Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 στις 15.00

2 καλέσματα : 1 2

Αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Συλλαλητήριο, Σάββατο 9 Οκτώβρη, Ομόνοια 3μμ
Ένα χρόνο από την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής
Να σταματήσουμε την ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης και της ΕΕ
Σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, κλείστε τα στρατόπεδα, Ποτέ Ξανά φασισμός.
Σε μεγάλο συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού και του φασισμού το Σάββατο 9 Οκτώβρη στην Ομόνοια στις 3μμ στο ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση καλούν δεκάδες φορείς, κινήσεις, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών και πρόσφυγες από τα στρατόπεδα, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών. Δεν τελειώσαμε με τους φασίστες, η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης τους στρώνει ξανά το δρόμο ήταν το μήνυμα της Ανοιχτής Σύσκεψης στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ την Τρίτη 7 Σεπτέμβρη που πήρε την απόφαση για το συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη.
Διαδηλώνουμε ενάντια στην κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας της κυβέρνησης, με την ψήφιση νέου νόμου παραπέρα καταστρατήγησης του δικαιώματος στο άσυλο, τις μαζικές απελάσεις, την οχύρωση των συνόρων με την γενίκευση των παράνομων επαναπροωθήσεων, το άνοιγμα νέων στρατοπέδων-φυλακών προσφύγων, την μετατροπή των στρατοπέδων σε τόπους θανάτου και εξαθλίωσης των προσφύγων. Εκατομμύρια κατατρεγμένοι άνθρωποι, γυναίκες προσφύγισσες με ανήλικα παιδιά, χιλιάδες ανάπηροι θύματα των πολεμικών συγκρούσεων μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους, δαιμονοποιούνται ως «εισβολείς» από τις ίδιες κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ενώ συμμετείχαν στους ματοβαμένους πολέμους που ρήμαξαν τις χώρες, τα σπίτια και τις ζωές τους.
Αυτές οι πολιτικές στρώνουν το έδαφος ξανά στους φασίστες όπως έδειξαν και οι αντιδράσεις για την περιοδεία της κούκλας Αμάλ.
Είναι πρόκληση ο Μητσοτάκης να συνεργάζεται με τον Ερντογάν, μετά την ήττα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, για να αποκλειστούν οι πρόσφυγες από την ΕΕ, σε στρατόπεδα σε χώρες όμορες, στην Ασία. Η ΕΕ κλείνει ερμητικά τα σύνορα με φράχτες παντού. Η κυβέρνηση της ΝΔ σπαταλά εκατομμύρια για Ραφάλ, φράκτες, πανεπιστημιακή αστυνομία ενώ η διαχείριση της πανδημίας έχει κοστίσει 14000 ζωές.
Η τοποθέτηση του "μεταφασίστα" Θ. Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας ενισχύει την ακροδεξιά και τους φασίστες.
Η πρωτοβουλία για την κινητοποίηση στις 9 Οκτώβρη ήρθε λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας της κούκλας Αμάλ σε μια σειρά πόλεις, τις προκλήσεις των φασιστών στο Μεταξουργείο και τις Θερμοπύλες με την κάλυψη της ΕΛΑΣ.
Ο Μηταράκης προχωρά σε μια προκλητική ενέργεια προσβολής της μνήμης του Παύλου Φύσσα με την εξαγγελία ότι στις 18 Σεπτέμβρη, μέρα της δολοφονίας του από το χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου, θα εγκαινιάσει τη νέα δομή κράτησης προσφύγων, το στρατόπεδο-φυλακή στη Σάμο!
Το κεντρικά συνθήματα του συλλαλητηρίου είναι: Σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, κλείστε τα στρατόπεδα, Ποτέ Ξανά φασισμός.
Η Σύσκεψη καλεί σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη στα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με εκδηλώσεις, συναυλία και κορύφωση την πορεία το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 5.30μμ από το μνημείο στο Κερατσίνι στο Μπλόκο της Κοκκινιάς(Νίκαια).
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων, τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, τις κινήσεις γυναικών και την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών να οργανώσουμε μαζί το συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη στην Ομόνοια 3μμ, με αποφάσεις και ψηφίσματα, με εκδηλώσεις στις γειτονιές, σε πανεπιστήμια και εργασιακούς χώρους, με πούλμαν από τα στρατόπεδα για την μαζική συμμετοχή προσφύγων, με μαζικά μπλοκ με πανό στη κινητοποίηση, με οικονομική στήριξη αυτής της προσπάθειας.
Η Οργανωτική Επιτροπή της Ανοιχτής Σύσκεψης στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ για το αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη.
Στείλτε την συμμετοχή σας στο email antiexracismfaexscism@yaexhoo.gr

ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ και τοπικές επιτροπές Νίκαιας, Πειραιά, Κυψέλης-Πατησίων, Αμπελοκήπων, Εξαρχείων, Πετραλώνων, Κουκακίου, Καλλιθέας, Νοτίων Αθήνας, Ν.Σμύρνης, Ιλισίων-Ζωγράφου, Περιστερίου, Ν.Ιωνίας, Αμαρουσίου, Ιλίου Πετρούπολης κα, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος "η Ενότητα", η Κοινότητα Μπαγκλαντές, η Κοινότητα Καμερουνέζων στην Ελλάδα, η Κοινότητα Γουϊνέας, Πρόσφυγες από τα στρατόπεδα του Σχιστού, της Μαλακάσας, του Ελαιώνα, της Ριτσώνας, της Κορίνθου, Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες, το Δίκτυο Αφρικανικών οργανώσεων, η Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, συνδικάτα, ο Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Άγιος Σάββας, οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου και Αιγάλεω, συντονιστές εκπαίδευσης στα καμπ, οι Παιδαγωγοί της Αλληλεγγύης, Φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας, η Κίνηση καλλιτεχνών με αναπηρία ¨Μηδενική Ανοχή", η Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών, Πρωτοβουλία φοιτητών ΤΕΑΠΗ, μαθητές σχολείων Αθήνας, αγωνιστές του ΣΦΕΑ, ομάδα δημοσιογράφων με επικεφαλής την Ινγκεμποργκ Μπέιλεν και δημοτικές κινήσεις.



Un an après la condamnation des néo-nazis de Chrissi Avgi
Stop à la campagne raciste du gouvernement et de l'U.E.

SAMEDI 9/10/2021 ,Manifestation , Omonoia 15h

• FRONTIÈRES OUVERTES POUR LES RÉFUGIÉS
• ASILE ET HEBERGEMENT POUR LES RÉFUGIÉS
• FERMEZ LES CAMPS
• PLUS JAMAIS LE FASCISME

KEERFA, SYNDICATS, COMMUNAUTÉS D'IMMIGRÉS, RÉFUGIÉS DES CAMPS, ASSOCIATIONS D'ÉTUDIANTS, ASSOCIATIONS, GENS DES LETTRES ET DES ARTS

Pour communiquer avec le comité organisateur : antiexracismfaexscism@yaexhoo.gr
Tel : 6932 828964 - 2103232871

πηγή : https://www.facebook.com/keerfapage/posts/658…


Απόφαση ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 9/9/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΣΕ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεδρίασε την Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη για να συζητήσει την πολιτική κατάσταση και την παρέμβαση του μετώπου το επόμενο διάστημα.

Η ΚΣΕ εκτιμάει ότι όλες οι πρόσφατες εξελίξεις αναδεικνύουν πιο έντονα την κρίση του συστήματος και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης της ΝΔ. Οι καταστροφικές πυρκαγιές, η χρεοκοπία στην αντιμετώπιση της πανδημίας, το κύμα ακρίβειας που φουντώνει σε συνδυασμό με όλες τις αντεργατικές επιθέσεις, έρχονται να τροφοδοτήσουν τη εργατική-λαϊκή οργή ενάντια στην κυβέρνηση.

Η ταπεινωτική ήττα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στο Αφγανιστάν λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για το σύστημα, οξύνει τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και ασκεί νέες πιέσεις στον ελληνικό καπιταλισμό και την κυβέρνηση.

Η μαζική διαδήλωση στις 9 Αυγούστου ενάντια στην κυβέρνηση των εμπρηστών, οι συνεχείς απεργίες στα νοσοκομεία ενάντια στις απολύσεις με πρόσχημα τον εμβολιασμό, είναι προμηνύματα για ένα καυτό φθινόπωρο μαχών σε όλα τα επίπεδα.

Άμεσο καθήκον του δυναμικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η οργανωτική και πολιτική στήριξη των αγώνων που ανοίγουν την «αυλαία» του φετινού φθινοπώρου και η συμβολή του στην κλιμάκωσή τους κόντρα στην συναίνεση που δίνει απλόχερα ο ΣΥΡΙΖΑ και πέρα από τη λογική της συμβολικής διαμαρτυρίας του ΚΚΕ. Παράλληλα θα πρέπει να εντείνει την πολιτική της παρέμβαση στην κατεύθυνση ευρύτερης συσπείρωσης του μαχόμενου αριστερού ριζοσπαστικού δυναμικού στη λογική της συγκρότησης του πόλου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς

Στην κατεύθυνση αυτή:

  • Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 15/9 με προοπτική ένα κύμα απεργιών και καταλήψεων που θα στείλει στο σκουπιδοτενεκέ την Κεραμέως και όλη την αντιδραστική «μεταρρύθμιση» στην Παιδεία.
  • Συμμετέχουμε στη διαδήλωση της17/9 στην Αθήνα, 7 μμ Σύνταγμα, ενάντια στην Σύνοδο των μεσογειακών κρατών της ΕΕ που με πρόσχημα την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής βάζουν μπροστά τα σχέδια λεηλασίας των «πράσινων» αρπακτικών της αγοράς. Στηρίζουμε τις δράσεις ενάντια στην σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί από τις 17 μέχρι 19/9.
  • Στις 18/9 διαδηλώνουμε στο Κερατσίνι στην επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα. Η σύγκρουση με τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που ανοίγει το δρόμο για την επανεμφάνιση των φασιστών είναι κρίσιμη μάχη για όλο το εργατικό κίνημα και τη νεολαία. Γι' αυτό δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές κινήσεις και συλλογικότητες, συνδικάτα, κοινότητες μεταναστών, φοιτητικοί σύλλογοι στον ένα χρόνο από την ιστορική καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας, με μέρα δράσης στις 7 Οκτώβρη και το μεγάλο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.
  • Παράλληλα οργανώνουμε την εξωστρεφή δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για την προβολή και συζήτηση του αντικαπιταλιστικού προγράμματος που έχει ανάγκη η εποχή μας, ανοίγουμε τη συζήτηση για τις πολιτικές προϋποθέσεις για να νικήσουν οι αγώνες.

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτιμάει ότι η κινητοποίηση του δυναμικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις μάχες έχει και ως προϋπόθεση το άνοιγμα της συντροφικής πολιτικής συζήτησης στο εσωτερικό της για όλα τα ζητήματα. Με αυτόν τον προσανατολισμό αποφάσισε την σύγκληση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου την Κυριακή 17 Οκτώβρη. Η ΚΣΕ θα συνεδριάσει άμεσα για να διαμορφώσει την εισήγησή της στο ΠΣΟ.

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 10/9/2021

πηγή : http://antarsya.gr/node/5984