Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 στις 18.00

Αντιφασιστική - Αντικρατική μικροφωνική συγκέντρωση - πορεία

8 χρόνια από τη δολοφονία του Αντιφασίστα rapper Παύλου Φύσσα (18-09-2013) από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, 3 χρόνια από τη δολοφονία του Ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας Ζακ Κωστόπουλου - Zackie oh (21-09-2018) από νοικοκυραίους και μπάτσους στο κέντρο της Αθήνας.

Οργανωμένες ομάδες φασιστοειδών, ως συγκοινωνούντα δοχεία με ακροδεξιούς σκοταδιστικούς και φονταμενταλιστικούς κύκλους, άρχισαν να βγαίνουν δειλά-δειλά από τα λαγούμια τους και προσπαθούν να επανεμφανιστούν στη δημόσια σφαίρα. Με αφορμή την καραντίνα τους είδαμε να επιχειρούν να οργανώσουν μοτοπορείες για τις εθνικές παρελάσεις, να πρωταγωνιστούν σε εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και τους βλέπουμε επανειλημμένα να πρωτοστατούν στις συγκεντρώσεις των αντιεμβολιαστών και να εργαλειοποιούν τη δυσαρέσκεια του κόσμου από τις αντιφάσεις και παλινωδίες στην κρατική-ταξική διαχείριση της πανδημίας.

Ποτέ δεν είχαμε αυταπάτες πως η φυλάκιση της ηγετικής ομάδας και κάποιων μελών της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. θα έλυνε το πρόβλημα του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας. Άλλωστε η αντιμετώπισή τους από την αστική δικαιοσύνη, αν και όπως διαφαίνεται πρόσκαιρη, ήταν αποτέλεσμα της κοινωνικής πίεσης και των αντιφασιστικών αγώνων που δόθηκαν και δίνονται σε βάθος δεκαετιών.

Οι προσπάθειες του οργανωμένου φασισμού να κερδίσει έδαφος, δε θα έβρισκαν αντίκτυπο στον κόσμο αν δεν συνέπνεαν με τις βασικές παθογένειες που διαπνέουν το κοινωνικό σώμα και δε στηρίζονταν στην ευκολοπιστία του και την κουλτούρα ανάθεσης που το διέπει. Αν δεν πατούσαν επάνω στον συντηρητισμό, τον παρτακισμό, την ξενοφοβία και την ιδιώτευση ως βασικές αξίες του σάπιου δημοκρατικού οικοδομήματος, που καταλήγουν σε δολοφονίες και επαναπροωθήσεις μεταναστών, δημόσιες δολοφονίες ανθρώπων μπροστά σε παθητικό πλήθος, βιασμούς και καθημερινή τρομοκράτηση των διαφορετικών και των πιο αδύναμων αυτής της κοινωνίας.

Ο φασισμός όμως τσακίζεται από τον κόσμο του αγώνα στο δρόμο, όπου και θα συνεχίσει να τσακίζεται.

18/9 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΔΗ 18:00

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1614147/