητσοτάκης συνεργάζεται με τον Ερντογάν, μετά την ήττα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν για να αποκλειστούν οι πρόσφυγες από την ΕΕ, σε στρατόπεδα σε χώρες όμορες, στην Ασία. Η κυβέρνηση σπαταλά εκατομμύρια για Ραφάλ, φράκτες, πανεπιστημιακή αστυνομία ενω η διαχείριση της πανδημίας έχει κοστίσει 14000 ζωές.

Η τοποθέτηση του "μεταφασίστα" Θ. Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας ενισχύει την ακροδεξιά και τους φασίστες.

Η πρωτοβουλία ήρθε λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας της κούκλας Αμάλ σε μια σειρά πόλεις, τις προκλήσεις των φασιστών στο Μεταξουργείο και τις Θερμοπύλες με την κάλυψη της ΕΛΑΣ.

Ο Μηταράκης προχωρά σε μιά προκλητική ενέργεια προσβολής της μνήμης του Παύλου Φύσσα με την εξαγγελία ότι εκείνη την μέρα θα εγκαινιάσει τη νέα δομή κράτησης προσφύγων, το στρατόπεδο-φυλακή στη Σάμο!

Το κεντρικά συνθήματα του συλλαλητηρίου είναι: Σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, κλείστε τα στρατόπεδα, Ποτέ Ξανά φασισμός.

Ήδη, στην διοργάνωση δήλωσαν αρχικά την συμμετοχή τους:

Η ΚΕΕΡΦΑ και τοπικές επιτροπές Νίκαιας, Πειραιά, Κυψέλης-Πατησίων, Αμπελοκήπων, Εξαρχείων, Πετραλώνων, Κουκακίου, Καλλιθέας, Ελληνικού, Ν.Σμύρνης, Ιλισίων-Ζωγράφου, Περιστερίου, Ν.Ιωνίας, Αμαρουσίου κα, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος "η Ενότητα", η Κοινότητα Μπαγκλαντές, η Κοινότητα Καμερουνέζων στην Ελλάδα, η Κοινότητα Γουϊνέας, Πρόσφυγες από τα στρατόπεδα του Σχιστού, της Μαλακάσας, του Ελαιώνα, της Ριτσώνας, της Κορίνθου, Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες, το Δίκτυο Αφρικανικών οργανώσεων, η Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, συνδικάτα, ο Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Άγιος Σάββας, οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου και Αιγάλεω, συντονιστές εκπαίδευσης στα καμπ, οι Παιδαγωγοί της Αλληλεγγύης, Φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας, Κίνηση καλλιτεχνών με αναπηρία ¨Μηδενική Ανοχή", η Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών, Πρωτοβουλία φοιτητών ΤΕΑΠΗ, μαθητές σχολείων Αθήνας, αγωνιστές του ΣΦΕΑ, ομάδα δημοσιογράφων με επικεφαλής την Ινγκεμποργκ Μπέιλεν και δημοτικές κινήσεις.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ακόμη εκπρόσωποι κινήσεων, ο ΣΥΠΡΟΜΕ, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά, η ΚΕΔΔΑ, το Δίκτυο υπεράσπισης δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η Σύσκεψη καλεί σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη στα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με εκδηλώσεις, συναυλία και κορύφωση την πορεία το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 5.30μμ από το μνημείο στο Κερατσίνι στο Μπλόκο της Κοκκινιάς(Νίκαια).

Συγκροτήθηκε Ανοιχτή Οργανωτική Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει την επόμενη Τρίτη 14/9 στις 7μμ στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ.

Στείλτε την συμμετοχή σας στο email antiexracismfaexscism@yaexhoo.gr

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΦΩΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

πηγή : https://www.facebook.com/keerfapage/posts/657…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Απόφαση ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 9/9/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΣΕ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεδρίασε την Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη για να συζητήσει την πολιτική κατάσταση και την παρέμβαση του μετώπου το επόμενο διάστημα.

Η ΚΣΕ εκτιμάει ότι όλες οι πρόσφατες εξελίξεις αναδεικνύουν πιο έντονα την κρίση του συστήματος και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης της ΝΔ. Οι καταστροφικές πυρκαγιές, η χρεοκοπία στην αντιμετώπιση της πανδημίας, το κύμα ακρίβειας που φουντώνει σε συνδυασμό με όλες τις αντεργατικές επιθέσεις, έρχονται να τροφοδοτήσουν τη εργατική-λαϊκή οργή ενάντια στην κυβέρνηση.

Η ταπεινωτική ήττα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στο Αφγανιστάν λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για το σύστημα, οξύνει τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και ασκεί νέες πιέσεις στον ελληνικό καπιταλισμό και την κυβέρνηση.

Η μαζική διαδήλωση στις 9 Αυγούστου ενάντια στην κυβέρνηση των εμπρηστών, οι συνεχείς απεργίες στα νοσοκομεία ενάντια στις απολύσεις με πρόσχημα τον εμβολιασμό, είναι προμηνύματα για ένα καυτό φθινόπωρο μαχών σε όλα τα επίπεδα.

Άμεσο καθήκον του δυναμικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η οργανωτική και πολιτική στήριξη των αγώνων που ανοίγουν την «αυλαία» του φετινού φθινοπώρου και η συμβολή του στην κλιμάκωσή τους κόντρα στην συναίνεση που δίνει απλόχερα ο ΣΥΡΙΖΑ και πέρα από τη λογική της συμβολικής διαμαρτυρίας του ΚΚΕ. Παράλληλα θα πρέπει να εντείνει την πολιτική της παρέμβαση στην κατεύθυνση ευρύτερης συσπείρωσης του μαχόμενου αριστερού ριζοσπαστικού δυναμικού στη λογική της συγκρότησης του πόλου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς

Στην κατεύθυνση αυτή:

  • Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 15/9 με προοπτική ένα κύμα απεργιών και καταλήψεων που θα στείλει στο σκουπιδοτενεκέ την Κεραμέως και όλη την αντιδραστική «μεταρρύθμιση» στην Παιδεία.
  • Συμμετέχουμε στη διαδήλωση της17/9 στην Αθήνα, 7 μμ Σύνταγμα, ενάντια στην Σύνοδο των μεσογειακών κρατών της ΕΕ που με πρόσχημα την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής βάζουν μπροστά τα σχέδια λεηλασίας των «πράσινων» αρπακτικών της αγοράς. Στηρίζουμε τις δράσεις ενάντια στην σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί από τις 17 μέχρι 19/9.
  • Στις 18/9 διαδηλώνουμε στο Κερατσίνι στην επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα. Η σύγκρουση με τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που ανοίγει το δρόμο για την επανεμφάνιση των φασιστών είναι κρίσιμη μάχη για όλο το εργατικό κίνημα και τη νεολαία. Γι' αυτό δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές κινήσεις και συλλογικότητες, συνδικάτα, κοινότητες μεταναστών, φοιτητικοί σύλλογοι στον ένα χρόνο από την ιστορική καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας, με μέρα δράσης στις 7 Οκτώβρη και το μεγάλο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.
  • Παράλληλα οργανώνουμε την εξωστρεφή δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για την προβολή και συζήτηση του αντικαπιταλιστικού προγράμματος που έχει ανάγκη η εποχή μας, ανοίγουμε τη συζήτηση για τις πολιτικές προϋποθέσεις για να νικήσουν οι αγώνες.

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτιμάει ότι η κινητοποίηση του δυναμικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις μάχες έχει και ως προϋπόθεση το άνοιγμα της συντροφικής πολιτικής συζήτησης στο εσωτερικό της για όλα τα ζητήματα. Με αυτόν τον προσανατολισμό αποφάσισε την σύγκληση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου την Κυριακή 17 Οκτώβρη. Η ΚΣΕ θα συνεδριάσει άμεσα για να διαμορφώσει την εισήγησή της στο ΠΣΟ.

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 10/9/2021

πηγή : http://antarsya.gr/node/5984


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

[Κάλεσμα] Αντιφασιστική-Αντικρατική- αντικατασταλτική διαδήλωση, 8 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα | Σάββατο 18 Σεπτέμβρη.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ- ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ Π. ΦΥΣΣΑ

στις 18/9/2013 στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά και το παρακρατικό τάγμα εφόδου της Χ.Α.

Μπροστά στην προοπτική έκφρασης της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής που ακολούθησε τη δολοφονία του Π.Φύσσα, το κράτος παραπέμπει σε δίκη τη Χ.Α ως εγκληματική οργάνωση, επιδιώκοντας να εμφανιστεί ως ο μοναδικός φορέας δικαιοσύνης και εγγυητής της κοινωνικής ομαλότητας. Μέσα από τη δίκη- φιάσκο, που διήρκησε πεντέμισι χρόνια, ο «θεσμικός αντιφασισμός» επιχείρησε να απονοηματοδοτήσει τον αντιφασιστικό αγώνα, να εδραιώσει τη θεωρία των δύο άκρων και να ξεπλύνει τόσο την δράση των νεοναζιστικών συμμοριών όσο και του ίδιου του κράτους, βασικού ενορχηστρωτή των φασιστικών/παρακρατικών επιθέσεων.

Σήμερα -που η κοινωνία υφίσταται άλλο ένα ισχυρό πλήγμα εξαιτίας της δολοφονικής διαχείρισης της πανδημίας, που επιταχύνονται οι αναδιαρθρώσεις, με το ρήμαγμα της κοινωνικής βάσης και την αποστέρηση των αναγκαίων κοινωνικών αγαθών, και τη λεηλασία της φύσης, που μονιμοποιείται το Καθεστώς Έκτακτης ανάγκης και η κρατική καταστολή αποτελεί την κυρίαρχη στρατηγική του κράτους- οι αντιδραστικές δυνάμεις εμφανίζονται εκ νέου στο δημόσιο πεδίο. Είτε ως εκφραστές συνωμοσιολογικών αφηγήσεων που προέρχονται ξεκάθαρα από την ακροδεξιά και λειτουργούν παραπληρωματικά στους επίσημους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς, στοχεύοντας στη διάλυση των συλλογικών, κοινωνικών και ταξικών δεσμών είτε ως φασιστικές γκρούπες που εμφανίζονται υπό την προστασία των κατασταλτικών μηχανισμών, λειτουργώντας ως εφεδρεία του κράτους και συνδράμοντας στην κρατική ρητορική διάχυσης του ρατσιστικού μίσους και της μισαλλοδοξίας απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα η μόνη ρεαλιστική προοπτική των από τα κάτω είναι η οργάνωση και ο αγώνας για την Κοινωνική Επανάσταση. Χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως οποιαδήποτε κυβέρνηση ή κρατικός θεσμός μπορεί να αποτελέσει φραγμό στο τέρας του φασισμού, να αγωνιστούμε συλλογικά και μαχητικά με όπλο μας τη διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη για την οικοδόμηση ενός κόσμους ισότητας, δικαιοσύνης και ελευθερίας.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Αντιφασιστική- αντικρατική- αντικατασταλτική διαδήλωση

8 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Αθήνα: Κερατσίνι, Παύλου Φύσσα 60, στις 17:30

Θεσσαλονίκη: Προσυγκέντρωση στην κατάληψη Mundo Nuevo, 17.00

Συγκέντρωση στην Καμάρα, 18.00

κάλεσμα : Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Καμπάνια "Δεν Είναι Αθώοι":Η μεγάλη αντιφασιστική νίκη εφαλτήριο για νέους αγώνες απέναντι στην ακρο

Ο φετινός αντιφασιστικός Σεπτέμβρης είναι διαφορετικός. Βρίσκει το αντιφασιστικό/αντιρατσιστικό κίνημα να έχει πετύχει μια μεγάλη νίκη. Η Χρυσή Αυγή με απόφαση του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι εγκληματική οργάνωση. Τα τάγματα εφόδου που σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα, οι Χρυσαυγίτες που δολοφόνησαν τον Λουκμάν κι επιτέθηκαν δολοφονικά σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και σε δεκάδες μετανάστες έχουν διαλυθεί και καταδικαστεί. Η ηγεσία της νεοναζιστικής οργάνωσης είναι πια ολόκληρη στη φυλακή παρά τις αργοπορίες στη σύλληψη Λαγού και την ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ-που κατά τα άλλα καταστέλλει όσους αγωνίζονται- για την πολύμηνη φυγή του υπαρχηγού Παππά.

Η 7η Οκτώβρη και η συγκλονιστική λαική κινητοποίηση μπροστά από το Εφετείο και η ανακοίνωση του αποτελέσματος της δίκης θα μείνουν στην ιστορία! Η δικαίωση για τις οικογένειες των θυμάτων κι όσων έχουν αγωνιστεί απέναντι στο φασισμό είναι τεράστια! Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε σε μια θεσμική απόφαση των αστικών δικαστηρίων! 8 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, διάφορα μικρότερα φασιστικά μορφώματα(ΕΛΑΣΥΝ,Εθνικό Μέτωπο,Propatria), αλλά και τα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής (βλ. Νεολαία να απειλεί καθηγητές στο Πάντειο, νέα μορφώματα μελών της πχ Κασιδιάρης κλπ) προσπαθούν εκμεταλλευόμενα τη συγκυρία να βγουν και πάλι δρόμο(βλ Θερμοπύλες,Μεταξουργείο,αντιεμβολιαστικές συγκεντρώσεις) και να πάρουν ένα κομμάτι από τη διασπασμένη ακροδεξιά.

Παράλληλα ο φασισμός δεν είναι ένα προσωπαγές φαινόμενο που αρχίζει και τελειώνει με την Χρυσή Αυγή, αλλά ένα φαινόμενο κοινωνικό του οποίου οι αιτίες που τονγεννούν και πάνε χέρι-χέρι μαζί του είναι ακόμα εδώ. Αντιλαικές πολιτικές, φτώχεια, αντεπιστημονικές απόψεις, ρατσισμός ,σεξισμός. Άλλωστε οι φασίστες με ή χωρίς γραβάτα υπηρετούν το εκμεταλλευτικό σύστημα,αποτελούν χρήσιμες εφεδρείες του κι αποπειρώνται να δείξουν ως εχθρό το διπλανό, τη μετανάστρια, όποιον αγωνίζεται για δικαιώματα.Αυτούς χτυπούν. Και όχι μόνοι τους, αλλά με την συγκάλυψη και αρωγή του κράτους.

Στην αντιφασιστική συγκέντρωση της 3/9 απέναντι στη συγκέντρωση των φασιστών, που βγήκαν στον δρόμο να διαδηλώσουν με αφορμή τον περίπατο της Αμαλ, το αστικό κράτος έδειξε ξεκάθαρα ποιους έχει ανάγκη και με ποιους συμμαχεί. Οι φασίστες έμειναν ανέγγιχτοι από τις κατασταλτικές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ η αντιφασιστική συγκέντρωση χτυπήθηκε άγρια. Γιατί είναι το αντιφασιστικό κίνημα που απειλεί τη σταθερότητα της άρχουσας τάξης και όχι οι φασίστες.

Άλλωστε εκφάνσεις της θεσμικής ακροδεξιάς βρίσκουμε και στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση και η ΕΕ σε τομείς όπως το προσφυγικό(φράκτης του Έβρου, στρατόπεδα κράτησης προσφύγων, επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο απέναντι στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων) και την καταστολή. Άλλωστε η πρόσφατη υπουργοποίηση του Πλεύρη στο Υπ.Υγείας είναι μία ακόμα τέτοια-όχι φυσικά η μοναδική-ένδειξη. Η έξαρση του εθνικισμού καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς με στόχο την συντήρηση και προάσπιση των συμφερόντων της άρχουσας τάξης.

Απέναντι στα παραπάνω, αλλά και στη δευτεροβάθμια δίκη των ναζί της ΧΑ οφείλουμε να απαντήσουμε δυναμικά! Να μη ξανασηκώσουν κεφάλι! Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της ΧΑ και οχτώ χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου, καλούμε σε αντιφασιστικό μήνα μνήμης και δράσης. Το αντιφασιστικό/αντιρατσιστικό κίνημα μαζί με το λαό, τη νεολαία, φορείς, εργατικά σωματεία, φοιτητικούς Συλλόγους να σηκώσουμε το γάντι και να τσακίσουμε μαζί το φασισμό και τις αιτίες του.

-Καλούμε το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 17.30 Αντιφασιστική πορεία από το μνημείο του Παύλου προς το ιστορικό μπλόκο της Κοκκινιάς

- Σάββατο 2 Οκτώβρη 18.30 διοργανώνουμε Εκδήλωση/Συζήτηση ''Οι νέες μορφές της ακροδεξιάς και τα καθήκοντα του αντιφασιστικού κινήματος'' Εξάρχεια, κηπάκι Τσαμαδού

-Καλούμε την Πέμπτη 7/10 18.00 στον ένα χρόνο από την καταδίκη της ΧΑ σε μηχανοκίνητη πορεία από το Εφετείο σε γειτονιές της Αθήνα.

- Καλούμε για εκδηλώσεις και δράσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2021/09/blog-post_…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Πριν 8 χρόνια δολοφονήθηκε ο μουσικός αντιφασίστας Παύλος Φύσσας από τα φασιστικά-νεοναζιστικά-παρακρατικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, δίνοντας μάχη απέναντι στην οργανωμένη και στοχοποιημένη επίθεση που δέχθηκε από τα ορφανά των ταγμάτων ασφαλείας.

Η συγκεκριμένη στιγμή, αποτέλεσε κορύφωση της ασύδοτης και αποθρασυνόμενης φασιστικής-παρακρατικής βίας των μαντρόσκυλων του διεθνούς ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου, πλάι στις δεκάδες επιθέσεις απέναντι σε συνδικαλιστές, κομμουνιστές, αγωνιστές, αριστερούς-προοδευτικούς ανθρώπους, αναρχικούς, στέκια, δομές και καταλήψεις του κινήματος.

Οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις, οι συγκρούσεις, η έκφραση της λαϊκής αντιβίας, η λαϊκή οργή για Παύλο Φύσσα και Σαχζάτ Λουκμάν, δημιούργησαν τους όρους για την συγκρότηση και την εμφάνιση ενός πολύμορφου αντιφασιστικού κινήματος που πλάτιασε και δυνάμωσε σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, πανεπιστήμια, όπου όρθωνε το κεφάλι του το φίδι του φασισμού.

Προμετωπίδα αυτού του ταξικού-λαϊκού- αντιφασιστικού κινήματος στάθηκαν οι δυνάμεις που μπόλιασαν πλάι στην καθημερινή αντιφασιστική δουλειά, την πολύμορφη πρακτική και δράση, που κράτησαν την πρακτική της μαχητικής αντιμετώπισης των φασιστών τσακίζοντας υλικά τις δομές και τους μηχανισμούς τους, παίρνοντας πίσω γειτονιές και διαλύοντας κάθε απόπειρα φασιστικής παλινόρθωσης.

Και είναι αυτή η μαχητική αντιμετώπιση και πρακτική, που κράτησε ζωντανή την κομμουνιστική-λαϊκή- αντιφασιστική ιστορία, τους αγώνες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ υπό την καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, την μαχητική αντιμετώπιση των παρακρατικών στα Ιουλιανά και κατά την περίοδο της στρατιωτικοφασιστικής αμερικανοκίνητης Χούντας (1967-1974) την πολύμορφη πρακτική της περιόδου 80-90-00 που το μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα πέτυχε ουσιαστικές υλικές νίκες διαλύοντας στη πράξη το μιλιταριστικό μύθο της ασύδοτης φασιστικής-παρακρατικής βίας.

Το μπόι της εργατικής τάξης,του λαού και της νεολαίας, σμιλεμένο μέσα στους ταξικούς-λαϊκούς- αντιφασιστικούς αγώνες και την βαθιά παράδοση αντίστασης, γέννησε την πλατιά λαϊκή αντιφασιστική συγκέντρωση της 7ης Οκτώβρη πριν ένα χρόνο-ημέρα ανακοίνωσης της ετυμηγορίας για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η απόφαση του αστικού δικαστηρίου πάρθηκε κάτω υπό πίεση του λαϊκού-αντιφασιστικού κινήματος, δοσμένη ωστόσο μέσα στις αντιθέσεις του αστικού πολιτικού συστήματος, το οποίο αποφάσισε να καταδικάσει την Χρυσή Αυγή.

Οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, τα κανάλια της ντόπιας εξαρτημένης πλουτοκρατίας και κάθε γνωστή ή άγνωστη αντιδραστική φωνή αμέσως έχτισαν τείχος προστασίας της Αστικής Δημοκρατίας σε περίοδο φασιστικοποίησης της πολιτικής και δημόσιας ζωής και δεξιάς στροφής του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, βγάζοντας από την φαρέτρα πιο έντονα το όπλο της θεωρίας των 2 άκρων.

Από την μία μεριά, θέλοντας να πετάξουν από πάνω τους την σκουριά για την συγκρότηση και την ανθρωποκτόνο δράση της Χρυσής Αυγής σαν παράλληλη στρατιωτική οργάνωση πλάι στις επίσημες κρατικές κατασταλτικές δυνάμεις και από την άλλη μεριά για να εξισώσουν τον κομμουνισμό με τον ναζισμό-σε πλήρη στοίχιση με τις κατευθύνσεις του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και της Ε.Ε- για να χτυπήσουν βίαια κατασταλτικά κάθε μορφή αγώνα του λαϊκού κινήματος που αμφισβητεί τον καπιταλιστικό μονόδρομο και την κυριαρχία του μονοπωλίου της κρατικής βίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου επισφράγισε, εκείνη την περίοδο, την μεταφορά του συνόλου της φασιστικής-παρακρατικής βίας απευθείας στα φασιστικά τάγματα εφόδου και τους μπουραντάδες των επίσημων κρατικών μηχανισμών, που με πλήρη κάλυψη της δικαστικής εξουσίας ανέλαβαν να επιβάλλουν τον ορυμαγδό της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής, με την φασιστική νομοθεσία για απαγόρευση διαδηλώσεων να χτίζει ένα κράτος χωροφύλακα με γιγαντωμένο τον κρατικό μηχανισμό.

Με το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα να βρίσκεται σε βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση η οποία εντάθηκε έπειτα από την πανδημία του Covid-19, την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να είναι αποδυναμωμένη έπειτα από την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και το καπιταλιστικό-κυβερνητικό έγκλημα των πυρκαγιών, η απουσία οργανωμένης-μαζικής-μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης σε όλο το φάσμα της πολιτικής ατζέντας- υγεία-παιδεία-εργασία, δημιουργεί έδαφος για να ενσωματωθεί η λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια είτε από την σοσιαλδημοκρατία- ΣΥΡΙΖΑ- είτε από το βολικό για το σύστημα σκοταδιστικό-αντιδραστικό-αντιεμβολιαστικό κίνημα μέσα στους κόλπους του οποίου εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού και ηγεμονεύουν και συγκροτούνται φασιστικές-παρακρατικές-νεοναζιστικές οργανώσεις.

Σε μια τέτοια συνθήκη, που ο κίνδυνος της φασιστικής παλινόρθωσης είναι ορατός, η διαδήλωση τιμής και μνήμης για τον μουσικό- αντιφασίστα του λαού Παύλο Φύσσα οφείλει να αποκτήσει χαρακτήρα συνολικής καταδίκης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος που γεννά και θρέφει τον φασισμό, λαμβάνοντας χαρακτήρα αναμέτρησης με το σύνολο της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που υπηρετεί τον διεθνή ιμπεριαλισμό και την εξαρτημένη άρχουσα τάξη, που υποστηρίζεται από την φασιστική-κρατική τρομοκρατία και την φασιστική-παρακρατική τρομοκρατία.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό, την νεολαία, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες στην αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση το Σάββατο 18/09 στις 17:30 στο Κερατσίνι στην οδό Παύλου Φύσσα.

Πιασμένοι αλυσίδες, οργανωμένα, συντεταγμένα,δυναμικά και με πυγμή, να τιμήσουμε στην πράξη τον Παύλο Φύσσα,να στείλουμε το μήνυμα και να δώσουμε υπόσχεση στους νεκρούς του λαϊκού- αντιφασιστικού κινήματος, πως το κόκκινο νήμα δεν κόβεται και θα ζητήσουμε λογαριασμό από τους φασίστες απόγονους των Χιτών, των ταγματασφαλιτών, των Μαύδων και του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος που τους γεννά και τους θρέφει.

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ 40,

ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

[Ιωάννου Σούτσου & Κάλβου | Γκύζη]

mail: ilekextra.aposextolou@prexotonmailex.com

blog: ilektraapostolou.wordpress.com

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Σεπτεμβρίου 20h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Όλες-οι στη διαδήλωση για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα - Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 5:30μμ, Κερατσίνι

από Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

Όλες και όλοι στη διαδήλωση για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα - Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 5:30μμ, Κερατσίνι. 2013-2021 Παύλος Φύσσας ΠΑΡΩΝ! Αγωνιζόμαστε ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση, για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας, δικαιοσύνης. Δε ξεχνάμε τον Σαχτζάτ Λουκμάν, τον Petrit Zifle, τη Ζακ/Zackie oh!, τον Παύλο Φύσσα. Παλεύουμε όλοι και όλες μαζί ενάντια στον φασισμό και τον καπιταλισμό που τον γεννά και τον θρέφει!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

post image

Όλες και όλοι στη διαδήλωση για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα - Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 5:30μμ, Κερατσίνι

2013-2021 Παύλος Φύσσας ΠΑΡΩΝ! Αγώνας ενάντια στον φασισμό και τον καπιταλισμό που τον γεννά και τον θρέφει!

Στις 18/9/2021 κλείνουν οχτώ χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από τάγμα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης ΧΑ και το χέρι του φασίστα Ρουπακιά.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό ούτε τελειώνει ούτε διαφοροποιείται μετά τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Γιατί οι φασίστες ενεργούσαν και ενεργούν ως τα μακριά χέρια του κράτους που τους ανέχεται, τους υποστηρίζει και τους θρέφει με τις πολιτικές και τις πρακτικές που εφαρμόζει στα σύνορα και τις μητροπόλεις για την εδραίωση κλίματος φόβου, την εμπέδωση της καταστολής, την καθυπόταξη των εκμεταλλευόμενων και την αποτροπή της συλλογικής οργάνωσης τους. Γιατί λειτουργούσαν και λειτουργούν ως τα αόρατα χέρια του κράτους, δηλαδή της πολιτικής έκφρασης του κεφαλαίου, που επιδιώκει τη διάσπαση των από τα κάτω με σκοπό τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης, της παρασιτικής ύπαρξης της κεφαλαιοκρατικής ελίτ και της ύπαρξης πλήθους εξαθλιωμένων φτηνών εργατικών χεριών, βορά στις φάμπρικες και τα εργοτάξια του κεφαλαίου.

Απέναντι σε όλους αυτούς μόνη επιλογή μας δεν μπορεί να είναι άλλη από τη συλλογική μας δράση. Η συλλογικοποίηση, η αυτοοργάνωση, η από τα κάτω κοινή και συλλογική μας δράση είναι ο μόνος δρόμος για τη συντριβή των φασιστικών συμμοριών και κομμάτων, αλλά και των θεσμικών κρατικών φορέων που συντηρούν και προωθούν το ρατσισμό.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δε μπορεί παρά να διεξάγεται στον δρόμο, τις γειτονιές, τα σχολεία, τις σχολές, τους χώρους εργασίας, δεν μπορεί παρά να είναι πολύμορφος, αντιθεσμικός και ανατρεπτικός. Με οδηγό την κοινωνική αυτοοργάνωση και γνώμονα την ταξική αλληλεγγύη μπορούμε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να αντισταθούμε στις δολοφονικές πολιτικές του κράτους και να συντρίψουμε την καπιταλιστική αναδιάρθρωση που θα συνεχίσει να επελαύνει όσο δεν συνειδητοποιούμε τη δύναμη μας. Γιατί η συγκρότηση μας ως τάξη είναι ο μεγαλύτερος φόβος κράτους και αφεντικών και η μεγαλύτερη απειλή για ένα σύστημα που τρέφεται και συντηρείται από εμάς, το αίμα και τη δουλειά μας. Αν η αξιοποίηση των φασιστικών εφεδρειών από το σύστημα εκφράζεται με το γνωστό ρητό ότι "η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα", εμείς δημιουργούμε κοινότητες αγώνα που παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους.

Χτίζουμε κοινότητες αγώνα, ενάντια σε κάθε διαχωρισμό έμφυλο, θρησκευτικό, φυλετικό, εθνικό.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση, για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας, δικαιοσύνης.

Δε ξεχνάμε τον Σαχτζάτ Λουκμάν, τον Petrit Zifle, τη Ζακ/Zackie oh!, τον Παύλο Φύσσα.

Παλεύουμε όλοι και όλες μαζί ενάντια στον φασισμό και τον καπιταλισμό που τον γεννά και τον θρέφει!

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα - askpthk.espivblogs.net


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Μασόβκα - Κάλεσμα συγκέντρωσης στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (Κερατσίνι, Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 17.30)

Οκτώ χρόνια χωρίς τον Παύλο.

Όμως ο αντιφασιστικός αγώνας δεν έχει σταματήσει στιγμή. Ο μόνος τρόπος για να τιμήσουμε το όνομά του δεν είναι άλλος από το να συνεχίσουμε κάτι που ο ίδιος ο Παύλος πρέσβευε στην ζωή και στην μουσική του.

Ο φασισμός δεν είναι κάτι εφήμερο. Δεν είναι μια έννοια απροσδιόριστη. Καραδοκεί συνεχώς στην διπλανή μας πόρτα έως ότου αποφασίσει ότι έχει έρθει η στιγμή για να κάνει την εμφάνισή του. Κινείται ύπουλα, σέρνεται σε υπόγεια και σε λάσπες, σφίγγει τα χέρια με την εξουσία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Είναι στον χώρο εργασίας μας, είναι στα πανεπιστήμια και στα σχολεία, είναι στα γήπεδα, στις συγκεντρώσεις των αντιεμβολιαστών, στα πατριωτικά συλλαλητήρια. Είναι μέσα σε κάθε κοινωνικό κύκλο. Είναι παντού. Όταν έρθει η στιγμή, λοιπόν, χτυπάει αλύπητα όποιον έχει απέναντί του

Το εξουσιαστικό σύστημα είναι εκείνο που τον θρέφει γιατί τον έχει ανάγκη. Αν αρχίσει να διογκώνεται, τότε προσχηματικά τον καταστέλλει. Είναι μια μακρά φιλιά που στηρίζεται στο δούναι και λαβείν.

Όταν ολοκληρώθηκε η δίκη της Χ.Α. πολλοί έσπευσαν να πανηγυρίσουν με την υποτιθέμενη καταστροφή του φασισμού. Όμως δεν ήταν αυτό. Ένα κομμάτι του πράγματι κατέρρευσε, όμως φασίστες και ναζί είναι ακόμα εκεί έξω αναμένοντας την στιγμή που θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Το ίδιο σύστημα που τους τιμώρησε τώρα τους αποφυλακίζει έναν-έναν. Το ίδιο σύστημα δέχεται καταδικασμένους βουλευτές. Γιατί παρόλο που είναι στην φυλακή ακόμα μπορούν να τους αξιοποιήσουν. Ήταν ένα καβγαδάκι ανάμεσα σε αδέλφια εξάλλου.

Ο κόσμος του αγώνα που αντιστρατεύεται στον φασισμό δεν περιμένει την καταδίκη τους από το αστικό δικαστήριο. Δεν περιμένει δικαίωση από όσους τους δυναμώνουν και τους συμβουλεύουν. Είναι καθημερινά στον δρόμο και τον τσακίζει όπου βρεθεί. Δεν αφήνει σπιθαμή γη σε κανέναν τους.

Αυτό ακριβώς έκανε και ο Παύλος. Αντιστάθηκε και πολέμησε αυτούς που απειλούσαν εκείνον, τους γύρω του αλλά και επιβουλεύονταν την ελευθερία όλων.

Δεν είναι απλά μια επέτειος, δεν είναι απλά ένα μνημόσυνο. Είναι η υπενθύμιση του τι εστί φασισμός.

Θάνατος στον φασισμό.

κάλεσμα : Αναρχική συλλογικότητα Μασόβκα

επικοινωνία : masoexvka@espiexv.net


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη 2013, παρακρατικό τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής πραγματοποιεί δολοφονική επίθεση στο Κερατσίνι και ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός από το μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά. Η θεσμική δίωξη της Χ.Α. που ακολούθησε τη δολοφονία του Π.Φύσσα στόχευε από τη μία στην εκτόνωση της κοινωνικής οργής και την αναχαίτιση της ανάπτυξης μίας κοινωνικής έκρηξης (λίγα χρόνια μόλις μετά την κοινωνική εξέγερση του 2008) και από την άλλη επιχειρούνταν, μέσα από αυτήν τη δίκη φιάσκο, που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβρη του 2020, να προβληθεί το κράτος ως ο μοναδικός εγγυητής της «δημοκρατικής ομαλότητας», καθώς και να ξεπλυθεί το ίδιο από το ότι οι θεσμοί, οι μηχανισμοί και οι άνθρωποί του είναι που δημιούργησαν και εξέθρεψαν τον παρακρατικό μηχανισμό της Χ.Α., με τα φασιστικά τάγματα εφόδου να λειτουργούν στο πλάι των επίσημων κατασταλτικών μηχανισμών.

Μέσα στις σημερινές συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και πανδημίας -όπου για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία εντείνονται οι όροι εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης και οι κοινωνικοί και ταξικοί αποκλεισμοί- το κράτος σε κατάσταση πανικού συνεχίζει την άγρια κατασταλτική του επίθεση σε όσους και όσες αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Ταυτόχρονα, επιχειρεί να επαναφέρει στο προσκήνιο τις φασιστικές και παρακρατικές του εφεδρείες για να συσπειρώσει τα ακραία συντηρητικά κομμάτια της κοινωνίας- κομμάτια που εμφανίζονται είτε ως εκφραστές συνωμοσιολογικών αφηγήσεων που προέρχονται από την ακροδεξιά είτε ως φασιστικές γκρούπες και που το ίδιο έχει διαμορφώσει συστηματικά μέσω της καλλιέργειας της αντίδρασης, της μισαλλοδοξίας και του εθνικισμού- και να τα ενεργοποιήσει στην κατεύθυνση τρομοκράτησης του κόσμου του αγώνα και επιβολής του φόβου στους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους.

Η μάχη ενάντια στην καταστολή και τις φασιστικές συμμορίες, την υποβάθμιση της ζωής μας, την εκμετάλλευση και τη λεηλασία της φύσης είναι συνεχής, χωρίς αυταπάτες ότι ο αγώνας ενάντια σε κράτος και παρακράτος μπορεί να καταπολεμηθεί σε δικαστικές αίθουσες. O αντιφασιστικός αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι κομμάτι του συνολικού αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο και η μόνη ρεαλιστική προοπτική για την κοινωνία είναι η οργάνωση και χειραφέτηση των από τα κάτω και η ανατροπή του κόσμου του κράτους και του καπιταλισμού για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης.

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

8 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Σάββατο 18 Σεπτέμβρη

Κερατσίνι, Παύλου Φύσσα 60, 17.30

κάλεσμα : Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Σεπτεμβρίου 10h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Όλοι και όλες στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις του Σαββάτου

post image

"Ο λαός μας όρθιος θα σταθεί, στους αγώνες θα ατσαλωθεί,

θα τσακίσουμε το φασισμό, του συστήματος γιο και φρουρό."

Ήταν 18 Σεπτέμβρη 2013, όταν ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από τον ναζί και μέλος της Χρυσής Αυγής Ρουπακιά, ύστερα από ενορχηστρωμένο πέσιμο των ταγμάτων εφόδου της χρυσής αυγής, κυρίως στον ίδιο αλλά και στην παρέα του. Ο Παύλος, παιδί της εργατικής τάξης κοίταξε πρώτα να φυγαδεύσει τους φίλους του και στάθηκε στα ίσια απέναντι στους φασίστες. Η αστυνομία ξεδιάντροπα, όπως κάθε φορά, έτσι κι εκείνο το βράδυ συγκάλυψε και συνέβαλε στην δολοφονία με την απαθή στάση της.

Άλλωστε, εκείνη την περίοδο τα θρασίμια της ΧΑ οργάνωναν πογκρόμ, πουλούσαν προστασία και κλέβανε τους μετανάστες, προστάτευαν αφεντικά απέναντι σε απεργίες εργατών/τριων, σχεδίαζαν και υλοποιουσαν δολοφονικες επιθέσεις σε συνδικαλιστές με την συγκατάθεση και την συμμετοχή των μπάτσων. Υψηλόβαθμα στελέχη της Ασφάλειας Νίκαιας, Διάδες και λοιπά σκουπίδια των σωμάτων ασφαλείας, βρέθηκαν κατηγορούμενοι όταν άνοιξε η δικογραφία της ΧΑ και προφανώς δεν ξηλώθηκε κανένας τους, ούτε γνωστοποιήθηκαν τα ονόματα τους.

Ήταν η περίοδος που η Χρυσή Αυγή εκπροσωπούσε τόσο εντός της βουλής με επερωτήσεις, όσο και στους δρόμους με τα μαχαίρια τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ενδιαφέρον για φοροελαφρύνσεις για τους εφοπλιστές, απεργοσπασίες, επιθέσεις σε μέλη σωματείων εργαζομένων, ομοφυλόφιλους, μετανάστες εργάτες που διεκδικούσαν δεδουλευμένα, σε αναρχικούς και κομμουνιστές, αλισβερίσια με το στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες και ουρά των πολιτικών λιτότητας ήταν οι κύριες ενασχολήσεις της.

Το αντιφασιστικο κίνημα που συγκροτήθηκε και σταδιακά ενδυναμωθηκε στην κατεύθυνση της λαϊκής αυτοάμυνας με στόχο να μην αφεθεί η τάξη να πάει σαν πρόβατο στη σφαγή, η οργανωμένη απομόνωση της χρυσής αυγής από όλο και περισσότερες πτυχές της κοινωνικής ζωής αλλα ταυτόχρονα και οι ίδιες οι τάσεις αυτονόμησης της σε επιμέρους σημεία από τους χρηματοδότες της, οδήγησε στο σταδιακό μάζεμα της απο τα αφεντικά.

Η πολύμορφη και πολυεπίπεδη δουλειά που έκανε το αντιφασιστικό κίνημα τα τελευταία χρόνια, χτυπώντας τους ναζί σε δημόσιους χώρους, πλατείες, συγκεντρώσεις, σε χώρους εργασίας ακόμα και στις αίθουσες των δικαστηρίων, είχε ως αποτέλεσμα είτε να κρυφτούν είτε να επιχειρήσουν να μεταπηδήσουν σε διαφορετικά ακροδεξιά μορφώματα που έκαναν την εμφάνιση τους ανα τους καιρούς, με αρκετούς να αποσύρονται φοβισμένοι.

Την ίδια ώρα και αφού το κεφάλαιο είχε εξασφαλίσει, μέσω της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ, την ύφεση των ταξικών και κοινωνικών αγώνων και μία νέα περίοδο συναίνεσης των εργαζομένων μπροστά στην εφαρμοζόμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική, ο ρόλος τέτοιων οργανώσεων πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Σήμερα, η ραγδαία όξυνση του νέου κύκλου της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης που αναδύθηκε με την πανδημία του κορωνοϊού ήρθε να συμπληρωθεί από την εκ νέου ανάδυση των ακροδεξιών και φασιστικών σχηματισμών, με απόπειρες να διεκδικήσουν περισσότερο χώρο στην δημόσια σφαίρα και την πολιτική σκηνή. Ο σκοταδισμός των μαχαιροβγαλτών της χρυσής αυγής και του κάθε νεοναζί αποπειράται ξανά να σπείρει το δηλητήριο του και να αποσπάσει την προσοχή του λαού από τα πραγματικά επίδικα της εποχής μας.

Με πρόσχημα την ανύπαρκτη -κατ' αυτούς- πανδημία αλλά και την εναντίωση τους στους εμβολιασμούς, προσπαθούν να βρουν μια νέα βάση σε μια μερίδα βαθιά συντηρητική, σκοταδιστική και άκρως επικίνδυνη. Οι κυβερνητικές πολιτικές που άφησαν ορθάνοιχτο τον δρόμο για την επανεμφάνιση και την επαναστελέχωση αυτών των μορφωμάτων, αφενός συμπλέουν μαζί τους στην αδιαφορία για την δημόσια υγεία, για την ουσιαστική διασφάλιση του λαού και της εργατικής τάξης από την πανδημία, αφετέρου οδηγούν ουσιαστικά στη συγκρότηση μιας εφεδρείας, έτοιμης να βγει στο προσκήνιο ξανά όταν το κεφάλαιο τη χρειαστεί ως ένα ακόμη μακρύ χέρι στην κατεύθυνση της εφαρμογής των πολιτικών του.

Από το αστικό κράτος, βέβαια, δεν περιμένουμε τίποτα περισσότερο. Από την μία μια βάζει στην φυλακή χρυσαυγίτες (με τις ελαφρύτερες των ποινών) και από την άλλη δίνει υπουργεία σε ανθρώπους που στηρίζουν το ολοκαύτωμα των Εβραίων εφαρμόζοντας παράλληλα μία απόλυτα ρατσιστική πολιτική που δολοφονεί μαζικά μαζί στο Αιγάιο, τη Μεσόγειο, τα κέντρα κράτησης, μετανάστες και πρόσφυγες.

Μπορεί η περσινή καταδικαστική απόφαση της Χρυσής Αυγής να αποτέλεσε μία νίκη του αντιφασιστικού κινήματος το οποίο ως ένα ισχυρό ιστορικό και κοινωνικό δυναμικό κατάφερε να διαμορφώσει ουσιαστικά απ' την αρχή τους συσχετισμούς για να στηθεί φραγμός στα φαινόμενα κοινωνικού εκφασισμού, αλλά ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το αν η αντιπαράθεση με τον φασισμό μπορεί να αφεθεί στα χέρια της αστικής τάξης και των λακέδων της δικαιοσύνης τους. Αυτοί που βγάλαν στους δρόμους τους φονιάδες τους, είναι οι ίδιοι που θα τους ξαναβγάλουν αν χρειαστεί ακόμα και με άλλο όνομα, είναι οι ίδιοι που έχουν κάνει το ρατσισμό θεσμική και μόνιμη κρατική πολιτική. Ο αντιφασισμός είναι καθήκον, ζήτημα επιβίωσης, ιστορικό χρέος της εργατικής τάξης, αλλά ταυτόχρονα και απαραίτητη προϋπόθεση της ίδιας της επαναστατικής και απελευθερωτικής προοπτικής.

Ο αγώνας ενάντια στους φασίστες ήταν και είναι δρομίσιος αγώνας, αλλά δεν ήταν και δεν είναι βεντέτα. Γιατί κι αν σήμερα η Χρυσή Αυγή βρίσκεται υπό διάλυση, ο αγώνας ενάντια στη ρατσιστική πολιτική του Ελληνικού κράτους που δολοφονεί μαζικά μαζί με τη Frontex στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο μετανάστες και πρόσφυγες είναι εξίσου αναγκαίος. Όπως συνέχεια αυτού του αγώνα είναι η πάλη για χαρτιά στους μετανάστες, το μπλοκάρισμα των ρατσιστικών νόμων Ε.Ε. και Ελλάδας που τους στερούν τη πρόσβαση σε υγεία-μόρφωση-δουλειά, το κόψιμο επιδομάτων σε μετανάστες ακόμα και δεύτερης γενιάς, η διεκδίκηση ορατότητας για κάθε άνθρωπο που δεν καλύπτει τα παραγωγικά, εμφανισιακά ή έμφυλα πρότυπα που προωθεί το σύστημα και οι φασίστες του. Συνέχεια αυτού του αγώνα είναι η περιφρούρηση και η οργάνωση της αυτοάμυνας των γειτονιών, των πορειών, των αγώνων μας, της ενότητας της τάξης μας. Συνέχεια αυτού του αγώνα είναι η πάλη απέναντι στις κυρίαρχες εθνικιστικές αφηγήσεις, στα εξοπλιστικά προγράμματα που στερούν χρήματα που θα μπορούσαν να πάνε για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, αλλά και η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις που φέρνουν το θάνατο και τη προσφυγιά σε όλη τη γη. Συνέχεια αυτού του αγώνα τέλος, είναι η πάλη για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο, έναν κόσμο χωρίς τάξεις, χωρίς πολέμους, χωρίς ανισότητες.

Για αυτό, ο αντιφασιστικός αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι κομμάτι των αγώνων που στοχεύουν στην ανατροπή του καπιταλισμού, του συστήματος που γεννά τον φασισμό.

Σε αυτόν τον τόπο της προσφυγιάς, της κατοχής, των μαζικών εκτελέσεων από τους ναζί και τους ταγματασφαλίτες και των βασανιστηρίων των χουντικών της ΕΣΑ, ο φασισμός δεν έρχεται απ' το μέλλον. Είναι ιστορικό χρέος της πολυεθνικής εργατικής τάξης, των νέων, του λαού, να μην αφεθεί ούτε σπιθαμή χώρου για την παρουσία οποιοδήποτε ακροδεξιού νεοναζί στους δρόμους και στις ζωές μας, αλλά και να τσακιστεί η ρατσιστική κρατική πολιτική που εφαρμόζεται στα σύνορα και στις πόλεις.

Όλοι και όλες στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις του Σαββάτου 18 Σεπτεμβρίου:

Στο Κερατσίνι στην Παύλου Φύσσα 60 στις 17.30, στην Θεσσαλονίκη στην Καμάρα στις 18.00 και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ

κάλεσμα : Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Οκτώ χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταδίκη των μελών της Χ.Α. από τα αστικά δικαστήρια, ο φασισμός δεν έχει εξαλειφτεί από την κοινωνία.

Εκφραστές του συνεχίζουν να υπάρχουν μέσα στους κόλπους θεσμών όπως η Εκκλησία, ο Στρατός, η Αστυνομία, το ίδιο το κοινοβούλιο και γενικά κάθε μορφή της κρατικής μηχανής. Ο φασισμός καλλιεργείται στους εργασιακούς χώρους, στα γήπεδα, στα σχολεία ποτίζοντας με δηλητήριο το λαό δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για τον λεγόμενο "κοινωνικό κανιβαλισμό".

Για εμάς, τους φίλους και οπαδούς του Αστέρα Εξαρχείων ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο.

Καλούμε στη διαδήλωση 8 χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα - Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 5:30μμ, Κερατσίνι.

Αστέρας Εξαρχείων

πηγή : https://business.facebook.com/asterasexarchio…
πηγή : email που λάβαμε στις 17 Σεπτεμβρίου 18h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Κάλεσμα στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι [Σάββατο 18/09 17:30 - Π.Φύσσα - Κερατσίνι]

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Πριν 8 χρόνια δολοφονήθηκε ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας από τα φασιστικά-νεοναζιστικά-παρακρατικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Ο Παύλος κράτησε το έδαφος του, αντιπαρατέθηκε, έβαλε το σώμα του μπροστά απέναντι στην φασιστική βία. Κράτησε ψηλά την σημαία.

Ο Παύλος είναι ένας ακόμα νεκρός του «αόρατου εμφυλίου» που μαίνεται ανάμεσα στον εργαζόμενο λαό που αγωνίζεται για ψωμί-δουλειά-λευτεριά-ανεξαρτησία-υγεία-παιδεία και τους φασίστες-παρακρατικούς όποια σφραγίδα και αν φέρουν.

Η δολοφονία αποτέλεσε στιγμή κορύφωσης της ωμής φασιστικής βίας της Χρυσής Αυγής, σε μια περίοδο που είχε προηγηθεί το δολοφονικό χτύπημα σε μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ και ο προπηλακισμός μελών της μητέρας παράταξης για το φασιστικό παρακράτος-Νέας Δημοκρατίας- στις εκδηλώσεις τιμής για τους εκτελεσμένους ταγματασφαλίτες στον Μελιγαλά.

Οι λαϊκές διαδηλώσεις και συγκρούσεις που ακολούθησαν την δολοφονία του δεν έλαβαν τον απαραίτητο χαρακτήρα μιας παλλαϊκής αναμέτρησης με τους κρατικούς-παρακρατικούς μηχανισμούς του συστήματος, δεν κοινωνήθηκαν με το όπλο και την αντίληψη της Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας.

Μέσα σε αυτή την συνθήκη που έπρεπε να σπάσει και να χτυπηθεί το φασιστικό παρακράτος η ταξική αναγκαιότητα γέννησε ένα πολύμορφο εργαστήρι αντιμετώπισης της φασιστικής-παρακρατικής βίας.

Ο καθημερινός αντιφασιστικός αγώνας απλώθηκε στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στο σύνολο των πεδίων που ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία δραστηριοποιούνται.

Εμπροσθοφυλακή του κόσμου της εργασίας και του λαϊκού παράγοντα αποτέλεσαν οι δυνάμεις που χρησιμοποίησαν το όπλο του μαχητικού αντιφασισμού, οι κομμουνιστές/στριες, οι αναρχικοί/ες και οι αντιφασίστες/στριες που μέσα από την πολύμορφη πρακτική και δράση έκλεισαν τις φασιστικές-παρακρατικές τρύπες και τσάκισαν τους μηχανισμούς των παρακρατικών, οι εδαφικοποιημένες δομές του αντιφασιστικού κινήματος που πήραν πίσω γειτονιές και απέτρεψαν κάθε σκέψη φασιστικής παλινόρθωσης (Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο).

Αυτό το πρόπλασμα ενός λαϊκού - αντιφασιστικού μετώπου που μέσα του συναντήθηκαν πολιτικές δυνάμεις και κομμάτια του εργαζόμενου λαού, αντιφασίστες οπαδοί και νεολαίοι φτωχοδιάβολοι, διαμόρφωσε ταξική συνείδηση, πρόσφερε απτές υλικές νίκες στο αντιφασιστικό κίνημα, σφυρηλάτησε αληθινούς λαϊκούς αγωνιστές μέσα στο καμίνι της ταξικής πάλης και του μαχητικού αντιφασιστικού αγώνα.

Αλλά σε τελική ανάλυση, τίμησε στην πράξη τα ποτάμια αίματος των κομμουνιστών/στριων, των αγωνιστών/στριων, των εργατών/τριων, των απλών προοδευτικών ανθρώπων στη πάλη απέναντι στο διαχρονικό θηρίο του φασισμού.

Τους νεκρούς κομμουνιστές στη συμπλοκή με την 3Ε στη κάθοδο της από την Θεσσαλονίκη.

Τους νεκρούς κομμουνιστές/τριες αντάρτες/ισσες στην αντίσταση απέναντι στο τριπλό φασισμό, τον παρακρατικό μοναρχοφασισμό και τον αγγλοαμερικανικό ιμπεριαλισμό στην εποποιία του '40-'49.

Το αίμα του Πέτρουλα, του Λαμπράκη, που χύθηκε τόσο από τον κρατικό φασισμό όσο και τους παρακρατικούς. Τους νεκρούς της στρατιωτικοφασιστικής αμερικανοκίνητης δικτατορίας και των παρακρατικών που πυροβολούσαν από την ταράτσα.

Και τόσων ακόμη νεολαίων, εργατών, αγωνιστών, που έδωσαν την ζωή τους στον αγώνα για να επικρατήσει το μπόι του ανθρώπου απέναντι στο τέρας της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Η απόφαση του αστικού δικαστηρίου που έστειλε στην φυλακή τα ηγετικά κλιμάκια της Χρυσής Αύγης πάρθηκε κάτω από την πίεση του λαϊκού παράγοντα, που ενώθηκε σε ένα τεράστιο λαϊκό ποτάμι στις 7 Οκτώβρη και απλώθηκε από άκρη σε άκρη της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όσο και εξαιτίας ενδογενών αντιθέσεων του συστήματος.

Το αστικό πολιτικό σύστημα, τα κόμματα του και το σύνολο των αστικών μέσων ενημέρωσης, ξεκίνησαν απευθείας εκστρατεία εγκόλπωσης του αποτελέσματος σε ένα πλαίσιο στερέωσης της Αστικής Δημοκρατίας ως μονόδρομο για τις εργαζόμενες μάζες.

Οι φασίστες με κουστούμια μέσα στη Ν.Δ., έχοντας ενσωματώσει ξανά το ακροδεξιό ακροατήριο και τους ψηφοφόρους τους ζητούν ισονομία, ζητούν εφαρμογή της θεωρίας των 2 άκρων στο πλαίσιο της πολιτικής ατζέντας του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και των ευρωπαϊκών μονοπωλίων , ζητούν εξίσωση «ναζισμού- κομμουνισμού» εξίσωση των αγώνων του λαϊκού κινήματος με την φασιστική-παρακρατική βία των μαντρόσκυλων τους.

Φασιστικοί νόμοι απαγόρευσης των διαδηλώσεων, εισόδου της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, κατάργησης των συνδικαλιστικών-λαϊκών ελευθεριών, κράτος Χωροφύλακας και γιγαντωμένος και ανεξέλεγκτος ο κρατικός-κατασταλτικός φασιστικός μηχανισμός, χτύπημα σε διαδηλώσεις, συλλήψεις σε διαδηλωτές για συμμετοχή στις απαγορευμένες διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου και της 6ης Δεκέμβρη, σκευωρίες και οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, μερικά από τα στοιχεία που δείχνουν την ακραία έξαρση της πολιτικής της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής.

Λόγω της ανυπαρξίας ενός πραγματικού πόλου μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης που να ακουμπάει το σύνολο των ζητημάτων σε υγεία-παιδεία- εργασία διευκολύνεται η δυνατότητα η λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβερνητική πολιτική να ενσωματωθεί τόσο από την σοσιαλδημοκρατία όσο και από το βολικό για το σύστημα αντιδραστικό-σκοταδιστικό-αντιεμβολιαστικό- σκοταδιστικό κίνημα.

Παρά τον πρόσκαιρο χαρακτήρα αντιπολίτευσης που λαμβάνει απέναντι στο πολιτικό προσωπικό-Νεα Δημοκρατία- της εξαρτημένης ντόπιας ολιγαρχίας, μέσα σε αυτό εκκολάπτεται ξανά το αυγό του φιδιού και ανασυγκροτούνται φασιστικές-νεοναζιστικές-παρακρατικές οργανώσεις, που σε καιρό πολιτικής και οικονομικής κρίσης του συστήματος, αποτελούν βαλβίδα αποσυμπίεσης της λαϊκής οργής, αφετέρου οικοδομούν την κοινωνική αλλά και κρατική νομιμοποίηση της αντεπαναστατικής-αντεργατικής-αντιλαϊκής βίας τους.

Σε μια τέτοια συνθήκη, η διαδήλωση τιμής και μνήμης στο Παύλο Φύσσα δεν είναι απλά επίκαιρη, αλλά πρέπει να λάβει χαρακτήρα συνολικής καταδίκης του συστήματος που γεννά και θρέφει τον φασισμό, της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, επαγρύπνησης και οργάνωσης απέναντι στην ανασυγκρότηση του φασιστικού-παρακράτους.

Να γίνει πεδίο που θα σφυρηλατηθεί η ενότητα του λαού και της εργατικής τάξης απέναντι στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.

Μέχρι να κόψουμε με το δρεπάνι ξανά το κεφάλι του φιδιού και την οριστική ήττα του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος που φρουρεί, για να γίνει ο λαός αφέντης στο τόπο του, για λευτεριά-ανεξαρτησία και σοσιαλισμό.

Στηρίζουμε το κάλεσμα του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» και καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό,την νεολαία, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες να συμμετέχουν πλατιά,μαζικά και με παλμό στο οργανωμένο μπλοκ του.

Στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα, του Μπλόκου της Κοκκινιάς και του Νίκου Γόδα δε χωρούν φασίστες-παρακρατικοί.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών- Αγωνιστών

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Σεπτεμβρίου 22h