Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Μικροφωνική ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA των 14 αγωνιστών και συζήτηση

Καλούμε σε μικροφωνική παρέμβαση ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA από τους 14 αγωνιστές που σχετίζονται με την κατάληψη της πρυτανείας του ΕΜΠ τον Νοέμβρη του 2020 την Παρασκευή 10/9 στην Α' ΦΕΠΑ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για ενημέρωση της εξέλιξης και τη στήριξη του αγώνα.

Η ενημέρωση από τους 14 κλητευόμενους: https://athens.indymedia.org/post/1614084/

Υπόγειος Ιλισός

Αναρχική Κοινότητα Αγώνα στα Ανατολικά της Αθήνας

πηγή : email που λάβαμε στις 9 Σεπτεμβρίου 09h


Ανακοίνωση σχετικά με την υποχρεωτική λήψη γενετικού υλικού στους 14 αγωνιστές φοιτητές

Εδώ και κάποιες ημέρες παρακολουθούμε να εξελίσσεται μια πρωτοφανής προσπάθεια στοχοποίησης αγωνιζόμενων ανθρώπων από το κράτος. Την Πέμπτη 4/9 ο φοιτήτης Η.Κ. λαμβάνει κλήση από την ΕΛ.ΑΣ. για υποχρεωτική λήψη γενετικού υλικού (DNA) 1. Η δικαιολογία αυτού σύμφωνα με τους μπάτσους είναι ότι υπήρξε ταυτοποίηση γενετικού υλικού που βρέθηκε σε 2 μπουκάλια αμέσως μετά την εκκένωση της κατειλλημένης Πρυτανείας ΕΜΠ (13/11/20) και άλλου γενετικού υλικού, το οποίο είχε βρεθεί σε μια ματωμένη χαρτοπετσέτα στα Εξάρχεια το Δεκέμβρη του 2014. Ενώ το θέμα αρχίζει να λαμβάνει έκταση κι εμείς ακόμα προσπαθούμε να συνειδητοποίησουμε το μέγεθος της σκευωρίας που στηνόταν, μαθαίνεται πως η ίδια κλήση έχει σταλεί και σε άλλα 4 άτομα, καθώς και το ότι πρόκειται να σταλεί σε συνολικά 14 (αριθμός που αντιστοιχεί σε όλους τους άνδρες που συμμετείχαν στο εγχείρημα της κατηλλειμένης Πρυτανείας και η παρουσία τους σε αυτήν έχει ταυτοποιηθεί με τον ένα ή τον άλλον τρόπο).

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς από αυτήν την υπόθεση…
Τη χρονική διαφορά των 6 ετών ανάμεσα στο ένα και το άλλο συμβάν; Τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται αυτές οι δύο υποθέσεις; Το ότι δηλαδή τα ευρήματα αυτά αντιστοιχούν σε μη παράνομα και φορητά αντικείμενα που εντοπίστηκαν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε σημεία που και στις δύο περιπτώσεις υπήρχε μεγάλη ροή κόσμου. Το πραγματικά νεαρό της ηλικίας των περισσότερων από τα άτομα που καλούνται να δώσουν το DNA τους στην περίπτωση του 1ου χρονικά συμβάντος (το 2014 ήταν μέχρι και 12 ετών);

Πέρα όμως από το πως έχει στηθεί αυτή η υπόθεση, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα κίνητρα και τους σκοπούς που κρύβονται πίσω από κάτι τέτοιο.
Σε μια περίοδο όπου το κράτος, έχοντας δείξει το χειρότερο του πρόσωπο με την πλήρη υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος, του θεσμού της υγείας και της δημόσιας εκπαίδευσης, φαίνεται να φοβάται το ενδεχόμενο αυξημένου κοινωνικού αναβρασμού σε τέτοιο βαθμό που καταλήγει να εντείνει την καταστολή, χρησιμοποιώντας μέσα τρομοκρατίας και εκφοβισμού στον αγωνιζόμενο κόσμο ή σε όποιον άνθρωπο τολμήσει να αντιδράσει. Ποιός βλέποντας αυτή τη κατάσταση θα διεκδικήσει καλύτερους όρους ζωής ή θα προβεί σε δράσεις αντίστασης, ξέροντας πως την επόμενη κιόλας μέρα θα έχει να αντιμετωπίσει βίαιες προσαγωγές, βαριές κατηγορίες και πάει λέγοντας;
Άλλωστε, αυτή τη μέθοδο "χαρτογράφησης" του κόσμου που αγωνίζεται την έχουμε δει και στο παρελθόν και ξέρουμε μέχρι που είναι πρόθυμο, ειδικά το ελληνικό κράτος να την αξιοποιήσει (βλ. περίπτωσεις Ηριάννας, Περικλή, Θεοφίλου κλπ).

Επίσης δεν είναι πολύ βολικό, μετά το κυβερνητικό φιάσκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας (Ο.Π.Π.Ι), να πρέπει να ξανανοηματοδοθούν τα πανεπιστήμια ως κέντρα ανομίας και παραβατικών στοιχείων;
Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι διωκόμενοι σε πρόσφατο κείμενο τους:
"Στο κομμάτι των φοιτητικών αγώνων, επιχειρεί να διαχωρίσει το υποκείμενο του αγωνιζόμενου/όμενης από αυτό του φοιτητή (πειθαρχικά, διαγραφές, εντατικοποίση) σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο, και καταστέλλει με μεγάλη ένταση καταλήψεις σε πανεπιστημιακούς χώρους'' 2 .

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, το περιέχομενο και τα προτάγματα της κατειλλημένης Πρυτανείας, ένα εγχείρημα το οποίο πλαισιώθηκε από εστιακά άτομα, φοιτητές, ερευνήτριες και στηρίχθηκε από το μεγαλύτερο κομμάτι της πανεπιστημιακής κοινότητας. Σε μια συνθήκη όπου η κυβέρνηση χρησιμοποιούσε το πρόσχημα της πανδημίας για να θεσπίσει το καθεστώς "της γενικευμένης πειθάρχησης, της ολοένα και εντεινόμενης καταστολής και της ολομέτωπης κρατικής επίθεσης στους από τα κάτω, όλα στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας..." και ταυτόχρονα έκανε ότι μπορούσε προκειμένου να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται τα συμφέρονται του κεφαλαίου αδιαφορώντας για τους από τα κάτω "την ίδια στιγμή που πραγματοποιείται διαλογή ασθενών με covid για μια θέση σε ΜΕΘ, η βιομηχανία συνεχίζει κανονικά την παραγωγή και τα ΜΜΜ παραμένουν ασφυκτικά γεμάτα. Όμως δεν πρόκειται για μια "κακή διαχείριση", αλλά για την αξιοποίηση της συνθήκης της πανδημίας, με σκοπό την διασφάλιση και ισχυροποίηση των υφιστάμενων σχέσεων εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που αποτελεί στόχο κάθε κράτους…
Σε αυτή τη συνθήκη, θεωρούμε αναγκαίο να αντισταθούμε στην καταστολή και στη γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας, εντείνοντας τους κοινωνικούς αγώνες σε κάθε πεδίο. Γι' αυτό και προβήκαμε στην κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του ΕΜΠ, ταυτόχρονα με τη συγκέντρωση που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στο Πολυτεχνείο επί της Πατησίων,ως απάντηση στο lock out από τον Μπουντουβή" 3 .

Όσον αφορά την ευθύνη της διοίκησης του Πολυτεχνείου έχει ειπωθεί αρκετές φορές και θα το ξαναπούμε και τώρα… είναι τεράστια! Ενδεχομένως να μην έπαιξαν το ρόλο του ενορχηστρωτή της όλης επιχείρησης εκκένωσης της κατειλλημένης Πρυτανείας, της σύλληψης των 92 ανθρώπων και της απόδοσης των σχετικών κατηγοριών, αλλά σίγουρα δεν έκανε τίποτα για να τις εμποδίσει και έδωσε το πράσινο φως για όσα έγιναν.

Από την άλλη, απευθυνόμενοι σε όλα τα άτομα, που σχετίζονται με το Πολυτεχνείο (εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό, φοιτητές και φοιτητικοί σύλλογοι, ερευνητές κλπ), τα καλούμε να πάρουν θέση καταγγέλοντας αυτήν τη σκευωρία που στήνεται και να στηρίξουν με όποιο μέσο μπορούν τους 14 διωκόμενους.

Καλούμε στην μικροφωνική την Παρασκευή 10/9, 19:00 στην Α' ΦΕΠΑ

Όλοι στην μικροφωνική το Σάββατο 11/9, 13:00 στο Μοναστηράκι

Κανένας και καμία μόνοι στα χέρια του κράτους

Με όπλο την αλληλεγγύη, να συντρίψουμε τις κρατικές σκευωρίες

Πολύσπορο ★ Αυτόνομο σχήμα εστιών ΕΜΠ

1. https://omniatv.com/853466127 - Κλήση φοιτητή για υποχρεωτική λήψη DNA (omnia tv)
2. https://athens.indymedia.org/post/1614084/ - Οι σκευωρίες συνεχίζονται - Ενημέρωση από τους 14 κλητευόμενους για υποχρεωτική λήψη DNA
3. https://athens.indymedia.org/post/1608401/ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΕΜΠ

πηγή : https://www.facebook.com/autonomopolysporo/po…