Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 στις 21.00

Προβολές ταινιών

ΕΜΠΡΟΣ- ΤΡΙΤΗ 14/9- ώρα 21.00 - Η ΥΛΗ[matter]HYLE σε συνεργασία με το κατειλημμένο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ με μεγάλη χαρά παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις δύο ταινίες του διδύμου κινηματογραφιστών Micaela Durand και Daniel Chew από την Νέα Υόρκη. Οι ταινίες είναι οι δύο πρώτες της κινηματογραφικής τους τριλογίας, με την τρίτη να κάνει σύντομα πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης. Οι ταινίες παρουσιάζουν πορτρέτα της σύγχρονης ζωής σε έναν υπερσυνδεδεμένο κόσμο, στοχεύουν στην απεικόνιση του διαδικτύου χωρίς να το δείχνουν, χωρίς οθόνες ή διεπαφές. Στόχος τους είναι να προκαλέσουν πώς η τεχνολογία μας κάνει να νιώθουμε, πώς η κοινωνικότητα και η φυσικότητά μας είναι συνυφασμένες με τον ψηφιακό εαυτό μας.
Η σκηνοθέτις Micaela Durand -η οποία και φιλοξενείται για μερικές εβδομάδες στον χώρο της ΎΛΗ[matter]HYLE- θα είναι παρούσα στην προβολή για να δεχθεί ερωτήσεις και για να συνομιλήσει με το κοινό μετά την προβολή.

Η προβολή:
Θα γίνει στο κατειλημμένο ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ
στις 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 9μμ

Οι ταινίες:
Πρώτη, 12', 2019
Μια έφηβη καταγράφει την ημέρα της στο τηλέφωνό της καθώς διαπραγματεύεται διαδικτυακές και πραγματικές αλληλεπιδράσεις που κυμαίνονται από τυπικές έως προκλητικές.

Αρνητικό Δύο, 28', 2019
Ένας νεαρός αρχιτέκτονας ξεκινά μια προσωπική ανταλλαγή μηνυμάτων με κάποιον/α/ο ξένο που συναντά σε μια εφαρμογή. Τον ακολουθούμε καθώς περιηγείται στον ενθουσιασμό, την πλήξη και τη συνενοχή του να είσαι μέρος της δημιουργικής τάξης στη Νέα Υόρκη.

πηγή : https://www.facebook.com/embrosgr/